• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız "isteme" günü?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.905
598
32
Edit: Sorun çözümlendi, İstanbul'a gelecekler. Bütün iyi niyetiyle yardımcı olup parmaklarını yoran herkese teşekkürü bir borç bilirim. :)

Merhaba kızlar, başlık biraz garip farkındayım ama ne yapılır bilemedim (daha doğrusu hangisi doğru olur bilemedim) o yüzden burada bilenlere sormak istedim.

Bir aksilik çıkmazsa Haziran-Temmuz gibi 4 senelik bir birliktelik yaşadığım erkek arkadaşım beni istemeye geliyor (bu kelimeyi de pek sevmiyorum açıkçası ama böyle gelmiş böyle gidiyor kullanıyoruz artık). Ben onun ailesiyle tanışmıştım, bir süre önce de o benim ailemle tanıştı etti. "Bunun adı konulsun artık" dendi (erkek arkadaşımın biraz ısrarcı olmasının da payı var), erkek arkadaşım mezun olduktan sonra istemeye gelinecek belki bir söz yüzüğü de takılır.

Şimdi sorum şu aslında, bilmeyenler için normalde İstanbulluyum. Ama üniversiteyi Ankara'da okudum, burada da iş buldum, bekar evim var, burada yaşıyorum yıllardır. Hatta kız kardeşim de burada üniversite kazanınca o da benimle kalmaya başladı. Burada bir düzenimiz var yani. Erkek arkadaşım da ailesiyle birlikte Ankara'da yaşıyor. Ama benim ailem İstanbul'da komple, baba tarafım falan. Şimdi "İstemeye hangi eve gelinecek?" diye bir sorun çıktı ortaya. Erkek arkadaşım "Senin bekar evinde isteme töreni olsa garip mi kaçar, İstanbul'a kadar gelmemiz gerekir mi?" diyor. Ben de aileme sordum, bizimkiler sen nasıl istiyorsan öyle olsun dediler de babaannem "Olur mu öyle şey, burada senin ailen var, gelsinler burada istesinler, kız evine gelinir hepimiz sülalecek Ankara'ya mı gidelim onlar için?" diyor. Ben aşırı arada kaldım. Ankara'daki evimde istemeye gelseler küçük bir evim var 2+1, herkesi sığdıramayız. İstanbul'daki evimiz müstakil, geniş bir ev ama erkek arkadaşımın ailesinin bizde kalması mı gerekir, otel mi ayarlamak gerekir ne yapılır hiç bilmiyorum. Annemle babam "Sen daha iyisini bilirsin" diye topu bana attılar, erkek arkadaşım mırın kırın ediyor, babaannem ısrar kıyamet üzerime geliyor.

Ben ne yapayım hanımlar, bana bir yol gösterirseniz minnettar kalırım her birinize. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleme:
Astoria gözün aydın öncelikle:) ama erkek arkadaşına elimle bir patlatasım geldi ki sorma, eve kız istemeyecek gidecek kadar geleneksel, ama kızın anne babasını erkeğin ayağına götürecek kadar ilginç, senin anne baban sırf seni isteyecekler diye Ankara' ya mı gitsin güzelim?

Bu işin yolu yordamı onun ailesinin senin ailenin evine gitmesidir. Boşuna düşünme bile.

İstanbul’a gelmeleri daha uygun
Büyükler Ankara’ya kadar gelmek istememekte haklı babaanne vs, bir de ev küçük diyorsunuz
Ben İstanbul diyorum

Kalma işlerini nasıl yapalım, otel ayarlasak ayıp mı olur sizce?

İst.a gelip otelde kalsınlar..

Şimdiden mutluluklar..

Çok teşekkür ederim. :) Ben de otel diye düşündüm ama ayıp olmaz değil mi otel ayarlasak, bizi evlerinde ağırlamadılar falan derler mi?

Astoria gözün aydın öncelikle:) ama erkek arkadaşına elimle bir patlatasım geldi ki sorma, eve kız istemeyecek gidecek kadar geleneksel, ama kızın anne babasını erkeğin ayağına götürecek kadar ilginç, senin anne baban sırf seni isteyecekler diye Ankara' ya mı gitsin güzelim?

Bu işin yolu yordamı onun ailesinin senin ailenin evine gitmesidir. Boşuna düşünme bile.

Yani bence de öyle olmalı ama erkek arkadaşım uyanıklık mı yapıyor saf mı anlamadım. "Senin burada evin var, annen baban buraya gelse" diyor da sırf benim annem babam yok ki yani. Bir sürü insan var.

Tabii İstanbul'a gelmeleri lazım,mırın kırın edilecek bir durumu yok erkek arkadaşının, bir de ailen mi tee ordan gelecek,kesinlikle İstanbul'a gelmeliler.
Siz de kalmaları uygun olmaz bence otel falan ayarlarsınız sıkıntı olmaz.
Mutluluklar Astoriacım,kocccaman:)

Kesinlikle istanbul sonuçta onlar seni isteyecek babanın evi daha makbul geçer erkek arkadaşın toplayacak ailesini gelecek çiçeğiyle çikolatasıyla kusura bakmasın.. kalma konusunda bisi diyemem babaanneye sormak lazım:)))

Bizimkiler isteme merasimini benim evde yaptilar, bikac gun sonra ailemin evinde yuzuk takildi, ama baya çile oldu insanlara, bi de evde aile arasinda takacagimiz yuzuge amcasi yengesi halasi falan da kalkip geldiler.
Babam otel ayip olur dedi, hepsi bir gece bizde kaldilar annem babam onlarla kaldi kardeslerimle ben odalarimizi onlara birakip amcamlarda kaldik (ev 4+1 ama anca sigdilar)
Bence bekar evinde yapip gecin, hic gerek yok oyle alengirli islere girmeye.

ha bu arada bizim ikimizin de aileleri istanbulda degildi, biz esimle istanbulda yaşıyorduk :)

Hayirli olur insallah sizin icin.

Simdi her yonden dusunmek lazim. Rahatlik, masraf, her iki ilin de eksileri artilari vs vs. Biz Istanbuldan Safranboluya kiz istemeye gitmistik ama kalma falan olmadi gidip donuldu. Ama yol cok uzun hem gidip gelinmez derseniz de otel ayarlamak makul. Bir kac kisi de duydum, hem iki tarafta daha rahat ediyor bu sekilde. Ankara'da soz olursa Yarin oburgun vay bizi evlerine bile davet etmediler gibi laflar dönmesin bir de.

Erkek tarafı gelir genelde kız tarafına Ankara'da yaparsanız kız tarafı damat istemeye gitmiş gibi olur babanne haklı bence

Öncelikle mutluluklar aile büyüğünüz haklı İstanbul a gelmeleri gerekir aileniz orada hem evinizde büyükmüş rahatlıkla ağırlarsınız

Tabiki istanbula gelmeleri lazim. Oldu olacak ankara ya kadar gitmisken siz isteyin kucuk beyi ailesinden

Babaanne haklı diyorum. Tabii ki istanbula gitmeliler. Eviniz uygunsa 2 gün evde de ağırlanabilir.

Canım kız kızın bekar evinden değil anne/babasının evinden istenir.Madem bir yola girildi usulüne göre yapmalılar.Biz abime yengemi isterken İzmirden İstanbula gittik ve kalacağımız yeri kendimiz ayarladik

Çok teşekkür ederim. :) Ben de aynı fikirdeyim açıkçası bekar evimde isteme töreninin olması pek cazip gelmiyor. Erkek arkadaşım da kendince "Burada ev var" diye düz mantık mı düşünüyor nedir anlamadım vallahi. Ben o zaman kesinlikle İstanbul'da olacağını söyleyeyim de nasıl desem, babaannemin üstüne mi atsam acaba :P

Back