Günaydınlar,
Öyle Güzel Bir yer ki bitti başta biraz gıcıklandım ve önyargıyla okudum ama buna ragmen begendim. Okumak isteyenler için buraya kittapla igili fikrrimi bırakıyorum.
Okuduğum ilk Murat Gülsoy kitabıydı.
Oncelikle kitabin 11. yazarın tam tabiri ile 'çirkin' kurtçuğun gözalici bir kelebeğe dönüşmesi metaforu bana çok basmakalıp geldi ancak takıldığım nokta basmakalıp olmasından ziyade yeryüzü veya evrendeki tüm canlılar (bir bakteri hücresi bile) ve cansız nesneler de dahil olmak üzere bu kadar muhteşem bir yapıya sahipken çirkin diye nitelenmelerinin hiçbir insanoğlunun hakkı ve haddi olmadığını düşünüyorum, bele ki yüzlerce türün sonunu getirmiş, yaşadığı yeryüzünü kirletmiş insanoğlunun.
Bu düşüncelerimle okumaya devam ettim kitabı . Her bölüm bir parça her parca kopuk kopuk başlayıp, kitap ilerledikçe birbirinin içine geçerek ilerliyor. Bu halkaların bir zincir oluşturması beklentisi olusturuyor bence okurken.
Toplum tarafından itildiğini düşünen, hayatını hep pas geçmiş bir bireyin, gerçekleşmeyecek bahanelerin ardına sığınarak başarısızlığına uydurduğu kılıfın ayırdına varması ve iç hesaplaşmalarını okudum ve önyargıma rağmen beğendim.
ben hiç okumadım Ayfer Tunç bu ara herkes okuyor gibi geliyor ama ,sürekli karşıma çıkıyor. Yerli edebiyatı çok ihmal etmişim. Zamanında okudugum özenti yazarlarımız sağolsun beni sogutmuşlardı. Bu topik sayesinde artırdım türk yazarları okumayı. Başta
minerva1988
olmak üzere hepinize teşekkür ederim .