Çok teşekkür ederim. :) Ben de aynı fikirdeyim açıkçası bekar evimde isteme töreninin olması pek cazip gelmiyor. Erkek arkadaşım da kendince "Burada ev var" diye düz mantık mı düşünüyor nedir anlamadım vallahi. Ben o zaman kesinlikle İstanbul'da olacağını söyleyeyim de nasıl desem, babaannemin üstüne mi atsam acaba
Aynen babannem.razi değil de yalandan değil.zaten :)Çok teşekkür ederim. :) Ben de aynı fikirdeyim açıkçası bekar evimde isteme töreninin olması pek cazip gelmiyor. Erkek arkadaşım da kendince "Burada ev var" diye düz mantık mı düşünüyor nedir anlamadım vallahi. Ben o zaman kesinlikle İstanbul'da olacağını söyleyeyim de nasıl desem, babaannemin üstüne mi atsam acaba
Baba evinde istenir kız. O ne öyle dünden meraklı gibi sülalenin toplanıp Ankara ya gitmesi uygun olmaz. Istanbul da da bir zahmet kalacakları yeri kendileri düşünsün yanlış mesaj vermeyin. Siz zaten ölüyordunuz kızınızı vermek için demesinler sonra
Tabii İstanbul'a gelmeleri lazım,mırın kırın edilecek bir durumu yok erkek arkadaşının, bir de ailen mi tee ordan gelecek,kesinlikle İstanbul'a gelmeliler.
Siz de kalmaları uygun olmaz bence otel falan ayarlarsınız sıkıntı olmaz.
Mutluluklar Astoriacım,kocccaman:)
Baba evine gelmeleri ve istemeleri uygun bence de. İstemek lafı kotu degil oyle dusunmeyin. Sevdiginiz adam sizi hayatinda istiyor, sadece sizden degil sizi buyuten insanlardan. Mutlu olun benceGuzel seyler bunlar. Allah tamamina erdirsin.
Babaanne haklı. Madem isteme töreni olacak, kızın ailesine gidilir. Otellerini de kendileri bulup kalsınlar. Kız evi naz evi:)
Kesinlikle istanbul sonuçta onlar seni isteyecek babanın evi daha makbul geçer erkek arkadaşın toplayacak ailesini gelecek çiçeğiyle çikolatasıyla kusura bakmasın.. kalma konusunda bisi diyemem babaanneye sormak lazım:)))
Mahcup olmana gerek yokÇok teşekkür ederim. :) Ben de aynı fikirdeyim açıkçası bekar evimde isteme töreninin olması pek cazip gelmiyor. Erkek arkadaşım da kendince "Burada ev var" diye düz mantık mı düşünüyor nedir anlamadım vallahi. Ben o zaman kesinlikle İstanbul'da olacağını söyleyeyim de nasıl desem, babaannemin üstüne mi atsam acaba
Bizimkiler isteme merasimini benim evde yaptilar, bikac gun sonra ailemin evinde yuzuk takildi, ama baya çile oldu insanlara, bi de evde aile arasinda takacagimiz yuzuge amcasi yengesi halasi falan da kalkip geldiler.
Babam otel ayip olur dedi, hepsi bir gece bizde kaldilar annem babam onlarla kaldi kardeslerimle ben odalarimizi onlara birakip amcamlarda kaldik (ev 4+1 ama anca sigdilar)
Bence bekar evinde yapip gecin, hic gerek yok oyle alengirli islere girmeye.
ha bu arada bizim ikimizin de aileleri istanbulda degildi, biz esimle istanbulda yaşıyorduk :)
Hayirli olur insallah sizin icin.
Simdi her yonden dusunmek lazim. Rahatlik, masraf, her iki ilin de eksileri artilari vs vs. Biz Istanbuldan Safranboluya kiz istemeye gitmistik ama kalma falan olmadi gidip donuldu. Ama yol cok uzun hem gidip gelinmez derseniz de otel ayarlamak makul. Bir kac kisi de duydum, hem iki tarafta daha rahat ediyor bu sekilde. Ankara'da soz olursa Yarin oburgun vay bizi evlerine bile davet etmediler gibi laflar dönmesin bir de.
Astoria
Kalmaları şart mı sabah gelip akşam dönseler uçakla?
O kadar kalabalık sizin evde zor olabilir
Erkek arkadaşınız otel işine ne der bir ağız arayın.
Gerçi otele ne gerek var kalalım sizde diyecek gibi geldi bana
Merhaba kızlar, başlık biraz garip farkındayım ama ne yapılır bilemedim (daha doğrusu hangisi doğru olur bilemedim) o yüzden burada bilenlere sormak istedim.
Bir aksilik çıkmazsa Haziran-Temmuz gibi 4 senelik bir birliktelik yaşadığım erkek arkadaşım beni istemeye geliyor (bu kelimeyi de pek sevmiyorum açıkçası ama böyle gelmiş böyle gidiyor kullanıyoruz artık). Ben onun ailesiyle tanışmıştım, bir süre önce de o benim ailemle tanıştı etti. "Bunun adı konulsun artık" dendi (erkek arkadaşımın biraz ısrarcı olmasının da payı var), erkek arkadaşım mezun olduktan sonra istemeye gelinecek belki bir söz yüzüğü de takılır.
Şimdi sorum şu aslında, bilmeyenler için normalde İstanbulluyum. Ama üniversiteyi Ankara'da okudum, burada da iş buldum, bekar evim var, burada yaşıyorum yıllardır. Hatta kız kardeşim de burada üniversite kazanınca o da benimle kalmaya başladı. Burada bir düzenimiz var yani. Erkek arkadaşım da ailesiyle birlikte Ankara'da yaşıyor. Ama benim ailem İstanbul'da komple, baba tarafım falan. Şimdi "İstemeye hangi eve gelinecek?" diye bir sorun çıktı ortaya. Erkek arkadaşım "Senin bekar evinde isteme töreni olsa garip mi kaçar, İstanbul'a kadar gelmemiz gerekir mi?" diyor. Ben de aileme sordum, bizimkiler sen nasıl istiyorsan öyle olsun dediler de babaannem "Olur mu öyle şey, burada senin ailen var, gelsinler burada istesinler, kız evine gelinir hepimiz sülalecek Ankara'ya mı gidelim onlar için?" diyor. Ben aşırı arada kaldım. Ankara'daki evimde istemeye gelseler küçük bir evim var 2+1, herkesi sığdıramayız. İstanbul'daki evimiz müstakil, geniş bir ev ama erkek arkadaşımın ailesinin bizde kalması mı gerekir, otel mi ayarlamak gerekir ne yapılır hiç bilmiyorum. Annemle babam "Sen daha iyisini bilirsin" diye topu bana attılar, erkek arkadaşım mırın kırın ediyor, babaannem ısrar kıyamet üzerime geliyor.
Ben ne yapayım hanımlar, bana bir yol gösterirseniz minnettar kalırım her birinize. Şimdiden sağ olun.
Astroia'cığım aynısı bizde oldu. Tanışma, bu gereksiz isteme olayı ve yüzükler hepsi aynı gün, hızlandırılmış yaptım ben:))) Onlar da İstanbul ' a ailemin yanına geldiler, yüzük takıldı ve geri döndüler. Amaç aileler birbirini görsün, ötesi yok yani ama şimdiden uyarayım bu kadar gereksiz başka iş daha yok:)))Kalma işlerini nasıl yapalım, otel ayarlasak ayıp mı olur sizce?
Çok teşekkür ederim. :) Ben de otel diye düşündüm ama ayıp olmaz değil mi otel ayarlasak, bizi evlerinde ağırlamadılar falan derler mi?
Yani bence de öyle olmalı ama erkek arkadaşım uyanıklık mı yapıyor saf mı anlamadım. "Senin burada evin var, annen baban buraya gelse" diyor da sırf benim annem babam yok ki yani. Bir sürü insan var.
O zaman bence ev olmaz yine çünkü boşanmış insanları aynı evde kalmak istemez. E baba tarafına kal desen anneye ayıp olur anneye desen babaya ayıp olur.Erkek arkadaşım da sizin gibi düşünüyor, senin burada hazır evin olmasa tamam da ev var aile arasında yaparız nişan değil sonuçta isteme falan diyor da babaannem bunu duyunca bana öyle bir gözlerini belertti ki vallahi korktum.Annemle babam hiç karışmıyorlar bir de çevremde fikir alabileceğim kimse yok. Sağ olun :)
Ya ben de aynı fikirdeyim sizinle, bir ablası var ki zaten benimkinin evlerden ırak. Ha bu arada bir de yurtdışından gelen öz annemiz olacak (babasının şu an evli olduğu üvey annesi var öz annesi başka bir ülkede yaşıyor), o yüzden evde mi ağırlamak daha mantıklı olur diye düşünmedim değil.
Erkek arkadaşımın annesiyle babası o çok küçükken ayrılmış, annesi de babası da başka insanlarla evliler. Annesi yurtdışından gelecek, o yüzden gidin dönün olmaz gibi.
Tovbe tovbee oldu olacak siz onu istemeye gidin
Bunu teklif etmesi bile abes
Onlar kendisi otel ayarlasin cozsun
Yahu kiz isteme bu ne kdr ayip bsy sunu teklif etmesi
Tebrikler öncelikle :)
Bizim tanışma - söz aynı gün olmuştu ve 10 saatlik yoldan gelmişlerdi. İsteme akşamı biz nezaketen gece kalabileceklerini söyledik ama onlar geri döndüler.
Aileniz hosluk yapmis , cok severim anlayisli aileleri.
Ben İstanbul diyorum.
Tatlim hic gelenek gorenekci biri degilim ancak onlarin ostanbula gelmesi ve otelde kalmasi daha dogru olur
Istdaki evinize yakin bir otel ayarlarsin taksi mesafesinde olur sabahtan gelirler bi gece kalir ertesi sabah donerler
Sonra da ailen yani annen baban bi ankaraya gelirler sende kalirlar ve onlarin evine iadei ziyaret yaparlar
En dogrusu bu
Aile büyüğümüz babaannem ve sağlık problemlerinden dolayı buralara gelemez.
Sizi malikanesinde bekliyor deyiver
Ayrıca bence de kalmak için yer ayarlamaya çalışma.
Yani sizin evde kalmaları gibi bi topa hiç girme.
Otelde, eşte dostta kalsınlar
Ay ben ayarlamayım mı diyorsunuz? Ben de başka bir şehirden gelecekler ayıp olmasın diye düşünüyordum.
oha ast.
seni istemeye gelecek olan onlar. üstüne görev edinme herşeyi.
bırak erkek arkadaşın ve ailesi düşünsün.
usulen teklif edilir ama herhalde di mi ayıp olmasın diye? Ay ne gerilimli işlermiş yahu şimdiden daraldım oyy.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?