Ben kızım 1 yaşındayken işi bıraktım, oğlum doğunca da iyice evde vakit geçirir oldum. Ufak tefek işlerim oluyor onları da evden hallediyorum. Yani evdeyim, yani iki minik çocuğum var, yani günümün uzuuuun bir kısmı mutfakta geçiyor. Pudingten ekmeğe, tereyağından yoğurda, nar ekşisinden kefire pek çok şeyi evde yapıyorum. Hazır gıda o kadar az giriyor ki evimize. Bu durumda benim için harika bir yardımcı olacaktı KitchenAid. Bu aletle buğdayınızı alıp una çevirebilir, sonra o unla ekmeğinizi yoğurabilir, akşama taze makarna kesip pişirebilir, salatanızı rendeleyebilir, üzerine taze sütten dondurma yapabilirsiniz. (Daha neler neler) Üstelik çok şık; aksamı çok kaliteli, ömür boyu garantili. Mutfak ekipmanlarının Cadillac'ı diyebiliriz ona :))
Buraya kadar tam reklam gibi oldu değil mi :) Ama ne yazık ki her bir aparatı ayrı satılıyor, ayrı ücreti var ve çok pahalı. Yani makarna aparatı ayrı ücret, kesme doğrama ayrı ücret, dondurma aparatı ayrı ücret vb. Üstelik bu aparatlar Türkiye'de çok zor bulunuyor. Standart makineye 1.000-1.400 TL arası verdikten sonra -örneğin- makarna aparatı için 375 lira ödeniyor, onu da bulmak mesele. Bunları öğrenince ben vazgeçtim, çünkü standart makineyi alınca sadece yoğurma ve çırpma yapıyor. Sırf bunlar için değmez (bana göre). Gene de eşimin ABD'ye iş seyahati vb. olursa aparatları ile almayı düşünürüm.
Bu zaman zarfında işimi görmesi için bir standlı mikser aldım nihayet. Hazneli mikser ya da satıcı ağzıyla 'kovalı mikser' olarak da geçiyor. Ne zormuş bu mereti bulmak :) Eminönü'nde abartısız 30 dükkana sormuşumdur. Sadece iki tanesinde buldum biri Philips diğeri Bosch marka idi. 450 watt olduğu için Bosch'u tercih ettim. Hemen evde ekmek yoğurdum, üzerine dereotlu poğaça yoğurdum hızımı alamadım bir de mercimek köftesi yoğurdum. Sonuç harika :))
İlgilenirseniz 'Bosh standlı mikser' diye aratın, bazı Tefal mağazalarında Moulinex standlı mikser mevcut. Tefal marka bulmaksa mümkün değil. Aslında benim de Moulinex vardı gönlümde ama aramaktan sıkıldığım için aldım Bosch'u. Aynı gün bir de MArcato makarna-erişte kesme makinesi aldım, aklımdakileri tamamladım. Hepsine verdiğim para da 200 lirayı bulmadı bile :)
Amma uzun anlattım değil mi :) Ne yapayım öyle meşgul etti ki bu konu 10 gündür beni.. Neyse bir sonuca bağladım da rahatladım. Darısı başına tatlicady :))