Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ben ay ay gideyim diyorum okuma hızım yavaşladı yine
Benimki tek kitap bir de arkadaştan aldım (gerçi arkadaş okumuş, acelesi yok diyor ama) diye arka arkaya okuyayım diyorum. ikinci cilde başladım. Fakat sanırım hafta sonu okumayacağım. Gözlerim çok ağrıdı.

Günaydınlar,
Öyle Güzel Bir yer ki bitti başta biraz gıcıklandım ve önyargıyla okudum ama buna ragmen begendim. Okumak isteyenler için buraya kittapla igili fikrrimi bırakıyorum.
Okuduğum ilk Murat Gülsoy kitabıydı.
Oncelikle kitabin 11. yazarın tam tabiri ile 'çirkin' kurtçuğun gözalici bir kelebeğe dönüşmesi metaforu bana çok basmakalıp geldi ancak takıldığım nokta basmakalıp olmasından ziyade yeryüzü veya evrendeki tüm canlılar (bir bakteri hücresi bile) ve cansız nesneler de dahil olmak üzere bu kadar muhteşem bir yapıya sahipken çirkin diye nitelenmelerinin hiçbir insanoğlunun hakkı ve haddi olmadığını düşünüyorum, bele ki yüzlerce türün sonunu getirmiş, yaşadığı yeryüzünü kirletmiş insanoğlunun.
Bu düşüncelerimle okumaya devam ettim kitabı . Her bölüm bir parça her parca kopuk kopuk başlayıp, kitap ilerledikçe birbirinin içine geçerek ilerliyor. Bu halkaların bir zincir oluşturması beklentisi olusturuyor bence okurken.
Toplum tarafından itildiğini düşünen, hayatını hep pas geçmiş bir bireyin, gerçekleşmeyecek bahanelerin ardına sığınarak başarısızlığına uydurduğu kılıfın ayırdına varması ve iç hesaplaşmalarını okudum ve önyargıma rağmen beğendim.

ben hiç okumadım Ayfer Tunç bu ara herkes okuyor gibi geliyor ama ,sürekli karşıma çıkıyor. Yerli edebiyatı çok ihmal etmişim. Zamanında okudugum özenti yazarlarımız sağolsun beni sogutmuşlardı. Bu topik sayesinde artırdım türk yazarları okumayı. Başta minerva1988 olmak üzere hepinize teşekkür ederim .

Ben de senin gibiydim ama yeni nesil genç ve başarılı duyduğum yazarları tek tek keşfetmek hedefim bu yıl.

Ben de senin gibiydim ama yeni nesil genç ve başarılı duyduğum yazarları tek tek keşfetmek hedefim bu yıl.
ben de birçok özgün yazar keşfettim artık çekinmeden satın alabiliyorum güncel yerli edebiyatı pek de sevmedigim olmadı simdiye kadar. Sen de begendiklerini mutlaka belirt canım. listemize ekleyelim.

ben de birçok özgün yazar keşfettim artık çekinmeden satın alabiliyorum güncel yerli edebiyatı pek de sevmedigim olmadı simdiye kadar. Sen de begendiklerini mutlaka belirt canım. listemize ekleyelim.
Daha okumadım ama birkaç yazar keşfettim. İnstagramda çok değer verdiğim bir okur var ondan da notlar aldım.
Nihan Eren-Yavaş
Melisa Kesmez-Nohut Oda
Ömür İklim Demir-Muhtelif Evhamlar Kitabı
Deniz Tarsus-Ayrık Otu
bunlar not aldıklarım belki ilgini çeker.
Yine Yalçın Tosun da son zamanlarda severek okuduğum yazarlardan.

Nohut Oda bir tek listemdeydi. Hepsini not aldım teşekkür edeerim.

Herkese gunaydın,
Etin Cinsel Politikası' na başladım daha önsözden tüylerim diken diken olarak okudum. Suan 100lerdeyim ama her kadının özellikle kadın hakları destekcisi herkesin, her feministin, kadının toplumda asaagılara indirgenmesine itirazı olan her bireyin okumasını siddetle öneriyorum.

Farklı kitaplar okumaya çalışıyorum bu hafta hikaye haftası Refik Halit Karay'ın Memleket Hikâyelerini bitirdim. Tabii yazıldığı dönem itibariyle dil açısından da hikaye konuları açısından da bize biraz uzak kalıyor ama yaratılan karakterlerle günümüzde de karşılaşmak içten bile değil belki biraz yer, mekan ve olay örgüsü farklı olur ama insan doğası çok değişken olmuyor malûm :)) Sırada Reşat Nuri Anadolu Notları 1-2 var.

Kitapyurdunda favori listemde idi. Çıkarayım o halde! varsa ben de kütüphaneden alıp okurum.
bu da not edildi. Allahım hangi birini ne zaman okuyacağım? elimdeki liste burdan köye yol olur hesabı...

...bu arada ben ince memed e devam ediyorum. ikinci cilde geçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…