Kitap okurken içindeki kahramanın yerine kendinizi koyarmısınız?

karakterin yerine koymam ama kafamda anlatılanlar doğrulutusunda biri canlanır..kitabın filmi çekildiğinde bazen yadırgarım bu yüzden ...

kesinlikle tüm kahramanların yerine koyduğum bile olur acaba ilerleyen sayfalarda ben olsam nasıl davranırdım diye :)

İster istemez koyuyorsun...
Kitabı okurken sen yaşıyormuşssun gibi hissediyorsun...
enazından ben böyle hissediyorum...

Evet yaşıyorsun,o zamanda ve oralarda oluyorsun sanki............................

koyarım kitap daha eğlenceli olur okurken kitabı bi yana bırakp hayallere daldığm çok olmştr =)

evet kesinlikle koyarım,filmlerde bile yaptığım olur .hatta çok etkilendiysem akşam yastığa kafamı koyduğumda hayalini bile kurarım :d

Bazen gerçekhayatta alamadığım cevapları da alırım hayal ederken
o kahramanlardan....................................................

evet genellikle yaşayan kişi baa bürünür yada ben yaşayan kişiye bürünürüm...
Nerde benim nerde o bilmem karışır birbirine...

Kitaba kaptırırsam ve o kahramanla birkaç ortak yönüm varsa , hemen kendimle bütünleştiriyorum (:

ben hemen kendimi başroldeki kahramanın yerine ister istemez koyuyorum,okurken sanki olayları ben yaşıyormuşum gibi geliyor.ama böyle daha çok heyacanlı daha da çok merak edip kitabı bitirene kadar uğraşıyorum okumak için. 500 sayfalık kitap bile 2 günde bitiyorr:9::9::9:

Eğer kendimi o kahramana karşı yakın hissetmişsem tabii ki de kendimi onun yerine koyarım, kitabın tadı daha güzel çıkıyor o zaman, ama bir kitapta da bir sürü kahraman oluyor, hepsinin yerine de kendimi koyamıyorum doğal olarak...

Kahramanın karakterine bağlı,herkesin yerine de koymuyorum kendimi:))
Daha çok üçüncü sahıs olmayı seviyorum da denilebilir.

off hem de nasıl :) tüm karakterleri kafamda canlandırırım kesin. tek bir karakter yerine kendimi koymasam da kendimden parçalar bulurum hemen, "aaa ben de böyle düsünmüştüm, ben de böyle yaparım" gibisinden... bana en çok benzeyen karaktere de hemen yakınlık duyarım istemeden

Back