OSO, ISID, Turkiye, bunlarin hepsi de Sunni agirlikli, Tayyip de Sunnileri seviyor zaten, Alevilerden de pek hoslanmadigi sir degil. Dis basinda Sumeyyenin Suriyeden gelen yarali ISID lilari Urfa yakinlarindaki gizli bir hastanede tedavi ettirdigi haberleri cikti. Musul'u isgal ettiklerinde bizim milletvekilleri "Isid oyle sey yapmaz, inanmam" dediler senin gibi, ama bak dogru cikti. Herkesin boynunu ucuran ISID neden bizim 49 konsolos gorevlisini burunlari bile kanamadan geri teslim etmis olabilir? Ne karsiliginda? Cok insancil olduklari icin mi?biraz once, baska arkadasa da yazdim.
Biraz once Tartisma konusu "Tayyip Isid e yardim ediyor" idi.
simdi de MIT tirlari OSO ya silah tasiyordu diyorsun. Buyuk ihtimal tasiyordu.
Ama OSO ISID e karsi savastigina gore, Tayyip nasil Isid'e yardim etmis oluyor, bu baglantiyi kuramadim. Varsa bilgin soyle lutfen.
he yok konumuz o degil, Tayyip rahat durmuyor, o veya bu sebeple Suriye de taraflardan birine yardim ediyor, savasi korukluyor diyorsan, evet bunu alirim.
Ak parti den birisi, ismini hatirlamiyorum, en son bi kac ay once, Silahlar vardi evet, Ozgur Suriye Ordusuna gidiyordu diye itiraf yapmisti.Arkadaşım silahlar Işid'e gidiyordu diye haber yapıldı, Öso nereden çıktı? Öso Işid'den de önce Esad birliklerine karşı radikal sunnilerden oluşan Özgür Suriye Ordusu'nun kısaltılmışı, ayrı manyak onlar da Işid'den farkları yok. Zaten Işid'le de öyle aktif bir çatışma halinde falan değiller, aynı yolun yolcusu. Işid'le aktif çatışan Pyd o da Pkk'nın Suriye'deki uzantısı.
En azından savaşı körüklediğimize ikna oldun, Adana çekil aradan, bla bla bla falan yazmadığın için teşekkür ederim.
Etliye sutluye karismadan durmak iyi mi olurdu diyorsun. Bu mahalle kavgasi degil. Bir ulkeden bahsediyoruz. O ulkenin mesru bir baskani var, ordusu var. Suriyede su anda bir de OSO denilen teroristlerin, isyancilari, ne dersen de kurdugu bir ordu var. Bir devlet, yasal ve mesru bir sekilde hangisine yardim edebilir? Esad'a yardim etmedigimizden eminsindir herhalde, adamin demeclerinden belli. Eger gizli gizli isyancilara, teroristlere yardim ediyorsak bu is guzel bir is degil demek ki.. Yoksa Erdogan cikip gogsunu gere gere meydanlarda haykirirdi degil mi?Ak parti den birisi, ismini hatirlamiyorum, en son bi kac ay once, Silahlar vardi evet, Ozgur Suriye Ordusuna gidiyordu diye itiraf yapmisti.
Oso da, temelinde ESAD a karsi savasmasina ragmen, ISIDe karsi pyd ile isbirligi yapiyoruz, yapicaz diye soylemler, donem donem haberler olmustu.
simdi en iceride kim kiminle savasiyor bilemiyoruz bile. veya Tayyip oynuyorsa hangisine oynuyor.
Ama evet, ic savas var, ic savasa etkimiz var. Hic birine etliye sutluye karismadan durmak da dogru mu olurdu, onu da bilmiyorum.
Saraylim
Etliye sutluye karismadan durmak iyi mi olurdu diyorsun. Bu mahalle kavgasi degil. Bir ulkeden bahsediyoruz. O ulkenin mesru bir baskani var, ordusu var. Suriyede su anda bir de OSO denilen teroristlerin, isyancilari, ne dersen de kurdugu bir ordu var. Bir devlet, yasal ve mesru bir sekilde hangisine yardim edebilir? Esad'a yardim etmedigimizden eminsindir herhalde, adamin demeclerinden belli. Eger gizli gizli isyancilara, teroristlere yardim ediyorsak bu is guzel bir is degil demek ki.. Yoksa Erdogan cikip gogsunu gere gere meydanlarda haykirirdi degil mi?
Dis politikamiz berbat, komsu ulkeler acisindan "0" dusman politikasindan "0" dost durumuna geldik 13 yilda.. Normal mi bu? Libyada bile yillardir calisan iscilerimizi geri cagirmak zorunda kaldik, o kadar yani..
Bak ben bu dediklerinle ilgili buraya bir de Suriye halkinin agzindan dinleyin diye video koymustum bir iki ay once.. belli ki denk gelmemissin. Halki Esad'i cok seviyor ve destekliyor. Erdogana ise demediklerini birakmiyorlar OSO'yu destekledigi icin, "biz ona ne kotuluk yaptik" diyorlar. Esad'in zalim oldugunu kimden duydun? Kim dillendiriyor zalim diye? Tayyip mi? Bir de Suriye halkindan dinle. Iste Suriyeliler, iste video..Allah var, Esad cok zalim. Ama yasal olarak durum analizi yaparsak, evet bu soylediginde haklisin.
son aciklamasinda da aynen dis guclerden nasil bahsetmis, simdi baktim:
Esad, devlet televizyonunun canlı yayınladığı konuşmasının önemli bir bölümünü, ülkesinde terörü beslediğini iddia ettiği “dış güçleri” eleştirmeye ayırdı. Esad, “Kendileri vurduğu zaman ‘Terörizm’ diyorlar. Biz vurulduğumuzda ise buna ‘Devrim’, ‘Özgürlük’, ‘Demokrasi’ ve ‘İnsan hakları’ diyorlar. Şimdi terör örgütünü kendileri vuruyorlar. Ama terörün tohumunu ekenler onu nasıl yok edebilirler ki?” dedi.
Bulamiyorum ben.
Hepsinin olumlu yonleride var olumsuz yonleride.
Beni akp ki saniyorlar ama ben oy vermicem halbuki.
Ama gercekten merak ediyorum hangi partiye oy verelimde ulkeye artk huzur, refah gelsin.
Kendisinin dusucesini merak ettim acikcasi.
Yunanistan veya İtalya gibi ülkelere geçenler ile kaçınız konuştu merak ediyorum !
Hergün benim evimin önünden 5 bot yola çıkar, hatta yeşilliman koyundan yola çıkarlar ise denizde karşı karşıya geliriz. Türk Sahil güvenlik botu yakalar ise mültecileri sahil güvenlik botuna alır adamların botunu da kesip denize bırakır. Bunu denizi kirletiyorlar diye defalarca şikayet ettim. Karşıya geçerler ise Yunan sahil güvenlik yakalarsa da adamların botunu adamlar denizde iken keser ve benzini alır adamları ölüme bırakır.
Fotoğraftakiler sizi aldatmasın bir bot 8 metredir ve 35 kişi alır. Bu 35 kişiden 3-4 tanesi kadın 1-2 tanesi de belki çocuktur. geri kalan hepsi 20-25 yaş aralığında flinta gibi erkekler. Vatanını savunken ölmek yerine ege sularına kendilerini atanlar bunlar. Türkiye'yi asla sevmiyorlar bunu alenen dile getiriyorlar tek dertleri Almanya'ya gitmek. Şu anda Assos'tan Sakat burnuna kadar her bakir koyda bunların yanında götüremedikleri eşyaları çöp tepeleri oluşturmuş durumda.
Bu sahneler hergün yaşanıyor ilk kez basın dillendirdi. Daha geçen hafta 3 metre suda yanımda öldü mülteci. Bottakiler arkasına bile bakmadan devam etti. Biz geri döndük ama adam 1-2 dakikada suya gömüldü gitti. Adam dediysem daha yirmisinde genç.
Yani bizim için bunlar sıradan oldu bu haberlere aldanıp ağlamayın, vatanını savunmayıp kaçana üzülmeyin. Bu konuda kadın ve çocukları tenzih ederim ama inanın %90 ı bunların genç erkekler.
Belki beni zalim buluyorsunuz ama vatanını savunmayanı bende savunmam...
Suriyeliler Türkiye vatandaşlığına alinsin. Bu böyle olmaz.
Bir çocuğun ölümünden siyaset yapılmasını asla kabul etmiyorum!!!!!!!!!!!!!!!
Susun, dua edin, ağlayın, kahrolun, gözünüze uyku düşmesin, böyle daha nice çocuklar var diye endişe edin, savaşa lanet edin, teröre lanet edin ama siyaset yapmayın. Bari çocuklar üzerinden yapmayın, Allah aşkına bu fotoğrafı siyasetle kirletmeyin.
Eki Görüntüle 1622863
AMİİİN, İÇTEN BİR AMİN...
Kim onlar ?Bu tarz yorumlarda 2 kişi varki .. arkadaşlarr bunları dikkate almayın yeminlen yaptığınız yorumlara yazıkk.. çok bilmişlik taslarlar,, ordan örnek verir, burdan örnek verirlerr,, ama verdikleri örneklere bakarsınn koskocaman UYDURMASYONN..şaka gibiler yanii
beni Tayyip'le denetleyip durmazsan sevinirm.Bak ben bu dediklerinle ilgili buraya bir de Suriye halkinin agzindan dinleyin diye video koymustum bir iki ay once.. belli ki denk gelmemissin. Halki Esad'i cok seviyor ve destekliyor. Erdogana ise demediklerini birakmiyorlar OSO'yu destekledigi icin, "biz ona ne kotuluk yaptik" diyorlar. Esad'in zalim oldugunu kimden duydun? Kim dillendiriyor zalim diye? Tayyip mi? Bir de Suriye halkindan dinle. Iste Suriyeliler, iste video..
Bunlari diyenler de Suriye halki. AntiAkpciler degil yani.. Ister izle, ister gormezden gel.. Ama sizler gormediginiz icin gercekler degismez.
Bu tarz yorumlarda 2 kişi varki .. arkadaşlarr bunları dikkate almayın yeminlen yaptığınız yorumlara yazıkk.. çok bilmişlik taslarlar,, ordan örnek verir, burdan örnek verirlerr,, ama verdikleri örneklere bakarsınn koskocaman UYDURMASYONN..şaka gibiler yanii
ama canım benım bu cocuk kirli bir siyasetin ürünü..
yoksa anne babasıyla denızde yatıyla gezerken düşüp bogulmadı malesef..
tüm dualarımız onunla..
Evet sorumluları saysak sayfalar sürer, ülkelerinden onları sürgüne yollayanlardan o tekneye para için bindirenlere kadar ve aradakiler her kişi, her durum.
Ama bu durumu direk ama direk tek partiye bağlama çabasını ve karşı tarafa koz olarak kullanmayı kabul edemiyorum. Bunu bağlamayalım he ne olur, başka bağlayacak çok malzeme var....