Kitap Okuma Günlüğü 📚

Dr da indirim vardi 🙈 Usta ile margarita ozellikle merak ettigim bir kitapti. Didem soydan in kitap videosunu izlemistim, indirime girmesini bekliyordum. Bir de kopek kalbi kitabi ile bulgakovla bu yil tanistim. İnanilmaz begendim. Oyle olunca direkt aldi 🤷🏻‍♀️
Ne guzel kitaplar almissiniz,mis gibi kokuyorlardir,keyifli okumalar🤗

Gecenin ucunda adlı kitabı okuyorum. ancak 700 sayfaya yakın. Bitmek bilmiyor. galiba bu kitaba 2 hafta vereceğim bitirebilmek için. Ayrıca bugün bir başka kitaba daha başlamış bulunuyorum. Takkeli firavunlar. Uzun zamandır kütüphanemde olan bir kitaptı. Bugün işe gelirken 30 sayfasını bitirdim.

Bende annemle etkili iletisim kurmakta zorlanan biriyim.Bazi gunler ,bazi kitaplar su gibi akiyor, bazense birkac sayfa okunmuyor.
Canini sIkma bugun daha verimli ve keyifli birgun gecirirsin umarim.🤗
İnşallah bugünkü planım pazar günü için olan eksik sayfaları okuyup dün başladığım kitabımıda bitirmeyi planlıyorum. İkimiz için de bugün mutlu bir gün olsun.

Her ne kadar incecik bir kitap olsa da içinde dünyaları barındıran bir eserdir.
Ben ne zaman annemle konuşsam depresyona giriyorum. Bugün dağınık haldeydim.:eğlence:
Böyle olunca her fırsatta elime kitabı aldım. Felsefe kitabı olunca sindire sindire sesli okudum. Hem konsantre olayım hem de kitaba odaklanayım dedim. Sokratesin zehirle öldürüldüğünü daha doğrusu idam edildiğini bilmiyordum onu öğrenince bazı sayfaları iki kez okudum. O yüzden incecik kitabı bitiremedim, Yuh bana. :KK12::KK70::KK70:
İdamını beklerken bile düşüncelerinden vazgeçmeden, sıkı sıkıya savunması ben de çok büyük etki yaratmıştı. Öğrencileri ile birlikte o odada ölümü beklemek, yavaş yavaş yok olmak insanı derinden sarsıyor.

Eskisi gibi okuyamıyorum çok uzun zamandır. Son 1 senedir çabalasam da eskisi gibi olmadığını fark ettim ve en iyisi bir kitap kulübü dedim. Aranızda bana da yer var mıdır sevgili okurlar 😊

Şu sıra Orhan Pamuk okumaya merak sardım. Kronolojik ilerleyeyim dedim ancak ikinci romanından sonra (ki kendisi Sessiz Ev oluyor ve yaklaşık 20 dk önce bitti) Masumiyet Müzesi veya Kar'a başlayacağım (ki bu da bu akşam veya yarın gün içinde olur diye tahmin ediyorum)

Bu arada haftalık veya aylık topluca okuduğunuz kitaplar varsa onu da takip etmek isterim

Ek olarak 5 aylık bir bebe ile yapacağım okumalarımı. O yüzden sapmalar, gecikmeler olabilir. Bu noktada sorumluluk tamamen bebeme aittir 😂

Eskisi gibi okuyamıyorum çok uzun zamandır. Son 1 senedir çabalasam da eskisi gibi olmadığını fark ettim ve en iyisi bir kitap kulübü dedim. Aranızda bana da yer var mıdır sevgili okurlar 😊

Şu sıra Orhan Pamuk okumaya merak sardım. Kronolojik ilerleyeyim dedim ancak ikinci romanından sonra (ki kendisi Sessiz Ev oluyor ve yaklaşık 20 dk önce bitti) Masumiyet Müzesi veya Kar'a başlayacağım (ki bu da bu akşam veya yarın gün içinde olur diye tahmin ediyorum)

Bu arada haftalık veya aylık topluca okuduğunuz kitaplar varsa onu da takip etmek isterim

Ek olarak 5 aylık bir bebe ile yapacağım okumalarımı. O yüzden sapmalar, gecikmeler olabilir. Bu noktada sorumluluk tamamen bebeme aittir 😂
Hosgeldiniz bende aktif bir sekilde yeni katildim diyebilirim.Herkes diledigi kitabi okuyup, pazar gunleri hangi kitaptan kac sayfa okudugumuzu kitapzede kitapzede arkadasimizi etiketleyerek yaziyoruz.Bunun haricinde okudugumuz,okumak istedigimiz kitaplarla ilgili fikirlesiyoruz.
Sizin minik kuzunuzdan bende 2 tane var, sabahlari erken uyanip kitap okuyorum,yoksa hic firsat bulamiyorum :)

Her ne kadar incecik bir kitap olsa da içinde dünyaları barındıran bir eserdir.

İdamını beklerken bile düşüncelerinden vazgeçmeden, sıkı sıkıya savunması ben de çok büyük etki yaratmıştı. Öğrencileri ile birlikte o odada ölümü beklemek, yavaş yavaş yok olmak insanı derinden sarsıyor.
Aynen o zaman kadınları çocukları bu yüzden istemedim yolladım deyip siz erkekler niye ağlıyorsunuz demesi. Çok olgunca bir yaklaşım. İnsan nasıl bile bile içer ve sakince ölümü bekler. Ben sanırım sürekli ağlardım. Kimseye olgun cevap veremezdim.

Nasil geciyor gununuz , ben yeni uyandim sabah saat 7.30 henuz burada ve hemen kitabimi aldim elime🤗
Bugün cidden benim için berbat bir gündü. Sabah babam Atatürk'e olan saygısından büyük ev işi yapmamı istemedi, bugün matem günü hava bile kapalı olur dedi. Sonra kedim banyo yapmak istedi, hasta diye yapmadıkça banyoya gitti. Mutfakta gider borusundan su geri basmış. Tezgah mutfak hep rezaletti. Ben onu temizledim derken ardiyeyi de temizliyim dedim, akşam oldu. Bir satır kitap okuyamadım. Ben ne zaman plan yapsam benim başıma hep bir şey geliyor. Bendeki nasıl bir şanssa. :KK12:

Bugün cidden benim için berbat bir gündü. Sabah babam Atatürk'e olan saygısından büyük ev işi yapmamı istemedi, bugün matem günü hava bile kapalı olur dedi. Sonra kedim banyo yapmak istedi, hasta diye yapmadıkça banyoya gitti. Mutfakta gider borusundan su geri basmış. Tezgah mutfak hep rezaletti. Ben onu temizledim derken ardiyeyi de temizliyim dedim, akşam oldu. Bir satır kitap okuyamadım. Ben ne zaman plan yapsam benim başıma hep bir şey geliyor. Bendeki nasıl bir şanssa. :KK12:
Bi plan yaptığımda o gün mutlaka bir şey çıkar benim de. Hep mi böyle denk gelir dimi😂

Oku canım. Şuan okuduğun kitabın yanında da okuyabilirisn bence. Görseller ile desteklendiği için kolay ilerliyor. Sindire sindire okumak yerine tekrar tekrar okumak lazım. Ben geçen sene aralıkta okumuşum. Oğlum 2 yaşında benim de. O yüzden 2-2,5 yaş aralığını tekrar okudum.
Başladım bu gece ikisi birden okunacak inşallah. Bu gece başladım benim kızımda 26 ayını bitirdi. körlük 45. Sayfaya geldim. DENEMEDİĞİM YOL KALMADI nında 28. Sayfasındayım. Bu gece biraz okuyabildim. Hafta sonu inşallah bitirebilirim ikisini.

Aynen o zaman kadınları çocukları bu yüzden istemedim yolladım deyip siz erkekler niye ağlıyorsunuz demesi. Çok olgunca bir yaklaşım. İnsan nasıl bile bile içer ve sakince ölümü bekler. Ben sanırım sürekli ağlardım. Kimseye olgun cevap veremezdim.
Kitabın ismi nedir acaba merak ettim. Sepete atayım idefix sepetim dolsun.

Plansiz, siradan takilmak bende de hep daha ihi sonuc veriyor😊
Iyi istirahatler..

Hosgeldiniz bende aktif bir sekilde yeni katildim diyebilirim.Herkes diledigi kitabi okuyup, pazar gunleri hangi kitaptan kac sayfa okudugumuzu kitapzede kitapzede arkadasimizi etiketleyerek yaziyoruz.Bunun haricinde okudugumuz,okumak istedigimiz kitaplarla ilgili fikirlesiyoruz.
Sizin minik kuzunuzdan bende 2 tane var, sabahlari erken uyanip kitap okuyorum,yoksa hic firsat bulamiyorum :)
Hoşbuldum :) sabah erken okumak benim için pek mümkün değil çünkü 7 gibi uyanıyor bebem ama gün içindeki uykularında iş durumumu da ayarlayıp okumaya çalışıyorum ben de. Bir de akşam eşim televizyona dalınca yine 3 5 sayfa bir şeyler okumaya çalışıyorum bazen.

Bu akşam yeni kitaba başlamayı düşünmüştüm ama mümkün olmadı, yarın da öğlene kadar temizlik var, öğleden sonra da oğlumun odası için yapmayı planladığım tabloları yapmaya çalışacağım, araya bir kaç sayfa da olsa kitap sıkıştırmayı planlıyorum en azından başlamış olmak için.

Bu arada Orhan Pamuk okuyorum ama Türk edebiyatı kültürümü genişletmeye çalıştığım için bu alanda, daha çok günümüz yazarlarından kitap tavsiyesi varsa çok sevinirim.

X