Kıyafet konusu?

Konuskonus asla anlamayacsiniz zaten. Ne desem Bos. Tacizleri bile söylemiyorum, Bir kadin sadece o bakislardan rahatsiz olmuyorsa, Ben daha nedim. Bende güzelim, bana da bakiyorlar!!!!! Ama en azindan ne götüme, ne dövmeli karnima nede memelerime bakmiyorlar, suratima bakip anaya avrada söven gibi gözlerime bakiyorlar!
Bu burda ne anlatmaya calismis acaba. Ne alaka ya kim ne giyerse giysin. Tamam anladik en güzel sensin.

Suriye benim çalıştığım yerden daha batidir :confused: başta çok kasıyordum her şeye bakıyorlar laf atıyorlar diye sonra farkettim ki burada ne giyersen giy bakıyorlar bende saldım biraz tayttır, croptur. Tabi dozunda hem dar tayt giyip hemde minicik üstüme yapışan crop giymiyorum. Geçen siyah tayt kalçamı kapatan gönlek üzerine süveter ve kot ceket altına da topuklu çizme giydim karşıdan bakınca aşırı dar veya çok vücut hatlarını belli eden bir kombin değildi ama herkes dönüp dönüp bakiyor. Kız arkadaşım var yanımda kız balık etli gayet siyah pantolon siyah bot siyah ceket gitmiş ona bile yiyecek gibi bakıyorlardım Kapalı arkadaşlarım bile topuklu ayakkabı dikkat çekiyor diyorsa ben daha ne giyeyim o da haklı sizde haklısınız ne diyeyim.
İnsanların giyimine hep bakılıyor maalesef pis gözlü insan cok fazla etrafta, ben kapalıyım bu halde bile bakiyolar rahatsiz edecek derecede. 😏Ahlak farkli bisey yani bizim toplumumuzda tesettürlü arkadaslarimizada. Açık olan arkadaslarimizada bakılıyor 🤷🏼‍♀️

Kimsenin umurunda olmayan Alexanin söven gibi gözlerine bakan diger insanlar ona anlam veremez bence. 😂😂
İnsan neden öyle dolaşir ki. 😁
Milletin derdi onu mu germiş yani cogu yazdiginida okuyamadim resmen sacmalamis. Aynen ya insan niye sover gibi gozlerle dolasir bu aklima gelmemisti. Ama şey olabilir cok guzelmis ya ondan herkes bakiyosa😂😂😂

Ben de kendimi bildim bileli istediğimi giydim. Ailemin, akrabalarımın, yeri geldi sevgilim dediğim kişilerin de tepkisi ile karşılaştım.
Gene bildiğimi okudum. Sonra insan zamanla bu konuda kendi içinde bir denge kuruyor.
Her kıyafet her yerde giyilmez kuralını öğrettim kendime. Nasıl ki mahalle bakkalına eşofmanla gitmek mesele olmuyorsa, tatil beldesinde bikini ile barda bira içmek de mesele olmaz.
Ama bikini ile mahalle bakkalına girmeyiz.
Ya da eşofman-pijama ile plaja gitmeyiz.
Benim ömrümün büyük çoğunluğu İstanbul'da geçti, koca metropol. Birçok semtinde yaşadım. Sahil kısmında da, kırsalında da.
Çevredeki insanların durumuna göre kendiliğinden şekillendi bu giyim kuşam konusu. Aslında tam bir cadı kazanı. Kimsenin onayını istemiyoruz ama rahat da etmek istiyoruz.
Kimsenin yiyecek gibi bakışlarını da istemiyoruz ama an geliyor, saygı görmüyoruz.
İstanbul'da şort, crop ile gezebilirken, köyde şalvar giyip yazma bağlıyorum. Bu beni rahatsız etmiyor, hatta çevreme uyum sağlayabildiğimi düşünüp, kendimi daha huzurlu hissediyorum. Hiçbir köylü hemşehrimi İstanbul'daki giyim kuşamıma normal yaklaşmaya ikna edemem. Bunu yadırgamaları da onları kötü insan yapmaz. Herkesin yetiştirilme, yaşantı biçimi ayrı çünkü. Annem bile bana alışmadı halen laf eder. Bana laf geçiremezse, şakayla karışık eşime serzenir. Ama annemdir, bana kötü söylemez, kötü düşünmez. Ona göre günahtır, ayıptır. Onu anlarım ama müdahale de etmez.
Hepimiz farklı kültürler, farklı inançlar, yetiştirilme tarzları ve farklı normlara sahibiz.
Size ne yapmanız gerektiğini söyleyemem, haddime değil ama kendi sorunumu böyle çözdüm.
Yerine göre davranma.
Bunu kendi rızamla yaptığımda zaten üzerimde baskı hissetmiyorum. Hiç kimse de beni uyarma ya da yadırgama gereği görmüyor. (Yakın çevrem için bu cümleler, konu komşu falan değil)
Eşim de nerede nasıl davranacağımı bildiği için, bu konuda eleştiri getirmez. Sahilde yürüyüşe şortla giderim, mahalle bakkalına eşofmanla. Eğlenmeye mini etekle giderim, köye yazma, basma etekle...
Hepsi ayrı renk ve her biri de benim sonuçta. Çok karışık oldu, umarım anlaşılmıştır.

Herkes giyiminde Özgür olmalı diyoruz da, popo çizgisini gösteren şort giymek, bralet ile dışarı çıkmak hatta sütyensiz çıkmak, beyaz elbise altından renkli tanganın görünmesi bence modernlik, özgürlük değil teşhircilik
Bunu sevmedim. Sütyen denen şeyden nefret ediyorum, kanunla yasaklanması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Çok çok sütyen gerektiren bişey giymediğim sürece kullanmıyorum. Sütyensiz gezmek teşhircilik değildir, rahatına düşkünlüktür.

Bralet bir üst giysisidir, evde değil dışarda giyilir zaten. Normal hayatta üzerine bir gömlek ya da ceketle, gece kulübünde tek başına.

Toto çizgisi gösteren şort benim tercihim değil ancak seven ve yerinde kullanandan bana ne, hatta yerinde kullanmayandan da bana ne, teşhirci diye yaftalamam.

Beyaz altına renkli tanga zaten kro bişey. Ancak beyaz gömlek siyah sütyen/bralet ikilisinin hastasıyız.

Biri daha vardi boyle. Gelmiş alisveris yapiyor Turkiyede magazada ve kiyafetleri eleştiriyor, açiklarmiş ve yine kendisinin avrupadan geldigini avrupadaki insanlarin bile boyle giyinmedigini soyleyip kadinlari elestiriyordu. 😁
Herkes kendine göre farkli bir avrupa görüyor. 🤷

Bence orada aile ve çevre baskısıyla istediğini giyemeyenler "bizim kültürümüz böyle, bunlar zaten gavur ondan böyle giyiniyorlar, türkiyedekiler de hep bizim gibi" diye kendilerini avutuyorlar, sonra buraya gelip mağazalardaki mini şortları ve istediğini giyenleri görünce "övropada bile böle deyil ahlagsızlar" diye cinnet geçiriyorlar 🙄

Bunu sevmedim. Sütyen denen şeyden nefret ediyorum, kanunla yasaklanması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Çok çok sütyen gerektiren bişey giymediğim sürece kullanmıyorum. Sütyensiz gezmek teşhircilik değildir, rahatına düşkünlüktür.

Bralet bir üst giysisidir, evde değil dışarda giyilir zaten. Normal hayatta üzerine bir gömlek ya da ceketle, gece kulübünde tek başına.

Toto çizgisi gösteren şort benim tercihim değil ancak seven ve yerinde kullanandan bana ne, hatta yerinde kullanmayandan da bana ne, teşhirci diye yaftalamam.

Beyaz altına renkli tanga zaten kro bişey. Ancak beyaz gömlek siyah sütyen/bralet ikilisinin hastasıyız.
Ama disarda resmen kırmızı bralet adıyla kırmızı sudyenle gezenleri gördüm🙈😁 gerckten bana göre itici geliyor. Uzerinde gömlek yada ceket olsa hoş ama gün icerisinde sokakta ve küçük bi şehirde bralet adı altinda resmen sudyenle gezmek cok kötü gorunuyor 🤷🏼‍♀️

Hayır dikkatimi çekti, konu sahibi de girip girip tek kelime yazmıyor konusuna, biz burada birbirimizi yediğimizle kalıyoruz aynı bu şekil ⬇️ :KK53:

D19AFE65-745E-4F5F-B568-AC38866EB076.jpeg

Ama disarda resmen kırmızı bralet adıyla kırmızı sudyenle gezenleri gördüm🙈😁 gerckten bana göre itici geliyor. Uzerinde gömlek yada ceket olsa hoş ama gün icerisinde sokakta ve küçük bi şehirde bralet adı altinda resmen sudyenle gezmek cok kötü gorunuyor 🤷🏼‍♀️
Kendi bilecekleri iş ama. Rahatlarsa iyi hissediyorlarsa sorun yok.

Sizi o şekilde giyinmeye kimse zorlamıyor öyle değil mi? E sizin beğeniniz de çok önemli değil şu durumda.
Beni zorlamiyo olup olmamasi sizi ilgilendiren bi durum degil ki. Ayni şey sizin icinde gecerli siz begeniyosunuz ben beğenmiyorum sorun ne? Sizinde begenmeniz cok onemli degil bu durumda😉 fikrinizi söyledinz fikrimi soyledim. Herkes fikrini söylüyor bu kadar basit.

Erkekler böyledir. Önce gösterişli seksi kadınları olduğu gibi sever, sonra da başkalarıda onun baktığı gibi bakmasın diye kendi kafasına göre şekillendirmeye çalışır.. puffff hep aynı şey...

Sevmek zorunda değilsiniz sütyensiz gezmek sizin için rahatına düşkünlük benim içinse teşhirciliktir. Öğretmensiniz okulunuza meme uçlarınız belli şekilde gidiyormusunuz.

X