- 24 Mart 2020
- 9.888
- 35.543
- 31
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Felsefe okumak hep korkuttu beni. Genelde ağır kitaplar. Açık bir algı gerektiğini düşünüyorum. Belki stokladıklarımı bitirince bende başlarım alber camus veba alıp almamakta baya kararsız kalmıştım mesela. Okumadan kenara koyarsam beynime yük kitaba ihanet gibi oluyor. Bu gurup iyi oldu fikir alışverişler yorumlar. Çok yardımcı olacakAltıncı kitap olan Varolmanın Acısı-Schopenhauer Felsefesine Giriş az önce bitti. Schopenhauer felsefesi hakkında temel bilgileri yüzeysel de olsa hatırlamış oldum. Özellikle ahlak bölümünde bazı dönem düşünürleri ve ilkçağ filozofları ile karşılaştırılarak aktarımını sevdim. Tavsiye ederim.
kitapzede yedinci kitap olan Albert Camus - Düşüş e geçiyorum.
Simyacı çok etkilemişti beni keyifli okumalarHalil Cibran - Ermiş kitabımı bitirdim.
Çok derin, cümleler ve nasihatlerle dolu güzel bir kitap.
Bazı bölümlerde kendimi buldum. Aslında hayatın telaşına kapılıp, düşünmeyi ve hissetmeyi unuttuğumu anladım.
Basit gördüğümüz şeylerde bile bambaşka hikmetler olduğunu yazmış yazar.
Güzeldi.
Şimdi başlayacağım kitap "Simyacı- Paulo Coelho
kitapzede
Teşekkür ederimSimyacı çok etkilemişti beni keyifli okumalar ☺
Evet dediğiniz gibi genelde ağır kitaplar olarak görülse de aslında düşündüğünüz gibi değil. Felsefeye ilgisi olmayan birisine "haydi Hegel'den Tinin Görüngübilimi ni oku" dersek elbette ki olmaz ama yavaş yavaş ilkçağ filozoflarından başlayarak okursak inanın çok zevkli ve merak uyandırıcı. Okudunuz mu bilmiyorum ama Sokrates'in Savunması ve Platon- Devlet kitaplarını okuyabilirsiniz. Sizi hiç yormaz ve sıkmaz.Felsefe okumak hep korkuttu beni. Genelde ağır kitaplar. Açık bir algı gerektiğini düşünüyorum. Belki stokladıklarımı bitirince bende başlarım alber camus veba alıp almamakta baya kararsız kalmıştım mesela. Okumadan kenara koyarsam beynime yük kitaba ihanet gibi oluyor. Bu gurup iyi oldu fikir alışverişler yorumlar. Çok yardımcı olacak
Önerilerini not ediyorum. Bir dahaki kitap alışverişi listemde olacak. Bu yılı 20 kitapla kapatırsam seneye bu sayı artacak çünkü kızım büyüyor kreş vakti gelecek. Felsefeye ilgim var. Senin önerilerinle yüreklendim. TeşekkürleEvet dediğiniz gibi genelde ağır kitaplar olarak görülse de aslında düşündüğünüz gibi değil. Felsefeye ilgisi olmayan birisine "haydi Hegel'den Tinin Görüngübilimi ni oku" dersek elbette ki olmaz ama yavaş yavaş ilkçağ filozoflarından başlayarak okursak inanın çok zevkli ve merak uyandırıcı. Okudunuz mu bilmiyorum ama Sokrates'in Savunması ve Platon- Devlet kitaplarını okuyabilirsiniz. Sizi hiç yormaz ve sıkmaz.
Bu sayfa insanı gerçekten motive ediyor. Kaybettiğim okuma isteğini tekrar bulmama yardımcı oldu. Tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Umarım hedefinize ulaşır ve önümüzdeki yıl daha fazla kitap okuma yapabilirsiniz. Kızınız kreşe başlayınca kendinize ayıracağınız zaman oldukça artar. Eğer daha fazla öneri isterseniz yardımcı olmak isterim.Önerilerini not ediyorum. Bir dahaki kitap alışverişi listemde olacak. Bu yılı 20 kitapla kapatırsam seneye bu sayı artacak çünkü kızım büyüyor kreş vakti gelecek. Felsefeye ilgim var. Senin önerilerinle yüreklendim. Teşekkürle ☺
Daha önce gurubu keşfetmiş olsam çok iyi olacaktı. 15 kitap aldım Türkiye’de 12 si inşallah terslik olmazsa gelecek uçuşlar başlayınca. Aldıklarımın ismini yazayım.Umarım hedefinize ulaşır ve önümüzdeki yıl daha fazla kitap okuma yapabilirsiniz. Kızınız kreşe başlayınca kendinize ayıracağınız zaman oldukça artar. Eğer daha fazla öneri isterseniz yardımcı olmak isterim.
Malesef Bir İdam Mahkumunun Son Günü dışındaki kitapları okumadım. Çok hoşuma gitmiş, duygulandığım anlar olmuştu okurken. Bir de Kral Kaybederse için çok güzel, olumlu yorumların olduğunu biliyorum. Eminim güzel kitaplar seçmiş ve mutlaka içinde kendinizden bir şey bulacaksınızdır.Daha önce gurubu keşfetmiş olsam çok iyi olacaktı. 15 kitap aldım Türkiye’de 12 si inşallah terslik olmazsa gelecek uçuşlar başlayınca. Aldıklarımın ismini yazayım.
körlük
Kral kaybederse
Brandenburg
Masal terapi
Önce hayal
Kuşlar yasına gider
İçimizdeki müzik
Bir idam mahkumunun son günü
Deniz işçileri
Issız kar taneleri
Hallac-I Mansur’a dair ( merak )
Bedenle konuşan zihin ( bir tane kişisel gelişim olsun dedim )
Diğerlerini İnstagram üzerinden bazı sayfalara bakarak aldım. Arka kapaklarını okudum. Umarım güzeldir hepsi.
Okuduğunuz var mı bu listede. Nasıl sizce
Okumadım ama İçimdeki Müzik elimde var merak ediyorum :)Daha önce gurubu keşfetmiş olsam çok iyi olacaktı. 15 kitap aldım Türkiye’de 12 si inşallah terslik olmazsa gelecek uçuşlar başlayınca. Aldıklarımın ismini yazayım.
körlük
Kral kaybederse
Brandenburg
Masal terapi
Önce hayal
Kuşlar yasına gider
İçimizdeki müzik
Bir idam mahkumunun son günü
Deniz işçileri
Issız kar taneleri
Hallac-I Mansur’a dair ( merak )
Bedenle konuşan zihin ( bir tane kişisel gelişim olsun dedim )
Diğerlerini İnstagram üzerinden bazı sayfalara bakarak aldım. Arka kapaklarını okudum. Umarım güzeldir hepsi.
Okuduğunuz var mı bu listede. Nasıl sizce
Arkadaşımın önerisiydi. O çok beğenmiş. İnşallah bizde severiz üzerine konuşuruz okuduktan sonra.Okumadım ama İçimdeki Müzik elimde var merak ediyorum :)