Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Başlayamadım kitap devam ediyor ama etkisiyle olsa gerek dün gece rüyamda bir maratona katılmıştım. Sonra sıkıldım yüzmeye gittim :KK70: Rüyalarda bile huyum aynı hep sıkılgan :KK70::KK70:

Ahaha :KK70:senin huyunu sevsinler, ben de şimdi temizlik yapacağım, senin gibi kendimi çamaşır suyuna vereceğim. :temizlik:

Bu hafta beni ezdi de geçti resmen hem hiçbir şeye yetişemedim hem uykusuz kaldım vaktimi acayip köyü degerlendirdim üstüne

Pi:300
Ezilenler:50

Cicoretti Cicoretti diş macununu yaptım:) az önce 5. Kere kullandım sunan beyazlatmasi hakkında birşey söyleyemem ama tadı gerçekten çok iyi , dokusu güzel ben aromasını yanlışlıkla fazla koydum ama böyle daha çok hoşuma gitti ölçüden biraz daha fazla konulabilir , temizlemesi konusunda bence diş macunuyla ölümüne yarışır:) hiçbir farkı yok:) ayrıca içine konulan tüm.malzemelerin hepsi ağız temizliği konusunda tek tek çok iyi ... Hindistan cevizi yağı ağızda özellikle mantar oluşumuna karşı çok etkili , zerdeçal , tuz zaten antiseptik , karbonat beyazlatıcı özelliği var zaten bence denenebilir çok teşekkür ederim:)
ciddi misin cok sevindim gule gule kullan. Ben de elimdeki bitince bu tarifi denicem. Cok sagol bildirimin icin. Sana opucukler yolluyorum.

Karısını Şapka Sanan Adam kitabıyla devam ediyorum ancak elimde kitap varken kitap alma huyumdan bir türlü vazgeçemediğim için gidip yine kitap aldım. Aldığım kitabın adı "Vişnenin Cinsiyeti". Masallar ve Toplumsal Cinsiyet kitabını okurken ekler kısmında kaynak taraması yaparken buldum. Almak isteyenler olursa diye kitabın tanıtım bültenini buraya kopyalıyorum.

17. yüzyıl İngiltere'si olan ya da olmayan, fantastik bir dünyada Thames Nehri'nde bir bebek bulunur. Jordan adındaki bu bebek, Köpek Kadın tarafından kurtarılır ve büyüyüp dünyayı gezmeye başlar; ama maceralarında karşılaştığı tuhaflıklar kendi zihninin ürünüdür.

Vişnenin Cinsiyeti, hayal gücüne yazılmış bir güzellemedir. Olup bitenler arasındaki boşlukları ve o boşluklar arasındaki tanımlanmayan zamanları dert edinen, zamanla derdi olan, okumanın bize okumamaktan daha çok zaman kazandıracağını öğütleyen bir eser; özlemi çekilen, hayali kurulan şeylere dair, katı cisimlerden oluşmuş dünyaya bir meydan okumadır. Bizi bir içsel yolculuktan diğerine taşırken, zamanın ve belleğin doğası üzerine de baş döndürücü sorgulamalara götürür.

Jeanette Winterson, tarih ve gerçeklik, aşk ve cinsellik, yalan ve gerçek gibi kavramların algılanışı üzerinden oyunlar oynayarak ustalıkla kaleme aldığı Vişnenin Cinsiyeti'nde on iki prensesin hikâyesini anlatır; bu prensesler sonsuza kadar mutlu yaşamışlardır ama kocalarıyla değil...

Back