• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Şimdi Paulo coelho'nun Hippi kitabını bitirdim. Özellikle Simyacı kitabıyla hayatıma yön veren , çok kıymetli biri benim için.
İçimdeki gezgine hitap ediyor.
Normalde kitap tanıtım videolarını saçma bulurum ama hippi'ninki o kadaaaar güzeldi ki:KK200:
Video linki olarak gömemedim ama burayı tıklayıp izleyebilirsiniz.
Kitaba gelirsek... Öz yaşam öyküsü. Paulo coelho'nun Amsterdam'dan başlayıp Nepal'e kadar devam eden bir hippi otobüsüne binmesini anlatiyor. Ben de otobüsle Avrupa'nın bir ucundan bir ucuna gitmiştim,1 ayda. Yeni bir seyehat için bana ilham olur diye okudum.
Ama yazar ilk durak olan İstanbul'da 'ben aradığımi buldum' dedi, seyehate devam etmedi:skandal:
Bilmiyorum spoiler mi sayılıyor, burada içerik hakkında konuşuluyor mu ama uyuz oldum yaaa.... Kendimi kandirilmis hissediyorum :) o kadar hazirlanmistim ki asya yolculuğu okumaya...
Buradan da yazmış olayım, yolda geçen kitaplardan onerecekleriniz nelerdir? Okuyup da beğendikleriniz

Şimdi Paulo coelho'nun Hippi kitabını bitirdim. Özellikle Simyacı kitabıyla hayatıma yön veren , çok kıymetli biri benim için.
İçimdeki gezgine hitap ediyor.
Normalde kitap tanıtım videolarını saçma bulurum ama hippi'ninki o kadaaaar güzeldi ki:KK200:
Video linki olarak gömemedim ama burayı tıklayıp izleyebilirsiniz.
Kitaba gelirsek... Öz yaşam öyküsü. Paulo coelho'nun Amsterdam'dan başlayıp Nepal'e kadar devam eden bir hippi otobüsüne binmesini anlatiyor. Ben de otobüsle Avrupa'nın bir ucundan bir ucuna gitmiştim,1 ayda. Yeni bir seyehat için bana ilham olur diye okudum.
Ama yazar ilk durak olan İstanbul'da 'ben aradığımi buldum' dedi, seyehate devam etmedi:skandal:
Bilmiyorum spoiler mi sayılıyor, burada içerik hakkında konuşuluyor mu ama uyuz oldum yaaa.... Kendimi kandirilmis hissediyorum :) o kadar hazirlanmistim ki asya yolculuğu okumaya...
Buradan da yazmış olayım, yolda geçen kitaplardan onerecekleriniz nelerdir? Okuyup da beğendikleriniz
İlk aklıma gelen Lizbon' a Gece Treni gezelim görelim şeklinde değil pek ama sadece bir kadının telaffuz ettiği bir kelime ile yola çıkan bir adamı ve çıktıgı yolda başka bir insanın hayatını araştırmasını anlatıyor.

İlk aklıma gelen Lizbon' a Gece Treni gezelim görelim şeklinde değil pek ama sadece bir kadının telaffuz ettiği bir kelime ile yola çıkan bir adamı ve çıktıgı yolda başka bir insanın hayatını araştırmasını anlatıyor.
Teşekkür ederim. Elimde jack kerouac'nin yolda kitabı var. Gerçek otostop anıları, yolda tuvalet kağıdına yazmış, sonradan kitaplastirmis. Bir arkadaşım hediye etmişti, çok seversin diye.
Ama hiç sevmemistim, akıcı gelmemişti.
Değişen bir yıl içinde belki de okunma zamanı gelmiştir, ona başlamayı düşünüyorum bugün. Devam edebilirim umarım :)
Aklına seyehatte-yolculukta geçen kitap gelen yazsın lütfen bana. Lizbona gece trenine de bir bakacağım :)

herkese merhaba kızlar :KK68:
Rhonda Byrne - The Magic
sayfa...43
:KK69::KK69::KK69:
Selam kızlar
Herkes iyidir inşallah. Bayadır gelemedim yoğunluktan çok okuyamıyorum da zaten. Binboğalar efsanesi 222. Sayfadayım
Cassandra, sağ ol bizler iyiyiz Allaha şükür.
Sana da Allah kolaylık versin.:KK60:

selam herkese,
Çılgın sarkaç bitti. Hakikaten çılgın bir kitaptı. Tanrı kavramını simdiye kadar okudugum kitaplar içinde en iyi ifade eden kitaptı bence. 1000k daki yorumumu da buraya ekliyorum. Hepinize iyi okumalar kızlar.
Hayatım boyunca okuduğum en ilginç kitaplardan biriydi. Fizik konusunda profesyonel bilgisi olmayan biri için bazı kavramlar havada kalıyor ancak fizikle ilgilenen insanlar dahil bir çoğumuzun farklı bir bakış açısı edinmek adına okuması gereken kitaplardan biri bana göre.
Neden mi bahsediyor, evren, şuur, tanrı kavramı, enerji, bilinç bunların hepsinin özünde birbiriyle bağlantılı olduğunu evreni oluşturan en küçük yapıtaşlarının esasında evrenin kendisi olduğunu anlatıyor kendi diliyle.
Yaratılış destanı değil ama yaratılışı o kadar iyi açılıyor ki. Bazı noktalar havada kalabilir okurken fizik böyle bir bilim zaten, hatta aynı sayfayı defalarca okuyabilirsiniz bile yine de merakınız azalmıyor.
Benim okudugum zaman itibariyle yeni basımı yok sahaflardan edinilebilir tahminimce.

Back