Sebze Yemekleri Kıymalı Patates Rulo

Gizemm0

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
5.738
14.698
248
Merhaba! Sevgili kk ahalisi hepinize kucak dolusu sevgiler ve bir tabak dolusu kıymalı patates rülo ile geldim .. evet evimde değildim yapmam o kadar zor oldu ki 4 yiğenim var gelip gidip ‘teje şen napıon bize ‘diye sorup durdular kurban olurum onlara
Evet şimdi sıra tarifimde

Hemen malzemelerimize geçiyorum
♨KIYMALI PATATES RÜLO :
• 3 adet patates
•2 yumurta
•1.5 rendelenmiş kaşar
•1 yk Pınar labne
•tuz
•karabiber
•1 tutam maydanoz

♨iç harcı için ;
•2 yk sıvı yağ
• 300 / 350 gr kıyma
•1 yeşil biber
•1 kırmızı biber
•1 adet soğan
•1 yk domates salçası (ben karışık koydum biberle )
•1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kıbiber
• karabiber

♨ Üzeri için ;
•kaşar peyniri
• biraz kırmızı biber
•Bir çimdik maydanoz

♨pişirmek için ;
•yanmaz kağıt

♨ Yapılışı ; öncelikle patateslerimizi soyup rendeliyoruz ve sonra elimizde sularını sıkıp ayrı bir kaba alıp içine 1.5 bardak kasar , 2 yumurta , 2 kasık labne, tuz ,karabiber ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıyoruz ..

♨Sonra tepsimize serdiğimiz yanmaz yağıdımızı serip üstüne yayıyoruz iyice .. ve fırına yolcu ediyoruz

♨ Sonra bir tavaya 2 yemek kaşığı Yağımızı koyup üstüne kıymamızı ekliyoruz ve kıyma suyunu çekince içine soğan , K biber , y biberi doğrayıp ekliyoruz . 5 dakika da piştikten sonra içine salça , toz biber , tuz , karabiber ekleyip 2,3 dakika sonra ocaktan alıyoruz

♨ Sonra fırından altı üstü kızarmıs rulomuzu alıp içine kıymamızı eşit şekilde dağıtıyoruz

♨ Daha sonra rülo şekilde sarıp üstüne kasar peynirimizi de ekleyip tekrar üstü kızarana dek fırına sürüyoruz

♨vee üstü kızarınca hemen alıp sunuma geçelim .

Ve afiyetle yeme zamanı ..
Sevgilerimle

Misafirlikte yarışmaya katılmak mı. Gizoo bu ne alfalık.

Aşko canım çekti vala ellerine sağlık nefis görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…