Kitap gibi ev

Siz bu işleri yaparken eşiniz ne yapıyor?
Kalkıp neden yardım etmiyor?
Ben en son ne zaman toz aldığımı bile hatırlamıyorum.
Umrumda mı?
Değil.
Benden önemli değil.

Daha bu sabah evde kıyamet kopardım yeter ben her sabah ev supurmekten biktim herkes kendi alanını odasini temizleyecek artık dedim 3.5 yaşındaki kizim bi baktım odasına gitmiş yatağını topluyor:KK60:

Şu blogtaki yazıyı bir okumanızı tavsiye edeceğim, evi sürekli temiz tutmakla ilgili.
Temizlik hassasiyetinizi anlıyorum, bu kaygılardan kurtulmak kolay değil. Titizliği bırakın diyemem, onun yerine biraz daha practical takılayım, faydam olsun.

Günde 15-20 dakika kurtaran çözümler üretmek gerek, bu dakikalar birleşerek zamanla zaman bulamama sorununu ortadan kaldırıyor.
Örneğin, ocağı temiz tutmak istiyorsunuz ve parçalarını sök, iyice temizle, durula, kurula, parlat filan derken bir ocak silmek en az 15-20 dakika alıyorsa ve bu işi 45 saniyeye indirmek bir ayda bilmem kaç saatinizi kurtaracaksa bir seneliğine girin taksite ve bir cam yüzeyli ocak alın. İndüksiyon veya cam seramik gibi bir ocağı silmek, bir fıs cifle takriben 45 saniye ya tutuyor ya tutmuyor. Zamana yapılacak yatırımsa neden olmasın?
Kıyafetlerinizi çoğaltın mesela, bir hafta boyunca ütülemeseniz bile hafta boyunca size yetecek kadar yedek kıyafetiniz olunca, çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme işini tek güne indirmek mümkün oluyor.
Haftalık temizlikçi eğer uzun süre işe gelemiyorsa geçici veya temelli olarak yerine başkasının gelmesini de kabul edecek. Gizli bir köşede biriktirilmiş haftalık çamaşırlar kaç çuval olursa olsun bir günde beş altı postada illa ki yıkanıyor, pratiklik için kurutma makinası şart elbette, yardımcının geldiği gün gerekirse 15-20 lira fazla verip ayıracağı ekstra 1,5-2 saatte ütületmek de mümkün oluyor.
Ayrıca, salonda ve mutfakta belli yerlere birer paket ıslak mendil saklayıp her gün üç beş hızlı dakika ayırarak ıslak mendille toz almak da hayat kurtarıyor. Her gün sabah veya öğlen üç dört parça ıslak mendille, sehpa, tv ünitesi, pencere önleri vb. tüm görünen tozları yok etmek mümkün. Bunu her gün ıslak mendil paketini gördükçe yapınca zaten fazla toz da birikmiyor.
Ayrıca, her sabah evi biraz havalandır, sonra toz al, sonra parfümle rutini de epey işe yarıyor.
Haricen, çoğu banyoda klozetin kapladığı alanın ölü bölge olduğunu unutmayın. Klozetin tam arkasında kalan duvarda yukarıya fazla derin olmayan bir dolap yaptırmak ve ıvırı zıvırı içine tıkmak da hayat kurtarabiliyor.

Sizin derdiniz isleri yetistirmek degil.

"Harika bir sekilde katliyorum"(don dondur.Don harika bir sekilde katlansa nolur katlanmasa nolur )
"Cillop gibi yapiyorum."
"Hayalimdeki ev kadini olamadim."

Normal kadinlar bu tarz cumleler kurmaz.Diger konunuzda da simdi de yapilmasi gereken tek sey bu durumunuz artik psikolojik rahatsizlik duzenyinde.Evinizin nasil cillop gibi olacagindan once tup bebek oncesi bence bu konuya egilin.
Allah kucaginiza almak nasip etsin bebeginizi insallah.

süper yaaaa güzel taktik 2 senede bir değşitir hiç silme aklıma yattı

2 senede bir elbette değiştirmicem zaten değişecekti
Aksi halde de hayatım boyunca cam sileceğimi sanmıyorum ya yardımcı gelir ya eşim siler ya da silinmez sen boşver sil gene 2 ayda bir

Lorentz sende bir takdir edilme isteği olabilir mi duygusal olarak böyle bir açlık çekiyorsun sanki,bir eksikliği kapatmaya çalışıyorsun çamaşıra ilgili konun da çok ucuktu

Evliyken ben de çok yapardım. İsterdim ki eşyalarım her daim kullanılmamış gibi tertemiz olsun. Misafir vs ağırlardım. Haftasonum temizlikle ütüyle geçerdi. Evim sürekli derli toplu ve temizdi. Sonra eski eşim boşanmak istediğini söyledi. Belki senin gibi temiz birini bulamam ama mutlu olurum dedi. Neyse boşandık. Şu an yalnız yaşıyorum evim kirli değil ama evliyken yaptığım kadar yapmıyorum. Daha doğrusu önceliğim temizlik değil. Mesela hsonu temizlik yapmam lazım ama arkadaşım çağırdı temizliği bırakıyorum dışarı çıkıyorum. Baktım bi zararı Yok.

2 senede bir elbette değiştirmicem zaten değişecekti
Aksi halde de hayatım boyunca cam sileceğimi sanmıyorum ya yardımcı gelir ya eşim siler ya da silinmez sen boşver sil gene 2 ayda bir
kötü anlamda demedim yaaa hatta mesajın sonuna gülmüştüm çıkmamış ifade :D telden yazınca. şakadan dedm 2 senede değiştir die alınmayın lütfen. kötü niyetle bieşy demem asla kimseye :)

Çocuk olmayan, karı koca çalışılan ve sürekli iş yapılan ev nasıl dağınık olabilir ki? :KK64:

öyle bi oluyor ki :(
sabah evi savaş alanı gibi bırakıp işe yetişmeye çalışıyoruz en basiti... bazen de saçlarımızdan şıp şıp su damlıyor... işte yorulduğumuz için uyku hakkımı son damlasına kadar kullanıyorum. eve bakmaya vakit kalmıyor

Delirmek artık. Milletin evi tertemiz ve düzenli. Ben eminim onlardan 10 kat fazla temizlik yapıyorum ama başkaları kadar düzenli olamıyorum.
maria kondo derle topla rahatla kitabını okumanı tavsiye ederim çok ta takıntılı olma akışına bırak kendini hasta edersin
gerekirse psikolog yardımı alabilirsin kirlenmek güzeldir canım bende calışanım cocouk var öle oo süper düzen bozulmadı diye bir dünya yok kızım kendi gardrobundaki bütün elbiseleri dağıtır o yetmez benim çamaşır larım alır atar kasma yani rahat olmak lazım derim ve beim öğrendiğim birileri benim temiz ve düzenli olmamı söylemelerine ihtiyacım sen kendin için yaşıyorsun ve hayat senin

Hey masallah. Bize de ugrayin lutfen. :dua:Tam1 aydir yatiyorum. Is yaparken 10 kez dusunuyorum. Bazen bulasiklar kaliyo bazen ocak... Utuyu hiic sorma butun kiyafetler utu istedigi icin 2 tane utu istemeyen gunluk kiyafet aldim. :halay:Sabah kalkip yatagini mukemmel sekilde duzeltenlere ise hep imrendim. Ben ne zaman duzeltsem icine girip uyuyasim geliyo:kahve:

Demem o ki akisina birakin. Kimsenin evi mukemmel degil. Haber veripte gidiyosan emin ol 1 saate tum ev piril piril olur. :işsiz:
Şükür Ya, benim gibi olan da varmış :KK48:

valla hiçbirşey senden , benden , bizim saglıgımızdan önemli değil..
elimden geldiği kadar yapıyorum herşeyi. yoruldugum yerde esimden yardım alıyorum.
o calışıp yoruluyorsa bende calışıp yoruluyorum.
Bir haftasonum var onuda temizlikle heba edemiyorum.Sende hamilesin lütfen kendini yorma.
Bırak mükemmel olmasın. :KK51:
Ben hep liste yapa yapa ilerlerim . İşe başlamadan liste yaparım.
Salon süpür
Salon sil vs vs..
yaptıgımı yaparım , kalanı eşime bırakırım. Hayat müşterek :KK53:

Çok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.

Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.

Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.

Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
Camlarım kirliyse umursamıyorum
Kendimi heba edemem
2 ayda bir anca silerim
Evim hiç dagınık olmaz
Eşim de yardımcıdır
Mutfak banyo temiz olsun yeter bana
Ben cok yorgunsam kalkıp iş yapmam
Benden önemli değil 3 ginlük dünya
Çamasır katlayacagıma eşimle oturur tavla oynarız cay içeriz film izleriz sarılır otururuz
Ben hafta içi 6 da evdeyim
Eşimle beraber hazirlar yer toplar salona geceriz
Mutfak hep temiz ve düzenlidir

Hafta içi asla iş yapmam
Aksamları wc lavabo elden geciririm biter gider
Gidip de 5 kilo süt almam mesela:)
Böyle seylerle ugrasmam
Haftasınu 3 makina camasır yıkarım
Kurudukca ütüler katlarım yerlestiririm biter

Yani ev bu haldeyken ben dağınık kalsın diyemiyorum. Nasıl bir düşünce sistemi geliştirmeliyim bilmiyorum ki. Etrafımdaki insanları da rahatsız ettiğimin farkındayım. Mesela bi arkadaşıma kahve içmeye gitsem, "kusura bakma ocağımi temizleyemedim" , "suyu dolaptan koyuyorum ama biz asla tepemize dikmeyiz " meyveleri yıkadım kuruladım peçeteyle yemezsin diye " "evumi yeni temizledim sen geleceksin diye " sürekli böyle saçma sapan şeyler duyuyorum. Ben bu etiketten de bu takıntılarımdan da çok bunaldim.
Evi dağıtmayın
Bizim ev asla dağılmaz mesela
Bir küçük kalem bile hep yerindedir
Aldıgımız seyleri muhakkak geri yerine koyarız eşimle
Bu sekilde ev dagılmaz

Şu temizlik olaylarını okuyorum ya ben şok:KK57:
Temizlik olayına nasıl bu kadar zaman ayırabiliyorsunuz? Nasıl bu kadar yapabiliyorsunuz? Çok mu seviyorsunuz ben hiç sevmiyorum bende bir gariplik mi var? Boş bir zamanım olsun 2 satır kitap okuyayım ya da bi dizi izleyeyim diye içim gidiyor.

Eşim yokken evi süpüremiyorum bile. Valla bravo hiç bu kadar evin hizmetçisi olamam ruhumda yok demek.

Lorentz ya sen konu aç diye bekliyorum valla, çok keyifli oluyor senin konuların bir de canlandırıyorum gözümde seni bu avatar resmindeki kız gibi hayal ediyorum çok şahsına münhasır birisin. Hele bir konun var eşim bebek sevdi çarşafları değiştirmek zorunda kaldım yatağa bebek kokusu sinmiş yazmıştın normalde başkası söylese nasıl bir insan derim ama sana gülümsedim yani. Bir de hayatımda psikoloğa gidip de senin kadar takıntıları olan birini tanımadım. Acaba psikoloğunu mu değiştirsen? Herhangi bir konuda değişiklik gösterdin mi, hiç faydasını gördün mü? Bence bir işe yaramıyor, yada bu konuların üzerine gidin

Çok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.

Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.

Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.

Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.

Annemin evi hep derli toplu ve düzenidir. Annem de çalışıyor hatta sabah çok erken gidiyor. İşten gelince elini çekmez evden, çok pratiktir, çok zaman harcamaz ama bir odadan diğer odaya giderken bir bakmışsın ortalık toparlanmış. Kendisi 50 yaşında ve sağlık problemleri var.

Bende olabildiğince yapmaya çalışırım, özelikle dağınıklıktan nefret ederim. Herşeyin yeri neredeyse oraya işim bitince koyarım. Mesela en basiti çay içtik diyelim bardakları tezgaha bırakırsam önünü alamam ama bulaşık makinesine hemen koyarsam dağınıklık olmaz. Gibi.

üstüne bi de 2 çocuk ekle ve sabah 9 akşam 6 çalışan birini düşün :))) diyorum ki 24 saat çok az şöyle bi gün 26 saat olsaydı da hem işlerimi yetiştirseydim hem de azıcık otursaydım :mad::mad: yalnız ben dağınık olamam uyuyamam o gece malesef pratik bi şekilde yaparım işimi

Şuan evim darmaduman halince cocuklar kahvaltı yapti 3 cocuk bebek durmaz yattım yaprak dökümü izliyorum telefon gelse hadi gezelim diye arkama bakmaz dışarı çıkarım evde de dursam isim bitmiyor nasıl olsa :KK70:

Şuan evim darmaduman halince cocuklar kahvaltı yapti 3 cocuk bebek durmaz yattım yaprak dökümü izliyorum telefon gelse hadi gezelim diye arkama bakmaz dışarı çıkarım evde de dursam isim bitmiyor nasıl olsa :KK70:

oh misssss helal olsun
ay ne biz kadınların çektigi ya
akşam bende ütü yapacaktım valla bastım dolaba oturdum kahve içtimm
:KK70::KK70:

Back