becerebilirsem yapmayacam zaten sizde dua edin de Allah ım fırsat vermesin onlaraeltin kayinvalidenlere cok yaraniyorsa kardes bu saatten sonra hic bir is yapma..birsey beklediklerindede eltimin elinden daha iyi geliyor o yapsin.ben bu tur seylerde iyi degilim de.kiymet bilmeyene bir cop uzum tasimayacaksin..heleki onu gozlerinin icine bakip ovuyolarsa..bir Allah razi olsunu cok goruyolarsa hic kafana takma...
gitmem istemedim ama eşim annemle bacımı biliyorsun bin tane şey söyleyecekler huzurumuzu bozacaklar git dedivalla canım adet dıye kendımı yoramam paraya kıysn kaynvlden temızlık ıcın bırısını tutsun ne yapıp yoruyorsn kndını.bedenıne yazık deglmı , sen adet bu dıye bedenıne ezıyt etmelımısnzkı salla öyle adeti yapmıyorm de
saglık sorunlarım var evvlendikten sonra ortaya çıktı küçük bi kasabada büyüdüm baba evinde rahattım hiççalışma hayatım olmadı evlendikten sonra kp derin ısrarıyla işe girdim ama patron askıntı ve laubaliydi çıktım iştenarkadaslar evet hepiniz okumus bir is sahibisiniz ayaklarinizinn uzerinde duruyor paranizi kazaniyorsun..ama sizinle ayni fikirde olmayip evde oturmayi tercih eden bayanlari sanki bir kucumseme bir asagilama hissediyorum..herkes ayni potansiyelde olsa zaten dunya yasanilir olmaktan cikardi..herkes birbirini tamamliyor iste..lutfen bizim geldigimiz bir kultur var onun etkilerini tamamen silmek cok cok yillar ister..
eltimin kendi evi olsa zaten gşitmezdim bana ne ama görümcemin olunca işte eltimin çok bilmişliği sinirimi bozduküçümsemek değil aslında bı kadının bu şeklde hor kullanrmısı affedilir birşey değil.istemem yanı hem cinsimin adet diye bedenini bu şklde yorması gıdersın kndı evını temzlersn ne demek begenmyrm bunu kaldır olmadı.kalk kndın kaldır ya karsı taraf emek wrms ugrasıyor hem burun kıvırıyorsun tekrardan bozduruyorsun.kendısı yapsın o zmn enayımıyız bız
eltim daha 3 4 haftalık evli hamilelik yok onu bahane ediyor açıkca belli ediyor ama kv de de diğerleri neden bilmiyorumeltimi pof poflayıp duruyorlar tamam keşke iyi olsunlar ama inşaallah eşimde beni dinlerse pek görüşmeyecem eltiyle ve kv deyle ama yinede acayip moralim bozulduyazınızda çok detay bana garip geldi.
Eltinizle kendinizi kıyaslamayın, sizin huyunuz farklı, onun huyu farklı.
Ben o yüzden sizde gördüğüm hatalı davranışlar üzerinden yorum yapacağım.
1- Ziniyi kaldırma meselesi: Eğer ki çok ağır ben kaldıramam dedi ise herkes, siz de kaldırmayacaksınız. Kaynınız oradaymış, ona söyleyeceksiniz.
2- Sofra henüz kalkmamış siz 15 dakika odadan ayrılmanıza rağmen: Tam odaya girdiğinizde lafı çarpacaksınız. Bu sofra bu kadar bekler mi diye. Sonuçta hamilelik şüphesi olan eltinin sofrayı kaldırmaması için sözde bir bahanesi varsa, odadaki diğer 4 kişinin elleri armut mu topluyor.
3- Çocuğunuzla daha fazla ilgileneceksiniz, her ihtiyaacını siz göreceksiniz, o arada işler aksıyorsa aksasın boşvereceksiniz.
4- Eşiniz işten gelmiş, elbette ona hizmet etmek istersiniz, ama diğerlerine de hizmet etmek zorunda kalıyorsanız, o zaman eşinizle konuşacaksınız ve daha az akşam yemeği ziyaretlerine gideceksiniz.
5- Maddi durumunuza göre kp nin aldığı eşyaları peyder pey evden atacaksınız. Sorarlarsa bu kadar sabrettiğim yeter o eşyalara diyeceksiniz.
Ve maalesef şunu unutmayın, ailelerde genelde problemi ilk gelin, ilk çocuk, ilk damat çekiyor. Sonrakiler daha kıymetli oluyor. Bunu da aklınızda bulundurarak çok dertlenmeyin derim.
hayır ama kp der mendebur adamın teki daha fazla para koparırsam umuduyla işe soktu 3 ay ısara etti ama ben çıktım iştenkayın pedirn evindemi yaşıyorsunuz. nasıl oluyorda kayın peder istiyorda siz çalışıyorsunuz.
çok şükür 4 aydır kendi gidiyor beni sadece 3 kere götürdü bu süre zarfındamesafe şart eşiniz kndısı gıtsın .siz nadır görusun .
ne olduysa ilk bebgimi kaybetmem le başladı eşim yanımda olmayı bıraktı kv deler ezdikçe ezdi ama şaşıyorum eltime olan yaklaşımlarını görünce aca ba ayrı kişiler mi diye kv demler içinlütfen mesafyı koyun artık haddlerini bıldırın yazık evlendkten sonra nasl olurda hastlklarınız cıktı.demekki sinir stres yptınız.eşinizin sizi sahıplnmesı gerekıyor ezdirmemsi lazım .ben aılemden öyle gördm babbnem annem ıcın bırsy dedıgınde babam annemı svnmustu annemı ezdrmemıstı hıc bır zaman
işte yasadıgımız kulturun altında cogu zamn kendı kendımızı ezıyoruz..bunlar hep kokenlerımızın bıze asıladıklarından dolayı gelıyor..gelın erken kalkar gelın hızmet eder gelının adeta kolelestırdıgı toplumdan aslında sıyrılabıldıgımız kadar etkılerınden sıyrılmaya calısıyoruz..aslında yardımlasmak guzeldır..abım evlenecek ıcın gıdıyor evını duzeltmek sermek bırseyler ortaya koymak ıcın ben bbunu hızmetcılık olarak gormuyorum..ama yaptıgım ıs begenılmıyor ustune laf solenıyorsa degıl elımı uzatmak yan donupde bakmak ..küçümsemek değil aslında bı kadının bu şeklde hor kullanrmısı affedilir birşey değil.istemem yanı hem cinsimin adet diye bedenini bu şklde yorması gıdersın kndı evını temzlersn ne demek begenmyrm bunu kaldır olmadı.kalk kndın kaldır ya karsı taraf emek wrms ugrasıyor hem burun kıvırıyorsun tekrardan bozduruyorsun.kendısı yapsın o zmn enayımıyız bız
eltim daha 3 4 haftalık evli hamilelik yok onu bahane ediyor açıkca belli ediyor ama kv de de diğerleri neden bilmiyorumeltimi pof poflayıp duruyorlar tamam keşke iyi olsunlar ama inşaallah eşimde beni dinlerse pek görüşmeyecem eltiyle ve kv deyle ama yinede acayip moralim bozuldu