- 16 Mart 2019
- 5.738
- 14.698
- 248
Merhaba! Sevgili kk ahalisi hepinize kucak dolusu sevgiler ve bir tabak dolusu kıymalı patates rülo ile geldim ..
evet evimde değildim yapmam o kadar zor oldu ki
4 yiğenim var gelip gidip ‘teje şen napıon bize ‘diye sorup durdular 
kurban olurum onlara 
Evet şimdi sıra tarifimde

Hemen malzemelerimize geçiyorum
♨KIYMALI PATATES RÜLO :
• 3 adet patates
•2 yumurta
•1.5 rendelenmiş kaşar
•1 yk Pınar labne
•tuz
•karabiber
•1 tutam maydanoz
♨iç harcı için ;
•2 yk sıvı yağ
• 300 / 350 gr kıyma
•1 yeşil biber
•1 kırmızı biber
•1 adet soğan
•1 yk domates salçası (ben karışık koydum biberle )
•1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kıbiber
• karabiber
♨ Üzeri için ;
•kaşar peyniri
• biraz kırmızı biber
•Bir çimdik maydanoz
♨pişirmek için ;
•yanmaz kağıt
♨ Yapılışı ; öncelikle patateslerimizi soyup rendeliyoruz ve sonra elimizde sularını sıkıp ayrı bir kaba alıp içine 1.5 bardak kasar , 2 yumurta , 2 kasık labne, tuz ,karabiber ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıyoruz ..
♨Sonra tepsimize serdiğimiz yanmaz yağıdımızı serip üstüne yayıyoruz iyice .. ve fırına yolcu ediyoruz
♨ Sonra bir tavaya 2 yemek kaşığı Yağımızı koyup üstüne kıymamızı ekliyoruz ve kıyma suyunu çekince içine soğan , K biber , y biberi doğrayıp ekliyoruz . 5 dakika da piştikten sonra içine salça , toz biber , tuz , karabiber ekleyip 2,3 dakika sonra ocaktan alıyoruz
♨ Sonra fırından altı üstü kızarmıs rulomuzu alıp içine kıymamızı eşit şekilde dağıtıyoruz
♨ Daha sonra rülo şekilde sarıp üstüne kasar peynirimizi de ekleyip tekrar üstü kızarana dek fırına sürüyoruz
♨vee üstü kızarınca hemen alıp sunuma geçelim
.
Ve afiyetle yeme zamanı ..

Sevgilerimle

Evet şimdi sıra tarifimde

Hemen malzemelerimize geçiyorum
♨KIYMALI PATATES RÜLO :
• 3 adet patates
•2 yumurta
•1.5 rendelenmiş kaşar
•1 yk Pınar labne
•tuz
•karabiber
•1 tutam maydanoz
♨iç harcı için ;
•2 yk sıvı yağ
• 300 / 350 gr kıyma
•1 yeşil biber
•1 kırmızı biber
•1 adet soğan
•1 yk domates salçası (ben karışık koydum biberle )
•1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kıbiber
• karabiber
♨ Üzeri için ;
•kaşar peyniri
• biraz kırmızı biber
•Bir çimdik maydanoz
♨pişirmek için ;
•yanmaz kağıt
♨ Yapılışı ; öncelikle patateslerimizi soyup rendeliyoruz ve sonra elimizde sularını sıkıp ayrı bir kaba alıp içine 1.5 bardak kasar , 2 yumurta , 2 kasık labne, tuz ,karabiber ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıyoruz ..
♨Sonra tepsimize serdiğimiz yanmaz yağıdımızı serip üstüne yayıyoruz iyice .. ve fırına yolcu ediyoruz

♨ Sonra bir tavaya 2 yemek kaşığı Yağımızı koyup üstüne kıymamızı ekliyoruz ve kıyma suyunu çekince içine soğan , K biber , y biberi doğrayıp ekliyoruz . 5 dakika da piştikten sonra içine salça , toz biber , tuz , karabiber ekleyip 2,3 dakika sonra ocaktan alıyoruz

♨ Sonra fırından altı üstü kızarmıs rulomuzu alıp içine kıymamızı eşit şekilde dağıtıyoruz
♨ Daha sonra rülo şekilde sarıp üstüne kasar peynirimizi de ekleyip tekrar üstü kızarana dek fırına sürüyoruz

♨vee üstü kızarınca hemen alıp sunuma geçelim

Ve afiyetle yeme zamanı ..

Sevgilerimle