Mutfak Dekorasyonu kitchenaid mutfak robotu kullananlar ve almak istiyenler

tatlicady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
601
16
46
İstanbul
kızlar günlerdir araştırıyorum ve bu robotu almak istiyorum. kullanan arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

bu makine genellikle pastanelerde kullanılan standlı bir mikser aynı zamanda hamur da yoğurabiliyor.deli gibi almak istiyorum.uygun fiyata bulabileceğim yerleri de araştırıyorum.

Son düzenleme:
evet çok pahalı.en ucuzu 999tl oda 1.400den inmiş.ellerinde de yokmuş da gelecekmiş :84: ama ben istiyorum.hem ucuz olsun istiyorum,hemde benim olsun istiyorum

en sevdiğim rengi pembesi ve moru ama Türkiyeye sadece kırmızısı geliyor

Eklentiler

• $pinkmikser.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 2.356
  • $imagesCA63C8LX.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 5.363
Son düzenleme:
Ben de bir haftadır bu makineyi araştırıyorum, nasıl olup da daha önce keşfetmemişim varlığını :)

Bugün bir Esse mağazasında son kalan 1 taneyi insiyatif kullanarak 1.000 liraya verebileceklerini söylediler. İyi bir fiyat olduğunu düşündüm (diğer mağazalarda 1.395) yarın almaya niyetliydim ama eve gelip yurtdışında 200-300 USD (modeline göre) fiyatı olduğunu görünce vazgeçtim.

Siz karar verdiniz mi? Yurtdışından sipariş verebileceğimiz güvenilir bir site biliyor musunuz? Bir de standart mixer ile (fiyatı 199 USD) Artisan Pro 5 modeli (Fiyatı 299 USD) arasında renk dışında ne gibi farklar var bilen var mı acaba?

merhaba bende aynı durumdayım hatta daha demin başka bi mağazaya fiyat sordum.
ne yapıp edip alalım şunu

Son düzenleme:
Ben dün gece iyice araştırdım, bulabildiğim tüm forumları ve yorumları da okudum :) Siz de ciddi olarak ilgileniyorsunuz diye paylaşmak istedim:
Türkiye'deki elektronik marketlerde (en azından şu an) satışı yok, hepsini aradım.
Metro'larda satılıyor, fiyatı 1.200 hem de klasik beyaz modelin.
Yurtdışında 200-300 USD fiyatlar sadece ABD için geçerli ne yazık ki, onlar da burada ancak adaptörle kullanılıyor, üretici firma bunu kesinlikle önermiyor ve adaptörle kullanılan cihazlar garanti kapsamı dışında.
Avrupada satış fiyatı Türk Lirasına çevirince 900-1.300 TL. Hem de kargo da eklenecek, Almanya ve Fransa'daki siteleri inceledim..
Gitti Gidiyor tipi sitelerde en ucuz fiyat 995, o da aktif değil.
Demek ki en iyi fiyat gene ESSE'de :) Eğer siz de 1.000 liraya bulduysanız (hem de taksit yapıyorlar) ve almaya kesin kararlıysanız kaçırmayın derim. :))

tekrar slm
bende senin ulaştığın bilgilere ulaşmıştım, hala da araştırıyorum cnm, profesyonel mutfak ekipmanları satan bi kaç yeri aradım fiyat aldım. 1.200 veya 1.300 e geliyor maalesef.

ya ben şöle uygun bi fiyata almak istedim ama olmayacak sanırım.

esse de ellerinde makine yoktu,gümrükte takılı kaldı gelecek dediler. makine gelmeden parayı ödersek 1000 tl ama makine gelince fiyatı 1450 olacakmış.

Aynı yollardan geçmişiz :)) Ben de aramıştım firmaları hem de standart beyaz tipi için en uygunu 1.200 lira fiyat verdi. Eşim bu akşam 'Amerika'dan ısmarla internetten, bir şey olmaz adaptörle kullanırız' dedi ama ben güvenemiyorum. Gönlüm 'git bin liraya bulmuşken Esse'den al, bir kere alınıyor' diyor, mantığım 'zaten ekmek yapımı için kullanacaksın, diğer aparatları hem çok pahalı hem Türkiye'de zor bulunuyor git Tefal veya Moulinex standlı mixer al' diyor. Galiba mantığımın sesini dinleyeceğim, standlı mixerler aynı wat'a ve dönen haznelere sahip, hem de beşte bir fiyatına, tabi o kadar havalı değil ama idare edeceğiz artık :))

hislerime tercüman olmuşsun.
yurt dışından getirtsem, bozulsa elimde kalır diye korkuyorum. en son telefonumu getirttim,şimdi aradaki farkı tamiri için ödemek zorundayım.yani bana aynı fiyata gelmiş olacak

ben bu makineyi ekmek için değilde; krema çırpmak,pasta yapmak, poğaça hamuru, kurabiye hamuru yoğurmak için istiyorum.bahsettiğin diğer standlı mikserlerin hamur yoğurabileceğini sanmıyorum, en fazla kek yaparlar diye düşünüyorum.

bide sirkecideki esse ye gidip şansımı denicem bakalım onlar ne dicek

Sirkeci'ye (eğer sırf Esse'ye bakacaksan) hiç boşuna gitme ben araştırırken orayı telefonla aradım, en son 999 TL'ye sattıklarını ama epey uzun zamandır ellerinde olmadığını, ne zaman geleceğinin belli olmadığını söylediler.
Bu arada ben karar verdim standlı mikser almaya, ama onu da bulamıyorum!! Bu mikserler çok iyi hamur yoğuruyor, poğaça vb.den daha yoğun olan ekmek hamurunu her gün yapıyor arkadaşım. Zaten KitchenAid ile aynı güçteler; 350 wat. Hem haznesi dönüyor hem de uçları. Tabii ki KitchenAid ile kıyaslanamaz ama ben Tefal marka eşyalarımdan da çok memnunum. Üstüne bir de makarna makinası ile dondurma makinası alacağım gene de 4'te bir fiyatını vermiş olacağım, son kararım böyle :))
Ben Tefal ya da Moulinex marka istiyorum ama mağazalarında tükenmiş, internetten ısmarlayayım dedim stokta yok?? Sadece Philips marka buldum, yarın ben de Eminönü'ndeyim orada bulabilecek miyim bakalım. Bir haftadır şu mikser işini çözemedim, umarım yarın son olur :))

evet cnm bugün sirkeci eminönündeydim. esse mağazasına da gittim, ellerinde yoktu ama gelecek dediler. nakitte de extra indirim yapıolarmış galiba. makine gelince beni arayacaklar.

buarada ben bu makineyi özellikle hamur yoğurmak için istiyorum. o dediğin standlı mikserlerle hamur yoğuruluyormu? eğer sen alırsan bana da yaz lütfen burayı unutma olurmu? bugün doğu banka da baktım.fiyatlar piyasa göre çok uygundu vede garantili ürünler vardı. standlı mikserleride gördüm baya model vardı.hadi bakalım yarın ne yapacaksın merak ediyorum

bugün tekrar başka bir esseye sordum robotu. 10 gün içinde ellerinde olacakmış. metal,beyaz ve kırmızı renkleri gelecekmiş.şuan ödersem 1.399 tl ödemem lazımmış.eğer makine gelince almak istersem 1999tl olacakmış.herkes başka bişi sölüyo.kimseciklere inanmıyorum.makine gelmeden,görmeden almam.

bana sorarsanız hamur yoğurmak için o makinaya verilicek
okadar paraya yazık derim ama hem hamuru yoğurup
poğaçayı yapıp tepsiye dizip fırına veriyorsa o ayrı
şaka bi yana bence çok gereksiz tabi bu benim fikrim

fikirlerini belirttiğin için saol. evet hamur yoğurmak için çok fazla fiyatı. ama ben pasta poğaça tarzı şeyler yapmayı çok seviyorum.hamur yoğururken çok zorlanıyorum.bu yüzen bi makine almam lazım.

bende fiyatının çok yüksek olduğunun farkındayım.uygun fiyata bulmaya çalışıyorum,araştırıyorum.inşallah ucuz bulurum ve sizlerle paylaşırım :)

Ben kızım 1 yaşındayken işi bıraktım, oğlum doğunca da iyice evde vakit geçirir oldum. Ufak tefek işlerim oluyor onları da evden hallediyorum. Yani evdeyim, yani iki minik çocuğum var, yani günümün uzuuuun bir kısmı mutfakta geçiyor. Pudingten ekmeğe, tereyağından yoğurda, nar ekşisinden kefire pek çok şeyi evde yapıyorum. Hazır gıda o kadar az giriyor ki evimize. Bu durumda benim için harika bir yardımcı olacaktı KitchenAid. Bu aletle buğdayınızı alıp una çevirebilir, sonra o unla ekmeğinizi yoğurabilir, akşama taze makarna kesip pişirebilir, salatanızı rendeleyebilir, üzerine taze sütten dondurma yapabilirsiniz. (Daha neler neler) Üstelik çok şık; aksamı çok kaliteli, ömür boyu garantili. Mutfak ekipmanlarının Cadillac'ı diyebiliriz ona :))
Buraya kadar tam reklam gibi oldu değil mi :) Ama ne yazık ki her bir aparatı ayrı satılıyor, ayrı ücreti var ve çok pahalı. Yani makarna aparatı ayrı ücret, kesme doğrama ayrı ücret, dondurma aparatı ayrı ücret vb. Üstelik bu aparatlar Türkiye'de çok zor bulunuyor. Standart makineye 1.000-1.400 TL arası verdikten sonra -örneğin- makarna aparatı için 375 lira ödeniyor, onu da bulmak mesele. Bunları öğrenince ben vazgeçtim, çünkü standart makineyi alınca sadece yoğurma ve çırpma yapıyor. Sırf bunlar için değmez (bana göre). Gene de eşimin ABD'ye iş seyahati vb. olursa aparatları ile almayı düşünürüm.
Bu zaman zarfında işimi görmesi için bir standlı mikser aldım nihayet. Hazneli mikser ya da satıcı ağzıyla 'kovalı mikser' olarak da geçiyor. Ne zormuş bu mereti bulmak :) Eminönü'nde abartısız 30 dükkana sormuşumdur. Sadece iki tanesinde buldum biri Philips diğeri Bosch marka idi. 450 watt olduğu için Bosch'u tercih ettim. Hemen evde ekmek yoğurdum, üzerine dereotlu poğaça yoğurdum hızımı alamadım bir de mercimek köftesi yoğurdum. Sonuç harika :))
İlgilenirseniz 'Bosh standlı mikser' diye aratın, bazı Tefal mağazalarında Moulinex standlı mikser mevcut. Tefal marka bulmaksa mümkün değil. Aslında benim de Moulinex vardı gönlümde ama aramaktan sıkıldığım için aldım Bosch'u. Aynı gün bir de MArcato makarna-erişte kesme makinesi aldım, aklımdakileri tamamladım. Hepsine verdiğim para da 200 lirayı bulmadı bile :)
Amma uzun anlattım değil mi :) Ne yapayım öyle meşgul etti ki bu konu 10 gündür beni.. Neyse bir sonuca bağladım da rahatladım. Darısı başına tatlicady :))

güle güle kullan canım, inan mutlu ve memnun olmana çok sevindim
senin gibi hamarat bi ev hanımı kitchenaidi herkesden çok hakediyor diyebilirim. umarım amerikadan uyguna alabilirsin ilerde.ben pasta hamur işi yapmayı çok seviyorum ama çok zorlandığım için tembellikten alıcaktım. ama sen profosyenel olmuşsun maşallah. senin gibi bi profesyonel birisi standlı mikseri öneriyorsa bende düşünmeden alabilirim.o zaman şöyle yapıyorum, çeyizime mikser olarak standlı olan bi tane alıyorum.sonrada eğer kitchenaidi uygun fiyata bulursam ondan da alırım.

şimdi sana bi yığın sorum olacak.cevaplarsan çok sevinirim
mikser güsel bi şekilde hamur yoğuruyor değil mi?sonra elinde biraz yoğurmak zorunda kalıyorsun eminim.birde hamur yoğururken kenarlarında çok malzeme bırakıyormu?
doğu banktan mı aldın mikserini?
bende bütün mutfak araç gereçlerimi doğu banktan almak istiyorum,herşey orada baya ucuza geliyor.garantili mal satıyorlar ama güvenemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…