- 8 Aralık 2013
- 7.844
- 17.295
Bizimlede paylaşın yaptıklarınızı.Kızlar aktif mi burası ben bu yaz resmen delirmiş gibi kış hazırlığı yapıyorum
Belki bilmediğimiz şeyler vardır
Sayenizde bizde nasipleniriz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizimlede paylaşın yaptıklarınızı.Kızlar aktif mi burası ben bu yaz resmen delirmiş gibi kış hazırlığı yapıyorum
Yazayım yaptıklarımı :)Bizimlede paylaşın yaptıklarınızı.
Belki bilmediğimiz şeyler vardır
Sayenizde bizde nasipleniriz
Ben hep çiğden içini temizler koyarım kolaylık oluyorDolma biberi buzluga çiğ koyan var mi diye soracaktim, 2 kisi yazmis sanirim. Ben de bi tanıdıktan duydum da bu sene ilk defa koydum buzluga :)
Dolma biberi buzluga çiğ koyan var mi diye soracaktim, 2 kisi yazmis sanirim. Ben de bi tanıdıktan duydum da bu sene ilk defa koydum buzluga :)
Ben de dolmalık biberi buzluğa koyarımDolma biberi buzluga çiğ koyan var mi diye soracaktim, 2 kisi yazmis sanirim. Ben de bi tanıdıktan duydum da bu sene ilk defa koydum buzluga :)
Biz iki kişiyizOyh savaş çıkacakmış gibi hazırlıklar
Sanırım üç dört çocuklu bol misafirli aileler yapıyor bu hazırlıkları.
Biz çok misafiri olmayan iki kişilik bir aile olarak
15 kavanoz kadar domatesli sos
Biraz da kuru patlıcan biber domates yaptım
6-7 kavanoz da meyve suyu yaptım konsantre
Buzlukta da kışın yetecek kadar tereyağ peynir var sanırım. Et köfte vs var.
Bu kada kış hazırlığı yapanlar hiç kış sebzeleri yemiyor sanırım
Mis gibi karnıbahar brokoli ıspanak var yiyin yedirin.
Fasulyeyi domatesle kavurup soğuyunca poşetleyip dolaba koyabilirsin.
Bezelye koyabilirsiniz cigden koyabilirsiniz oda cok güzel oluyor.
Barbunyayı yine domatesle kavurup yine soğutup dolaba katabilirsin.Yada cig her ikiside guzel oluyor.
Bamyayı yıkayıp suyunu suzdurup temizleyip dolaba katabilirsin.
patlıcan.biber bunları oyup dolaba katabilirsin.
patlıcanı ve biberi közleyip yine dolaba katabilirsin.
patlıcanı küp küp doğrayıp domatesle kavurup buzdolabı poşetine katabilirsin yemeklerde kullanırsın istersen kavanoza katabilirsin.
karnıyarıklık patlıcan kızartabilirsin
biber kızartıp domastes kavur kızarttığın biberle karıştır dolaba koy kışın çıkart ye .
patlıcanı küp küp doğrayıp kızartıp yine domatesle karıştırıp dolaba koyabilirsin aynı biber gibi.
salatalıkları küp küp doğrayıp dolaba katabilirsin kışın cacık yaparsın.
sarımsakları soyup buzdolabı poşetine katıp dondur içinden lazım oldukça alırsın.Buzunu cozdurmeden kullanin eger yaşadığınız sehir cok sicaksa sarimsaklari disarida hic bekletmeyin hemen bozulur
mısır koyabilirsin .
börülceyi domatesle kavurup koyabilirsin.
domates sosunu kavanoza katabilirsin.domatesi kavurup kavanozlarsın kapakların yeni olması gerek.
Hayir olmuyor ayri ayrı kavurmaya gerek yok ayni tencereye dograyip kavurabilirsiniz,zaten hafif diri kalir,buzluga koyarsaniz yemek yaparken en son patlicani eklersiniz buzunu fazla cozdurmeye gerek yok.merhaba patlıcanı küp küp domatesle kavurduktan sonra tüketmek için çıkarınca tadında bozulma oluyomu
bide ayrı ayrı kavurup sonra mı birleştiriyorusnuz
Pisirirken buzunu eritmeden doldurup pisirin daha güzel oluyorDolma biberi buzluga çiğ koyan var mi diye soracaktim, 2 kisi yazmis sanirim. Ben de bi tanıdıktan duydum da bu sene ilk defa koydum buzluga :)
Kıyılmış soğan buzlukta ne kadar kalıyo? Bayadır niyetleniyorum cesaret edip atamadımBuzluk icin çoğu arkadaş zaten baya fikir sunmuş. Kişa hazirlik olmasada bence 2 boy iyisinden düdüklü tencere her eve lazim.
Kuru fasulye toplamda 30 dakika sürüyor. Lokum gibi et sote yapiyorum 10 dakika icinde. Aldığım en faydali ürünlerden biri.
Meyvaların çocuğunu püre yapabilirsin. Yoğurt, pasta üzerine cok güzel oluyor.
Buzlukta olmazsa olmazim: kıyılmış soğan, sarimsak ve maydanoz/ nane.
tavuk eti
İki boy köfte
Ben sebze vs fazla atmiyorum buzluğa. Konserve daha güzel bence. tariflerini zamani gelince yazarim
Kıyılmış soğan buzlukta ne kadar kalıyo? Bayadır niyetleniyorum cesaret edip atamadım
ben genelde 1 kilo sogani kiyiyorum ve yaklasik 2-3 ay icinde bitiyor.
yani 6 ay kesin dayanir ama hic denemedim
Buzunu eritmeden alıyorsunuz degil mi yemeklere.ben genelde 1 kilo sogani kiyiyorum ve yaklasik 2-3 ay icinde bitiyor.
yani 6 ay kesin dayanir ama hic denemedim