• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Kardeşlerinin Sohbet Alanı :)

Önceden yani sadece kendime odaklıyken kitap okuma diye bir zamanım yoktu. Her an okuyabilirdim. Minicik bir kızım olunca öncelik onun oldu :) Ama bu kitap sigara krizi gibi vuruyor, uykusuzluğa rağmen onu okumadan rahat edemiyorum. :)

hangi kitabı okuyorsun şuan

Çok satanlar listesi hakkında fikirlerine aynen katılıyorum eğer tanıdığım bir yazar değil se tavsiye olmadan almamaya çalışıyorum.

Ancak bahsedilen kitabı ben çok beğenerek okudum, ama psikoloji benim ilgi alanımdır konuyla ilgili okumayı severim.

Mesela bu kitapta bir vaka vardı çok etkilenmiştim, hamile olmadığı halde 9 ay boyunca hamile gibi davranan bir kadın vardır ve vücudu hamilelikle ilgili bütün belirtileri gösteriyordu hatta göğüsleri süt üretmiş... Yani özetle ben çok beğenerek okumuştum... Hatta hediye aldım bir kaç arkadaşıma :)

Ben de psikoloji ve felsefeyle ilgiliyim. hem de fazlasıyla ilgiliyim. Yakında filozof olup çıkacağım :)) Gece gündüz bunun için çabalıyorum.. Beğenmedim kitabı. O vaka da ilginçti evet ama beğenmem için yeterli değildi. Mesela çok su içen bir adam vardı kitapta.. Sürekli su içiyordu spor öncesi sonrası vs. Sonra akşam saatleri fenalaşıyordu. Bir de oğlu tıp okuyan anne vardı hastalık hastası olan.. Bu üç vaka koskoca kitapta.... Ama yine de kitap vasat bence..

Ben de psikoloji ve felsefeyle ilgiliyim. hem de fazlasıyla ilgiliyim. Yakında filozof olup çıkacağım :)) Gece gündüz bunun için çabalıyorum.. Beğenmedim kitabı. O vaka da ilginçti evet ama beğenmem için yeterli değildi. Mesela çok su içen bir adam vardı kitapta.. Sürekli su içiyordu spor öncesi sonrası vs. Sonra akşam saatleri fenalaşıyordu. Bir de oğlu tıp okuyan anne vardı hastalık hastası olan.. Bu üç vaka koskoca kitapta.... Ama yine de kitap vasat bence..

Evet üç vakayı da hatırladım...

Bilmem ben çok beğendim yine olsa yine okurum :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

aynı yaştayız bu arada canım benimde 10 yaşında bir kızım var .ama ben profilde bir resim falan göremedim nereden bakıyorsunuz banada bi söyleseniz

Allah bağışlasın güzel kızını :) Benim kızım 3 aylık oldu bugün :) Biraz mızmızlayarak kutluyor bugününü :)

Allah bağışlasın güzel kızını :) Benim kızım 3 aylık oldu bugün :) Biraz mızmızlayarak kutluyor bugününü :)
Seninkinide Allah bağışlasın canım ilk aylar çok zordur beninkinin gece uykusu hiç yoktu ben sabah 8 e kadar nöbet tutuyordum.gündüz uyuyordu.

Sevgili
Seninkinide Allah bağışlasın canım ilk aylar çok zordur beninkinin gece uykusu hiç yoktu ben sabah 8 e kadar nöbet tutuyordum.gündüz uyuyordu.

Amiiinnn.. Benim kızım 50 gün gece uykusu uyumadı.. Sonra düzene girdi. Fakat ben sorun yaşamadım çünkü gece uykusunu seven biri olmadım hiç. Bana sabah uykusu lazımdı. O konuda da hiç sıkıntı yaşamadık kızımla.. Şimdi artık oyun istemeye başladı. Yalnızlığı protesto ediyor yatağında uzun süre kalırsa :))

Bir psikolog en önemli vakalarını anlatıyor fakat. çok yüzeysel. Burada anlatırsam diğer okumak isteyenlerin de tadı kaçmaz mı? Waay dedirtecek hiçbir vaka yok olayda.. Tedavi süreçleri de anlatılmamış öyle detaylı.. her şey çok yüzeysel. Mesela bir hasta geliyor. İlk seans ya da ikinci seanstan küçük bir örnek veriyor. Sonra seanslar bir sene sürdü vs diye bitiriyor olayı.. Vasat gerçekten..
En çok hatayı hep çok satanlar listesinden yaptım :) Ne zaman çok satanlar listesinden bir kitap alsam beğenmemişimdir. Tabi ki sevdiğim takip ettiğim yazarların kitapları hariç. Fakat unutmamak gerekir ki kitabın çok satılması ve yazarın tanınması tamamen ekonomik güce yani reklama bağlı.
okudugum sevdigim yazar olunca zaten. gözü kapalı. cekimser davranmadan alıyorum.
vazgectim o zaman bu kitapdan. ben detaylı şeyler bekliyordum acıkcası aynı senin gibi. cünkü kitabın adı bile öyle beklentiye acık yani.

okudugum sevdigim yazar olunca zaten. gözü kapalı. cekimser davranmadan alıyorum.
vazgectim o zaman bu kitapdan. ben detaylı şeyler bekliyordum acıkcası aynı senin gibi. cünkü kitabın adı bile öyle beklentiye acık yani.

Hayır işte o yok. Wooouuu neler var ya dedirten şeyler yok.. Okudukça kitaplardaki beklenti artıyor. Zamanla daha az beğenir oluyoruz.. Daha seçici oluyoruz..

Sana Jodi Picoult öneriyorum.

1 - Kız Kardeşim İçin (Hatta filmi var)
2 - Taş Kağıt Makas
3 - Yapboz
4- Cam Çocuk

Eğer hem roman hem psikoloji istersen kesinlikle okumalısın. Kurguları harikadır... Mesela Kız kardeşim için kitabında ablasına dönor olmak istemeyen kızın ailesine açtığı dava...
Mesela birinde hukukçu bir kadın çocuğunun tacize uğradığını öğrenir..
Mesela birinde eğer bir çocuğunu katil öldürse o katil hapse girse, ve diğer çocuğun için kalp nakli gerekse ve katil kalbini bağışlasa??
gibi..
Vuruyor insanın duygularını psikolojisini..

Kitapları önümüzdeki hafta mı yolluyoruz acaba?

o kitap kardeşinle senin aranda olan birşey samanı siz ayarlıcaksınız :)

Hayır işte o yok. Wooouuu neler var ya dedirten şeyler yok.. Okudukça kitaplardaki beklenti artıyor. Zamanla daha az beğenir oluyoruz.. Daha seçici oluyoruz..

kesinlikle kitap okudukca secici hale geliyorum

grinin elli tonunu okusana.
libidon dolsun biraz :KK70::KK70:

ne diyon kız :D

Back