Kitap Okuma Günlüğü 📚

Çok güzel bir topik olmuş kitapzede kitapzede benide listeye ekler misiniz :KK37: bu sene okuduğum kitaplar: Kral Kaybederse, Hayat Cesurlara Torpil Geçer, Camdaki Kız, Sofie’nin Dünyası.
Senelik hedefim: 18
Camdaki kız nasıl bi kitap? Bu aralar adını sık duyuyorum, tavsiye eder misin?

kitapzede kitapzede Dördüncü kitabım olan Kendini Savunan İnsan (Erich Fromm) az önce bitti. İyi ve kötü, ahlak, etik, insanı anlamak, modern toplumun bizden beklentileri ve insana dayatılanlar ve birkaç konu daha üzerine yazdığı ve filozofların düşünceleri ile desteklediği bir kitaptı. Çevirisi anlaşılırdı fakat dingin olduğunuz ve algılarınızın açık olduğu bir zamanda okumanızı tavsiye ederim. Üzerinde düşünülecek, not alınacak, araştırılacak konular sunuyor size.
Bundan sonra Edgar Alan Poe' dan Kızıl Ölümün Maskesi 'ni okuyacağım. Kalın bir kitap değil aynı gün bitiririm diye umuyorum. İlerleyişe göre aynı gün içinde Kuyu ve Sarkaç ı da okurum belki.

Son mesajımı yazdıktan sonra sıradaki okuyacaklarım hakkında içime bir kurt düştü. Kuyu ve Sarkaç, Kızıl Ölümün Maskesi elektronik kitap okuyucumda yüklü ama hikayeler çok kısa. Elimde Edgar Allan Poe nun tüm hikayelerinin bulunduğu 880 sayfalık bir derleme var ama kitabı okuması biraz zahmetli olduğundan elektronik kitap okuyucu tercih ediyorum. Biraz araştırdım internette. Mesela Kuyu ve Sarkaç kitabını ele aldığımızda derleme hikayelerden oluşuyor ve içinde yer alan bir hikayenin adını kitaba vermiş olduklarını gördüm. Kitapta 13 tane hikaye var. Haksızlık olmasın diye Poe dan okuduğum her 13 hikayeyi 1 kitap olarak saymaya karar verdim. 😌

Çok güzel bir topik olmuş kitapzede kitapzede benide listeye ekler misiniz :KK37: bu sene okuduğum kitaplar: Kral Kaybederse, Hayat Cesurlara Torpil Geçer, Camdaki Kız, Sofie’nin Dünyası.
Senelik hedefim: 18
Kral kaybederse okuma listemde var. İçine çeken bir kitap mı acaba. Merak ettim. 🙈

Kızlar selam, ilişkilerle alakalı kitap tavsiyesi verebilir misiniz ? Daha güzel daha sağlıklı ilişkiler yaşamak için kitaplar bileninden tavsiyeleri bekliyorum🤗 ?
Erkekler Mars’tan kadınlar Venüs’ten
Doğan Cüceloğlu- evlenmeden önce

İlişkiler dahil hayatın her alanında bir uyanış yaşatan bir kitap - az seçilen yol

Kızlar bende yazamadım bir kaç gündür
Sinan Akyüz - Meyra kitabıma başlamıştım
Şuan 51.sayfadayım
Bu kitap bana daha önce okuduğum başka bir kitabı hatırlatıyor ama bulamıyorum hangisiydi diye
Ve keşke dedim bugünw kadar okuduğum kitapları yazma alışkanlığım olsaydı. Ve karar verdim artık öyle yapacağım , yazacağım muhakkak.
Kitap güzel ilerliyor
Sinan Akyüz akıcı güzel bir yazım yapıyor
İnşallah hızlı ilerleyebilirim 🎈🥰

Şuan 51.sayfadayım
Bu kitap bana daha önce okuduğum başka bir kitabı hatırlatıyor ama bulamıyorum hangisiydi diye
Ve keşke dedim bugünw kadar okuduğum kitapları yazma alışkanlığım olsaydı. Ve karar verdim artık öyle yapacağım , yazacağım muhakkak.
Kitap güzel ilerliyor
Nasıl yazacaksın mesela :)

Şuan 51.sayfadayım
Kitap güzel ilerliyor
Bi tane uygulama var tavsiye ederim. Okuduğun okuyacağın kitapları ekleyebiliyorsun.. Okumak istediğin kitaplar hakkında incelemelere yorumlara ulaşabiliyorsun.çok güzel tekrar şiddetle hepinize tavsiye ediyorum 😂

Bi tane uygulama var tavsiye ederim. Okuduğun okuyacağın kitapları ekleyebiliyorsun.. Okumak istediğin kitaplar hakkında incelemelere yorumlara ulaşabiliyorsun.çok güzel tekrar şiddetle hepinize tavsiye ediyorum 😂

Dijital ortamda listeleme işini ben de denedim fakat çok verim alamadım. Kütüphane işlemleri için kullanılan bir bilgisayar programı kullanıyorum. Bütün kitaplarımı künyesi ile birlikte o programa girdim. Okuduğum kitapları da görebiliyorum. Her girdiden sonra verileri yedekleyince elimde hep kopyası olmuş oluyor. Yine kitap künyelerinin bulunduğu basit Excel dosyası yaptım. Oradan da kontrol edebiliyorum. Telefon uygulamalarında vs her zaman yedekleme yapamayabiliyorum çünkü. Ayrıca son üç yıldır daha da garanti olsun diye küçük bir ajandaya gün, ay, yıl, kitap adı olarak okuduklarımı giriyorum ve hep çantamda taşıyorum. 🙂🤭

Dijital ortamda listeleme işini ben de denedim fakat çok verim alamadım. Kütüphane işlemleri için kullanılan bir bilgisayar programı kullanıyorum. Bütün kitaplarımı künyesi ile birlikte o programa girdim. Okuduğum kitapları da görebiliyorum. Her girdiden sonra verileri yedekleyince elimde hep kopyası olmuş oluyor. Yine kitap künyelerinin bulunduğu basit Excel dosyası yaptım. Oradan da kontrol edebiliyorum. Telefon uygulamalarında vs her zaman yedekleme yapamayabiliyorum çünkü. Ayrıca son üç yıldır daha da garanti olsun diye küçük bir ajandaya gün, ay, yıl, kitap adı olarak okuduklarımı giriyorum ve hep çantamda taşıyorum. 🙂🤭
Oo sen baya sistemli çalışmışsın ☺️ benim bahsettiğim uygulamada hesap açıyorsun. İnstagram hesabı gibi. Yani sıfırlanmıyor hiç bişe. Ben yıllar önce açmıştım. Sonra bişe oldu uygulamayı sildim. Baya sonra geri yükledim ve bütün kitaplarjm duruyodu☺️ kitap hakkında bilgi edinme açısından dda baya iyi.

O değilde niye bu kadar övdüm bilmiyorum sanki sahibi benim 😅😅

Oo sen baya sistemli çalışmışsın ☺ benim bahsettiğim uygulamada hesap açıyorsun. İnstagram hesabı gibi. Yani sıfırlanmıyor hiç bişe. Ben yıllar önce açmıştım. Sonra bişe oldu uygulamayı sildim. Baya sonra geri yükledim ve bütün kitaplarjm duruyodu☺ kitap hakkında bilgi edinme açısından dda baya iyi.

Sıfırlanmadan, her zaman ve her koşulda girdilere ulaşılması açısından iyi bir programmış. İnsan bazen sevdiği, etkilendiği veya kullanışlı bulduğu şeyleri tavsiye etmek istiyor, çevresinde de kullanan kişileri görünce mutlu oluyor. Hak veriyorum size.🙂

Vaww kaç kalemde listeleme yapmışsın maşallah 😂 uygulamaların şöyle bir avantajı binlerce kişi kitap hakkında puanları ve yorumları var. Bir tanesi küresel bir program milyonlar bile denilebilir.
Oo sen baya sistemli çalışmışsın ☺️ benim bahsettiğim uygulamada hesap açıyorsun. İnstagram hesabı gibi. Yani sıfırlanmıyor hiç bişe. Ben yıllar önce açmıştım. Sonra bişe oldu uygulamayı sildim. Baya sonra geri yükledim ve bütün kitaplarjm duruyodu☺️ kitap hakkında bilgi edinme açısından dda baya iyi.

Bende 2 tane kullanıyorum. Hem kendi listemi oluşturmak hemde kitap alımlarında puan ve yorumlar ile fikir edinmek amaçlı. Dediğin gibi alıntı ve incelemeler de cabası.

Vaww kaç kalemde listeleme yapmışsın maşallah 😂 uygulamaların şöyle bir avantajı binlerce kişi kitap hakkında puanları ve yorumları var. Bir tanesi küresel bir program milyonlar bile denilebilir.

Bazı durumlarda garantici davranmama bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç bu kitap listesi durumu. 😂Özellikle bir kitabı satın almadan önce ben de fazla detaya inmeden yorumlarına bakıyorum. Üye olmadan uzaktan takip ettiğim birkaç site var ama genelde satın alma esnasında gördüğüm okuyucu yorumları veya yıldızlar yeterli olabiliyor benim için.
Kitap yorumları üzerine aktif olan, yazan kişiler için dediğiniz uygulama ve siteler elbette çok kullanışlı ve faydalıdır.

X