-
- Konu Sahibi nurgulkurtcan
Gecmis olsun kac haftalikken oldu dogumunuz?Arkadaşlar merhaba,
Bende geçen sene mart ayında kistik higroma teşhisiyle bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Çok kötü bir süreçti hala üzerimden atabilmiş değilim. Bir kaç tane doktora göründüm, hocalara gittim ve çıkan sonuç netti, bu bebeğin alınması gerekiyor. Sonra bebeği bana doğurttular ve ben bakamadım ama eşim görmüş, çok çok ağır bir vakaymış. Sadece ensesinde değil heryerinde ödem varmış. Genetikten turner sendromu sonucu çıktı. 6 ay kadar sonra tekrar hamile kaldım, bu seferde kimyasal gebelik yaşadım. En sonunda doktorum seni bir araştıralım dedi. Rahim filmi, değişik kan testleri, eşime sprem testleri falan yapıldı ve en sonunda bende faktör v leiden diye bir gen buldular. Bu kanın pıhtılaşmasına neden oluyormuş. Şimdi coraspin 100 kullanıyorum. Gebe kalıncada cleaxene diye bir iğne kullanacağım. Bana o zaman bebeğimin kistik higroma olması için illa bir neden gerekmediğini söylediler. Ama daha sonra yaşadığım kimyasal gebelikte eklenince işin rengi değişti. Bu arada benim 4 yaşında bir çocuğum var. Ama hayatınıza o kadar çok etken katılıyor ki 4 sene öncesi ve sonrası bir olmuyor. Bu yüzden siz de kanınızda pıhtılaşma olup olmadığına baktırın. Bir de bende aldırmamak için çok uğraştım, çok düşündüm. Ama doktor bebeğin yaşama şansının neredeyse hiç olmadığını söyledi. Büyüdükçe bana zarar vereceğini ,9 ay yaşasa bile doğarken ya da doğduktan sonra mutlaka öleceğini söyledi. Böylece dedi sende bir sezaryen hakkını kaybedeceksin dedi. Ben burda şu hatayı yaptım keza doktorda bu hatayı yaptı, kistik higromadan sonra hemen beni araştırsaydı belkide şimdi kucağımda bebeğim olacaktı. Aradan bir yıl geçti ve ben tedaviye 2 önce başladım. O yüzden siz bir an önce bunun araştırmasını yaptırın. allah hepinizin gönlüne göre versin. Düşmanımı dahi yavrusuyla sınamasın. Hala içimde bir sızıdır, hala gözümde yaştır, toprağın altında yavrusu olan bir kadın oldum. Allah diğer evladıma can sağlığı versin, hayırlı evlatlar nasip etsin, cümlesiyle beraber inşallah. Bu konuda sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarım. Alah yardımcımız olsun kardeşlerim.
Bizdede langer giedion sendromu ckti cok nadir görülen bi sendrommus. Cuma günü bebegimi sonlandirmak zorunda kalacagimbende 6 haftada açık pembe lekelenme yaşamıştım ve hemen dr aradım,kanama çoğalmadığı sürece bu durum normal dedi ve 12.haftaya geldiğimde ağır kistik higroma teşhisiyle bebeğimi doğurmak zorunda kaldım...Aynı durumu yaşamış olan arkadaşlarım Allah yardımcımız olsun,evlat ile sınamasın Rabbim inşallah..
Devlet hastanelerinde 3. Dusukten sonra arastirma yapiliyormus.illa 3 acı mi yasayacagizArkadaşlar merhaba,
Bende geçen sene mart ayında kistik higroma teşhisiyle bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Çok kötü bir süreçti hala üzerimden atabilmiş değilim. Bir kaç tane doktora göründüm, hocalara gittim ve çıkan sonuç netti, bu bebeğin alınması gerekiyor. Sonra bebeği bana doğurttular ve ben bakamadım ama eşim görmüş, çok çok ağır bir vakaymış. Sadece ensesinde değil heryerinde ödem varmış. Genetikten turner sendromu sonucu çıktı. 6 ay kadar sonra tekrar hamile kaldım, bu seferde kimyasal gebelik yaşadım. En sonunda doktorum seni bir araştıralım dedi. Rahim filmi, değişik kan testleri, eşime sprem testleri falan yapıldı ve en sonunda bende faktör v leiden diye bir gen buldular. Bu kanın pıhtılaşmasına neden oluyormuş. Şimdi coraspin 100 kullanıyorum. Gebe kalıncada cleaxene diye bir iğne kullanacağım. Bana o zaman bebeğimin kistik higroma olması için illa bir neden gerekmediğini söylediler. Ama daha sonra yaşadığım kimyasal gebelikte eklenince işin rengi değişti. Bu arada benim 4 yaşında bir çocuğum var. Ama hayatınıza o kadar çok etken katılıyor ki 4 sene öncesi ve sonrası bir olmuyor. Bu yüzden siz de kanınızda pıhtılaşma olup olmadığına baktırın. Bir de bende aldırmamak için çok uğraştım, çok düşündüm. Ama doktor bebeğin yaşama şansının neredeyse hiç olmadığını söyledi. Büyüdükçe bana zarar vereceğini ,9 ay yaşasa bile doğarken ya da doğduktan sonra mutlaka öleceğini söyledi. Böylece dedi sende bir sezaryen hakkını kaybedeceksin dedi. Ben burda şu hatayı yaptım keza doktorda bu hatayı yaptı, kistik higromadan sonra hemen beni araştırsaydı belkide şimdi kucağımda bebeğim olacaktı. Aradan bir yıl geçti ve ben tedaviye 2 önce başladım. O yüzden siz bir an önce bunun araştırmasını yaptırın. allah hepinizin gönlüne göre versin. Düşmanımı dahi yavrusuyla sınamasın. Hala içimde bir sızıdır, hala gözümde yaştır, toprağın altında yavrusu olan bir kadın oldum. Allah diğer evladıma can sağlığı versin, hayırlı evlatlar nasip etsin, cümlesiyle beraber inşallah. Bu konuda sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarım. Alah yardımcımız olsun kardeşlerim.
Çok olmuş siz yazalı ama ne oldu bebeğini 14 haftalık hamleyim ikili test sonucum da ense kalınlığı normal ama kanda 1/42 risk çıktı ayrıntılı ultrasona girdik ensesinde 4 mm çapında kist çıktı cvs önerdi doktor p.tesine sıra aldık yaptıracaz inş. Ama ayrıntılıda kalbi tüm organları sıkıntısızdı yavrum un burun kemiği de oluşmuştu o kadar kötüyüm ki ruh gibiyim kaç gündür her şey allahtan inş. Bir şey yoktur yavrumdada cok zorMerhaba arkadaşım
Bende 13+2 gebeyim 3 haftadır ultrason görüntülerinde bebekte sorun olduğu farkedildi Salı Sabahı 4d ultrasona girdik ve sonucunda bebeğimin ense kısmında 9 mm Çapında karnının ve Vücudunun çeşitli yerlerinde belli büyüklüklerde kistik higroma yada nt artışı olduğuna dair Tanı konuldu. Gittiğimiz tüm Prof. Ve Dr. Gebeliğin sonlanması gerektiğini ancak bebegın %10 yaşama ihtimali olduğunu bu sebepten dolayı da çeşitli testlere tabii tutulmamız gerektiğini belirttiler (bebek doğsa da ileri derecede hastalıkları olabileceğini de söylediler) başlangıç olarak cvs testi yapılacağını ancak uygulama esnasında anne kromozomu ile karışma ihtimalinin ve sonuçların doğru olmayacağını anlattılar test sonucunda tekrar bir test yani amniyosentez yapılmasını isteyebileceklerini söylediler....merak ettiğim %10 yaşama şansı olan ve yaşasa bile ciddi Hastalıklara sahip olabilecek bir bebek ile ilgili olarak yaptığım araştırmalarda bu tarz testleri yaptırıp ta pozitif olarak geri Dönüşü olan gebelikler var mı sağlıklı Doğan bebekler var mı hiç rastlamadım... Lütfen bize yardımcı olun yaşadıklarınızı bizimle paylaşın
Canim bana da recep has ve atıl yüksel bakmisti. Benimde cvs temiz gelmisti ama ense kalinligi devam ettigi icin micro array yaptirdik. Onda langer giedion sendromu cikti. Eger maddi durumun iyiyse array yaptirin.merhaba siz yazalı da çok olmuş ama sonucunuzu merak ettim. şu an aynı durumlardan geçiyorum. bebeğin ense kalınlığı 3.9 çıktı kistik higroma dediler. cvs yapıldı ön sonuçlar kesin değildi, tam sonuçlarda kromozom bozukluğu olmadığı söylendi ama daha çok yolumuz var. belki amniyosentez, ayrıntılı ultrason. zor durumlar Allah kimseye yaşatmasın, yaşayana da sabır versin. bana istanbul da ki prof recep has bu vakalarda yüzde 85 normal bebek doğar risk yüzde 15 tir dedi. ümidim var kaybetmek istemiyorum.
çok zor bir durum. okudum sizin neredeyse tüm mesajlarınızı. cvs kesin sonuç, iyi gelirse sorun olmaz deniyordu ama bu tedirginlik hiç bitmeyecek galiba. şimdi noonan sendromu sonucunu bekliyoruz. bize hiç array.dan bahsetmediler ayrıntılı ultrason yapılınca ortaya çıkar dediler. ona da daha 3 hafta filan var. beklemek çok zor. hoş siz bu zorlukların hepsinden geçmişsiniz zaten Allah sabrımızı artırsın.Canim bana da recep has ve atıl yüksel bakmisti. Benimde cvs temiz gelmisti ama ense kalinligi devam ettigi icin micro array yaptirdik. Onda langer giedion sendromu cikti. Eger maddi durumun iyiyse array yaptirin.
Insallah hayirli haberler alirsin canim. Ama sana tavsiyem eger sonlandirma gibi bi dusuncen yoksa bu testlerle canini sikma gebeliginin tadini cikar. Ama mutlaka array yaptirinçok zor bir durum. okudum sizin neredeyse tüm mesajlarınızı. cvs kesin sonuç, iyi gelirse sorun olmaz deniyordu ama bu tedirginlik hiç bitmeyecek galiba. şimdi noonan sendromu sonucunu bekliyoruz. bize hiç array.dan bahsetmediler ayrıntılı ultrason yapılınca ortaya çıkar dediler. ona da daha 3 hafta filan var. beklemek çok zor. hoş siz bu zorlukların hepsinden geçmişsiniz zaten Allah sabrımızı artırsın.
Canım hiç canını sıkma allah cok büyük brn inanıyorum bebeğinin hiç bir şeyi yok ben doğum yaptım şimdi kızım yanımda uyuyor cok şükür sağlıkl. başka doktorlara gittim hiç biri kisti görmemişti o günleri bi ben bi allah bilir seni cok iyi anlıyorum canım o testlerde cıkar risk sonuçlarına da pek takılma mak lazım onlar kesin tanı değil oran.ayrıntılıda bebişim gayet sağlıklı cıkmıştı doktorumı değişmiştim doktorum süperdi doktorda cok önemli.inan bebişinin hiç bir şeyi çıkmayacak rahat ol.ben cvs de yaptırmadım amniyosentez de yaptırmadı ayrıntılıyı bekledim cünkü kisti diğer doktorlar görmemişti.güzel haberlerini bekliyoruzmerhaba siz yazalı da çok olmuş ama sonucunuzu merak ettim. şu an aynı durumlardan geçiyorum. bebeğin ense kalınlığı 3.9 çıktı kistik higroma dediler. cvs yapıldı ön sonuçlar kesin değildi, tam sonuçlarda kromozom bozukluğu olmadığı söylendi ama daha çok yolumuz var. belki amniyosentez, ayrıntılı ultrason. zor durumlar Allah kimseye yaşatmasın, yaşayana da sabır versin. bana istanbul da ki prof recep has bu vakalarda yüzde 85 normal bebek doğar risk yüzde 15 tir dedi. ümidim var kaybetmek istemiyorum.
Oncelikle gecmis olsun canim moralini bozma. Benimde bebegimtahliye edildi. Langer giedionsendromu yuzunden.. sen ve esinde mutlaka genetik test yaptirinbu durumu yaşayan biri var mı diye günlerdir internette geziyorum, bırakın yaşamayı doğru düzgün bi bilgi bile yok. trizomi 13, 18, 21 bunların hepsi 47 kromozom bizim bebekte 48 kromozom var. üstelik tüm hücrelerde. Allah'ım kimseye yaşatmasın bize de sabır versin inşallah.