- Konu Sahibi fistiksarma
-
Bende bir donem oyle dusundum iste, ama yanlis dusunmusum, bazen beklemek gerekir.
Sabirli olmak gerekir, herkesin hayati her zaman yolunda gitmezki, zaman zaman kotu gider hersey.
Birde iyi gitmesi icin bol bol sukretmek gerek.
inanmadığım bi durum..bana kalırsa herkez kendi kısmetini kendisi yaratır..kendime yüklenirim hep,kendimde ararım...benim seçimlerimle bu noktadayım derim...ya zamanı değil yada hak etmiyorum demek ki derim en sonunda...
Bende bir ara ne takmıştım bu konuya canım. Çünkü benimde işlerim hiç rast gitmezdi. Aynı duyguları yaşamıştım seninle. Aynı şeyler banada denilmişti. İnsanın psikolojisini çok etkiliyor inan bak. Sen sakın aldırış etme, Mevlam izin verdiği sürece hayatında herşey olur. Yoksa birilerinin seninle uğraşmasıyla değil.Bu düşünceler sadece ruh halini etkiliyor. Herşeye karşı olumsuz ve mutsuz oluyorsun. Kendimden biliyorum. Ne zaman mutlu olacak olsan, hep bu olumsuz düşünceler beynini yönetiyor. Ondanmıdır nedendir bilinmez, içinde hep bir korku, endişe kaygısı yaşıyorsun.
Senin istediğin seni istemiyor, seni isteyenide sen istemiyorsun. Benim yıllarca devam etti bu. Çok sıkıntıya girdim. Bir taraftan çevre baskısı, b,r taraftan yalnızlık. Fakat sonubda güneş banada doğdu. Rabbim eşimi çıkardı karşıma. 34 yaşında bu mutluluğu buldum.Geç oldu ama güç olmadı, olmasında inşallah.
Sen sakın umutsuzluğa kapılma ve karamsar olma.
Sevgiler
Teşekkür ederim. Allah mutluluğunu daim etsin inş. Ama öyle bi durum ki bişeyler yapmak istiyosun yapamıyosun hep önünü kesen şeyler oluyo. Aşkı meşki geçtim ama hayatımla ilgili bir amaca ihtiyacım var bir işim olsa diyorum ama o da gerçekleşmiyo. Aslında ben medyuma para verdim umut dünyası işte. Normalde kendisi günah diye kahve falı kapatan biri değilim ama eğer faydası olacaksa olsun diyosun. Daha çok yeni bir işlem olduğu için henüz fayda göremedim sadece fark olarak bu mart ayı içinde 3 yerden iş görüşmesine çağırıldım. Bilemiyorum kafam çok karışık umarım bir fayda görürüm çünkü stres çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin hazırlıyor.
inan aynı şeyler :) en son belediyede iş başvurum vardı kesin olacak gözüyle baktık bu sefer yıllardır basılmayan belediye basıldı bizim iş yattı:) ben dokuz eylül yerel yönetimler mezunuyum ama fabrikada deneyimim var yine o tarz yerlere başvuru yapıyorum satış destek, lojistik vs bakalım hala bir ses yok ama olur inş. Eğer muskalarım gelirde onları takınca birşeyler değişirse onuda paylaşırım. Onuda yaptırmadan önce Allah' a çok dua ettim. Allah'ım eğer bir sebep olarak karşıma çıkardıysan yönlendir beni dedim ve açıkçası birden bire gelişti belkide vesiledir sebep olacaktır diyorum.Çok sağol canım, darısı sana olsun inşallah. Sen anlattıkça, o günlerim geldi aklıma. Aynen canım bende çok iş arardım. Bu kez işe girerdim,çalışırdım, herşey yolunda giderken ya iş yerim iflas ederdi,ya bir sorun olurdu işten ayrılırdım. Sanmaki çok iş değiştirdim, tersine uzun süreli, düzenli çalıştım. Fakat iş bulma sürecim uzun sürerdi, yada gönlümün pek yatmadığı işlere girerdim. Ama dediğim gibi belli süre sonra yine işsiz kalırdım. Hatta tam evlendiğim zaman işyeriminde işler iyi gitmedi, benim bulunduğum bölümüde ben evlenince kapattılar Evlenmeseydim, yine işsizdim hay bu şansa derdim. Girdiğim yerleride kurutuyordum Özel sektör olunca biraz sıkıntılı oluyor malesef. Ne mezunusun? nasıl iş bakıyorsun canım?
ya canım fikrimizi sormuşsun ondan yazıyorum ama bana mantıklı gelmedi, yani bence özelliklede parayla bakıyosa medyuma falan gitme derim
insanın enerjisini yükseltmesi kendi elinde bence, daha olumlu, umutlu, pozitif olmayı alışkanlık haline getirirsen işler tersine dönebilir
inan aynı şeyler :) en son belediyede iş başvurum vardı kesin olacak gözüyle baktık bu sefer yıllardır basılmayan belediye basıldı bizim iş yattı:) ben dokuz eylül yerel yönetimler mezunuyum ama fabrikada deneyimim var yine o tarz yerlere başvuru yapıyorum satış destek, lojistik vs bakalım hala bir ses yok ama olur inş. Eğer muskalarım gelirde onları takınca birşeyler değişirse onuda paylaşırım. Onuda yaptırmadan önce Allah' a çok dua ettim. Allah'ım eğer bir sebep olarak karşıma çıkardıysan yönlendir beni dedim ve açıkçası birden bire gelişti belkide vesiledir sebep olacaktır diyorum.
Bu muska olaylarına çok ümit bağlama canım. Zamanla bu düşünceler seni esir alacaktır. Psikolojini kötü etkiler tahminimce. Felak ve Nas surelerini oku her akşam. Başka şeyleride düşünme. Elbet olacaktır, öyle düşün. Güzel bir bölüm okumuşsun, mutlaka iş bulursun. Herşey zamanla olacaktır. Fakat bu büyü muska olaylarınıda çok düşünmeki, seni karamsarlığa sürüklemesin.
aycan tatlım senin konunda yazıcam şimdiden özür dilerim benzer bi durum yakın arkadaşımda oldu. şöyle anlatayım arkadaşım esin nişanlandı ama kaynanası pek istemedi bizim kızı 2 ay sonra nişan atıldı karşılıklı herneyse bizim damadı memelketten bi kız bulup evlendirdi kaynana. bu arada nişan bohçası ve alınan herşey iade edildi karşılıklı olarak. buraya kadar herşey normal aradan 2 yıl geçti esin biriyle tanışıyo herşey yolundayken bi ana bitiveriyo. tanımadığı ve iyi bilen birine kahve falı baktırmış kadın '' onalrın getirdiği boça evinizde ve senin kısmetin bağlansın diye düğümler atılmış kurdeleside hala evinizde onları evden çıkartın senin kısmetin bağlansın diye yapılmış '' demiş. esinde evde hiç bişey yok hepsini gönderdik demişsede kadın hayır evde demiş. bzim kız gelip evi talan etmiş veeee bohça kurdele ve havlu yu bulmuş. nasıl gözden kaçmışsa evde bi dolapta kalmış bunlar. sonra bizim semtte roman kızlar var onlara verdik beraber. çokk şaşırdık kadın nasıl bildi diye.. acaba gerçekten böyle büyüler varmı yapılır mı ve varsada nasıl bozlur acaba??
kadın arkadaşıma evden çıkarman yeterli demiş oda dışardan birilerine verdei onun dışında bişey yapmak gerekirmi bilmiyoruz bizde. bende inanıyorum büyüye ama hiç bir bilgim yok nasıl yapılır nasıl bozlur bilmem .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?