• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Tavsiyeleriniz?

selsuyu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
39
0
16
İstanbul
Hangi Formda Açmam gerektiğini bilemedim..Arkadaşlar sizden kitap tavsiyesi istiyorum..Bu ara daha fazla okumaya ihtiyacım var.Tek kafamın dağıldığı zaman dilimi...Şimdiden teşekkürler

Kitap tavsiyesinde bulunmak kolay da, hangi tür kitaplar ilginizi çeker bilmediğimden yüzlerce kitap arasından ilk 5 veya ilk 10'u buraya listeleyemiyorum.

İskender Pala'nın romanları,denemeleri.:24: O'nun adını gördüğünüz her eser olabilir.:nazar:

Kendi kütüphanemi yazayım sana bir kısmı :)

Suzanne collins-açlık oyunları serisi
Suzanne collins-yeraltı günlükleri
Demet altınyelekoğlu-moskof cariye hürrem
Demet altınyelekoğlu-cariyenin kızı mihrimah
Beyazıt akman- Dünyanın ilk günü
Khaled hosseini-uçurtma avcısı
Khaled hosseini-bin muhteşem güneş
Amanda hodgkınson- britanya yolu
Şule yüksel şenler-huzur sokağı
Mary wıne-her şey senin uğruna

Böyle uzuyo liste cnm....

Kitap tavsiyesinde bulunmak kolay da, hangi tür kitaplar ilginizi çeker bilmediğimden yüzlerce kitap arasından ilk 5 veya ilk 10'u buraya listeleyemiyorum.

Biyografi seviyorum..Mesnevi..Romanın her türlüsünü Sen yeterki listele..:) kitap okumayı çok seviyorum..liste yapıp her okuduğumun üstünü çizmek büyük keyif..Desteğini bekliyorum.:)

Kendi kütüphanemi yazayım sana bir kısmı :)

Suzanne collins-açlık oyunları serisi
Suzanne collins-yeraltı günlükleri
Demet altınyelekoğlu-moskof cariye hürrem
Demet altınyelekoğlu-cariyenin kızı mihrimah
Beyazıt akman- Dünyanın ilk günü
Khaled hosseini-uçurtma avcısı
Khaled hosseini-bin muhteşem güneş
Amanda hodgkınson- britanya yolu
Şule yüksel şenler-huzur sokağı
Mary wıne-her şey senin uğruna

Böyle uzuyo liste cnm....

Çok teşekkürler canım listeden 2 sini okumamışım :) hemen ekleniyorlar..sağooollll...

Biyografi seviyorum..Mesnevi..Romanın her türlüsünü Sen yeterki listele..:) kitap okumayı çok seviyorum..liste yapıp her okuduğumun üstünü çizmek büyük keyif..Desteğini bekliyorum.:)

Biyografi seviyorsan ayşe kulin okumalısın kesinlikle :)

Hangi Formda Açmam gerektiğini bilemedim..Arkadaşlar sizden kitap tavsiyesi istiyorum..Bu ara daha fazla okumaya ihtiyacım var.Tek kafamın dağıldığı zaman dilimi...Şimdiden teşekkürler

ne tür kitaplar ilginizi çeker? biraz bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz sanıyorum.

klasikleri severseniz eğer;

Kroyçer Sonat - Tolstoy ( ilişkilerin açmazları, kıskançlığın ulaştığı boyut üzerine Tolstoy'un bunalım döneminde yazdığı sarsıcı bir eser)

Budala - Dostoyevski ( budalalık derecesinde naif bir karakteri -Prens Mişkin'i- tanımak için okunmaya değer)

Oblomov - Gonçarov ( oblomovluk gibi tembelliğin en yoğun halini anlatan bir kavramın ortaya çıkmasına vesile olmuştur)

Dorian Gray'in Portresi - Oscar Wilde ( en sevdiğim kitapların başında gelir, güzellik ve gençlik tutkusu ile ruhunu şeytana satan hedonizmi hayat felsefesi olarak benimsemiş bir adamın öyküsü)

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali ( edebiyatımızın en özel aşk öykülerinden biri)

ne tür kitaplar ilginizi çeker? biraz bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz sanıyorum.

klasikleri severseniz eğer;

Kroyçer Sonat - Tolstoy ( ilişkilerin açmazları, kıskançlığın ulaştığı boyut üzerine Tolstoy'un bunalım döneminde yazdığı sarsıcı bir eser)

Budala - Dostoyevski ( budalalık derecesinde naif bir karakteri -Prens Mişkin'i- tanımak için okunmaya değer)

Oblomov - Gonçarov ( oblomovluk gibi tembelliğin en yoğun halini anlatan bir kavramın ortaya çıkmasına vesile olmuştur)

Dorian Gray'in Portresi - Oscar Wilde ( en sevdiğim kitapların başında gelir, güzellik ve gençlik tutkusu ile ruhunu şeytana satan hedonizmi hayat felsefesi olarak benimsemiş bir adamın öyküsü)

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali ( edebiyatımızın en özel aşk öykülerinden biri)

Teşekkürler..Öyle açımki okumaya ne olsa okurum..okurum..okurum... Drian Gray'in Potresini kesinlikle bu gece sipariş edicem..İlgine desteğine teşekkürler..Tek tek notlarımı alıyorum..

bir kaç kitap tavsiyesi de ben yazayım;Aslında bütün klasik eserleri okumak lazım ama benim ilk aklıma gelenler şunlar

Tolstoy; İtiraflarım, anna karanina
Shakespeare; Hamlet, Macbet, Othello, Kral Lear
Dostoyevski; Suç ve Ceza, Karamozov Kardeşler
Stendhal; kırmızı ve siyah

John Fowles; Fransız Teğmenin Kadını

Ahmet Hamdi Tanpınar; saatleri ayarlama enstitüsü
Oğuz Atay; Tutunamayanlar
Ayfer Tunç; Bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi

bir kaç kitap tavsiyesi de ben yazayım;Aslında bütün klasik eserleri okumak lazım ama benim ilk aklıma gelenler şunlar

Tolstoy; İtiraflarım, anna karanina
Shakespeare; Hamlet, Macbet, Othello, Kral Lear
Dostoyevski; Suç ve Ceza, Karamozov Kardeşler
Stendhal; kırmızı ve siyah

John Fowles; Fransız Teğmenin Kadını

Ahmet Hamdi Tanpınar; saatleri ayarlama enstitüsü
Oğuz Atay; Tutunamayanlar
Ayfer Tunç; Bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi

Çookkk teşekkürler..O kadar okuyorum ama Hamlet' i okumak nasip olmadı hiç..Tavsiye edeceğin bir yayın evi varmı..?onunkini alayım

Rica ederim, iş bankasının yayınları güzel bendeki seri işbankası yayınlarından en azından. Bir kaç kitap daha yazıyorum;

Aldous Huxley; Cesur yeni dünya
George Orwell; 1984
Ursula K. Le guin; Mülksüzler
Mina Urgan, Bir dinazorun anıları
Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları

Back