kıyafetlerin pahalı olması

Kızlar yurtdışında tanıdığınız varsa onlardan rica edin kıyafet ve ayakkabı alışveriş işini. Avrupa’yı bilmiyorum ama ben Amerika’da yaşıyorum. GAP te falan 4-5$ a çok güzel tişörtleri oluyor. Calvin klein tişörtler 12$. Daha bugün Michael Kors mayo aldım 30$ a.
Avrupa da da çok fark olmaz diye düşünüyorum.
Varsa yazın gelecek tanıdığınız, girin GAPin falan yurtdışındaki internet sitesine, tanıdığınızdan rica edin alıp getirsin.

Indirimsiz biraz kazık oluyor evet
Pentiden bir etek begenmistim 110 tl falandi
Daha bugun indirimden 60 küsüre aldım ki bence yine pahaliydi...
Gecen aylarda 2 tane şort aldim 50 tlye dukkanin birinden
Adı sanı biraz bilindi mi yapıştırıyorlar...

indirimler var ama 36-38 beden klasik kıyafetler kalmıyor. ayakkabıda ilk 37-38 bitiyor. bende indirim takip ediyorum ama genelde işime yarar bişeyler bulamıyorum. bir de işlevsel düşünüyorum o yüzden olabilir.

Ben de 36-38 giyiyorum, ayak numaram da 38. Hangi markaları takip ediyorsunuz bilmiyorum da, ben buluyorum. Ve bankacıyım klasik giyiniyorum. İşlevsel dediğiniz kombin açısından herhalde, bir çok parçayı giymek gibi. Ben bir şeyi alırken hangi kıyafetimle kombin yapabilirim diye bakıyorum, ya da ilerde kullanabilir miyim, çünkü tarzımı biliyorum. Uygun bulmuşken alıyorum, mesela deri bot, stiletto, iyi bir Jean, ipek gömlek, kaşmir kazak, kaliteli iç çamaşırları, ten rengi sutyen ne bileyim bunlar hep giyilecek şeylerdir, buldum mu alırım.

Kıyafetlerimi dolaba asarken kombinli şekilde asarım, çok pratik oluyor.

yaa ben bunu arastiriyorum surekli ama bi turlu karsima “kapsul gardrop soyle olur, sunlara dikkat edilmelidir” diye bi yazi cikmadi. hep siyah tayt, pantolon, beyaz basic tshirt onerileri var. bu mudur yani?

benim gardrobum da kapsul o zaman ama mesela
10 tane tayt 50 tane ayni tarz tisortlu kapsul :KK70: kapsulun olayi sade ve az olmasi mi?

Kapsül çok sıkıcı.

Ferace ne diye bir google a sordum da cahillik :)) bunlarinda cesitlisi varmış ben anlamadim siz hep ayni feraceyi mi giyiyorsunuz diyelim ki düz siyah birtane var. Senede 1.alırım almam demissiniz de. Hani yanlış anlamayın merakimdan sordum sıkılmıyor musunuz ayni seyi giymekten bugun mor yarin pullu oteki gün yesil giyiyim gibi dusunceniz yokmu ben olsam sıkılırdım yaaaav

Sarışınım aynen bende senin kafadayım, kadınız yahu değişik değişik giyinmek istiyorum, bu kadar çeşit varken niye hep aynı şeyi giymek.

Kıyafetler pahalı değil sanki. Ya da ben ucuzcu olduğum icin pahalilara bakmadığım icin pek farkinda olamayabilirim.
Ben şahsıma 150 liraya gömlek almam,yani büyük konuşmayım ama 150 sene yaşasam almam galiba,ama dersen ki bir ruj var bu rengi sana cok yakışır ona 200 lira veririm :/ bu da ayri bir manyaklık belki de
O bahsettiginiz tshortler harbiden cok gıcık. Ben giysem insanların gözü kan ağlar.
Moda diye her yerde ayni urunler var zaten. Mesela gecen sene her yer cizgiliydi cizgili elbiseler vs bö gelmisti artık
Bu sene bakıyorum yine aynı seyler .
Alım gücü de azaldı. Ben butiklere yöneliyorum bir de koton trendyol vs
Mesela gorumcem 800 900 liralik adidas 😳😳 yok bilmemkac liralik kot giyiyor ve sanki hep ayni seyleri giyiniyormus gibi geliyor sanki kıyafeti yok. Muhtemelen de yok
Benim dolap yıkılıyor. Cok alirim ucuz ya da orta yollu alırım. Siz de de oluyor mu bilmem cok beğenerek aldığınız bir elbiseyi daha sonra giymek istememek gibi. Ben hemen sıkılıyorum
Gecen sene 900 liralık bir alisveris yaptim ve icinden birtanesini dogumgunumde giyinip foto cektim sonra giymedim hala dolapta duruyor ve cok hoş bisey
Esimin bana dedigi su oldu
Ben 900 liramdan vazgecmisim bir elbise neki
Nitekim de dogru çıktı 1 sene dolmadan yine birsuru sey aldim. Sanırım ben bir giydigimi 2.ye giymeyi sevmeyenlerdenim bu yuzden fazla para vermem
Sezon sonu indirimleri de candir
Trendyolda gozden kacanlar candir
Bir de kesfedilmemis mahalle arasi uygun fiyatli butikler de candir
Bu ara yine kurtarıcı tabi koton. Kalitesiz de değil bana kalırsa

Sen de benim gibisin sarışınım. çok alıyorum ama hep uygun. Annem diyor ki kızım senin dolabını gören tüm paranı vermişsin sanır, diyorum şunu şu kadara bunu bu kadara aldım şok geçiriyor hayır hepsi güzel hepsi kaliteli diyor.

Geçen bir çanta almıştım Trendyoldan Nine West 50 tl, annem dio ki bu çanta 500 tl mi, orijinal etiketi 500 tl idi nerden bildin kız diyorum :D Bir de çok olunca eskimiyor ki, en az 10 yıllık kıyafetlerim var, kilo almasaydım daha da olacaktı 34 bedendim 36-38 e çıktım mecbur yenilerini aldık. Koton candır valla. Annem terzi inanmıyor çoğunun Koton olduğuna falan.

Yo sıkılmıyorum aksine çok rahat ediyorum. Sıkılsam da önemli değil Allah rızası için değer. Ben mantıkçı biriyim çok için azı feda edebilirim.

Dışarda öyleyim zaten evde normal giyiniyorum. Sene de bir alıyorum dediğim evde olanlar yetiyor bana artık almaya ihtiyaç duymuyorum. Nadiren alışveriş yapıyorum. Çok olunca giymiyorum zaten çoğunu

Hani renkli giymeye özenmiyor musun diyorsunuz ya ben kadınların kendim için giyiniyorum demesini samimi bulmuyorum çünkü çoğu evde pijamayla dolaşırken dışarı çıkarken süsleniyor. Yani değişiklik olsun diye değil kendilerini beğendirmek için giyiniyorlar. O yüzden sıkılmamı gerektircek bi durum yok

Yine de en iyisini ben bilirim edasıyla cahillik demeseydiniz keşke:) 8 milyar İnsan var çeşit çeşit herkes. Nedense insanlar her görüşe ‘saygılıyken’ müslümanlara karşı sürekli eleştiri halinde

Evde pijamayla dolaşırken dizi çıkmış çamaşır lekeli eşofmanla dolaşmak var bir de mis gibi cicili biçili şeylerle dolaşmak var. Valla ben her halime özen gösteriyorum ve kendim için yapıyorum bunu.

Saygı demişsiniz de, şu an sizde kendine özen gösteren kadınları eleştiriyorsunuz, kendilerini beğendirmek için yapıyorlar diye. Velev ki öyle ya da değil kime ne? Erkekler görsel varlıklar, kadınların da kendilerini beğendirmek istemesinden daha doğal bir şey yok.

Materyalist biri asla değilim ama bir kadın olarak temiz, mis gibi giyinmeyi seviyorum. Dinimizde de bu var zaten.

Ben elbise, üst filan buluyorum ya :/ herkes kotu bulamiyorum yazmis kendimi cok zevksiz hissettim. Bence sevimli elbiseler var. :KK70: Kısa üstler de kotu durmuyor bence o kadar ya

2 senedir vintage çiçekli elbiseler var ki tam benim tarzım :)

Kısa üstler de yüksek bellerle giymek için, ki yüksek bel giyebildiğim tek pantolon türü, benim için yüksek bel modası hiç bitmesin daha iyi:D

Pamuktan pamuga da fark var.Keten ve ipek icin de ayni sey gecerli.Malzeme ve dokumaya göre degisyor kalite.Hep dikkat ederim dogal kumaslar almaya.Bazi pamuklar giyindikten yarim saat sonra kokmaya baslarken diger bir pamuklu iki gün giysende o kadar kötü kokmuyor.Hele o eski parlak güzel ketenler.Onlardan simdi yok.Üst segmentteki markalar mutlaka hala kullaniyordur ama orta kalitedeki markalarda malesef yok.

Bazı markaların Premium ya da özel koleksiyonları var, onlarda oluyor. Ben o ürünlerden alıyorum ki genelde internet mağazalarında oluyor o ürünler.

O bezleri kaynatip ütüleyerek giymek en sagliklisi.Kullandigimiz petler kimyasal maddelerle dolu.Ben kokusuz ped bulucam diye canim cikiyor.Benim ergenlige girdigim dönemlerde de bez kullanirdik.

Bambu pedler çıktı marketlerde var fiyatı da diğerleriyle aynı.

Yo sıkılmıyorum aksine çok rahat ediyorum. Sıkılsam da önemli değil Allah rızası için değer. Ben mantıkçı biriyim çok için azı feda edebilirim.

Dışarda öyleyim zaten evde normal giyiniyorum. Sene de bir alıyorum dediğim evde olanlar yetiyor bana artık almaya ihtiyaç duymuyorum. Nadiren alışveriş yapıyorum. Çok olunca giymiyorum zaten çoğunu

Hani renkli giymeye özenmiyor musun diyorsunuz ya ben kadınların kendim için giyiniyorum demesini samimi bulmuyorum çünkü çoğu evde pijamayla dolaşırken dışarı çıkarken süsleniyor. Yani değişiklik olsun diye değil kendilerini beğendirmek için giyiniyorlar. O yüzden sıkılmamı gerektircek bi durum yok

Yine de en iyisini ben bilirim edasıyla cahillik demeseydiniz keşke:) 8 milyar İnsan var çeşit çeşit herkes. Nedense insanlar her görüşe ‘saygılıyken’ müslümanlara karşı sürekli eleştiri halinde
Kadın kendisine cahil demiş bilmediği için ☺️

Parfümlü veya parfümsüz tercih etmek kisiye kalmis.
Parfümsüz kolayca bulunuyor.
Saf su ve bambuyla dokunan bir marka var ki üretiminden eminim.

Kimyasal olmasini elbette savunacak degilim ama her sey bitti bir bu mu kaldi? Paketli her turlu gida zehir saciyor. Hic birsey almiyor musunuz?

Sampuan deterjan alternatifi uretilebilir seyler.
Mesela sebze meyve yemiyor musunuz?

Ben de dünden beri yazıyorum bambulu markayı ama :D

Sen de benim gibisin sarışınım. çok alıyorum ama hep uygun. Annem diyor ki kızım senin dolabını gören tüm paranı vermişsin sanır, diyorum şunu şu kadara bunu bu kadara aldım şok geçiriyor hayır hepsi güzel hepsi kaliteli diyor.

Geçen bir çanta almıştım Trendyoldan Nine West 50 tl, annem dio ki bu çanta 500 tl mi, orijinal etiketi 500 tl idi nerden bildin kız diyorum :D Bir de çok olunca eskimiyor ki, en az 10 yıllık kıyafetlerim var, kilo almasaydım daha da olacaktı 34 bedendim 36-38 e çıktım mecbur yenilerini aldık. Koton candır valla. Annem terzi inanmıyor çoğunun Koton olduğuna falan.
Hahahhahahahahahha boyle olunca insan mutlu oluyor bunu sununla giyerim bunu su pantolonla,otekini su ayakkabıyla diye.Oteki türlü az ve oz alsan hep ayni seyleri giycen. Mesela her renk pantolonum var neredeyse guzel bisey bu ve dedigin gibi eskimiyor da. Peki o 50 liralık canta orjinal mi? Degildir ama kizz. Yine de guzeldir malı trendyolun ben hic sıkıntı yaşamadım yika yika giy :D bide zevkliysen eger hic öyle ucuz durmuyor üzerinde de.

Hahahhahahahahahha boyle olunca insan mutlu oluyor bunu sununla giyerim bunu su pantolonla,otekini su ayakkabıyla diye.Oteki türlü az ve oz alsan hep ayni seyleri giycen. Mesela her renk pantolonum var neredeyse guzel bisey bu ve dedigin gibi eskimiyor da. Peki o 50 liralık canta orjinal mi? Degildir ama kizz. Yine de guzeldir malı trendyolun ben hic sıkıntı yaşamadım yika yika giy :KK70: bide zevkliysen eger hic öyle ucuz durmuyor üzerinde de.

Orijinal kuzum Nine West. Ya öyle bir kampanya vardı 30 a 50 ye falan bir kaç çanta kaptım öyle. Ya bu aralar pek kampanya olmuyor, sürekli bakmak lazım bazen çok uyguna düşüyor.

Mesela ayakkabı , tüm gün ayağında ve terliyorsun. En az 1 gün bekletmeden tekrar giymemek lazım. gibi gibi

Hello nasıl alışveriş yapıyorum anlatayım.
Kapalıyım tişört giymiyorum biraz klasik giyiniyorum iş gereği. Benim bir bluza vereceğim maksimum rakam 150 filandır. Bir eteğe en fazla 150 veririm taşş çatlasın. Bir ayakkabıya en çok 200-220 veririm. Bunlar maksimum rakamlar, hani fiyat performans oranı çok çok iyiyse.

Ortalama giysilerimin fiyatı ise
bluzlarım 60-70
Eteklerim 60-70
Elbiselerim 100
Ceketlerim 100
Ayakkabılar 100
Başörtüsü 90-100
Çantalarım 100-150

Ve ben de bir avm’ye gidip elimi kolumu doldurup asla çıkamıyorum.

Şimdilerde tercihim yeni trend ikinci el siteleri. Oralarda az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış güzel ürünler olabiliyor.

Mesela ipekyol trençkotu sıfır jelatinli 150’ye aldıydım :)
Mesela beymen bluz mis gibi yeniydi 50 tl
Mesela deri çizme sıfır 30 tl
Mesela nine west etiketli çanta 100 müydü neydi

İkinci el siteler çerçöp dolu olsa da güzel giysiler bulmak mümkün, tavsiye ederim.

Evet mesela ben makyajda da öyleyim. Neden hep pembe ruj sureyim ya da neden hep aynı cantayi takayim. Ay ne süslüyüz 😍😍😍

Zaten giydiğin kıyafete göre aynı makyajı yapamıyorsun kuzum. Dün nüde ruj nüde turuncumsu allık sürdüm, bugün siyah eyeliner toprak allık falan gibi. Aynı olmak çok sıkıcı:D

Kız sen başaktın dimi, benim de yükselenim başak ondan süslüyüz bence:D

Ben de 36-38 giyiyorum, ayak numaram da 38. Hangi markaları takip ediyorsunuz bilmiyorum da, ben buluyorum. Ve bankacıyım klasik giyiniyorum. İşlevsel dediğiniz kombin açısından herhalde, bir çok parçayı giymek gibi. Ben bir şeyi alırken hangi kıyafetimle kombin yapabilirim diye bakıyorum, ya da ilerde kullanabilir miyim, çünkü tarzımı biliyorum. Uygun bulmuşken alıyorum, mesela deri bot, stiletto, iyi bir Jean, ipek gömlek, kaşmir kazak, kaliteli iç çamaşırları, ten rengi sutyen ne bileyim bunlar hep giyilecek şeylerdir, buldum mu alırım.

Kıyafetlerimi dolaba asarken kombinli şekilde asarım, çok pratik oluyor.

Ben de klasik giyime dönmeye çalışıyorum. Hangi markaları takip ediyorsunuz?

Orijinal kuzum Nine West. Ya öyle bir kampanya vardı 30 a 50 ye falan bir kaç çanta kaptım öyle. Ya bu aralar pek kampanya olmuyor, sürekli bakmak lazım bazen çok uyguna düşüyor.

Mesela ayakkabı , tüm gün ayağında ve terliyorsun. En az 1 gün bekletmeden tekrar giymemek lazım. gibi gibi
Kiz ben ordan bir canta aldim versace gecen sene 160 tl idi ama versace oldugunu bilmeden aldım . O da mi orjinaldir?

Back
X