kitaba verdiğiniz paraya acır mısınız?

ticari amaçla yazılmış, ticari amaçla reklamı yapılmış kötü anlamsız bir kitap olduğunu anladığımda verdiğim paraya acırım. kitaplığımda durmasını dahi istemem.

Aldığım kitabı, başka yerde çok daha uygun fiyata görürsem acırım.
Çok bilinen yerlerden değil, kitabevi+kırtasiye olarak hizmet veren yerlerden alıyorum çoğunu. %10-20 arasında değişen indirimleri oluyor.

Lisede öğrenci iken 2. el alıyordum bir ara, çok uygundu ama sevmiyorum. Temiz kullanılmamış, nemli yerde kaldılar mı, rahat okuyamıyorum.
Üniversite kütüphanelerinde bir sürü eski, yeni kitabı bulabilirdik. İade tarihini geçirenlere çok kızardım. Kitaplar pahalı ama, para yüzünden uzak kalmayalım, kütüphaneler var, talep edince istenen kitapları getiriyorlar.

Korsana her türlü karşıyım. Kütüphaneleri değerlendirmek lazım.

prof ve medyatik birinin kitaplarını aldım çocuk eğitimi ile ilgili. Kitaplar poşetli idi, içine bakamadım, bulmuşken alayım dedim. fiyatları da fazlaydı :19: kitabın içini açınca hayal kırıklığına uğradım, yarısı dünyadan çocuk resimleriyle doluydu(hiç anlamı olmayan fotoğraflar, güzel çocuklar sayfaları doldursun diye koymuşlar). içerik de oldukça zayıftı. tamamen ticari amaçla yazılmış. acıdım verdiğim paraya...

bir de kitapları topluca alıyorum, indirim reyonlarından da beğendiklerimi alıyorum. o zaman fiyatları pek görünmüyor gözüme, dengeli geliyor.

Son düzenleme:
Kitaba, yemeğe içmeye ve gezmeye harcadığım paraya hiç acımadım. Alışveriş konusunda bazen fuzuli davransam da ona da acımam. Öğrenmek, yemek, gezmek, eğlenmek lazım monoton bir hayatım olacağına fakir ve mutlu bir yaşamım olsun :))

Acımam cebimdeki son 15 lirayla kitap aldığımı biliyorum o kadar ihtiyacım varken üstelik :1:

acımammm kesinlikle...

suara en cok sevdigim sey ceyiz almak ama istanbul fuarında ceyize ayırdıgım parayı bile kitaplar harcadım... cok mutluyum oh :9:

Kesinlikle acımam.. Paramı özellikle idare etmem gerektiği halde dün 5 tane orjinal kitap aldım.Ne yapayım durduramıyorum kendimi :) Kitaplar..Sonsuz hazinelerim benim.O hazineye ne kadar çok kattıkça kendimi o kadar mutlu hissederim ben.

ben her ay ortalama 5-6 kitap alırdım ama artık evliyim ve ne yazık ki kitaptan daha öncelikli ihtiyaçlarım var. son zamanlarda hiç sevmememe rağmen arkadaşlarımdan kitap alıyorum. bunu sevmiyorum çünkü sevdiysem kitabı bende olsun istiyorum, elimin altında, benim kütaphanemde. ama bi yandan pek mümkün olmur artık malum kitap ücretleri. kitaplara baktığımda bazı kitaplar hak ediyo bu parayı diyorum( sayfa çokluğu vs. bakımından. sonuçta maliyete göre fiyat) ama bazı ünlü! kişilerin kitaplarına bakıyorum 150-200 sayfa ama 600 sayfa kitaptan pahalı. neye göre belirleniyo bu fiyat. kıyafetteki gibi kitapta da mı markaya para ödenir oldu. emek var ortada, ona diyeceğimiz yok ama emek veren sadece bu çok tanınmış yazarlarmı? hiç onaylamasamda artık bu kişilerin kitaplarını okumak istrsem bile korsanını alıyorum.

Aldığım kitabı, başka yerde çok daha uygun fiyata görürsem acırım.
Çok bilinen yerlerden değil, kitabevi+kırtasiye olarak hizmet veren yerlerden alıyorum çoğunu. %10-20 arasında değişen indirimleri oluyor.

Lisede öğrenci iken 2. el alıyordum bir ara, çok uygundu ama sevmiyorum. Temiz kullanılmamış, nemli yerde kaldılar mı, rahat okuyamıyorum.
Üniversite kütüphanelerinde bir sürü eski, yeni kitabı bulabilirdik. İade tarihini geçirenlere çok kızardım. Kitaplar pahalı ama, para yüzünden uzak kalmayalım, kütüphaneler var, talep edince istenen kitapları getiriyorlar.

Korsana her türlü karşıyım. Kütüphaneleri değerlendirmek lazım.

prof ve medyatik birinin kitaplarını aldım çocuk eğitimi ile ilgili. Kitaplar poşetli idi, içine bakamadım, bulmuşken alayım dedim. fiyatları da fazlaydı :19: kitabın içini açınca hayal kırıklığına uğradım, yarısı dünyadan çocuk resimleriyle doluydu(hiç anlamı olmayan fotoğraflar, güzel çocuklar sayfaları doldursun diye koymuşlar). içerik de oldukça zayıftı. tamamen ticari amaçla yazılmış. acıdım verdiğim paraya...

bir de kitapları topluca alıyorum, indirim reyonlarından da beğendiklerimi alıyorum. o zaman fiyatları pek görünmüyor gözüme, dengeli geliyor.

canım katılıyorum sana internetten almak en mantıklısı hem kargo parası da vermiyorum ayağıma kadar geliyor hemde piyasadan %30-%50 indirimle alıyorum yeni çıkmış 20tl lik kitabı 10tl ye aldım geçen hafta

Acımam ama çok önemli okunması gereken kitapların çok pahalı olmasına karşıyım.
Örneğin Çalıkuşu kitabı 30 lira.Ve bu kitabı ortaokul ve lisede okunması için veriyorlar bu kitaptan sınav yapıyorlar.alabilen alıyor ama alamayanlar ise azımsanmayacak kadar çok...

acımam! :) genellikle netten indirimde almaya calısıyorum ama denk gelirse kıymam.
bi keresinde yeni cıkan bi kitap kırtasiyeye geldi mi diye bakmaya cıkıp cuzdanmdaki 90 lıranın son kurusu dahil kitaba gitmişti 3lük seri bide yeni cıkan kitabı almstm. güzel seyler bunlar :D

asla acımam. hatta sözlümle dr'a girdiğimizde çıkamıyoruz, daha doğrusu beni çıkartamıyor. kitap almadan çıkmam. internetten de sürekli indirimleri takip ederim. 20-30-40 tl olması hiç fark etmez kitaplarım benim bebeklerim :)

Kitaba verdiğim paraya acımam . Benim mirasım da kitaplarım sonuçta . En çok istediğim güzel bir kitaplığım olsundu, yavaş yavaş da bunu uyguluyorum. Her eklediğim kitap bana yeni bir şeyler öğrenmem için adım atmamı sağlıyor. Evet kitap fiyatları bazen bütçemi zorluyor ama ne yapayım kitaplar da benim lüksüm olsun :)

bende kitaba verdiğim paraya acımıyorum ama bir yere kadar alabiliyorsun.ukomak istediğim kitaplar 20-30 tlden başlıyor.haliylede fazla alamıyorsun.bende o yüzden arkadaşlardan ve kütüphaneden alıyorum.ama evimde de bir kütüphanem olsun diyorum ama bayağı zor olacak.alacak o kadar kitap var ki

asla ve kat'a:)

ama internetten sipariş vermek çok mantıklı, yıllardır öyle yapıyorum, dükkan masrafı ödemiyorum en azından:)

bende hiç acımam,hatta kitap almak ayakkabı giysi almaktan bile daha iyi hissetiriyo kendimi.
en son 200 liralık kitap alışverişi yaptım internetten..2-3gün çok mutlu hissetmeme neden oldu.bunun için bile değer

Acimiyorum walla ama kitapcilar arasindakifiyat farklarini gorunce yuhh yazik diyorum. Kitapcimi degistirdim simdi:)))

çok para vermemeye çalışırım 2.el yada indirimli olanlardan alırım
kitap evlerinde 20 liraya satılan kitaplar bazı marketlerde %50 indirimle satılıyor
tabi ki onlardan alıyorum uygun fiyata bulamadıklarımı da korsan alıyorum ne yapayım türkiye de yaşıyoruz hayat zor
:31:

Korsana karşıyım bu sebeple itina ile orjinal kitap alıyorum hiç içime oturmamıştır verdiğim para helali hoş olsun.Bir keresinde büyük bir hata yapıp 2. el kitap satan ama girdiğimde sıfır kitaplarında olduğu bir dükkana girip ucuz oldugunu gördüğümde öyle gözüm dönmüştü ki eve 10-12 kitapla geldim hangi akla hizmet ettiysem kitapların o anda barkoduna bakmayı akıl dahi edememiştim :43::43::43: ben emek harcanan ailelerini geçindirmek için çalışan bir insana farkında olmadan hakaret etmiş ekmeğini çalmıştım bunu düşündükçe utanıyorum ve böyle düşündüğüm içinde pişman değilim.Şayet sigara içiyor dışarıda çay ve kahvenizi içecek parayı ayarlayabiliyorsanız en azından ayda 1 kitap alıp orjinalini almamız faydalı olur diye düşünüyorum.
Son birşey daha zaten gün geçtikçe öğreniyoruz internet magazadan daha ucuz ama bazen mahallelerdeki kitapçılar internet fiyatına kitap satıyorlar kargo parası ödememiş ve küçük esnaf kültürünüde korumuş oluruz.Çoluk çocuğumuz kitap evlerini görerek gezerek büyüsünler ki o tadı alabilsinler

kesinlikle acımam. beş on lira ucuz alacağım diye asla kopya kaçak korsan çalıntı tarzı kitapları satın alarak hırsızlık yapmam
ter döken emek veren yazarların kitabını orjinal alırım ki yazarlarımız hakkını alsın

Back