Internet elinin altinda.. Biraz arastirma yaparsan kimin dogru soyledigini gorebilirsin, ama isinize gelmedgi icin gormezsin, duymazsin, koru korune korursun, boylesi daha kolay. Ama yanlis seyler iddia eden birileri varsa o bizler degiliz, maalesef.Isid i Tayyip destekliyor olabilir mi? Evet olabilir.
Suriye'de ic savasin tetiklenmesine sebep olan onlarca dinamikden birini Tayyip koymus olabilir mi? Olabilir.
Ama biz bunlari kesin kanaat olarak bilebilir miyiz? Hayir bilemeyiz.
Zaten usluplarda bu yuzden bozuluyor. Birinizin gormeden inandigina, digeri gormeden inanmiyor. Birbirinize hakaret ediyorsunuz.
Bilmem hangi suriyeli cocugun, hangi kiyiya vurdugunu, o cocuk kiyiya vururken, biz ne yapiyorduk, kendimize insanlik ogretmek yerine, sacma sapan Parti kavgalarina giriyorsunuz.
gercekten yeri burasi degil bence.
hayır herkes görsün bu rezaletilütfen paylaşmayın artık resimleri nolur. her gördüğüm yerde kaldırılması için şikayet ediyorum.
içim yanıyo dünden beri.
ben sizin vicdanınızı sorgulamadım.. konu açılmış, en doğal hakkım olan yorum hakkımı kullandım.. baran çağa terorist dediklerini belirtmedim.. misal, berkin elvan...
Bölücüler bu durumdan utanmayacağı için, güvenliği koruyamayan devlet utansın diyorum..
duka, sen kör degilsin, ben körüm.Siz Suriye’yi biz karıştırmış olabilir miyiz bilemeyiz, emin olamayız diye düşünün Javieracığım, biz şükür kör değiliz. Bence zaten siz de gayet iyi biliyorsunuz bunlarda ülke olarak bizim de parmağımızın olduğunu da işte kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz yoktur ya, değildir, gözümüzle mi gördük diye. Beyin enteresan bir organ, yaptığın bir şeyi sürekli inkar edersen gerçekten yapmadığına inanabilirsin bir süre sonra, sizinki de o hesap.
Soma’da madenciler hayatını kaybeder, suçluyu sorgularız aa yeri burası değil, Ermenek’te aynı şey olur yok siz acı üzerinden siyaset mi yapıyorsunuz, şehit ailesinin isyan eder, yakarır cenazade bu mu konuşulur, Suriye dramında sorumluyu ararız yok parti kavgasına mı girdiniz. Arkadaşım nerede konuşacağız biz bunu? Bir cinayet işlense ilk iş neden işlendiğini ve kimin yaptığını sorarsın, burada değişen nedir de sormayacağız, konuşmayacağız? Ah vah edip susalım mı nedir bir söyle?
sarayli, bir kere rica ediyorum, kimsenin kimden olacagina karar verme. insanlari gruplama, ben bunu ayip buluyorum Isinize gelmedi, koru korune savunursunuz filan deme. zira o zaman sende koru koruna karsi cikanlardan olursun.Internet elinin altinda.. Biraz arastirma yaparsan kimin dogru soyledigini gorebilirsin, ama isinize gelmedgi icin gormezsin, duymazsin, koru korune korursun, boylesi daha kolay. Ama yanlis seyler iddia eden birileri varsa o bizler degiliz, maalesef.
duka, sen kör degilsin, ben körüm.
onca tahsil gördüm ama, Ak parti ye oy vermek icin digerlerinden biraz daha fazla sebep buldugum icin, cahil bisey oldum.
zaten bu hep boyledir.
o yuzden artik benden mesulsun. Simdi sen hani biliyorsun bunlari Teyyip'in yaptigini, (bu arada Tayyip hic babamin oglu degil, oy da vermeyecegim buyuk ihtimal, ikna olmak istiyorum), bildiklerinin hepsini bize de anlatirsan ben, bir de obur kör ve cahiller, hepimiz ögreniriz.
ama oyle, gazeteci, kose yazarlarinin, komplo teorilerini, yanlizca kendilerini ilgilendiren tahminlerini degil de, o gordugun, kanitlanmis gerceklerden bahsediyorum.
ben biraz once, oraya yazdim ya, "birinin gormeden inandigina, oburu gormeden inanmiyor" iste bunu hic kimseyi kirmamak icin yazdim. Aslinda hepiniz kendi acinizdan dogrusunuz, ama birbirinizi ikna edemiyorsunuz.
sende pek ise yaramadi anlatmak istedigim demek ki.
canin sagolsun.
evet onca suriyelinin ülkemizde gelişi güzel ne işi var,her lköşebaşında onlar var.can güvenliğimiz yok.yaşadığım yerde hergün bir çok olay çıkarıyorlar.madem aldılar,kamplarda barındırsalardı.içimize salmasalardı.
ayrıca çok yardımseveriz de sınırda bekleyen türkmenleri neden almadık.onlar insan değil mi
biraz once, baska arkadasa da yazdim.Ben sana nerede “cahil” demişim gösterir misin? Aksine bunun böyle olduğunu biliyorsunuz siz de diyorum. “Akp’liler hep cahildir zaten değil mi!!!” ajitasyonuna girme lütfen hiç öyle bir ithamım olmadı.
Gazete haberleri ve fotoğrafları kanıt kabul edersen Cumhuriyet’in Mit tırları ve içindeki silahlar haberine bakabilirsin. Önce “devletin gizli bilgilerini ifşa edenler vatan hainidir!!!” dendi sonra “o silahlar Türkmenler’e gidiyordu, kendilerini savunsunlar diye”ye geldi olay. Tır tır yardım silahı gittiği için mi en çok savunmasız Türkmenler öldü? Madem bu gerçekten Türkmenler'e yardım girişimiydi niye “Can Dündar hesap verecek, onu öyle bırakmam” dedi sizinki ve hemen dava açıldı? Yani hala “gözle görmeden kabul etmem” levelındaysan bir şey demiyorum ama şu olanlardan gerçeği anlayamayacak biri olduğunu hiç sanmıyorum.
Zevklerin, renklerin sana göresi bana göresi olur, salt doğrunun sana göresi bana göresi olmaz. Türkiye’nin Işid’e yardım ettiği çok açık, bu bir gerçek. Haliyle gerçeği inkar edenlere “onlar da kendi açısından doğru” diye yaklaşamıyorum.
OSO Esad'e karsi savasiyor. Suriyede mezhep savasi var. Esad ve taraftarlari Alevi, OSO da, ISID da Alevileri katlediyor. Kobanide de Alevi Kurtler var, Isid onlarla da savasiyor.sarayli, bir kere rica ediyorum, kimsenin kimden olacagina karar verme. insanlari gruplama, ben bunu ayip buluyorum Isinize gelmedi, koru korune savunursunuz filan deme. zira o zaman sende koru koruna karsi cikanlardan olursun.
ve atiyorum, beni, AK partiye oy vermeye tesvik etmis olursun. Iyi niyetle yazdim bunlari bak.
videolardaki gibi iddialari hep goruyoruz evet. izledim. OSO zaten ISIDe karsi savasmiyor mu, burdaki arguman da "Tayyip, Isid'e yardim ediyor" idi.
Anladigim kadariyla sen sunu demek istedin, yani Turkiye elini kolunu baglayip, kenarda durmuyor. Ic savasin buyumesine sebep olarak OSO ya yardim ediyor.
dogru mu anladim?
Dün bu kadar suriyelinin bizim ülkede ne işi var diyenler bugün insanlık dersi veriyor. Gerci insanlik dersi işin ambalaji yine siyasete alet ettiler küçük bedenleri. Insanliginiz yerin dibine batsin!
biraz once, baska arkadasa da yazdim.
Biraz once Tartisma konusu "Tayyip Isid e yardim ediyor" idi.
simdi de MIT tirlari OSO ya silah tasiyordu diyorsun. Buyuk ihtimal tasiyordu.
Ama OSO ISID e karsi savastigina gore, Tayyip nasil Isid'e yardim etmis oluyor, bu baglantiyi kuramadim. Varsa bilgin soyle lutfen.
he yok konumuz o degil, Tayyip rahat durmuyor, o veya bu sebeple Suriye de taraflardan birine yardim ediyor, savasi korukluyor diyorsan, evet bunu alirim.
Ya harbiden sizler takintilisiniz a bdulhamite yapılanların aynısı bugün erdoğan a yapılmaya çalışılıyor erdoğan gidince pkk mi bitecek suriye güllük gülistanlık mi ol ucak komik olmayın artık mısır suriye filistin ve bir çok müslüman ülkeleri hep bu zulümleri yaşıyor onlarda erdoğan yüzünden böyle değil mi sizin derdiniz erdoğan gitsin de ne olursa olsun çıkarın su at gözlüklerini artık tarih tekerrürden ibaret evet ama sonuç herzaman aynı olmak zorunda değil....Herkes görsün bu vahseti, hala anlamayanlar görsün.
Savasin bir cözüm olmadigini görsün. Bakin bunu yapan müslümanlar, ve bunlari destekleyende bizim suanki hükümetimiz.
Bu ölümlerin her birinde bizimde sucluluk payimiz var. ISID i destekledik, konvoylarla tirlar ici dolu silahlar gitti oraya.
Bilmiyormus gibi yapip nereye kadar saklanacaksiniz ? Akp ISID i destekledi. Bunu gözümüzle gördük, duyduk, okuduk.
Biliyorum dogrulari yazmak bu ülkede yasak, ama dogrulari konusmazsak bir gün gelir sizlerin cocugunuzuda öyle ölü görme ihtimalimiz olabilir.
Susma, sustukca sira sana gelecek !!!