Canım, önceki mesajda mikserden girmişimDoğubank'tan çıkmışım :) Konu uzayınca sorularına cevap vermeyi unutmuşum. Hamuru gayet güzel yoğuruyor (tabii bana göre), sonradan hiç elimle yoğurmadım. Gene de çok sert bir hamur denemedim henüz. Yoğururken kenarlarında malzeme kalmıyor gibi bir şey, biraz kalanları plastik spatulayla (diğer modellerde içinden çıkıyor, Bosch'ta yok) bir kere ortaya doğru ittirmek kafi :)
aldığın standlı mikserle ilgili deneyimlerini paylaşırsan seviniriz :)
bugün essede gördüm ürünü. 1295 lira ve hazırda vardı.
marmara forum daki esse mağzasında gördüm
Tekrar merhaba. Ben standlı mikserimi alalı 15 gün kadar oldu, en az 20-25 kere kullanmışımdır :) Şimdi daha tecrübelendiğim için tekrar yorumumu yazayım dedim. Mikserden %90 oranında memnunum, her tip hamuru yoğuruyor ama kıvamını tutturmak biraz da tecrübe işi. Demek istediğim hamurun ne istediğini anlamak, gerekiyorsa sıvı malzeme ya da az un eklemek, toplanması için arada karıştırmak gerekebiliyor. Bazı hamurlar için hiç karıştırma yapmazken bazıları için arada kaşıkla kenarları toplamak vb. müdahale gerekebiliyor.Bu makina kek, krema vb. şeyler için zaten ideal.
Daha önce de yazmıştım fiyatı el mikserinine yakın ama el mikserinden çok çok daha kullanışlı. (Zaten standından çıkararak el mikseri olarak da kullanılabiliyor.) Doğubank ya da internet sitelerine güvenirseniz 100-130 TL; mağazasından almak isterseniz (Bosch ya da Tefal'lerin bazılarında)160-180 TL arasında satılıyor.
Bu standlı mikserlerle işinizi görüyorsunuz ama amacınız bir mutfak profesyoneli gibi çalışmaksa Kitchen Aid doğru adres. Ben 20 gün kadar önce Optimum'da Esse'de 1.000 TL'ye kırmızısını alacaktım. (Özel indirim yaptılar) Ellerinde hiç aparat olmadığını, isteyince zor geldiğini öğrenince vazgeçtim. Bir de Aparatlar Türkiye ve Avrupa'da çok pahalıya satılıyor. Aparatsız sadece çırpma ve yoğurma yapıyor. Kitchen Aid'in renklisini ve sıfırını Amerika dışında (ki orada da voltaj uyumsuzluğu var) 1000 TL aşağısına bulmak imkansıza yakın. Avrupa'dan alınacaksa oranın kendi üretimi benzer ürün alınması tavsiye ederim. Örneğin Alman malı Krups .. Bence en mantıklısı Amerika'dan almak-getirtmek. Eşim sık yurtdışına gittiği için ben denk geldiğinde oradan almaya karar verdim. Hem de istediğim tüm aparatları dahil 500 doları geçmiyor :) Adaptörle kullanacağım artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?