Kıyıya vuran Suriyeli çocuk dünya gündeminde!

Kadin olanca naifliğiyle kırmamaya çalışarak yazmış sizin şu tavrınıza bak. Eh işte ondan pek şaşırmıyoruz bazı şeylere ama vicdan işte insan vicdan sahibi olunca yine de son bir gayret gözler görürmü acaba diye uğraşıyor beyhude...

Yok arkadaşım hakikaten boşa uğraşıyoruz, üsluba bak zaten ciddiye almayın beni diye bağırıyor.

elit81 elit81 cocugum konu su an Suriye, ISID.
O senin dedigin konuyu gel konu acalim oradan konusalim seninle.
Bende onu diyorum evladım
Sen belki tv de orda burda kulaktan duyma haberlerle çıkıyorsun ama ben gözlerimle gördüm diyorum..Yok anlatamıyprum :KK34:
Sırp ve Bulgar sınırlarından bu tarafa geçmeyi bekleyen tırlar dolusu tanklar kime gittiği belli de
nerden geliyor :KK14:
Bi fikrin varmı baby :KK14:

Üzülüyorum :KK43:
Neden mi ? Bir tarafta paramparça hayatlar var ve onların bu duruma gelmesine etken olan bir takım partiler,guruplar ve insanlıktan bi haber olanlar ve biz burada onlar için birbirimizi kırıyoruz.
Bir yerde bir yanlışlık var sanki...

Isid i Tayyip destekliyor olabilir mi? Evet olabilir.
Suriye'de ic savasin tetiklenmesine sebep olan onlarca dinamikden birini Tayyip koymus olabilir mi? Olabilir.
Ama biz bunlari kesin kanaat olarak bilebilir miyiz? Hayir bilemeyiz.
Zaten usluplarda bu yuzden bozuluyor. Birinizin gormeden inandigina, digeri gormeden inanmiyor. Birbirinize hakaret ediyorsunuz.
Bilmem hangi suriyeli cocugun, hangi kiyiya vurdugunu, o cocuk kiyiya vururken, biz ne yapiyorduk, kendimize insanlik ogretmek yerine, sacma sapan Parti kavgalarina giriyorsunuz.
gercekten yeri burasi degil bence.

Ne diyelim evlaefe? Ah vah edelim, Allah yardımcıları olsun diyelim susalım mı? Bu çocuğun ülkesinden göç etmesine, boğulmasına, bu insanların telef olmasına ne sebep oldu? Küresel olarak bir yaptırımımız olamaz belki ama en azından lokal sebeplere dur diyecek gücümüz varken niye bunu dile getirmeyeceğiz bir söyle bakalım?
Alaya almak icin sormuyorum gercekten merak ediyorum. Hangi partiye oy verelim bunlarin bitmesi icin?
Ben acikcasi oy kullanmayi dusunmuyorum.
Dusunursem hangisine vereyim sence Duka?

Beni insanlığımdan birkez daha utandırdı... .ne yazık ki çocuk olduğu , melek olduğu yeni anlaşıldı...
Daha düne kadar, türk, kürt, suriyeli ayrımı yapan güzle ülkem, bir anda herkes hümanist oluverdi..
birileri yataklarında zevk ve sefa içinde yaşarken, nasıl da dalgalara karşı çırpınmış... o ölüyorken biz uyuyorduk.. hala daha uyuyoruz..

İşin kötüsü bir hafta sonra bu çocuğu hatırlamayacağız bile.. AYLAN KURDİ....

Bu ülkede de ölen masum çocuklar var.. Onlara bazen teroriste diyorlar.. Hergün fotoğrafı çekilmeyen çocuklar var..
Cizre dede Baran Çağ öldü birkaç ün önce.. Vicdanımız fotoğraf görünce aklımzıa geliyor sanırım..

dun Rising star'i izliyordum. Orada bir cocuk yaristi.
duvar acildiktan sonra dedi ki: herkese cok onemli bir mesaj verecegim :
havalar cok sicak, bir hayvani doyurmak 2 liraya bile mal olmaz. Lutfen, hayvanlari firsat buldukca besleyin.

hic duydunuz mu birisi de cikip, Suriyeliler aclar. onlara is verin, ekmeginizi paylasin,
cocuklar dileniyor, yardim derneklerine bagis yapin, dedi mi?

insan hayvan ayrimi da yapmiyorum da,
istesek 2 liraya butun suriye'yi doyururuz. Ama iste, hayvanlari seviyoruz, Suriye'li leri sevmiyoruz.
sadece olduklerinde aciyoruz.

Isid i Tayyip destekliyor olabilir mi? Evet olabilir.
Suriye'de ic savasin tetiklenmesine sebep olan onlarca dinamikden birini Tayyip koymus olabilir mi? Olabilir.
Ama biz bunlari kesin kanaat olarak bilebilir miyiz? Hayir bilemeyiz.
Zaten usluplarda bu yuzden bozuluyor. Birinizin gormeden inandigina, digeri gormeden inanmiyor. Birbirinize hakaret ediyorsunuz.
Bilmem hangi suriyeli cocugun, hangi kiyiya vurdugunu, o cocuk kiyiya vururken, biz ne yapiyorduk, kendimize insanlik ogretmek yerine, sacma sapan Parti kavgalarina giriyorsunuz.
gercekten yeri burasi degil bence.

Siz Suriye’yi biz karıştırmış olabilir miyiz bilemeyiz, emin olamayız diye düşünün Javieracığım, biz şükür kör değiliz. Bence zaten siz de gayet iyi biliyorsunuz bunlarda ülke olarak bizim de parmağımızın olduğunu da işte kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz yoktur ya, değildir, gözümüzle mi gördük diye. Beyin enteresan bir organ, yaptığın bir şeyi sürekli inkar edersen gerçekten yapmadığına inanabilirsin bir süre sonra, sizinki de o hesap.

Soma’da madenciler hayatını kaybeder, suçluyu sorgularız aa yeri burası değil, Ermenek’te aynı şey olur yok siz acı üzerinden siyaset mi yapıyorsunuz, şehit ailesi isyan eder, yakarır cenazade bu mu konuşulur, Suriye dramında sorumluyu ararız yok parti kavgasına mı girdiniz. Arkadaşım nerede konuşacağız biz bunu? Bir cinayet işlense ilk iş neden işlendiğini ve kimin yaptığını sorarsın, burada değişen nedir de sormayacağız, konuşmayacağız? Ah vah edip susalım mı nedir bir söyle?

Son düzenleme:
al benden de o kadar. Cikarlari icin, insanligin dibine dinamik koymayacak olan "siyasi" lider kim acaba?
Bulamiyorum ben.
Hepsinin olumlu yonleride var olumsuz yonleride.
Beni akp ki saniyorlar ama ben oy vermicem halbuki.
Ama gercekten merak ediyorum hangi partiye oy verelimde ulkeye artk huzur, refah gelsin.
Kendisinin dusucesini merak ettim acikcasi.

Beni insanlığımdan birkez daha utandırdı... .ne yazık ki çocuk olduğu , melek olduğu yeni anlaşıldı...
Daha düne kadar, türk, kürt, suriyeli ayrımı yapan güzle ülkem, bir anda herkes hümanist oluverdi..
birileri yataklarında zevk ve sefa içinde yaşarken, nasıl da dalgalara karşı çırpınmış... o ölüyorken biz uyuyorduk.. hala daha uyuyoruz..

İşin kötüsü bir hafta sonra bu çocuğu hatırlamayacağız bile.. AYLAN KURDİ....

Bu ülkede de ölen masum çocuklar var.. Onlara bazen teroriste diyorlar.. Hergün fotoğrafı çekilmeyen çocuklar var..
Cizre dede Baran Çağ öldü birkaç ün önce.. Vicdanımız fotoğraf görünce aklımzıa geliyor sanırım..

3 yaşında muhakeme yetenegi olmayan bir çocuğa hiçkimse terörist demez. Baran çağlı da pkk nın düzenlediği saldırı sonucu çıkan çatısmada öldü. Sebep olan bölücüler utansın. Bu çocuğa terörist diyen de ruh hastasıdır. Bizim ölen tüm masumlara vicdanımız sızlar.

keşke!
11667501_10153591463749161_8897135135721873977_n.jpg

3 yaşında muhakeme yetenegi olmayan bir çocuğa hiçkimse terörist demez. Baran çağlı da pkk nın düzenlediği saldırı sonucu çıkan çatısmada öldü. Sebep olan bölücüler utansın. Bu çocuğa terörist diyen de ruh hastasıdır. Bizim ölen tüm masumlara vicdanımız sızlar.
ben sizin vicdanınızı sorgulamadım.. konu açılmış, en doğal hakkım olan yorum hakkımı kullandım.. baran çağa terorist dediklerini belirtmedim.. misal, berkin elvan...
Bölücüler bu durumdan utanmayacağı için, güvenliği koruyamayan devlet utansın diyorum..

X