Kitap gibi ev

ya evde olunca iş hiç bitmiyor inanınn bayanlar
çalışmak bana göre daha iyi
çalışıyorum :)

Ben 2 buçuk yıllık evliyim çözümü bulduk canım evde ne kadar kullanmadığın şey varsa atıyorsun ama bi kenara şakın koyma bi gün kullanırım diye gerçekten en son ne zaman kullandım diye bak ve eğer gitmediğin kullanmadığın eşyalar varda at evdeki kalabalık bir gitsin az eşya öz eşya daha sonra plan yap haftada 2 gün banyolar hergün süpürge yer silme toz alma çamaşırlar için de çözümü ben ütü masası boş odam da açık duruyor hemen kuruyunca ütüleyip kaldırıyorum bekledikçe toz oluyor çnkü günde en fazla bu dediklerim 2 saat tutar hergün yapılırsa

Biz de liste yaparız mutfaga koyarız
eşime içinden istediklerini sen seç yap derim :)
evi süpürmeyi secer benden de iyi süpürür
sonra iki banyoyu da dusakabınler dahil temizler
bakar benım işim hala bitmemiş listeden yeni işleri alır yapar sağolsun :)

sanırım bende de takıntı olma yolunda ilerliyor bu konu, gece mesela 12:30'a kadar misafirimiz vardı, 2 cocuk misafirin 2'De benim, her an her odayı altüst ettiler, ve yenilen içilen, dökülen şeyleri demiyorum bile, saat 12:30'da gitti misafirlerimiz.
ben başladım toplamaya, mutfak, balkon, salon ve cocuk odaları derkenn, bittim tabiiii, illaaa o eve hiç misafir gelmemiş hale gelene kadar toparlayıp yatmazsam huzursuz oluyorum çünkü, bu takıntım beni çok yoruyor, temizliğie bu kadar zaman ayıramıyorum çünkü 13-14 saat evde yokum zaten, ama bu herşey derli toplu olsun takıntım fena yoruyor beni, yorumlarınızı okudum, ama nasıl takmadan uygulayabileceğimi bilmiyorum cidden....

Cocuk olmayan ev neden hergun supurulur ki?? Abartmiyorum evde iki kisiyiz. Salona ugramiyoz. Gecende misafir gelcek diye iki ay sonra ilk kez supurdum. Esya konusunda haklisiniz bende az ve oz esyayi severim. Her cekmece agzina kadar dolu olmak zorunda degil. Ortada ne kadar az sey olursa temizlik o kadar kolaylasiyor

kafanızı yoran,takılan başka konulardan dolayı mı acaba bu temizlik ve düzene takıldınız..en en iyi bir dr yardım almak bence

Merhaba
Çamaşır takıntınızı alabildiniz mi?
Bence önce onun için uğraşın.

benim odalardan birisi çamaşır odası. çamaşırları orada kuruturum. ütü hep açıktır orada ütü yaparım. bir ara ipin ucu bir kaçtı, çamaşırlar yığıldı katlanmadan yerleştirilmeden askıdan alıp giyiyorduk eşimle çok yoğun çalışıyorum ancak haftasonunda yerleştirebiliyorum. olur bazen öyle rahat olmaya çalış

Hmmm. Sabah 6da evden çıkıyorum, akşam 6da geliyorum bazen 7de. Hamileyim gün boyu yoruluyorum, akşam 9 olmadan yatıyorum, haftada 1 gün iznim var. Ütü yapmıyorum, kocam giyeceği şeyi akşamdan ütülüyor. 2 haftada 1 kadın alıyorum, evi dip köşe temizliyor, ben akşam canım isterse 1 oda süpürüyorum en fazla, istemezse pazar günü kocamın eline veriyorum süpürgeyi. Yemek eve gelince yapıyorum, 2 gün yiyoruz. Haftada 1 de dışarıda yiyorum. Bence çoook büyütülecek bir şey yok. Nedir yani her gün süpürmek, her akşam 3 çeşit yemek yapmak. Bütün kıyafetler ütülü olsa ne olacak, bir zahmet ütülü giymek isteyen ütülesin kendi eşyasını. Canım süpürmek istemezse de eşime söylüyorum süpürsün diye. Yaptığım yemeği istemezse kendisi yapıp yiyor. O evde tek başıma yaşasam tamam her şeyi yapayım, ama neden herşeyin yükü kadına biniyor? Kocanızı iş yapmaya alıştırın bence.

neden kendinizi başkaları ile kıyaslıyorsunuz

Canım aynen bende salonun kapısını kapatıyorum misafir geleceği zaman açıp süpürüyorum ama mutfak ve oturma odası hergün süpürge istiyor benim parkeler beyaz kıl düşse belli ediyor malesef banyomun duşakabinleri camdan mutfağımın beyaz eşyası siyah cam derzlet de full siyah cam malesef hergün temizlik istiyor aslında güzel gözüksün diye alıyoruz ama güzel şeyler temizlik istiyor o ocağı silip geçemiyorum sildikten sonra birde kurulamam lazım

Dün annemle konuştuk da Bi tanıdığımız haftada iki gün yerleri siliyormuş, ayda bir cam siliyormuş, kapıları üç kova su ile tekrar tekrar siliyormuş diye dedim ki anne onun aklı yok demek ki cama noluyor be ayda bir silelim canını yolda mı bulmuş Ben şuan nişanlıyım ve evlendikten sonra senede bir camları silicem, evi de ya haftada yada 15 günde bir silerim ev temiz olsun diye hergün elimde silgi beziyle dolaşamam, ben evi gereksizce temizleyeceğime oturur bi kahvemi içerim, dışarı çıkar bi gezerim kendime vakit ayırırım. Sizde canınızı yolda bulduysanız bu şekilde temizlik yapmaya devam edin

senede bir cam silmek mi çok pasaklı olursun bari bi yaza doğru bi kışa doğru sil :)

Valla hiç kendimi yoramam cama noluyor temiz olunca kim fark ediyor (hiçkimse) o yüzden varsın pis olsun camda

evet camı kimse farketmiyor o zaman iki üç yıla silelim perdeler yıkanınca cam silinir yoksa yıkadığın perdeden bişe anlamazsın camın kiri isi bulaşır senede bi perde yıkarım diyorsan bilemem de perdelerde kirleniyo en az senede 2 yıkanmak istiyo

Oruçluyken iş yapılmaz mı?
İşe de gidiyoruz, çocuk da bakıyoruz, yemek de yapıyoruz oruçlu oruçlu.
Bir parça hafifletin de abartmayın yani.

O zan haklisiniz. Valla bana temizlik isi angarya geliyo. Temizliyosun temizliyosun bosa. Cok nankor. Temizlemesende bazen lekeler kalici oluyo. Vesselam pratik olmak getekiyo yada kirlenmeyen tozu cekmeyen orta renklerde takilmak gerekiyor

Merhaba
Çamaşır takıntınızı alabildiniz mi?
Bence önce onun için uğraşın.
Büyük oranda çözdüm o sorunu aslında. Eskisi kadar çamaşır çıkarmıyorum. Tayt giymekten vazgeçtim mesela. Bol ve rahat şeyler giyiyorum o zaman kirli hissi olmuyor . Artık banyo yapana kadar kıyafet degistirmiyorum böyle böyle baya bi iş yüküm azaldı çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…