Mutfak Dekorasyonu kitchenaid mutfak robotu kullananlar ve almak istiyenler

Canım, ben memnun kaldım ama tavsiye ederken gene de tereddüt ediyorum. Çünkü birinin beğendiği başka birine uygun gelmeyebiliyor. Keşke etrafında aleti görüp deneyebileceğin biri olsa, o zaman için daha rahat olurdu. Fiyatı pek pahalı olmadığından (tabi bütçeden bütçeye değişir o da ayrı konu) ben "alayım bir tane, en azından denemiş olurum" diye düşünmüştüm. Eğer çeyiz için alıyorsan ve zaten bir tane el mikseri çeyizine koyacaksan o zaman kesinlikle standlısını tavsiye ederim. Çünkü kaliteli bir mikser 90-120 lira ise bu da 150-190 lira arasında satılıyor. Aradaki 50-60 lira farka değer. Standından ayırıp bağımsız mikser olarak kullanabilirsin de gerekirse.

Ama gönlün KitchenAid'de ise, onunla kıyaslanmaz tabi :) Ben bir Esse mağazasında kırmızını 1.000 liraya bulmuştum, ciddi ilgileniyorsan sana özel olarak mağazanın adını ileteyim, benim yerime sen almış olursun :)

'Bu standlı mikser aklıma yattı, ona bakayım' dersen ne yazık ki kolay bulunmuyor. Ben internetten siparişe güvenemedim, zaten 3-5 siteye telefonla ulaşıp sorduğumda stokta yok dediler. Mağazalarda ise Tefal'de sorabilirsin aynı zamanda Moulinex bayii olduklarından iki markanın da modellerini görebilirsin, çalıştırmalarını isteyebilirsin -ki bu sana fikir verir zaten- resmi satış fiyatı 169 lira, çoğu mağazada bu ürünler kalmamış ama olan mağazaları sistemden bakıp söylüyor, istersen getiriyorlar.

Doğubank'ta ise önceki mesajımda da yazdım bu markalar yok, Philips marka var 115 lira. Ben tesadüfen Bosch buldum ellerinde 1 tane idi ve o gün gelmişti, 115 liraya aldım. Mağaza fiyatı (netten baktım) 189 lira. Ben Bosch'u Doğubank'ın karşısındaki sokaktan da girilen Kastelli (Altın Han) dan aldım. Orası da Doğubank'ın küçüğü gibi belki biliyorsundur. Eve geldim tam da hamur yoğurma uçlarında çok minik çentikler gördüm, metal sıyrılmış gibi. Sinir oldum orayı burayı aradım sonuçta bugün servis gelip ücretsiz değiştirdi, garanti geçerli yani. Ama oradan aldığın üründe sorun çıkma olasılığı biraz daha yüksek oluyor. Ben senin yerinde olsam Doğubank'ta fiyatları alır, liste yapar bir de gidip Electro World, Medya Markt gibi mağazalardan kontrol ederdim. Büyük stoklarla çalışan bu tip mağazalar çoğu kez Doğubank'tan da ucuz. Ben evlenmeden önce tek eşyamı Doğubank'tan almıştım , o da buzdolabıydı. 11 sene içinde her birini daha üst modellerle değiştirdim,değiştirmediğim tek eşyam buzdolabımdır, taş gibi de duruyor :)) Biraz da şans işi yani :))

Canım, önceki mesajda mikserden girmişimDoğubank'tan çıkmışım :) Konu uzayınca sorularına cevap vermeyi unutmuşum. Hamuru gayet güzel yoğuruyor (tabii bana göre), sonradan hiç elimle yoğurmadım. Gene de çok sert bir hamur denemedim henüz. Yoğururken kenarlarında malzeme kalmıyor gibi bir şey, biraz kalanları plastik spatulayla (diğer modellerde içinden çıkıyor, Bosch'ta yok) bir kere ortaya doğru ittirmek kafi :)

slm ufcetin
açıklamaların için çok saol
ben hala bir araştırmacı gazeteci edasıyla araştırmalarıma devam ediyorum.
bütün mutfak aletlerimi tek bir yerden almak istiyorum. almak istediğim her şeyin fiyatına tek tek bakıyorum.hem bütün elektronik eşya satan marketlere, hem int sitelerine, hemde doğubanka teker bakıp fiyat çıkarttım.en uygun fiyatı doğu bankta buldum.doğubanktan alırsam, eşyalarımı en az 400 tl karla alabilicem. ama doğu banka güvenemiyorum. o yüzden bir konu bile açtım. sitedekilerin yorumlarını bekliyorum.

standlı mikseride senin dediğin gibi düşündüm. zaten ekstra olarak küçük bir el mikseri alıcaktım.bunun yerine standlı alıp denicem. umarım memnun kalırım. kitchenaidi de bulduğun yeri söylersen bi düşünebilirim.

Canım, önceki mesajda mikserden girmişimDoğubank'tan çıkmışım :) Konu uzayınca sorularına cevap vermeyi unutmuşum. Hamuru gayet güzel yoğuruyor (tabii bana göre), sonradan hiç elimle yoğurmadım. Gene de çok sert bir hamur denemedim henüz. Yoğururken kenarlarında malzeme kalmıyor gibi bir şey, biraz kalanları plastik spatulayla (diğer modellerde içinden çıkıyor, Bosch'ta yok) bir kere ortaya doğru ittirmek kafi :)

bu cevabına çok sevindim.hamur yoğuruken çok zorlanıyorum.makine toparlasa bile olur aslında.biz beyaz eşyalarımı bosch alıcaz.eğer doğu bankta aradığımı bulamazsam beyaz eşyaları aldığımız yere getirttiririm en kötü ihtimalle.

birde mesela mayalı açma hamuru ele yapışacak kadar cıvık oluyor,acaba makine böyle hamurlarıda yoğurabiliyormu?
ay ne meraklıyım
zahmet olmazsa makineyi kullandıkça yorumlarını benle paylaşırsan çok sevinirim :42:

Canım sen zaten çok detaylı araştırıyormuşsun, eminim en iyi seçenekleri bulursun. Dediğim gibi beyaz eşya biraz da şans işi, umarım senin de şansın yaver gider :)
Ben hamura elimi bile sürmüyorum, sadece makina yoğuruyor. Henüz 8-9 çeşit denedim ama cıvıkça mayalı hamuru da yoğurdu, hatta onları daha iyi yoğuruyor sert hamurdan.
Sorun olursa bana yazarsın gene :) Sana kolay gelsin canım :)

Bresim162.jpg

bu da mutfak şefi 440 lira
krups ve kenwoodlar da kitchen aidle aynı fiyata
acaba bu iyi midir
bir de şu var
Bresim163.jpg

aynı marka 340 lira henüz almadıysan bir bak derim

Son düzenleme:
chocotripi
bu mikserleri bende gördüm,hatta doğu bankta fiyatları daha da uygundu.ama markası tanıdık değil,para vermeye güvenemedim :26:
en son kararım stantlı mikser alıp,hamur yoğurmayı denemek.yoğurmazsa kitchenaide parayı bayılıcam malesef

Ben Almanyada yasiyorum... mor rengini görünce bi ara$tirayim dedim burdaki fiyatlar nasil diye..
Güvenilir siteler satisini yapiyor cogu renk var.. 850-900 TL'den basliyor fiyatlar diyebilirim..
Burda bi Magazadan alacak olsak 1300 TL en az..

aldığın standlı mikserle ilgili deneyimlerini paylaşırsan seviniriz :)

chocotripicim daha önceki yorumlarda, ufçetin arkadaşımız stantlı mikserlerden alıp hamur yoğurmayı denedi ve memnun kalmıştı.
bende stantlı mikseri çeyizime alıcam ama merakımdan deneyeceğim.alıp,dener denemez yorumumu yazarım:34:

Tekrar merhaba. Ben standlı mikserimi alalı 15 gün kadar oldu, en az 20-25 kere kullanmışımdır :) Şimdi daha tecrübelendiğim için tekrar yorumumu yazayım dedim. Mikserden %90 oranında memnunum, her tip hamuru yoğuruyor ama kıvamını tutturmak biraz da tecrübe işi. Demek istediğim hamurun ne istediğini anlamak, gerekiyorsa sıvı malzeme ya da az un eklemek, toplanması için arada karıştırmak gerekebiliyor. Bazı hamurlar için hiç karıştırma yapmazken bazıları için arada kaşıkla kenarları toplamak vb. müdahale gerekebiliyor.Bu makina kek, krema vb. şeyler için zaten ideal.
Daha önce de yazmıştım fiyatı el mikserinine yakın ama el mikserinden çok çok daha kullanışlı. (Zaten standından çıkararak el mikseri olarak da kullanılabiliyor.) Doğubank ya da internet sitelerine güvenirseniz 100-130 TL; mağazasından almak isterseniz (Bosch ya da Tefal'lerin bazılarında)160-180 TL arasında satılıyor.
Bu standlı mikserlerle işinizi görüyorsunuz ama amacınız bir mutfak profesyoneli gibi çalışmaksa Kitchen Aid doğru adres. Ben 20 gün kadar önce Optimum'da Esse'de 1.000 TL'ye kırmızısını alacaktım. (Özel indirim yaptılar) Ellerinde hiç aparat olmadığını, isteyince zor geldiğini öğrenince vazgeçtim. Bir de Aparatlar Türkiye ve Avrupa'da çok pahalıya satılıyor. Aparatsız sadece çırpma ve yoğurma yapıyor. Kitchen Aid'in renklisini ve sıfırını Amerika dışında (ki orada da voltaj uyumsuzluğu var) 1000 TL aşağısına bulmak imkansıza yakın. Avrupa'dan alınacaksa oranın kendi üretimi benzer ürün alınması tavsiye ederim. Örneğin Alman malı Krups .. Bence en mantıklısı Amerika'dan almak-getirtmek. Eşim sık yurtdışına gittiği için ben denk geldiğinde oradan almaya karar verdim. Hem de istediğim tüm aparatları dahil 500 doları geçmiyor :) Adaptörle kullanacağım artık..

arkadaşlar aynı şey değil ama sinbonun 100 tl lik ekmek yapma makinesi de harika hamur yoğuruyor, mayalıyor, pişiriyor.
ekmek dışında mayalı mayasız hamurlarınızı yoğurabiliyorsunuz. ben pizza hamuru gibi cıvık hamurları onda yoğuruyorum.

başka işlevleri de var tabii ki bunun. ama bu kadar parayı buna vermek bana mantıklı gelmiyor. tabi bu benim şahsi düşüncem..

Tekrar merhaba. Ben standlı mikserimi alalı 15 gün kadar oldu, en az 20-25 kere kullanmışımdır :) Şimdi daha tecrübelendiğim için tekrar yorumumu yazayım dedim. Mikserden %90 oranında memnunum, her tip hamuru yoğuruyor ama kıvamını tutturmak biraz da tecrübe işi. Demek istediğim hamurun ne istediğini anlamak, gerekiyorsa sıvı malzeme ya da az un eklemek, toplanması için arada karıştırmak gerekebiliyor. Bazı hamurlar için hiç karıştırma yapmazken bazıları için arada kaşıkla kenarları toplamak vb. müdahale gerekebiliyor.Bu makina kek, krema vb. şeyler için zaten ideal.
Daha önce de yazmıştım fiyatı el mikserinine yakın ama el mikserinden çok çok daha kullanışlı. (Zaten standından çıkararak el mikseri olarak da kullanılabiliyor.) Doğubank ya da internet sitelerine güvenirseniz 100-130 TL; mağazasından almak isterseniz (Bosch ya da Tefal'lerin bazılarında)160-180 TL arasında satılıyor.
Bu standlı mikserlerle işinizi görüyorsunuz ama amacınız bir mutfak profesyoneli gibi çalışmaksa Kitchen Aid doğru adres. Ben 20 gün kadar önce Optimum'da Esse'de 1.000 TL'ye kırmızısını alacaktım. (Özel indirim yaptılar) Ellerinde hiç aparat olmadığını, isteyince zor geldiğini öğrenince vazgeçtim. Bir de Aparatlar Türkiye ve Avrupa'da çok pahalıya satılıyor. Aparatsız sadece çırpma ve yoğurma yapıyor. Kitchen Aid'in renklisini ve sıfırını Amerika dışında (ki orada da voltaj uyumsuzluğu var) 1000 TL aşağısına bulmak imkansıza yakın. Avrupa'dan alınacaksa oranın kendi üretimi benzer ürün alınması tavsiye ederim. Örneğin Alman malı Krups .. Bence en mantıklısı Amerika'dan almak-getirtmek. Eşim sık yurtdışına gittiği için ben denk geldiğinde oradan almaya karar verdim. Hem de istediğim tüm aparatları dahil 500 doları geçmiyor :) Adaptörle kullanacağım artık..

tekrardan dönüp bilgi verdiğin için çok saol cnm
standlı mikserini güle güle kullan,memnun olmana çok sevindim. oh ne güsel hamur işi, kek yiyip duruyorsunuz deneme bahanesiyle:34:
buarada bnmde son kararım standlı mikser almaktı. yine kitchenaid çırpınmalarım devam ediyor. en son avrupadan yaza türkiyeye gelecek bi arkadaşıma sipariş verdim,araştırdı fiyat türkiye ile hemen hemen aynı 1000tl ye geliyor nerdeyse.vazgeçtim.
şimdi de amerikada ki arkadaşıma sordum bide o bakıcak getirebilirse ne güsel olur :62:

Son düzenleme:
Canım, rica ederim. Çocuklara paketlenmiş ürünler almıyorum, o zaman da mutfakta sürekli bir faliyet oluyor. Bir gün kek pişiyor, bir gün çubuk kraker, bir gün ev yapımı puding :) Haftada 4-5 gün de ekmek pişiyor, bizim mikser de fırın da boş durmuyor anlayacağın :)
Kitchen Aid'i Amerika'dan rahatlıkla 200-250 dolara getirtebilirsin. Tabii arkadaşını taşımaya razı edebilirsen :)))

çocukların ve eşin ne kadar şanslılar :) onların sağlığını bu derecede düşününen birisi var.

ahhh hele o hazır pudingler çorbalar yok mu? nerden çıktılar.kremşantiydi,jöleydi,tatlısıydı, sosuydu ooo bizim evde eksik olmuyor.

annemde sağolsun hazır çorbaları yapmayı çok seviyor.

bu sene bende evleniyorum inşallah. artık senden tarifleri alırım ,tabi ki vermek istersen . veya da yararlandığın kaynakları yazarsın ben oralardan bakarım. bnm de bi sürü alerjim var, mesela hazır çorba...beni mahvediyor...
kitchenaid e gelince arkadaş haziranda gelicek,getirebileceğini söledi. getiremezse de canı sağolsun o gelsin yeter:62:

Son düzenleme:
Back
X