• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okurken içindeki kahramanın yerine kendinizi koyarmısınız?

Alacakaranlık serisinde kendimi Bellanın yerine koymuştum.Sonra yeryüzündeki bütün erkeklere sövmüştüm Edward'ı okuyunca :D:D Bbeni alıp başka bi dünyaya taşıyordu o hikaye çok kaptırıyordum kendimi..Güzel oluyor ama :)

Eğer kitap beni etkilemişse elbette koyarım,zaten bence bu otomatik olarak oluyor.Ama benimki daha çok kahramanı çok çok iyi tanıyan,ona kızma,karışma,küsme,üzülme,sevinme gibi her türlü hakkı kendinde bulan,ona nazı geçen emektar biri şeklinde:)

Kesinlikle koyarım :) böylece sanki kitapta okuduğum olayları kendim yaşıyormuş gibi hissederim :)

kitaptaki kahramanlara aşık olduğum olmuştur kendimi yerine koymak ne kelime :) bazı kitaplarda o kadar empati kuruyorum ki bazen kitaptaki kahramanları kendi arkadaşlarım gibi özlüyorum ya...

Karakterin yerine koymadan olur mu ? Örneğin ejderha Dövmeli Kız kitabında tecavüz kısmını okurken çok etkilenmiştim ben olsam ne yapardım nasıl karşı koyardım ondan daha başarılı karşı koyma tekniğini gösterebilir miydim diye kaç gün kendimi yedim bitirdim.

Bazı kitaplarda empati kurmak, bazılarında ise objektif davranabilmek için dışarıdan bakmak gerekir. Ben buna dikkat ederek okurum

evet kesinlikle.. hemen baş karakterler ben ve sevdiceğim oluverir..

sonra da hele bir onlar ayrılsın, hele bir ölsün... haliyle oturur kendim gibi delirene kadar ağlarım..

!!! itiraf : sonu hüzünlü olan bir kitabı sevgilime verdim, okumalısın diye....
amacım belli tabi :1:

kitap biter bitmez benim sert maço erkeğim ağlayarak beni aradı ve sevgi seline tutuldum :16:

sakin ol, o ben değilim, bak ben burdayım, yapma, aaa lütfen..
tüh bilseydim vermezdim... oku demezdim.... diye teselli ettim bir de :1:

iyi oldu mu ? oldu... :1:

evet kesinlikle.. hemen baş karakterler ben ve sevdiceğim oluverir..

sonra da hele bir onlar ayrılsın, hele bir ölsün... haliyle oturur kendim gibi delirene kadar ağlarım..

!!! itiraf : sonu hüzünlü olan bir kitabı sevgilime verdim, okumalısın diye....
amacım belli tabi :1:

kitap biter bitmez benim sert maço erkeğim ağlayarak beni aradı ve sevgi seline tutuldum :16:

sakin ol, o ben değilim, bak ben burdayım, yapma, aaa lütfen..
tüh bilseydim vermezdim... oku demezdim.... diye teselli ettim bir de :1:

iyi oldu mu ? oldu... :1:

Evet, ister istemez yaparım sanki ordaki benmişim gibi okurken yorum yaparım bi de :1:

nir kitabı en iyi şekilde hissetmek anlamak için özümsemek gerekir ki bu da kendini başkahramanın yerıne koymakla olur bence.

Back
X