Kışlık Hazırlık

İyi geceler kızlar 5kilo domatesi yemeklik doğrayıp buzluga attim,2 kiloda biber almistim inuda yarin yapacam,siz napiyorsunuz uyumuşsunuzdur şimdi :anne:

Taze fasulyeyi çiğden dondurucuya atan var mı? Güzel oluyorsa yapacağım
Güzel oluyor ama pişirirken buzunu eritmeden pisirin ayni yaz fasulyesi gibi oluyor,genellikle domatesle kavuruyorum ama deneme amacli koymustum cig olarak guzel oldu simdi karisik koydum kimisi kavrulmus kimisi cig.

Buzluk böreği tarifi var içine yumurta akı konuluyor
Ben hep ondan yapar yumurta sarışını da üzerine sürerim tepsiye dizer buzluğa koyarım donunca buzdolabı poşetine koyarım böylece birbirine yapışmıyor. Ihtiyacim kadar pişiririm.

Bu sene suda bekletilmis nohut fasulye koyacağım. Işten gelince hazır olsun.

Domates dondurulmuş sevmiyorum. Konserve bol bol yapiyoruz.

Taze fasulye de bence donunca hic güzel olmuyor. Onu da domatesle kavurup konserve yapıyoruz.

Meyve suyu icin her türlü meyve koyuyoruz.

1 poşet kiraz
1 poşet seftali
1 poşet cilek

2 poşet misir
2 poşet dolmalik biber
3 poşet domates
5 poşet taze fasulye
1 poşet bezelye
Denemelik yarim poşet salatalik

Buzdolabi poşetim orta boy.
Buzlugum küçük
Bu kadar aldi ancak

15 kavanoz salca
15 kavanoz domates sos
3 kavanoz cilek recelim var

Butun kisligim bu kadar simdilik.

Bir de sogan dograyip koymak istiyorum. Kis aylarinda cok pahali oluyor cunku

Sarimsagi kurutsam mi buzluga mi koysam konserve mi yapsam karar veremedim

1 poşet kiraz
1 poşet seftali
1 poşet cilek

2 poşet misir
2 poşet dolmalik biber
3 poşet domates
5 poşet taze fasulye
1 poşet bezelye
Denemelik yarim poşet salatalik

Buzdolabi poşetim orta boy.
Buzlugum küçük
Bu kadar aldi ancak

15 kavanoz salca
15 kavanoz domates sos
3 kavanoz cilek recelim var

Butun kisligim bu kadar simdilik.

Bir de sogan dograyip koymak istiyorum. Kis aylarinda cok pahali oluyor cunku

Sarimsagi kurutsam mi buzluga mi koysam konserve mi yapsam karar veremedim

Sarımsağı ben bir kilo alip temizleyip tuzla robottan geçirip,buzdolabı posetine koyuyorum canim yemeğe direkt ne kadar koyacaksam alıyorum cok pratik ve güzel oluyor tavsiye ederim

Kış hazırlıkları yüzünden bütün yazı mutfakta geçiyorum, bu yaz yaptıklarım;

50 kavanoz domates konservesi
Buzluğa etli biber dolması, türlü, barbunya, bamya, taze fasulye ( yemek-diblelik-kavurmalık- çiğden) patlıcan (közlenmiş-karnıyarıklık-musakkalık) , doğranmış kıl biber, maydanoz, dere otu, mısır, bezelye, kapya biber, kompostoluk vişne.
Çilek, vişne, kayısı ve şeftali reçelleri. Vakit kaldıkça sigara böreği,kıymalı börek, kek, köfte, et suyu bardakları, sarmısak
Eylül 15 ten sonra fasulye turşularına başlayacağım ve elma sirkelerini yapacağım nasipse. Allah hepimize sağlıkla yemek nasip etsin

Oyh savaş çıkacakmış gibi hazırlıklar 😆
Sanırım üç dört çocuklu bol misafirli aileler yapıyor bu hazırlıkları.
Biz çok misafiri olmayan iki kişilik bir aile olarak
15 kavanoz kadar domatesli sos
Biraz da kuru patlıcan biber domates yaptım
6-7 kavanoz da meyve suyu yaptım konsantre

Buzlukta da kışın yetecek kadar tereyağ peynir var sanırım. Et köfte vs var.

Bu kada kış hazırlığı yapanlar hiç kış sebzeleri yemiyor sanırım 😁
Mis gibi karnıbahar brokoli ıspanak var yiyin yedirin.

Bizde kış sebzeleri de yeniyor iki kişiyiz ama şöyle bir durum var; eşim kahvaltısını ve öğlen yemeğini evden götürüyor birde akşam yemeğimiz var, haliyle mutfak hep çalışıyor, misafirde olunca ne var ne yok hepsi tüketiliyor🙈

İyi akşamlar hanımlar. Yazılanları not aldım hep,sağolun🥰
Ben size bir şey danışmak istiyorum. Biz lahmacun çok seviyoruz. Kendimiz hazırlayıp,fırına gönderiyoruz. Lahmacun içini saklama yöntemi varmıdır acaba?geçen yıl epey servet hazırladık domates ve biber için😝

Konserve Domates sosu yapınca onu kullanıyorum lahmacun için bugün kullandım mesela mis gibi oldu. Yerine yine yapıcam tabi.
Ben size bir şey danışmak istiyorum. Biz lahmacun çok seviyoruz. Kendimiz hazırlayıp,fırına gönderiyoruz. Lahmacun içini saklama yöntemi varmıdır acaba?geçen yıl epey servet hazırladık domates ve biber için😝

Selam kızlar bende derin dondurucuma taze fasulye ,bezelye,kırmızı kompostoluk erik,közlenmiş patlıcan,yemeklik patlıcan koydum kurabiye çeşitleride yapıp koyuyorum mşsafir gelince kurtarıcı oluyo bolcada kışın limon ve portakal atıp limonata yapıyorum yazın çok güzel oluyo konserve olarak menemen,kızartılmış biberli domates sos konservesi,yaglı biber turşusu,normal biber turşusu,mürdüm erik reçeli,fasulye turşusu birde tarhana yaptım bakalım daha neler yapıcam.

İyi geceler kızlar 5kilo domatesi yemeklik doğrayıp buzluga attim,2 kiloda biber almistim inuda yarin yapacam,siz napiyorsunuz uyumuşsunuzdur şimdi :anne:
Biz de sizin gibi hazırlayıp fırına veririz. Sonra annem onları porsiyonluk paketleyip buzluğa atar. Çıkınca buzunu çözdür ısıt aynı oluyor.

İç olarak değilde pişmiş lahmacunu atıyorum buzluğa, çıkarınca çözülmesini beklemeden fırına atıp ısıtıyorum iyi oluyor

X