günaydın... meyve yemesi çok güzel. eğer ektsra içecek istemiyorsa sıklıkla, bence alışmasın daha iyi:) benim dediğim zaten meyvenin suyunun suyu oluyor:) kaynayınca pek birşey kalmıyor içeriğinde. ancak ev yapımı olduğu için ve hazır olanlara alternatif olarak tercih edilebilir.
meyveleri yıkayıp bütün olarak tencereye koyuyorum, üzerine az su koyup, meyveler çatlayana kadar pişiriyorum. sonra ince süzgeçten geçirip ayrı bir tencerede üzerine şekeri de ekleyip kaynatıyorum. kaynarken üzerindeki kefleri sürekli alıyorum, bir süre sonra çıkmıyor artık. o zaman kavanozlara koyup konserve gibi kapatıyorum. buzdolabında da uzun süre rahatlıkla kalıyor birşey olmadan, bir kısmı o şekilde de kalabilir. yarım kg kadar meyve, 1 bardak kadar su ve 1 bardak şeker yeterli oluyor. siz artırıp azaltabilirsiniz.
vişne ve erikle çok berrak, pürüzsüz bir kıvamda oluyor. benim oğlum artık pütürlü sevmediği için bu yolu deniyorum. önceden pütürlü olarak, kaynatıp blendırdan geçirip verirdim birçok mevveyi. şu ara istemiyor. siz bu şekilde marmelat kıvamında pişirip de sonra suylada seyreltebilirsiniz.
bir de Ramazan şerbeti yapıyorum. hibiskus tarcın falan... cap.. markasının çıktığında müptelası olmuştuk:) ben de evde kendim yapamaz mıyım diyerek ve araştırarak bulduğum sonuçlarla güzel birşey ortaya çıktı:) iftarda gelen misafirlerime kadehlerde buzla ikram ediyorum, genelde hazır zannedilerek beğenilerek içiliyor:) isterseniz onu da yazarım.
bir de ben bu tür kaynatılan şeylerin içine bir parça zencefil atar, pişince çıkarırım. şifa niyetine diye... yemeklere ve çorbalara da koyuyorum, en son alıyorum.
benim oğlum içecek sevdiği için farklı birçok şey denedim. bitki ve meyve çaylarının soğuk olanları, bildiğimiz soğuk çay, farklı şerbetler, limonata, meyve suları vs... inşallah siz de hazır kullanmadan devam edersiniz...