Bütün evi (salon hariç) süpürmek, yerleri silmek, toz almak toplamda 1.5 saat bile sürmez. Tuvalet banyo dahil :) neden? Çünkü minimal yaşam felsefesini benimsedim. Toz alacak eşyam yok. Oturma odamda L koltuk, tv ve sehpası var sadece. Yazın halıyı da kaldırmayı düşünüyorum. Az ama oldukça kullanışlı kıyafetlerimiz var. En çok zamanımı mutfak alıyor ama ben akşam yemekten sonra mutfağı toplarım birikmez. Salon hariç dedim çünkü kullanmıyorum. Orda oturma grubu, büyük bir kitaplık ve orta sehpa var. Başka eşya yok. Yemek masası, konsol vs yok. Tek eğlencem çiçeklerim. Bir sürü bitkim var. Onları toplayıp süpürmek zaman alıyor. Ayda iki kere falan girerim temizliğe oraya. Haftada iki kere temizlerim dediğim şekilde evimi. O da zaten dip köşe denen temizlikten oluyor ister istemez. Camlarım duvar boyunca silerken kremsiz şampuanı suyla karıştırıp silip geçiyorum. Tekrar tekrar durulama kurulama yok. Ama aylardır silmiyorum çünkü tam karşımda iki inşaat var. Silsemde hep toz hep toz. O yüzden cam ve balkonlar iptal bende. Pazar günleri nevresim ve havlu yıkama günüm. İnstagram da temizlik üzerine profiller var. Pratik yolları vs anlatıyorlar. Ben çok faydalanıyorum, hayatım baya kolaylaştı.