Ben 2 buçuk yıllık evliyim çözümü bulduk canım evde ne kadar kullanmadığın şey varsa atıyorsun ama bi kenara şakın koyma bi gün kullanırım diye gerçekten en son ne zaman kullandım diye bak ve eğer gitmediğin kullanmadığın eşyalar varda at evdeki kalabalık bir gitsin az eşya öz eşya daha sonra plan yap haftada 2 gün banyolar hergün süpürge yer silme toz alma çamaşırlar için de çözümü ben ütü masası boş odam da açık duruyor hemen kuruyunca ütüleyip kaldırıyorum bekledikçe toz oluyor çnkü günde en fazla bu dediklerim 2 saat tutar hergün yapılırsaÇok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.
Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.
Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.
Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
Biz de liste yaparız mutfaga koyarızvalla hiçbirşey senden , benden , bizim saglıgımızdan önemli değil..
elimden geldiği kadar yapıyorum herşeyi. yoruldugum yerde esimden yardım alıyorum.
o calışıp yoruluyorsa bende calışıp yoruluyorum.
Bir haftasonum var onuda temizlikle heba edemiyorum.Sende hamilesin lütfen kendini yorma.
Bırak mükemmel olmasın.
Ben hep liste yapa yapa ilerlerim . İşe başlamadan liste yaparım.
Salon süpür
Salon sil vs vs..
yaptıgımı yaparım , kalanı eşime bırakırım. Hayat müşterek
Ben 2 buçuk yıllık evliyim çözümü bulduk canım evde ne kadar kullanmadığın şey varsa atıyorsun ama bi kenara şakın koyma bi gün kullanırım diye gerçekten en son ne zaman kullandım diye bak ve eğer gitmediğin kullanmadığın eşyalar varda at evdeki kalabalık bir gitsin az eşya öz eşya daha sonra plan yap haftada 2 gün banyolar hergün süpürge yer silme toz alma çamaşırlar için de çözümü ben ütü masası boş odam da açık duruyor hemen kuruyunca ütüleyip kaldırıyorum bekledikçe toz oluyor çnkü günde en fazla bu dediklerim 2 saat tutar hergün yapılırsa
kafanızı yoran,takılan başka konulardan dolayı mı acaba bu temizlik ve düzene takıldınız..en en iyi bir dr yardım almak benceDelirmek artık. Milletin evi tertemiz ve düzenli. Ben eminim onlardan 10 kat fazla temizlik yapıyorum ama başkaları kadar düzenli olamıyorum.
Çok yoruldum artık. Nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorum. Çaresizlik içindeyim
neden kendinizi başkaları ile kıyaslıyorsunuzDelirmek artık. Milletin evi tertemiz ve düzenli. Ben eminim onlardan 10 kat fazla temizlik yapıyorum ama başkaları kadar düzenli olamıyorum.
Çok yoruldum artık. Nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorum. Çaresizlik içindeyim
Canım aynen bende salonun kapısını kapatıyorum misafir geleceği zaman açıp süpürüyorum ama mutfak ve oturma odası hergün süpürge istiyor benim parkeler beyaz kıl düşse belli ediyor malesef banyomun duşakabinleri camdan mutfağımın beyaz eşyası siyah cam derzlet de full siyah cam malesef hergün temizlik istiyor aslında güzel gözüksün diye alıyoruz ama güzel şeyler temizlik istiyor o ocağı silip geçemiyorum sildikten sonra birde kurulamam lazımCocuk olmayan ev neden hergun supurulur ki?? Abartmiyorum evde iki kisiyiz. Salona ugramiyoz. Gecende misafir gelcek diye iki ay sonra ilk kez supurdum. Esya konusunda haklisiniz bende az ve oz esyayi severim. Her cekmece agzina kadar dolu olmak zorunda degil. Ortada ne kadar az sey olursa temizlik o kadar kolaylasiyor
Dün annemle konuştuk da Bi tanıdığımız haftada iki gün yerleri siliyormuş, ayda bir cam siliyormuş, kapıları üç kova su ile tekrar tekrar siliyormuş diye dedim ki anne onun aklı yok demek ki cama noluyor be ayda bir silelim canını yolda mı bulmuş Ben şuan nişanlıyım ve evlendikten sonra senede bir camları silicem, evi de ya haftada yada 15 günde bir silerim ev temiz olsun diye hergün elimde silgi beziyle dolaşamam, ben evi gereksizce temizleyeceğime oturur bi kahvemi içerim, dışarı çıkar bi gezerim kendime vakit ayırırım. Sizde canınızı yolda bulduysanız bu şekilde temizlik yapmaya devam edin
Valla hiç kendimi yoramam cama noluyor temiz olunca kim fark ediyor (hiçkimse) o yüzden varsın pis olsun camdasenede bir cam silmek mi çok pasaklı olursun bari bi yaza doğru bi kışa doğru sil :)
Valla hiç kendimi yoramam cama noluyor temiz olunca kim fark ediyor (hiçkimse) o yüzden varsın pis olsun camda
Oruçluyken iş yapılmaz mı?Eşim iki haftada bir ev süpürür. Oruçlu olmasa bulaşık makinesini o boşaltır. Ütüyü o yapar. Sofrayı da o toplar. Ama oruçlu iş yaptırmıyorum ona ramazanda. O yuzden bunaldim belki de bazen o da çıldırıyor ev tertemiz yeter artık bi toton oturak görsün der.
Canım aynen bende salonun kapısını kapatıyorum misafir geleceği zaman açıp süpürüyorum ama mutfak ve oturma odası hergün süpürge istiyor benim parkeler beyaz kıl düşse belli ediyor malesef banyomun duşakabinleri camdan mutfağımın beyaz eşyası siyah cam derzlet de full siyah cam malesef hergün temizlik istiyor aslında güzel gözüksün diye alıyoruz ama güzel şeyler temizlik istiyor o ocağı silip geçemiyorum sildikten sonra birde kurulamam lazım
Ne oluyor biliyormusun evi havalandirmak icin actiginda butun toz iceri giriyorValla hiç kendimi yoramam cama noluyor temiz olunca kim fark ediyor (hiçkimse) o yüzden varsın pis olsun camda
Büyük oranda çözdüm o sorunu aslında. Eskisi kadar çamaşır çıkarmıyorum. Tayt giymekten vazgeçtim mesela. Bol ve rahat şeyler giyiyorum o zaman kirli hissi olmuyor . Artık banyo yapana kadar kıyafet degistirmiyorum böyle böyle baya bi iş yüküm azaldı çok şükür.Merhaba
Çamaşır takıntınızı alabildiniz mi?
Bence önce onun için uğraşın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?