Kitap gibi ev

Mesela şu dağ gibi biriken ütülerin için bir çözüm üretebilirim. Ben çarşafları 90 da yıkayıp kurutucudan alıp katlayıp koyuyorum ütülemiyorum. Ayrıca kuyafetleride hergün giyceğimi ütülüyorum. Bana ütüleyip dolaba koymak saçma geliyor. İllaki kat izi oluyor yada kırışıyor o yüzden 1 dk mı sabah almıuor ütülemek. Temizliğe gelince camdı çerçeveydi öyle kasma. Olduğu kadar.

Bütün evi (salon hariç) süpürmek, yerleri silmek, toz almak toplamda 1.5 saat bile sürmez. Tuvalet banyo dahil :) neden? Çünkü minimal yaşam felsefesini benimsedim. Toz alacak eşyam yok. Oturma odamda L koltuk, tv ve sehpası var sadece. Yazın halıyı da kaldırmayı düşünüyorum. Az ama oldukça kullanışlı kıyafetlerimiz var. En çok zamanımı mutfak alıyor ama ben akşam yemekten sonra mutfağı toplarım birikmez. Salon hariç dedim çünkü kullanmıyorum. Orda oturma grubu, büyük bir kitaplık ve orta sehpa var. Başka eşya yok. Yemek masası, konsol vs yok. Tek eğlencem çiçeklerim. Bir sürü bitkim var. Onları toplayıp süpürmek zaman alıyor. Ayda iki kere falan girerim temizliğe oraya. Haftada iki kere temizlerim dediğim şekilde evimi. O da zaten dip köşe denen temizlikten oluyor ister istemez. Camlarım duvar boyunca silerken kremsiz şampuanı suyla karıştırıp silip geçiyorum. Tekrar tekrar durulama kurulama yok. Ama aylardır silmiyorum çünkü tam karşımda iki inşaat var. Silsemde hep toz hep toz. O yüzden cam ve balkonlar iptal bende. Pazar günleri nevresim ve havlu yıkama günüm. İnstagram da temizlik üzerine profiller var. Pratik yolları vs anlatıyorlar. Ben çok faydalanıyorum, hayatım baya kolaylaştı.

Hey masallah. Bize de ugrayin lutfen. Tam1 aydir yatiyorum. Is yaparken 10 kez dusunuyorum. Bazen bulasiklar kaliyo bazen ocak... Utuyu hiic sorma butun kiyafetler utu istedigi icin 2 tane utu istemeyen gunluk kiyafet aldim. Sabah kalkip yatagini mukemmel sekilde duzeltenlere ise hep imrendim. Ben ne zaman duzeltsem icine girip uyuyasim geliyo

Demem o ki akisina birakin. Kimsenin evi mukemmel degil. Haber veripte gidiyosan emin ol 1 saate tum ev piril piril olur.

Düşük dozla antidepresanla ben çözümümü buldum. ..
Doktoruma kucak dolusu sevgiler
Üstelik 1 hafta kullandım ilacımı....
Evde az iş olsa bitirene kadar bas agrısı çekerdim... İşler bittiğinde baş agrım da gecerdi...
Eski ben nereee şimdi ki nereee...şimdi salonda bir koltuk dolusu elbise beni bekliyor
Umrumda degil

Eşinizden mi bahsettiniz? Bence sizin hayalnizdeki ev kadını zaten esiniz masallah. Benimki 2 hafta degil 2 yil dursa gene süpürmez ama sikayet eder cok guzel sizdeki es sizdeyken zaten temizsiniz. Ve unutmayin ki bedenin yemegin temizligin evin duzenin kişiliğin standardi yoktur. Herkes kendince en özel en iyi bence. Baska turlu dusunmek ruha buyuk sıkıntı veriyor. Beni yaristirmya calisan herkese dusmanim. Ben at degilim insnaim ve standardim yok. Gelelim yanyana hangimiz benzeriz birbirimize kacimiz birebir aynıyız? Hangimizin parmak izi ayni ? Biz farkli bireyleriz herkesin evi kendine temizlige kendine. Ha varsa bi tuyo alin öğrenin ama tipkisi yapmaya calismayin. Sizinki az dağınık temiz evmis ne guzel evinizin kişiliği bu

Terlik giysin terlikya da bi düzine siyah çorap al ona, beyaz çorap da neymiş

Beyaz spor corap giyiyor bence mahsus yapıyor sonra da altini cekip annesine atiyordur beyaz corap deyince akla gelen beyaz corap degil allahtan oda olabilirdi amca ayakkabisi ve beyaz corap takim elbise giyen biri de olabilirdi. Gene sukur napiim

Bende de var aynı takıntıdan. Evimi bu özelliğime göre dizayn ettim. Tüm mobilyalar yerden yüksek. Çiçekler tablolar haricinde biblo gibi toz tutacak süsler Yyok. Eşyalar minimal ve kolay temizlenir. Pazartesi Cuma günleri genel temizlik günlerim. Hergün yaptığım tek şey eni toparlamak ve banyoyu temizlemek. Standardı oturttuktan sonrası kolay geliyor bana.

Bir kac tavsiye vereyim.
Çorabina kadar ütü yapanlar var.Ben yapmiyorum.Sadece gömlekler.
Habire cam silenler var ben silmiyorum.
Tozu bazen islak mendille alirim
Kirli camasirlari sepette dağ gibi bekletirim.
Topluca yikar uzun bir süre kurtulurum.Kurutma makinem var cok isime yariyor camasirlari burusturmuuyor.
Çarsaflari nevresimleri yıkandıktan sonra evin kapilarina asıp kuruturum.dümdüz kuruyor.Nevresim mevresim ütüleyemem.
Ben sadece geceden mutfagi temizler bulasik birakmam.
Tuvaleti de hep temiz tutarim.
Diger detaylar, duvar silenler falan umrumda degil.

Herkesin evinin tertemiz kitap gibi olduğunu nerden çıkardınız ki? Eve biri geleceği zaman elbette toparlıyoruz ortalığı
Bizim oralarda o..pu cilası çekmek denir ben ani misafir gelince öyle yapıyorum mesela
Her gün ev süpürürüm haftada iki kez de silerim. Ama evde iki çocuk olduğu için hiç iş ypılmamış gibi olur.
Rossmandan ıslak mendil şeklinde yer bezi ve cam bezi aldım. Ani durumlarda hemen onlarla görülen yerleri parlatıyorum. Banyo duvarları va için çok ideal tavsiye ederim. Beş dalikada ortalığı toparlamanıza yardımcı oluyor

Yaklaşık 9 senelik evliyim hiç duvar silmedim, ama annem badana ypr gibi baştan aşağı bütün evin duvarlarını siler.
Halı silmek de çok amlamsız gelir bana. Kirliyse yıkamaya ver silince temizleniyor mu sanki.
Bazen insanların şahsi takıntılarını titizlik olarak topluma lanse edip diğer normal olanların psikolojisini bozduğunu düşünüyorum

Valla hiç kendimi kasmıyorum. Bulaşık çıkmasın diye plastik tabak bardak çatal kaşık almıştım bi ara onları kullanıp atıyordum :) hayat kısa ne gerek var bu kadar eziyete?
Ayrıca tabiki ev dağınık olur, günde bilmem kaç tane kıyafet değiştirip hepsini yıkıyorsunuz. E onlar kuruyacak da katlanacak da! Çamaşır sepetiniz hiç boşalmıyordur ki.
Haftada bir yardımcı bayan geliyor bana. O gelene kadar günlük elimden ne gelirse yapıyorum. Fazlasını hayatta yapıp da kendimi kahredemem.

Örümcek ağlarini çekerim arada duvardan ama duvar silmek mi tovbeler olsun.kimi severek siliyor sanirim.O deyim çok hosuma gitti bu arada ayni bende öyleyim.Eve misafir gelecekse birden gözlerimin feri açılır, görünmeyen tozlar karsimda halay çeker.Evim bir kac günlüğüne bayram eder sonra eski tas eski hamam.

kitap gibi olmasin ev, icinde hayat olsun yeter :) ben de bekarken iki unde bir wc nanyo yikardim ,ilk evlendigimizde böyle asiri titizdim. wc den cikarken tuvalet kagidiyla yerleri kurulardim. ne manyakmisim diyorum. cocugumuz oldu sut izninde gun asiri temizlik yaptım emzirip uyuturdum emizlige girisirdim. oturup dinlenmeyi bilmezdim. simdi. haftada 1 temizlik yapiyorum
tertemiz oluyor her yer. diger haftaya kadar wc banyo tekrar elden gecebiliyor onun disinda ihtiyac olursa tekrar süpürüyorum yetiyor. yemeksiz kalmayiz cayimiz her aksam vardir.utuye bir baslarim en gec iki aksamda bitiririm. pantolon gomlek gic bitmiyor ikimiz de calisiyoruz. cocuk buyudu onunkiler de var. tuvalet banyo ve mutfağım temiz olsun sehpanin üstünde bir iki roz gorunce rahatsiz olurdum artik olmuyorum havalar isindi havalandirdikca evi illa ki toz oluyor. 4 5 ayda 1 cam silip perde yikiyorum. rutinimiz 2 senedir boyle. onun disinda gezeceksem gezerim dinleneceksem dinlenirim. okuldan gelir cocuumu parka cikaririm boyle daha mutluyum. o bahsettigim.gun asiri temizlik yaptigim donemde cildimde degisik kabarciklar oluştu. doktor ne dedi tek sebebi asiri stres ve uykusuzluk. artik kensime aileme cocuguma daha cok vakit ayiriyorum. esyalarin kolesi olmaya gelmedik. temizlik her gün yapsan yapilir. bitmiyor. ama ailemi ihmal etmesigimde daha mutluyum onu anladim. yapacagim isi aksatmam utuymus camasirmis. makina bosaltmaymis vs. oglen de yemege geliyoruz e oyle olunca surekli mutfaktayim soldan soldan geliyorlar. ramazanda dinleniyorum adeta ogunumuz azaldi nefes aliyorum. simdi eski halime bakinca eziyt ediyormusum kendime diyorum. kendimize de ailemize de vakit ayirmaliyiz aksayacaksa isler bu yuzden aksasın çocuğum ben okuldan gelince kedi gibi yapisiyor o parkta mutlu ben acik havada oh super hepimiz neees aliyoruz.inanin bu isler cocuktan sonra tekrar sekilleniyor cunku hayatimiz degisiyor. calisknca zor ama evde olunca is buluyoruz surekli kendimize
siz de kendinize kota koyarak yukunuzu hafifletebilirsiniz. eve ayırdığınız vaktin vaktin 3te birini kendinize ayirmaya soz verin. 1 kez yasiyoruz bu hayatı. zindan etmeyin lutfen.

Bu hayata temizlik yapmak icin gelmediniz kendinizi heba etmeyin. Elinizde degilse de tedavi olun. 15 gunde bir yardimcim gelir heryeri siler supurur tozunu alir. Ben de sadece bir kez evi supururum 2 kez de klozeti yikarim. Bulasiklari mutlaka makineye atarim. Haftada 2 ya da 3 kez camasir yikarim. Kuruyanlari ben toplayana kadar zaten lazim olanlari alip ordan giydigimjz icin nerdeyse askida camasir kalmaz. Pantolon ve gomlekleri utucuye gonderirim. Balkon 15 te bir yardimci yikar. Perdeleri nerdeyse 6 ayda bir yikiyorum. Cok kirlenen bi yer varsa hayat kurtarici islak mendille hemen bi dolandiriirm :)
2.5 yasinda da bir cocugum var ve bak biz de yasiyoruz olmedik. Cok sukur bir hastalik falan da kapmadik. Aksine o hergun kullandigin deterjanlar seni hasta eder.

Kitap gibi evi ne yapacaksın Allah aşkına karşısına geçip kahvemi yudumlayacaksin?Elbette temizlik önemli ama dağınıklık olur çünkü içinde yaşam var hayat var insan var eziyet etme bu kadar kendine .bak ne güzel bebek tedavisine başlamışsin biraz rahat olmaya çalış lütfen yoksa tedavinide etkileyecek ,acaba terapi falan mı alsan bunun için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…