Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhaba arkadaslar,
Nermin Yildirim Unutma Dersleri syf 156dayim.

Tadi cok hafif lightsutten daha hafif ve badem tadi cok baskin degil. Tavsiye ederim canim. Ama sen eve ugramiyosun :))))
en sevdiklerimdendir. Goldberg varyasyonlarini o sekilde kesfetmistim. Onu dinleyerek ya da melodiy8 hafizanda canlandirarak okudugunda daha bir etkili oluyor sanki...
yemek yapıyorum canım o konuda sıkıntı yok :) geceleri yemek yapıp yanımda taşıyorum :))) deneyeceğim

Günaydın kızlar:KK68:
Anna Karanina 800 lerdeyim, haftasonu tatile çıkacağım, epeydir hayalim olan Roma'ya gidiyorum,:KK6: yanımda taşımak zor olur, inşallah bitiririm ve araya soğukluk girmez. İş yerinde Ay Işığı Sokağı'nı okuyorum, o da bitmek üzere, birde Dost kitabevinden Roma Cep Rehberi almıştım onu okuyup tatili planlamaya çalışıyorum. Minik bir rehber ama herşeyi çok güzel anlatmış, şimdiden gezmiş gibi oldum.:super:

ah roma :KK200: pizzanın lazanyanın risottonun dibine vurun ve de o harika şarapların
ay bi de tiramisu :KK45: karnım acıkmış, koskoca tarih-kültür beşiğini yemekle tanımladım :KK45:

ah roma :KK200: pizzanın lazanyanın risottonun dibine vurun ve de o harika şarapların
ay bi de tiramisu :KK45: karnım acıkmış, koskoca tarih-kültür beşiğini yemekle tanımladım :KK45:
Sen benim hikayemi biliyorsun, gelince bebek tedavisine yeniden başlayacağız, doktor şekeri ve karbonhidratı yasakladı ama Roma da yasak tanımayacağım, çılgınlar gibi karbonhitratın dibine vuracağım sonra da full motivasyon başlayacak bakalım süreç...

Karısını Şapka Sanan Adam kitabıyla devam ediyorum ancak elimde kitap varken kitap alma huyumdan bir türlü vazgeçemediğim için gidip yine kitap aldım. Aldığım kitabın adı "Vişnenin Cinsiyeti". Masallar ve Toplumsal Cinsiyet kitabını okurken ekler kısmında kaynak taraması yaparken buldum. Almak isteyenler olursa diye kitabın tanıtım bültenini buraya kopyalıyorum.

17. yüzyıl İngiltere'si olan ya da olmayan, fantastik bir dünyada Thames Nehri'nde bir bebek bulunur. Jordan adındaki bu bebek, Köpek Kadın tarafından kurtarılır ve büyüyüp dünyayı gezmeye başlar; ama maceralarında karşılaştığı tuhaflıklar kendi zihninin ürünüdür.

Vişnenin Cinsiyeti, hayal gücüne yazılmış bir güzellemedir. Olup bitenler arasındaki boşlukları ve o boşluklar arasındaki tanımlanmayan zamanları dert edinen, zamanla derdi olan, okumanın bize okumamaktan daha çok zaman kazandıracağını öğütleyen bir eser; özlemi çekilen, hayali kurulan şeylere dair, katı cisimlerden oluşmuş dünyaya bir meydan okumadır. Bizi bir içsel yolculuktan diğerine taşırken, zamanın ve belleğin doğası üzerine de baş döndürücü sorgulamalara götürür.

Jeanette Winterson, tarih ve gerçeklik, aşk ve cinsellik, yalan ve gerçek gibi kavramların algılanışı üzerinden oyunlar oynayarak ustalıkla kaleme aldığı Vişnenin Cinsiyeti'nde on iki prensesin hikâyesini anlatır; bu prensesler sonsuza kadar mutlu yaşamışlardır ama kocalarıyla değil...
Grupta bi ara okundu diye biliyorum _Lavin_ _Lavin_ okudu galiba

Günaydın baykuşlar. Çok değerli bir bilim insanı olan, psikiyatri profesörü Engin Geçtan vefat etmiş. "İnsan Olmak" isimli kitabını yıllar önce çok severek okumuştum. Daha sonra "Kızarmış Palamutun Kokusu" isimli kitabını da okudum. Bu değerli insanı bilmeyenler varsa muhakkak kitaplarını okumalarını öneriyorum. Vefat etti ama geride çok değerli eserler bıraktı, muhakkak yararlanalım.

Ayşe Arman'la 2016 yılında gerçekleştirdiği röportajını da buraya bırakıyorum. Mekanın cennet olsun sevgili hocam. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ayse-arman/esas-hayat-alanimizi-daraltirsak-kaybederiz-40072258
Çok üzüldüm ya :(

Bildirim yapayım gelmişken, hep gevezelik yapıyorum ama bildirim yapmıyorum. :skandal:
Galat-ı Meşhur 293. sayfadayım, yavaş gidiyor ama güzel gidiyor.
Dün de Beyaz Gemi'ye başladım, onda da 53.sayfadayım. Lisede kütüphane etkinliğinde okudum diye anımsıyorum, hatta bazı ifadeler tanıdık geldi okurken ama sonucu nasıldı onu bilmiyorum, o yüzden ilk defa okuyormuş gibi hissediyorum. :KK37:

Sen benim hikayemi biliyorsun, gelince bebek tedavisine yeniden başlayacağız, doktor şekeri ve karbonhidratı yasakladı ama Roma da yasak tanımayacağım, çılgınlar gibi karbonhitratın dibine vuracağım sonra da full motivasyon başlayacak bakalım süreç...
Iyi gezmeler Ve gelince güzel haberler ınsallah
Turla mi kendiniz mi gidiyorsunuz

Iyi gezmeler Ve gelince güzel haberler ınsallah
Turla mi kendiniz mi gidiyorsunuz
Teşekkür ederim güzel dileklerin için..Kendimiz gidiyoruz canım, eşim yoğun tur koşturmacasını sevmiyor, tura göre biraz daha uzun kalıp rahat rahat geziyoruz. Ne gün nereye gideceğiz ben planlıyorum.

orkide1453 orkide1453 benim kitabım bu 1519126487065-562430731.jpg canım

Back