Kız "isteme" günü?

Otelde daha rahat edeceğinizi düşünüyorum deyin erkek arkadaşınıza..sorun olacağını sanmıyorum..laf edecek insanlarsa 4-4lük ağırlasanız da laf ederler..eve yakın otelleri araştırıp erkek arkadaşınızı yönlendirirsiniz..

Açık açık söyleyin hem babaannem istiyor hemde ben böyle istiyorum diyin oh ne ala çile çekmeden sizi İstemeye gelicek bu şekilde biraz zorluk görsün

Aynen babannem.razi değil de yalandan değil.zaten :)

Ay ben ayarlamayım mı diyorsunuz? Ben de başka bir şehirden gelecekler ayıp olmasın diye düşünüyordum.

Çok sağol canım Hayırlısıyla atlatırsak bakalım şimdiden çok gerildim.

Baba evine gelmeleri ve istemeleri uygun bence de. İstemek lafı kotu degil oyle dusunmeyin. Sevdiginiz adam sizi hayatinda istiyor, sadece sizden degil sizi buyuten insanlardan. Mutlu olun bence Guzel seyler bunlar. Allah tamamina erdirsin.

Doğru söylüyorsunuz, bu açıdan bakmamıştım. Teşekkür ederim.

Babaanne haklı. Madem isteme töreni olacak, kızın ailesine gidilir. Otellerini de kendileri bulup kalsınlar. Kız evi naz evi:)

Ahahaha ayy babaannem fena vallahi, dizilerdeki hanımağalar gibi ehehe.

Mahcup olmana gerek yok
Bekar evinde kız istenmez, baba evinde istenir de
Madem gelenekler yerine geliyor böyle olur Yani bu işler
Allahım neler diyorum ya içimdeki babaanne ortaya çıktı ahahaha

Tebrikler öncelikle :)
Bizim tanışma - söz aynı gün olmuştu ve 10 saatlik yoldan gelmişlerdi. İsteme akşamı biz nezaketen gece kalabileceklerini söyledik ama onlar geri döndüler.
Aileniz hosluk yapmis , cok severim anlayisli aileleri.
Ben İstanbul diyorum.

Tatlim hic gelenek gorenekci biri degilim ancak onlarin ostanbula gelmesi ve otelde kalmasi daha dogru olur
Istdaki evinize yakin bir otel ayarlarsin taksi mesafesinde olur sabahtan gelirler bi gece kalir ertesi sabah donerler
Sonra da ailen yani annen baban bi ankaraya gelirler sende kalirlar ve onlarin evine iadei ziyaret yaparlar
En dogrusu bu

Aile büyüğümüz babaannem ve sağlık problemlerinden dolayı buralara gelemez.
Sizi malikanesinde bekliyor deyiver

Ayrıca bence de kalmak için yer ayarlamaya çalışma.
Yani sizin evde kalmaları gibi bi topa hiç girme.
Otelde, eşte dostta kalsınlar

Erkek arkadaşım da sizin gibi düşünüyor, senin burada hazır evin olmasa tamam da ev var aile arasında yaparız nişan değil sonuçta isteme falan diyor da babaannem bunu duyunca bana öyle bir gözlerini belertti ki vallahi korktum. Annemle babam hiç karışmıyorlar bir de çevremde fikir alabileceğim kimse yok. Sağ olun :)

Ya ben de aynı fikirdeyim sizinle, bir ablası var ki zaten benimkinin evlerden ırak. Ha bu arada bir de yurtdışından gelen öz annemiz olacak (babasının şu an evli olduğu üvey annesi var öz annesi başka bir ülkede yaşıyor), o yüzden evde mi ağırlamak daha mantıklı olur diye düşünmedim değil.

Erkek arkadaşımın annesiyle babası o çok küçükken ayrılmış, annesi de babası da başka insanlarla evliler. Annesi yurtdışından gelecek, o yüzden gidin dönün olmaz gibi.

babaannen haklı.
seni istemeye gelsinler diye ayaklarına mı gidecek annen baban?
erkek arkadaşın bir zahmet biraz zora girsin.
gelip istenir. siz teklif edersiniz kalmayı usülen.
ama bir gün önceden geleceklerse otelde kalsınlar.

İstanbulda olmalı ve oteli de kalacak yeri de erkek tarafı kendileri ayarlamalı. Henüz sadece söz takılacak evinizde ağırlamanız münasip olmaz oteli sizin ayarlayıp parasını falan karşılamanız hiç hiç olmaz. Bunları erkek tarafı olarak kendileri düşünecek artık ister günü birlik gidip gelsinler ister otelde ya da bi tanıdıklarında kalsınlar.

Astroia'cığım aynısı bizde oldu. Tanışma, bu gereksiz isteme olayı ve yüzükler hepsi aynı gün, hızlandırılmış yaptım ben:))) Onlar da İstanbul ' a ailemin yanına geldiler, yüzük takıldı ve geri döndüler. Amaç aileler birbirini görsün, ötesi yok yani ama şimdiden uyarayım bu kadar gereksiz başka iş daha yok:)))

O zaman bence ev olmaz yine çünkü boşanmış insanları aynı evde kalmak istemez. E baba tarafına kal desen anneye ayıp olur anneye desen babaya ayıp olur.

Tovbe tovbee oldu olacak siz onu istemeye gidin
Bunu teklif etmesi bile abes
Onlar kendisi otel ayarlasin cozsun
Yahu kiz isteme bu ne kdr ayip bsy sunu teklif etmesi

Kötü niyetli değildir diye düşünmek istiyorum, muhtemelen burada senin evin var stili düz mantık bakıyordur olaya. :/

Annesi de yurtdışından gelecek, bir öz bir de üvey annemiz var da işin içinde. Öz anne yurtdışından geleceği için haliyle ona bugün git akşam dön demek olmaz gibi. En iyisi İstanbul'a gelin deyip usulen kalmayı teklif etmek olabilir sanırım değil mi? Teşekkür ederim :)

Usulen teklif edilir ama herhalde di mi ayıp olmasın diye? Ay ne gerilimli işlermiş yahu şimdiden daraldım oyy.

oha ast.
seni istemeye gelecek olan onlar. üstüne görev edinme herşeyi.
bırak erkek arkadaşın ve ailesi düşünsün.

Hep gereksiz düşünceli davranmamdan geliyor bunlar başıma ya zaten. Şimdi siz biliyorsunuz değil mi bunun bir öz anne durumu var, öz annesi yurtdışında yaşıyor. Ben o zaman karışmayım bunların nerede kalacağına, İstanbul'da bekliyorlar sizi diyeyim geçeyim di mi?

Eğer "isteme" olacaksa e bir zahmet anne babanın evine gidip istemeleri gerek. Başka türlüsü çok absürd. Hiç yapmayın daha iyi, bekar evin de yüzük takın geçin madem. Kalacak yeri de bırakın onlar düşünsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…