- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
-
- Konu Sahibi bella-donna
Kıskanmıyorsa evlenmekten vaz mı geçecek?merhaba arkadaşlar,
bu seferki sorun benim değil,arkadasım bana danıştı bende sizlere danışayım dedim,parlak fikirlere ihtiyacım var :) şimdi arkadaşım aşağı yukarı bir senedir biriyle görüşüyor,kendisi 28 görüştüğü kişide sanırım 32-33 yaşlarında.birbirlerini seviyorlar,Ciddide düşünüyorlar,yakın zamanda ciddi adım atacaklar gibi,aileler biliyor yani.sorun şu; arkadaşım sevgilisininin kıskanıp kıskanmadıgını merak ediyor.yani simdiye kadar hic göstermedi diyor.sevgisi,ilgisi eksik değil bundan şikayetini duymadım hiç.kaba bir sözü,bir tartışmalarıda olmamış,süper anlaşıyorlar.nasıl anlayabilir kıskandığını? Ben arkadasımın nerde nasıl adım atacağını bilen bir insan olduğundan,kıskandığını göstermiyordur,senden emindir dedim ama ikna edemedim...sizce ne yapılmalı veya nasıl vazgeçiririm bu düşüncesinden?
Bende bunu sordum,sonucta hic bir sorunları yok.kıskançlık yapıp hayatı zehir etse dahamı iyi diye ama yinede merak ediyormuş.şimdi herhangi bir oyuma başvursa arkadaşım onun gözünden kesin düşer,çünkü anlattığı kadarıyla çok olgun aklı başında biri..bende açıkcası şunu yap bunu yap diyemedim,çocuksu gelir bana o Yüzden danışayım dedimKıskanmıyorsa evlenmekten vaz mı geçecek?
Aklı başında, kendine güvenen, karşısındakine güvenen insan kıskanmaz.
Eğer bunu anlamak için saçma sapan işlere girerse hiç hoş şeyler olmaz gibi geldi bana.
Bencede :) bide arkadaşım kısıtlamaya gelmez pek,kıskansa baskı yapsa kesin sıkılır ben iyi tanırım onu ama dertsiz başına dert Arıyor işte :)Senden emindir..
Ne güzel söylemişsiniz..
Bu kadar güzel giden bir ilişkiyi, karşılıklı sevginin ve saygının olduğu bir ilişkiyi kıskançlıklarla alevlendirmeye ne gerek var :)Allah bozmasın ..
Kesinlikle! Zaten öyle oyunlar,taktikler falan bilmez pek,o Yüzden danışmak istemiş ama verdiğim cevaplar pek tatmin etmedi kendisini sanırım.bende dedim bide bizim kızlara danışayım :)"Bu hayatta bir türlü anlam veremediğim şeyler-top 5" listesi yapsam kıskanılmak istemek kesinlikle bu listeye girer.
Arkadaşınıza söyleyin; koca kadın olmuş, bıraksın böyle şeyleri. Kıskanıldığını görmek için anormal işlere kalkışmasın, lütfen.
O Yüzden bende başlığa kıskanılmak ayrı dert,kıskanılmamak ayrı dert yazdım.hakikaten bizleri memnun etmek güç ya :) derdi yok ya dert arıyorYani kıskansa kafasında uydurduğu şeylere inanıp her akşam o adama baktın şuna şöyle yaptın diye dövse iyi mi? Balkona çıkıp çamaşır asıyo diye kıskanılıp gözü mor gezen kadınlar var. Yani biz kadınlar bazen açık açık kaşınıyoruz, başımıza bela arıyoruz.
Haklısın.dediğim gibi karşısındaki kişide çok olgun,çok beyefendi biri.yani konuşmalarını falan duydum,çok kibar ve iltifatını falan eksik etmez.arkadaşımda çok olgundur aslında ama neden böyle bişeye ihtiyaç duydu anlamadım.sonuçta sevgisini hissediyor.arkadaşınız ne bekliyor tam emin olamadım.
sevgilisi 32-33 yaşlarında diyorsunuz o yaşta adam zaten "onu giyme, bunu yapma, şununla konuşma" triplerine girerse çiğ olur.
belli ki kendisine de sevgilisine de güvenen hayatındaki insanın kendi kararlarını verebilecek olgunlukta olacağını düşünen bir insan.
sevgilisi yaşına uygun davranmış, arkadaşınız da yaşına uygun davransın ergen liseli oyunlarından uzak dursun.
28 yaşartık olgunluğun başladığı, oyunların, taktiklerin rafa kaldırıldığı bir yaş olmalı. Karşısındaki adam da olgunsa eğer yapacağı her saçma sapan iş onun hanesine bir eksi olarak yazılacaktır.Bende bunu sordum,sonucta hic bir sorunları yok.kıskançlık yapıp hayatı zehir etse dahamı iyi diye ama yinede merak ediyormuş.şimdi herhangi bir oyuma başvursa arkadaşım onun gözünden kesin düşer,çünkü anlattığı kadarıyla çok olgun aklı başında biri..bende açıkcası şunu yap bunu yap diyemedim,çocuksu gelir bana o Yüzden danışayım dedim
Oda geldi dilime ama söyleyemedim kırılmasın diye :)Kiskanan insanin ya ozguveni yoktur ya muhatabina guvenmiyodur. Arkadasin belasini ariyo galiba
sevgisinden emin olmasa bir derece anlam veririm, sevgisizlik abuk sabuk şeyler yaptırır o psikolojiyle de. garip kıskandırma oyunlarına girerse sevgilisinin hem güvenini hem saygısını kaybedebilir arkadaşınız, bu konuda uyarın bence.Haklısın.dediğim gibi karşısındaki kişide çok olgun,çok beyefendi biri.yani konuşmalarını falan duydum,çok kibar ve iltifatını falan eksik etmez.arkadaşımda çok olgundur aslında ama neden böyle bişeye ihtiyaç duydu anlamadım.sonuçta sevgisini hissediyor.
Yaniiiii.bide gerçekten arkadaşım çok olgundur.nerde nasıl davranacağını bilir ama bu konuda çark etti olgun düşünmüyor benceArkadaşın daha ne istiyor Allah aşkına böyle birisini bulmuş, ne güzel hem kendine hem arkadaşına güveniyor demek ki. Özgüven tam... İlgi alakada var eee daha ne
Onu dedimde dalgamı geçiyorsun dedi.yani örnek verdim kıskançlıktan biten ilişkileri falan ama yok kar etmedi.ne yapmak istiyor anlamış değilimaaa bir sene boyunca hiç mi kıskanmamış ya o zaman cidden kıskanç biri değil ne güzel rahat eder , her kadın şanslı değil bu konuda değerini bilsin.