kitap okurken takılıyorum..

naunau

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2024
5
1
27
arkadaşlar kitap okurken takılıyorum ve aynı kelimeyi/cümleyi 5-6 kere okumak zorunda kalıyorum. okbde var bende ama bunla bagdastırmak istemiyorum. bu sorunu nasıl cözebilirim nasıl akıskan kitap okuyabilirim? ayrıca zihnimde canlandırma takıntım da var algılayamadan / anlayamadan okuyamıyorum :KK43:

Ben de hızlı okumama rağmen kitap okurken çok yavaş okurum, her cümleyi sindire sindire okumaya çalışırım çünkü yazarların yazım şekli çok hoşuma gidiyor. Hızlı hızlı okursam kendimi özensiz okumuş gibi hissederim 😆 sayfaları okurken ister istemez zihnimizde canlanabiliyor benim bir karakter çok nadir zihnimde canlanmamıştır. Yazar karakterden bahsederken onun yüzünü zihnimde canlandırırım sonraki sayfalarda mesela yazar karakter için ela gözlü der, benim hayal gücümde kahverengi gözlüyse ben onu öyle varsayıp okumaya devam ederim 😆
Kitap okurken takılmanız da dikkat eksikliğinden dolayı olabilir. Çağımızın vebası on yirmi saniyelik reals videolarını kaydırdıkça zihin uzun yazıları okumayı ya da uzun videoları izlemek istemiyor odaklanamıyor. Daha çok kitap okudukça bu durum aşılır belki.

Ne tür kitaplar okuyorsunuz? Soft kitaplara geçip, yavaş yavaş ağırlaştırmak belki işinize yarayabilir.

X