kistik higroma

Malesef doktorlar bir ekstra durum gorunce her testi istiyorlar tabi hakli olarak. Bizim bebegimizde ilk ense kalinligi 11.haftada 5 kusur cikmisti bi ozel hastanede sonra recep beye devam ettik. 12.haftada 3.9 olctu o da. Riskli dedi ve bi suru sey, her an kalbi durabilir, dogsa da yasamaz, cok zor gunlerdi hala zor. Allah size de sabir versin, gonul rahatligi versin. Bizde mikro array.e gerek kalmadi. Noonan sendromu icin de cvs.de bakiliyor zaten. PTPN11 diye yaziyor test sonuclarinda. Belki bakmislardir ama siz dikkat etmemissinizdir. Eger cvs temiz ciktiysa ve sonuclar eger bebege aitse hic korkmayin. Insallah saglikla dogar. (Sonuclar bebege aitse diye ozellikle belirtiyorum,cunku bizde benim dna.mi inceledikleri icin cvs temiz gelmisti.sonra amniyosentez yapildi ileri haftalarda) moralinizi yuksek tutun. Sormak istediginiz bisey olursa yardimci olmaya calisirim. Mikro array de universite hastanelerinde yapiliyor ama devlet karsilamiyor.

Oncelikle gecmis olsun canim moralini bozma. Benimde bebegimtahliye edildi. Langer giedionsendromu yuzunden.. sen ve esinde mutlaka genetik test yaptirin
Sizi de merak ettim bu arada. Ne yapiyorsunuz sonraki duruma nasil alistiniz??? Biz genetik testte yaptirmadik hala uzak gorunuyor. Doktorlar bir daha deneyin cok imkansiz birsey sizin yasadiklariniz diyorlar karmasik ruh hali icindeyim. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Tekrar o gunleri yasamak cok uzak ve zor geliyor.

Biz de 21. haftada ense pilisi 5.5 ölçüldü.
CVS bebege mi ait değil mi bu konuda hiçbirşey söylenmedi. Bunu nasıl bilecegim peki?
Mikro array ve noonan için de sıvı mı almaları gerekiyor??

söylemedilerse karışmamış demek ki. içinizi ferah tutun. eğer çok kafanızı takıyorsanız amniyosentez yaptırın. ama artık 20 hafta da olmuş. özelde yaparsanız sonuçlar çıkana kadar 22 olur. siz bilirsiniz.evet sıvı alıyorlar, amniyosentez gibi 25 mg filan.mikro array testinde sex kromozomlarına bakmıyorlar yalnız. diğer kromozomlara ayrıntılı bakıyorlar. umarım her şey yolunda gider. kendinize ve bebişinize iyi bakın. inşallah sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz. yalnız Recep Bey ense kalınlığının sadece 11.haftadaki ölçümünün önemli olduğunu diğer haftalardaki ölçümlerin çok da önemli olmadığını söylemişti. trakyadaki hocalara da sordum onlar da aynısını söylediler.

11.haftamdan 23.haftama kadar ugrastigim icin cogu seya alismistim ama yine de sonlandirmadan sonra zor günler gecirdim. Halden anlamaz arkadaslar akrabalar kaynana vs vs.. dilinin kemikleri yok ne yasadigimi bilmediklerinden anlayamadiklarindan sayisiz sorular kiyaslmalar cok zordu benim icin.. hamile bebek gormek zoruma gidiyodu. Ama bi sure sonra geçti doktorlar 6 ay korunun dediler 7 ay sonra tekrar hamile kaldim. Rabbim tekrar ayni seyleri yasatmasin kimseye yasatmasin.. sizin gebeliginiz sonlandirildi mi?

evet malesef ben de yaşıyorum tüm yazdıklarınızı. 3.5 ay oldu. çok zor şeyler yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. sizin adınıza çok sevindim. inşallah bir daha hiçbir şey yaşamadan sağlıklı bir evlada sahip olursunuz. şu an kaç haftalık peki??? belki ben de düşünmeye başlayabilirim artık. ama ilki de zor olmuştu. genetik test de yaptırmadık. ikincisi ne zaman tekrar nasip olur bilmem?? hakkımızda hayırlısı.

Allah razi olsun suan 31 haftalik.. doktorlar genetik testegerek demiati bize ama biz yine de yaptirmistik. Sizdeki sorun neydi kac haftalikken sonlandirildi

Allah razi olsun suan 31 haftalik.. doktorlar genetik testegerek demiati bize ama biz yine de yaptirmistik. Sizdeki sorun neydi kac haftalikken sonlandirildi
Allah bagislasin saglikla kucaginiza alin insallah. :) 21 haftalikti kromozom sayisi tum hucrelerde 48 cikti. Recep bey genetikciler herkes cok sasirdi. Tetrazomi denilen sex kromozomu bozuklugu. Beraberinde kistik higroma, kalp ve bagirsak anomalisi. Bilindik senaryo dogmaz, dogsa bile en fazla 3 ay yasar dediler. 3 dusukten once genetik tahlile gerek yok dediler. Ben de psikolojik olarak cok kotu oldugum icin hic bunlari dusunmek istemedim. Yeni yeni mantikli dusunmeye calisiyorum. Umit olduniz bana. Psikolog hemen bebek dusunun ancak boyle yenersiniz bu aciyi dedi. Insallah ben de saglikli bir bebege sahip olabilirim. Az kalmis sizin masallah. Bana da dua edin. Dohmgumunuz da cok kolay olsun insallah.

Amin canim Allah razi olsun.. rabbim sana da gostersin. Seni ben ve benim gibilerden baska kimse anlamaz o yuzden etrafina cok takilma bu konudaderim cunku uzmekten baska bisey yapmiuolar.. insallah tez zamanda kucagin saglikli bebeklerle dolar

Amin canim Allah razi olsun.. rabbim sana da gostersin. Seni ben ve benim gibilerden baska kimse anlamaz o yuzden etrafina cok takilma bu konudaderim cunku uzmekten baska bisey yapmiuolar.. insallah tez zamanda kucagin saglikli bebeklerle dolar
Tekrar merhaba nurgulerdem:) inanmiycaksin ama ben de hala soktayim. Dun gece idrar testi yaptim cok silik ikinci cizgi cikti. Bugun de kan testi yaptirdim 19 cikti hcg. Daha regle 3 gun var. Rica etsem ikinci bebekte nasil bi yol izlediniz acaba biraz anlatir misiniz?? Cok korkuyorum tekrar ayni seyleri yasamaktan. Tabi eger deger yukselir de hamileligim kesinlesirse. Cok heyecanliyim. Allahim anlatamam. Bu mubarek gunlerde.

Canim benim cok sevindim rabbim kedersiz kusursuz versin.. biz bu gebeligimde bisey yapmadik. 2 li 4 lü test ayrintili ulrtason o kadar. Zaten sefer birsey ciksada sonlandirmama karari almistik rabbime şükürler olsun ultrasn bulgularimizdq bi sorun yok. Rabbim bebeklerimizi saglikla aldirsin kucaklarimiza

amin canım inşallah inşallah. şu güzel günlerde Rabbim bize de sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah. çok sevindim senin adına, ümit oldun bana da. bakalım korkulu bekleyiş başladı bizim için. 11. hafta nasıl gelecek bilmem. hayırlısıyla, hayırlı haberlerle gelsin inşallah.

Rabbim herseyin hayirlisini versin evlatla sinamasin bizleri bi daha

Kızlar merhaba benımde tek yumurta ikizlerine hamileyim doktor kontrolüne 9+ 5 ti gittiğimde bebeklerden birinde kistik higroma görüldü sımdıde 11 haftayı beklıyorum önjmuzdekı Çarşamba gıdıcem farklı bi doktora bılmıyorum nasıl bi yol izleriz

Merhaba baya geçmiş üzerinden ama suan aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bebeklerden birinde ödem görüldü 9+4 te doktorum İstanbul’da Recep has yada atıl yüksele yönlendirdi.ancak 3hafta sonraya randevu alabildim.siz ne yaptınız acaba nasıl sonuçlandı hamileliğiniz?

merhaba Ttz
Bendede 12. haftada utrason da kistig higroma görüldüğü söylenmişti ve testlerde de down sendromu olabilir dendi kızımda o korkuyu, paniği anlatmam imkansız çok üzülmüştüm Allah korudu da yavrumu o üzüntüyle kızıma bir şey olmadı.
Doktorlar en kötüsünü söylüyorlar her zaman doktorun yaklaşımı tutumu çok çok önemli sonra doktorumu değiştim istersen ismini verebilirim mükemmel bir hoca ona gittim baktı ve kistik higroma devasa bir şey yok dedi bebeğinde hatta kızdı olmayan bir şeyi nasıl varmış gibi gösterip paniğe sevk ederler diye testlerinde down sendromu için kesin tanı değil olasılık olduğunu ve istersem amino sentez yapmamı söyledi o benim canımdı her ne olursa olsun bebeğindi amino sentezde yapmadım ayrıntılı ultrasonda gayet sağlıklıydı burun kemiği gayet normaldi kalbi her şeyi gayet sağlıklıydı ve kızım sapa sağlam doğdu kistik higroma da yoktu down sendromluda doğmadı.
kızım şuan 3 buçuk yaşında ve yaşıtlarına göre daha zeki hatta pdr ci ve pedogog arkadaşlarım okula erken göndermem gerektiğini söylüyorlar şuan bir çok şeyi bildiği için . Sizde içinizi rahat tutun inanın bebeğinizde bir şey çıkmayacak buda benim hikayem anlatmak istedim güzel heberlenizi burdan yazarsınız .

Doktor okadar emin konust
çok ama çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız umut oldunuz bana. Doktor okdr emin konuştu ki çok üzülmüştüm.ikisinide kaydedebilirsin sağlıksızla beraber sağlıklı bebekte gidebilir dedi.dünyam yıkıldı resmen.inşallah bende güzel hayırlı haberler alırım.sonucu mutlaka hbr veririm tekrar teşekkür ederim

asla asla umutsuzluğa kapılmayın hatta ben odasından çıkarken bebeği almayı düşünürseniz gelin demişti yani doktorlar en kötüsünü söylüyor sizi anlayan dinleyen doktor çok önemli doğru bir karar verip çok iyi bir doktora gittim muhakkak başka doktora görünün içinizi ferah tutun.

Aynen en kötü ihtimalleri soluyorlar inşallah rabbim hakkımda hayırlısını versin.Sabırsızlıkla diğer doktorla olan randevumu bekliyorum inşallah herşey iyi olur teşekkür ederim tekrar desteğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…