- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- Konu Sahibi marilyn monroe
- #1.221
MerhabaMerhaba arkadaslar,
Konunuzu sabote ettigim icin ozur dilerim. Bir sorum var. En iyi cevabi da bu bolumde alacagimi dusundum. Baska bir kitap topiginde de sordum bu soruyu. Birde burdan fikir alayim dedim.
Ben ilkokul yillarindan beri kitap okumaya bayilan biriyim. Kitaplarin o gizemli dunyasinda kendimi kaybetmek, en buyuk eglencemdi. Ama gelin gorun ki, oylesine zayif bir hafizam var ki, okudugum kitabin uzerinden biraz zaman gecince, kitaba dair herseyi unutuyorum. Kac kitap okudugumu bilmiyorum. Dunya klasiklerinin bircogunu okudum. Yillarca kutuphane uyeligim vardi, usenmeden gittim geldim, kitap aldim okudum. Amma velakin, ben hicbirini hatirlamiyorum. Birisi bana hangi kitaplari okudun diye sorsa, beşden fazla kitap sayamam heralde. Isimleri bile aklima gelmiyor. Ya da Vadideki Zambak kitabinin konusu ne diye sorsa biri, dogru duzgun bi cumle kurup da cevap veremem. Cunku o derece unutuyorum. Aslinda kitabi okudugum zaman, cok fazla etkisine kapilan, bir iki hafta etkisinden cikamayan biriyim. Ama nedendir bilmiyorum, uzerinden vakit gecince, ben o kitaba dair hicbirsey hatirlamiyorum. Normal yasantimda da eskiye dair seyleri cokca unutuyorum.
Size sormak istedigim, aranizda bu durumu yasayan var mi? Bunun normal olmadigini dusunuyorum ama bir doktora gorunmem gerekir mi bunun icin bilmiyorum. Size birisi bes yil once okudugunuz bir kitapin ozetini sorsa, kitabin kahramanlarini sorsa, hatirliyor musunuz?
Ne kadar cok kisi cevap verirse, benim icin o kadar aydinlatici olur. Lutfen okuyan herkes cevap yazarsa, cok memnun olurum.
Benim kitap hafızam da genel olarak kötüdür ama beni etkisine alan kitabın konusunu kabaca da olsa anlatırım, uzun zaman sonra bile. Örneğin Budalayı uzun zaman önce okudum ama şu an konusu aklımda.
Yine de doktora görünmenizi gerektirecek bir mesele mi emin olamadım çünkü ablam da sizin gibidir, biri ona hani şu karakter vardı şöyle oluyordu diye hatırlatmadan kendisi hatırlayamaz ama çok yoğun ve mental yoğunluğa dayanan bir işi var