• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık ve şüphe

miadolu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
18
0
86
Ankara
merhabalar benim sorunum bana göre çok büyük ve bana çok acı veriyor..aşırı derece paranoyak ve kıskanç düşüncelerimle başa çıkamıyorum..her seferinde yanıldığımı anlıyorum ama bir gün yaa...diye başlayan cümlede takılıp kalıyorum ne yapacağımı ne edeceğimi bilemez durumdayım başa çıkamıyorum ve ızdırap veriyor bu durum bana yardım istiyorum dr a gitmiyorum ilaç verip yolluyor kullanmak istemiyorum ama çok bunalıyorum

en basit annemi bile kıskanabiliyorum sürekli şüphe içinde geziyorum erkek arkadaşımı kıskanıyorum ama çocuğun yaptığı hiç bişi yok 2 yıldır birtek yanlışını bile yakalamadım ama beynimden bu düşünceleri atamıyorum

hııım vakit kaybetmeden bir uzmanla görüşmelisin bence anladığım kadarıyla kendin kurgulayıp oynatıp sonrada rahatsızlık duyuyosun mutlaka yardım al ihmal etme sakın

annemin bile başka bi erkekle görüşebileceğini düşünüp sıkıştırıyorum sonra utanıyorum bu yaptığımdan internette deli gibi erkek arkadaşımı aratıyorum bi yerden bişey çıkarmı acaba diye ama yok olmadığınıda biliyorum çocuk her dakka benimle nerdeyse 10 yıldırda tanıyorum üstelik melek gibi bi insan annemde çok çekmiş bi kadın öğretmen aynı zamanda paranoyak mı oldum deli mi oldum şizofren mi oluyorum anlamıyorum ama çok canım yanıyor

canım bu sorun gerçekten seni aşmış kendi çabalarınla hallolcak gibi değil yani elinde olan bişey değil engel olamıyosun anlayabiliyorum annenede anlatıp birlikte hareket edebilirsiniz kendine zarar vermekten kurtul biran önce

annemede anlattım zaten anlatmasamda fark edilebiliyo bi kaç kere bu konu için bi dr a gittim bana senin çaren yok dedi prozac verdi onuda biraz kullanıp bıraktım.erkek arkadaşım çok anlayışlı yardımcı olmaya çalışıyo ama nereye kadar ona bunu fazla belli etmeden durabilirim ki offff dayanamıyorum artık

'senin çaren yok' bu ne biçim bi yaklaşımdır sen inancını yitirme tabiiki çareler var sen en iyisi başka dr. lara görün sen yeterki umudunu yitirme iyi olucağına inan sen istedikten sonra üstesinden gelinmicek şey yokyerimseniben

:D inşallah en yakın zamanda düzelir bu durum çünkü artık rahat uyumak istiyorum evde ses dinlemek istemiyorum çok teşekkür ederim

bi psikiyatriste gidin.. verdiği ilaçları da düzenli psikiyatristiniz bırakın diyene kadar kullanın

psikiyatriste gittim senn çaren yok dedi bana kendi kendine vazgeçeceksi,n bundan edi ama olmuyo işte bu kuşku ve şüphe geçmiyo ilacı baya kullandım ilaçda aldım ama maalesef oda bi işe yaramadı

merhabalar benim sorunum bana göre çok büyük ve bana çok acı veriyor..aşırı derece paranoyak ve kıskanç düşüncelerimle başa çıkamıyorum..her seferinde yanıldığımı anlıyorum ama bir gün yaa...diye başlayan cümlede takılıp kalıyorum ne yapacağımı ne edeceğimi bilemez durumdayım başa çıkamıyorum ve ızdırap veriyor bu durum bana yardım istiyorum dr a gitmiyorum ilaç verip yolluyor kullanmak istemiyorum ama çok bunalıyorum

endrikonoloji bölümüne gitsen belki hormanlarınla ilgili bir problem vardır
troit bezinin salgısının yetersizliği ile fazlalığının değişik ölçülerle birleşmesi sonucu problemli kişilik tipleri oluşabilir

Ben de aynı senle aynı şeyleri hissediyordum kıskançlık ve şüphe,, iki erkek arkadaşımdan da bu aptalca şüpheler nedenyle ayrıldım,, internetten araştırmalar, bütün arkadaşlarını incelemeler kendi kendime senaryolar yazma, geceleri şüpheden düşünmekten uykusuzluklar,, üç hafta önce doktora gittim,, prozac yazdı bana,, 3 haftadır kullanıyorum, doktora gitmeden iki gün önce erkek arkadaşımdan ayrıldığım için kıskançlık krizlerim daha azaldı haa mutlu muyum değilim ama biraz daha sakinleştim. Sürekli bana geri döneceğini düşünüyorum şimdi de..
bunu yaşayıp da şimdi üstesinden gelen arkadaşlardan yardım bekliyorum. paylaşırsanız sevinirim,,
Mutlu günler..

carminas arkadaşım bu çok lanet bi duygu öyle böyle değil..bende prozac kullandım ama hiç bir etkisini görmedim üstelik sadece kilitlenmeler oldu çenemde...bi yerde yürürken etrafıma bakınıyorum acaba erkek arkadaşım bana yalan mı söylüyo şimdi bi kafedede bana işteyim mi diyo diye ama işte olduğunu da biliyorum...deli gibi kalbim çarpıyo bu düşünce aklıma gelince....sadece erkek arkadaşıma yapsam bunu diyeceğim ki kıskançlık ama ben evdede böyle yapıyorum uyumadan önce ses dinliyorum acaba evdekiler ne konuşuyo falan die....sürekli şüphe fala.emeru arkadaş endokrinoloji ile ilgisi olabileceğini yazmış tiroit bezi ile ilgili olabilir diye bunu bi araştırmak gerekli gibi geldi prozactan falan önce...

bu sorun bende de var arkadaşlar devamlı kafamın arkasında başka düşünceler var. aynen miadolu arkadaşın dediği gibi bende erkek arkadaşım işteyim deyip başka yerlerde mi diye kafamı yoruyorum.evine gidince her yeri didik didik ediyorum bir iz bulayım diye bulamıyorum o ayrı konu ama şüphe ve kıskançlık beynimi kemiriyor ve bu gidişle beni terk edecek çok sevdiğini söylesede.bundan kurtulmak istiyorum ..

arkadaşlar bence hiçbirşey nedensiz değildir mutlaka sizin yaşadığınız bişeler vardır bu konuda birilerine inanamayıp güvenemiyorsunuzdur.mutlaka birşey olmuştur önceden yoksa ne diye boşu boşuna böle şeyler düşünün.kafanıza çok fazla takmayın böyle şeyleri çünkü olan gene size oluyo siz yiyosunuz kendi kendinizi rahat olmaya çalışın tabii kolay bişe değil ama rahatlamaya çalışınnnnnnn.

bilmem farkındamısın ama içinde bulunduğun durum bi hastalık.... ve bence tedavi olmalısın...çünkü takdir edersinki hastalıkar tedavi edilerek aşılır...konuşarak paylaşarak sadece sorunları çözebiliriz.

bence kendini en kısa zamanda ikna et ve doktora git....geçmiş olsn iyileşmen dileğiyle...

Back