• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Sevincini Bulmak bitti:( bir taraftan sonunu merak ederken bir taraftan bitmesin istedim.Gerçi biliyordum yine yazarın belli bir sona bağlamayıp okuyucuya bırakacağını.Hatta bu sefer daha ayan beyan yapmış bunu☺️Özlemişim Kutlu okumayı ki en son geçen ay okumuştım☺️
Yarın temizlik ve çocuklardan fırsat bulursam Hayvan Çiftliği’ne başlayacağım inşallah☺️

Araf bitti
Hayatımda 4 tane Elif Şafak kitabı okudum
Aşk, baba ve piç, siyah süt ve araf
Okuduğum zaman aşk beni çok etkilenmişti ve Araf da aynı etkiyi yarattı
Neden bu kadar çok sevdim bilmiyorum
Yazarın yine eski kaleminden önereceğiniz kitaplarına açığım :KK200:

Sıradaki kitabımı yarın seçicem
Bu arada anne olduktan sonra ben olmaktan cidden çıktım ve sanırım daha zamana ihtiyacım var
Bu süreçte kitaplar da olmasaymış naparmışım acaba
Onlar sayesinde iyice kopmuyorum hayattan

Tek beğendiğim kitaı Mahrem. Diğerleri o kadar da iyi değil. Tabi üniversiteli Lavin ilk okuduğunda beğenmişti ama okuyup gördükçe gerçek edebiyatı fikrim değişti.

Kitabımı bitirmek üzereyim aslında benim için ne kadar çabuk bitirmek değil ya da ne kadar sayfa okuduğum önemli değil önemli olan onu nasıl okuduğum.. Bu arada bulabilirseniz aşk bir varmış bir yokmuş kitabını tavsiye ederim ayrıca filmi de var haberiniz olsun.. İyi geceler... :KK200:

Mutlu Pazarlar herkese
Yaşar Kemal Bir Ada Hikayesi bitti
Cumhuriyetin kurulmasıyla mübadeleye tabii tutulan bir Rum adası, gidenler- kalanlar, adada yeni yaşam kurmaya çalışanlar, savaşın onlarda açtığı derin yaraların anlatıldığı bir romandı.
Yaşar Kemal yine sayfalar süren betimlemeleri ve doğa tasvirleriyle beni de o adaya götürdü diyebilirim
Serinin diğer kitaplarını aylara bölerek okumayı planlıyorum

Yeni kitabım Orhan Pamuk- Kırmızı Saçlı Kadın

Merhaba arkadaslar. Uzun zamandir yazamadim buraya. Cunku gunluk 5-10 sayfa kitap okumaya anca zaman bulabildigim bu donemde basladigim kitabi anca bugun bitirebildim. Machado de Assis- Mezarimdan yaziyorum bugun sabah bitti. Farkli bir kitap arayisinda olan arkadaslara tavsiye ederim. Begendigim bir kitap oldu ama hakkini tam anlamiyla veremedigimi dusunuyorum. Parca parca okudugum icin arada kopuslar yasadim, adapte olmakta zorlandigim yerler oldu. Simdi Hakkari'de Bir Mevsim kitabina basladim. Hizli bir baslangic oldu. Su an sayfa 70 teyim. Umarim ayni sekilde devam ederim. Hepinize iyi okumalar diliyorum.

Merhaba arkadaşlar
Antika Titanik bitti.
Kitap, kapağı gibi oldukça renkli ve bol aksiyon içeriyor. Karakter isimleri yine efsane:) Arada diğer kitap kahramanlarını anması çok hoş bir sürprizdi.
Efsane olabilecek Orhan Baba göndermesi ile kıvrak zekasını yine göstermiş oldu. Ülkemizin geçtiği süreçlere de atıfta bulunmuş yer yer.Felsefik cümleler, aforizmalar dolu bir kitaptı. Sonunu güzel bağlamış. Keyifli okumalar diliyorum:)

Merhaba arkadaşlar
Antika Titanik bitti.
Kitap, kapağı gibi oldukça renkli ve bol aksiyon içeriyor. Karakter isimleri yine efsane:) Arada diğer kitap kahramanlarını anması çok hoş bir sürprizdi.
Efsane olabilecek Orhan Baba göndermesi ile kıvrak zekasını yine göstermiş oldu. Ülkemizin geçtiği süreçlere de atıfta bulunmuş yer yer.Felsefik cümleler, aforizmalar dolu bir kitaptı. Sonunu güzel bağlamış. Keyifli okumalar diliyorum:)
Ah Muratçığım :KK200:
En kısa zamanda alıp okuyacağım inşallah :KK72:

Ne iyi dedin, iyi ki kitaplar var...
on yılı geçti Araf’ı okuyalı, Baba ve Piç, Aşk, Med Cezir Yazıları’nı da... unuttum hepsini:KK43: Uzun zamandır da okumuyorum Elif Şafak’ı. bir de şu unutmaya çare bulsak:KK43:
Burda bir arkadas mı paylaşmıstı yoksa ben baska bir yerde mi okumustum hatırlamıyorum ama okudugumuz hatta sevdigimiz kitapların unutulmasıyla ilgiliydi. ana fikri suydu biz aslında unuttugumuzu sansak da o kitabın bize kazandırdıgı birşeyler yerleşiyor zihnimize. Bir de konuyu ve ayrıntıları hatırlayamasam da okurken aldıgım zevk kalıcı oluyor o bana yetiyor. elbet kazandırdıgı birşey vardır diye düşünüyorum artık.

Herkese günaydın mutlu bir hafta dilerim.
Etin Cinsel politikası bitti. Diğer platformlarda paylasımımı gören arkadasların affına sıgınarak buraya da ekliyorum kitapla ilgili fikrimi. birkaç da görsel ekledim. daha önce Türkiye de KFC bunlara benzer cinsiyetci bir reklam hazırlamıstı belki hatırlayanınız olur hatta onu da ekleyeyim.
https://goo.gl/images/NRtR5R
https://goo.gl/images/kW1pGt
https://goo.gl/images/txbUkr
https://goo.gl/images/9298sN
https://www.google.com.tr/search?q=...AhUJ-6QKHUVQAd0Q_AUIDigB#imgrc=zmNvtMuX_VKWEM:

Simgesel güç veren et ile beslenen erkek ataerkinin kadın cinsiyeti hakkındaki görüşüne kısa birkaç örnek oluşturan yukarıdaki görsellere bir göz atmanızı isterim.
İtiraz etmeden önce Zeus ve Metis hakkındaki efsaneyi bilmiyorsanız bir okuyun derim. Zira Metis' e cinsel açlık duyan Zeus' un onu mideye indirmesiyle ilgili.
Kitapta kayıp gönderme sistemi yoluyla zulmün görmezden gelindiği anlatılmış. Kayıp göndergeyi bir örnekle açıklamak isterim sofrada tabağınızda soslarla baharatlarla harmanlanmış eti bir zamanlar yaşayan birisinin bedeninden bir parça değil de yemek olarak görmeniz bir kayıp gönderge haline getirir onu.
Kendisi de uzun bir insanlık tarihi boyunca aşağılanmış, küçümsenmiş, damızlık veya hizmetçi gözüyle bakılmış yukarıdaki görseller dikkate alındıgında hala da öyle görülmeye devam ediliyor olan kadının başka birisine olan zulme gözlerini kapatmaması gerektiği fikrindeyim. Kitapta çok daha geniş ve ciddi bir kaynakça ile bundan bahsetmekte biraz.
Daha fazla şey yazmak isterim ama çok geniş kapsamlı bir kitap olduğu için toparlayamıyorum.
Herkese tavsiye ederim.

Selam arkadaşlar.
Cehennem bitti.
Yazamadım.
Hastanedeyim
Dün sabah yatısim yapıldı.
Kanamam oldu.
Benim ve bebeğim için dua ederseniz sevinirim.
Hepinize iyi okumalar ❤️

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah sorunsuz bir şekilde çıkarsınız hastaneden :dua: dualarım sizlerle :KK200:

Back