Kıyıya vuran Suriyeli çocuk dünya gündeminde!

OSO, ISID, Turkiye, bunlarin hepsi de Sunni agirlikli, Tayyip de Sunnileri seviyor zaten, Alevilerden de pek hoslanmadigi sir degil. Dis basinda Sumeyyenin Suriyeden gelen yarali ISID lilari Urfa yakinlarindaki gizli bir hastanede tedavi ettirdigi haberleri cikti. Musul'u isgal ettiklerinde bizim milletvekilleri "Isid oyle sey yapmaz, inanmam" dediler senin gibi, ama bak dogru cikti. Herkesin boynunu ucuran ISID neden bizim 49 konsolos gorevlisini burunlari bile kanamadan geri teslim etmis olabilir? Ne karsiliginda? Cok insancil olduklari icin mi?

Ben daha tirlar konusuna gelmedim bile, tabii ki ISIDa gitti silahlar

Son düzenleme:
Ak parti den birisi, ismini hatirlamiyorum, en son bi kac ay once, Silahlar vardi evet, Ozgur Suriye Ordusuna gidiyordu diye itiraf yapmisti.
Oso da, temelinde ESAD a karsi savasmasina ragmen, ISIDe karsi pyd ile isbirligi yapiyoruz, yapicaz diye soylemler, donem donem haberler olmustu.
simdi en iceride kim kiminle savasiyor bilemiyoruz bile. veya Tayyip oynuyorsa hangisine oynuyor.
Ama evet, ic savas var, ic savasa etkimiz var. Hic birine etliye sutluye karismadan durmak da dogru mu olurdu, onu da bilmiyorum.
Saraylim

Etliye sutluye karismadan durmak iyi mi olurdu diyorsun. Bu mahalle kavgasi degil. Bir ulkeden bahsediyoruz. O ulkenin mesru bir baskani var, ordusu var. Suriyede su anda bir de OSO denilen teroristlerin, isyancilari, ne dersen de kurdugu bir ordu var. Bir devlet, yasal ve mesru bir sekilde hangisine yardim edebilir? Esad'a yardim etmedigimizden eminsindir herhalde, adamin demeclerinden belli. Eger gizli gizli isyancilara, teroristlere yardim ediyorsak bu is guzel bir is degil demek ki.. Yoksa Erdogan cikip gogsunu gere gere meydanlarda haykirirdi degil mi?

Dis politikamiz berbat, komsu ulkeler acisindan "0" dusman politikasindan "0" dost durumuna geldik 13 yilda.. Normal mi bu? Libyada bile yillardir calisan iscilerimizi geri cagirmak zorunda kaldik, o kadar yani..

Oğlumun yüzüne baktıkça bu yavru aklıma geliyor gördüğümden beri kendime gelemiyorum. dün oğluma kızdım yemek seçmeye başladı diye bir an gözümün önüne bu yavru geldi yine daha çok kızdım oğluma orada çocuklar ölüyor ve sen burada şımarıkça yemek beğenmiyorsun diye çıkıştım oğlum küsünce pişman oldum ne yapacağımı bilemedim, biz burada rahat ederken bu yavru melek oldu neden ? Deniz nasıl kıydı boğmaya , bu yavruya içi yanmayanın insanlığından şüphe ederim.

Allah var, Esad cok zalim. Ama yasal olarak durum analizi yaparsak, evet bu soylediginde haklisin.
son aciklamasinda da aynen dis guclerden nasil bahsetmis, simdi baktim:

Esad, devlet televizyonunun canlı yayınladığı konuşmasının önemli bir bölümünü, ülkesinde terörü beslediğini iddia ettiği “dış güçleri” eleştirmeye ayırdı. Esad, “Kendileri vurduğu zaman ‘Terörizm’ diyorlar. Biz vurulduğumuzda ise buna ‘Devrim’, ‘Özgürlük’, ‘Demokrasi’ ve ‘İnsan hakları’ diyorlar. Şimdi terör örgütünü kendileri vuruyorlar. Ama terörün tohumunu ekenler onu nasıl yok edebilirler ki?” dedi.

Bak ben bu dediklerinle ilgili buraya bir de Suriye halkinin agzindan dinleyin diye video koymustum bir iki ay once.. belli ki denk gelmemissin. Halki Esad'i cok seviyor ve destekliyor. Erdogana ise demediklerini birakmiyorlar OSO'yu destekledigi icin, "biz ona ne kotuluk yaptik" diyorlar. Esad'in zalim oldugunu kimden duydun? Kim dillendiriyor zalim diye? Tayyip mi? Bir de Suriye halkindan dinle. Iste Suriyeliler, iste video..

Bunlari diyenler de Suriye halki. AntiAkpciler degil yani.. Ister izle, ister gormezden gel.. Ama sizler gormediginiz icin gercekler degismez.

suriyelilere göre esad kötü değil ki,esad hakkında konuşturmuyorlar bile.

Bulamiyorum ben.
Hepsinin olumlu yonleride var olumsuz yonleride.
Beni akp ki saniyorlar ama ben oy vermicem halbuki.
Ama gercekten merak ediyorum hangi partiye oy verelimde ulkeye artk huzur, refah gelsin.
Kendisinin dusucesini merak ettim acikcasi.

Arkadasım , akp'nin bu konuda başarısız oldugunu gördün demekki oy kullanmadıgına göre. İdeolojilerini Kendıne yakın buldugun partiye kullan oyunu.. duka "a" partısıne oy vericek ben "b"ye. kımse sana şuna oy ver demez. Ama şuna oy verme der

gercekten zalimce buldum yalan söyleyemem ama mantıklıda geldimi bilemiyorum.. Hanı vatanını savunsunlar falan yani o göreceli bir fikir ama ülkenın erkeklerının kaçıp kadın-cocukları orda bıraktıklarını düşününce ölsünler derim bende!
bizim karasularımızda Yunanistanın bukadar etkin rol oynamasına nasıl göz yumulluyor peki ? benım denızımdekı mülteciye onlar nasıl zarar verıyor ? bızım yönetimle paslaşmalı durumdalar mı ? Aksi bir durumda ciddi sorunlar yaşanması gerekmiyor mu ?

Suriyeliler Türkiye vatandaşlığına alinsin. Bu böyle olmaz.

Gözünü sevdiğim , zaten bizden farkı ne dicem ama , hakları , ödenekleri vs zaten bir yeşil kartlıdan, gazi-malulden daha fazla değil mi ? ya benım ulkem bana ne gelecek sagladı ki , onlara vatandaslık anlamında kucak acalım ? alalım... almayalım demıyorum ama sınırlar ıcınde , bellı bır egıtım sonrasında cıksınlar. mahalle aralarında cirit atmasınlar. devlet baksın onlara , o kadar işsiz varken 1/3 fıyatına gidip işsizliği tavan yaptırmasınlar..
baaşka ülkeler mülteci konsuunda bu kadar başarılıyken ,ülkemizde yaşanmayan pislik kalmadı farkıdna mısın ?

Bir çocuğun ölümünden siyaset yapılmasını asla kabul etmiyorum!!!!!!!!!!!!!!!

Susun, dua edin, ağlayın, kahrolun, gözünüze uyku düşmesin, böyle daha nice çocuklar var diye endişe edin, savaşa lanet edin, teröre lanet edin ama siyaset yapmayın. Bari çocuklar üzerinden yapmayın, Allah aşkına bu fotoğrafı siyasetle kirletmeyin.

AMİİİN, İÇTEN BİR AMİN...

ama canım benım bu cocuk kirli bir siyasetin ürünü..
yoksa anne babasıyla denızde yatıyla gezerken düşüp bogulmadı malesef..
tüm dualarımız onunla..

Kim onlar ?
%100 duka tesla ile saraylım dan bahsediyorsun.
O çok bilmişlerin örnekleri uydurmasyon ise doğrusunu yazıp göstermekten aciz misiniz?
Yanlışsa doğrusunu bulup koyun ortaya.
Her şeye bir bahane , her şey yalan . Şaka gibisiniz.

beni Tayyip'le denetleyip durmazsan sevinirm.
benim icin Esad'i zalim yapan, halkini icinde teror orgutleri var veya yok, acimasizca bombalatmasi.
birde bunu diyen suriye halki diyorsun ya? cok conformist bir dusunce bence. hangi suriye halki?
bana gore siyaset de -bak bunu ciddi soyluyorum- hersey tiriviri, iki hedef var, ya radikallik ya muhafazakarlik.

Esad'in karsitlari cogunlukla islamci, cogu da uc islanmci (ki tehlikeli olanlar) yandaslari da laik radikal olanlar. dogru degil mi? (videoyu smdi izleyecegim)
bu bizim ulkemizde bile boyle. Sen (ornekleme), iyi veya kotu herseye karsi cikarken, (cunku bu iyi olan seyleri yapanlar, seni temsil ettigini dusundugun parti-lider degil, seni asla temsil edemeyecegini dusundugun lider-parti), sana gore daha muhafazakar bir dusunce yapisina sahip olan kisi, iyi veya kotu kabul ediyor, takdir ediyor, ne dersen de..
buyuk carkta boyle donuyor.

Kakao söyle bakalım kimmiş o arkadaşlar ve göster "UYDURMASYONN" örnekleri neymiş. Biz de bilelim de inanmayalım bakalım UYDURMASYONN şeylere, aydınlat bizi, bekliyorum.

ama canım benım bu cocuk kirli bir siyasetin ürünü..
yoksa anne babasıyla denızde yatıyla gezerken düşüp bogulmadı malesef..
tüm dualarımız onunla..

Evet sorumluları saysak sayfalar sürer, ülkelerinden onları sürgüne yollayanlardan o tekneye para için bindirenlere kadar ve aradakiler her kişi, her durum.

Ama bu durumu direk ama direk tek partiye bağlama çabasını ve karşı tarafa koz olarak kullanmayı kabul edemiyorum. Bunu bağlamayalım he ne olur, başka bağlayacak çok malzeme var....

Arkadaşım biz de söyledik bunun küresel bir çok sebebi var ama elimizde sadece lokal olana müdahale etme şansı var o da mikro seviyede. Bu insanlar niye ülkelerinde değil, niye kaçıyorlar, göçüyorlar, yazık değil mi? Bence tam olarak sorgulanma yeri burası, herkes görsün neye sebep oluyor savaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…