• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kitaba verdiğiniz paraya acır mısınız?

evet acirim.ama öncelikle sunu belirtiyim kitaplar cok pahalli bu birtek türkiyede böyle gibi bir anlayis yanlis.yani tüm ülkleri gördünüzmü kide böyle sölüyorsunuz?öncelikle nasil sepetteki ürünler cok cok ucuz ama bazen magazalarda pahalliysa bu baska yerlerdede öyle.mesela bazen kitabciya gittigimde icinde sadece resim olan ve az da yazi olan cocuk kitabi 10 euro"20"tl nin üzerinde. ayni sekilde 20 ye de 30 a da 40 eurodaya var..(burda kitablar bir tek kitabcida satilmiyor.giyim zuccaciye magazasindada var)))ama bazende bir markette cok kalin roman yada vs bir kitab 5 euroya satiliyor bazen 1 euroyada düsüyor.ha satilmadigindanmi bilemem.ama sonucta iniyor fiyatlar.ben türkiyede kitab okuyanlarin sayisinin az oldugunun fiyatlarla alakas olduugunu asla düsünmüyorum.okumak isteyen alir.alamadiysada kütüphaneler var kocaman merkezler var oralardada okunabilir.elbiseye vs para bulan kitabada bulur.gelelim verdiigmm paraya acidigima.gecen bir kitab aldim uzun süredir almak istiyordum eve geldim internette fiyata baktim normalde daha ucuz neyse aldim artik dedim.kitabi basladim okumaya .atlatayarak okuyorum verdigim paraya okadar acidimki anlatamam. bazende dediginiz gibi baska yerde daha uygun fiyatta bulunca aciyorum:31: allahtan türkiyede sürekli gittigim bi kitapci varda oranin kartiyla bayaa indirim yapiliyor:32: HERKESE KITAPLI GÜNLER CANLAR:nazar:

kitap okumayı çok seviyorum dışarı çıktığımda mutlaka kitapçılara uğrarım yeni çıkanlara bakarım almak isterim ama çok pahalı ona vereceğim parayla başka birşey alayım hesabına giriyorum 20 liradan aşağı olmuyor fiyatlar :59:

Acıyamıyorum yaaa :9:
Eskiden orjinal kitaplar almazdım cok pahalı geldiği için. Simdi ise internetten sipariş ediyorum, okuduklarıma acımıyorum da alıp okumadıklarıma acıyorum doğal olarak. Özellikle Şu Cılgın Türkler e 24 lira vermiştim :18:

Bazı kitaplar çok pahalı oluyor,o zaman acıyorum ama gerçekten bende kalıcı olarak bulunmasını istiyorsam alıyorum mutlaka.Kitaba verdiğim paraya en acıdığım dönem,şu anda fark ediyorum ki üniversite dönemimdi.Üniversitede dersimize giren bir kısım hocamız tarafından yazılmış,sınavlar için almamız dayatılan ama yine bir kısmı içerik olarak bize bir şey katmayan kitaplar...

Roman tarzı kitapların orijinalleri en az 18-20 TL onlara bu kadar para vermek işime pek gelmiyor.

Ancak diğer, din, tarih, psikoloji kitaplarının orijinalini tercih edip, fiyatını pek önemsemiyorum...

Katılıyorum canım. Bende mümkün olduğu kadar araştırarak alırım kitaplarımı.
Büyük marketlerdeki indirimlerle karşılaşınca, hiç kaçırmam, bütçemin büyük bölümünü
sepet içindeki indirimli kitaplara veririm. İkinci elleri takip etmeye çalışırım.
Geçen gün 20 TL. na aldığım bir kitabı, bir kaç gün sonra 2. elde 8 TL na gördüm.
Tatlım dediğin gibi çok farklı fiyatlarla karşılaşabiliyoruz.
Kitap için para harcamaya bayılırım. Kitapları kucakladığım gibi, yüzümde kocaman
bir gülümsemeyle ödemesini yaparım. :52: :54:

İnternetteki kitap siteleri topiğine yazdıklarımı buraya da alıntı yaptım.:77:

www.ucuz kitap dünyası.com

Yeni keşfettim ve sipariş verdim, kitaplarım geldi.
2. el kitaplar ve kapıda ödeme seçeneği de var.
Fiyatlar çok düşük olduğu için tereddüt etmiştim ama
bu fiyata bu kitaplar gayet güzeldi.
Bazılarının kapaklarında baskı hatası var.
Yani kapaktaki resim ve yazılar kaymış durumda.
Çoğunda nasıl bir hata olduğu anlaşılmıyor.
Sanırım defolu, spot kitap sitesi.
Çok fazla seçenek yok ama bulunanlar güncel kitaplar.
İlk siparişimde memnun kaldım. Başka almak istediklerim
olursa sipariş verebilirim.

Dediğiniz siteye baktım da gayet güzel kitaplar var ve fiyatlar da çok iyi.
Ancak site güvenilir mi ve kitapların korsan olmadığına emin misiniz? ALışveriş yapmayı düşünüyorum ama karar veremedim.Siz kredi kartıyla mı yaptınız alışverişinizi

Konu hakkındaki yorumuma gelirsek, kitaplar evet çok pahalı ancak beğendiğim bir kitapsa acımıyorum.Genelde toplu alırım kitaplarımı.Kardeşim kitapçıda çalışıyor 10-15 kitap alırım, indirim yapar bir de taksit yapar o zaman çok pahalı gelmiyor.Ama bazı kitaplar indirimli haliyle bile gayet pahalı.
Şöyle bir yol buldum kendimce.Çok istediğim ama alamadığım kitaplar olursa internette kitap takası yapıyorum.Kütüphanemde durmasa da olur dediğim kitaplar oluyor onlar karşılığında çok iyi kitap takasları yaptım.Para vermek istemeyene çözüm olabilir.

Dediğiniz siteye baktım da gayet güzel kitaplar var ve fiyatlar da çok iyi.
Ancak site güvenilir mi ve kitapların korsan olmadığına emin misiniz? ALışveriş yapmayı düşünüyorum ama karar veremedim.Siz kredi kartıyla mı yaptınız alışverişinizi

Sipariş ücretimi kapıda ödedim canım. Kargoya vermeden önce telefon acıp bilgi veriyorlar.
Sanırım kafanıza takılan sorularınızı sorabilirsiniz.
Kitaplar bandrollü ve kapak yazıları kabartma. Diğer topikte de açıkladığım gibi,
11 kitabın 9 adedinde bir hata göremedim tatlım, 2 kitabın kapak basımı hatalı.
OUTLET giyim, spot eşya gibi bir şey sanki.

Verdiğim linkte de yorumlar var...
http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-kurdu/412315-kitap-siparisinde-hangi-site-5.html

Acimiyorum amacim cok genis bir kutuphane olusturmak. Ama hesabima uygun yerlerden aliyorum. 2. el alabiliyorum ya da indirimdeki kitaplardan faydalaniyorum populer kitaplari her zaman almiyorum indirime girdiklerinde almayi tercih ediyorum. Ankara bu yonden cok iyi inanilmaz ucuza kitap bulabiliyorsun birkac internet siteside cok iyi piyasadan ucuza geliyor.hatta bir sitede kargo odeyen kitaplar bolumu var kargo ucretinede kitap anahtarlik vb aliyorum. Eee kitabi uygun fiyatlarda alincada icim acimamis oluyor.

Hiç acımıyorum desem yalan olur
Kitabına ve o anki bütçeme göre değişiyor doğrusu..
Bazen büyük bir hevesle onca para verip aldığım bir kitap bana bir şey katmadığında keşke bu parayla başka bir kitap alsaydım diyorum.
Kitapların orijinalleri de pahalı gerçekten.Kayıp Sembol'ün orijinali 30 lira ama ikinci eli 5 liraydı geçen gün sorduğumda...İkinci el daha hesaplı tabi.. Ama bir yandan da orijinal kitabı alıp okumanın, o sayfaları ilk çeviren olmanın tadı da başka.
Yine de kitaplığımda olmalı dediğim kitapları almaya çalışıyorum, diğerlerini de ya kiralıyorum ya da arkadaşalarla dönüşümlü okuyoruz...

doğru yerden alınmış doğru kitaba verdiğim paraya asla acımam:) olabildiğince d&r tarzı yerlerden alışveriş yapmaktansa küçük yerleri tercih ediyorum. Kahraman bakkal süpermarkete karşı misali:) bir de sahaflar tabi...oralardaki koku...şu sıra aradığım elli yıl öncesine ait dergiler var, bir bulsam iki ay aç gezmek pahasına tümünü alıcam, ama bulamıyorum:(

hiiç acımam allahım ben kitapsız yaşayamam onlar benim arkadaşlarım yerde çöp kağıt parçası bile bulsam okurum ne yazıyor diye
evet çok pahalılar bütçemide sarsıyor artık ikinci elle idare ediyorum okumak gibi varmı

acımam asla. Kitapçıda ki zevkide hiç bir şeye değişmem bir girdim mi kitapçıya çıkmak bilmiyorum bir bakıyorum elimde 10-15 kitap:1: onlar benim bir nevi değerli dostlarım :34: :1:

kitap okuma alışkanlığı olmayan bir ülkede kitap fiyatları böyle olmasından daha mantıksız bir şey yok herhalde :19:

İstediğim kitapların ancak yarısını alabiliyorum bu fiyatlar yüzünden ! Bu kadar çok korsan kitap satılmasının nedeni belli

pek acımam. popülerleri zaten korsandan alıyorum. geri kalanı da ikinci el, indirimdekilerden falan denk gelirse veya istediğim türden bişeyse kitapyurdundan alıyorum. dr falan çok pahalı hayatta oralardan almam.

Aynı yazar, aynı çevirmen vs. birebir aynı ise, ucuzunu almak tabi ki daha iyi ama ben Dostoyevskinin Ecinniler kitabını nette 20-30 lira görüyordum. Baktığım kitapçılarda ise yoktu. Bildiğim bir kitapçıda 6 liraya görünce "aaa ne güzel" dedim hemen aldım. Okumaya başladım ki aman Allahım, gitmiyor. Çeviri berbat, mevzular birbirine girmiş. İnanın 60 sayfa ancak okuyabildim ve kim kimdir, ne olmuş ne bitmiş hiç bi olayı düşünceyi anlayamadım. Veee sonuç: ilk kez bir kitabı çöpe attım. Göz önünde bulundurun diye anlattım, yabancı kitaplarda çevirmen çok önemli. Aptallık ben de, 30 liralık kitap niye 6 lira olsun değil mi, düşünemedim işte.

Not: 30 lira versem acımazdım ama 6 liraya acıdım.

Son düzenleme:
Aslaaa acımam.Kitap benim için su,yemek kadar gerekli:3: Malesef fiyatları çok yüksek oluyor ama ya para biriktirip sonra alıyorum ya da 2. el alıyorum.Almazsam olmazz:16:

kitap alırken mutlaka araştırıp alıyorum.param varsa zaten vereceğim paraya acımıyorum..
bi çok kitap aldım en son her ay 20 tl taksitle ödüodum.. bide ayriyetten istediğim bişey varsa alıyorum.dergide öyle..
ama biraz daha uygun olabilir kitap fiyatları ya..

Acımam, elbette fiyatları daha düşük olsa çok daha iyi olur, çünkü o fiyata 2-3 kitap almak istiyorum..ama bu okumama engel asla olamaz..
çözüm olarak ;
-indirimlerden yararlanıyorum..
-2. el alıyorum, hem 2. el kitapları çok da seviyorum..
-10 yıldır il kütüphanesinden de kitap alıyorum..
:101:

Back