- 18 Ocak 2023
- 294
- 105
- 24
-
- Konu Sahibi yagmursonmz
Emin olun anneme ne yaptıysam zamanında kaynanama da yaptım ön yargılı olmayınkuyumcuyu ustunuze yapsinlar bence.
Ayrica gorumcemi benden cok düşünüyorlar ne demek ya? Siz annenizle kayinvalidenizi ayni kefeye mi koyuyorsunuz?
İnşallah adamın başının etini yemiyorsunuz böyle konuşarak,neden sizi hediyelere boğsun kayın aileniz?Ben de tek gelinim ama hiç böyle triplere girmek aklıma gelmedi,ben mi çok safım acabaKaynanamı sevemiyorum , anlatacak çok şey var ama şöyle diyim nişanlıyken bile eşimle anlaşıyoruz eşim arkamda duruyor diye bana büyücü dediler arkamdan , kaynanam evet genç ama sürekli benimle aşık atmasından bıktım evlendik evime ne alsam gidio alıyor aynısından fesatlanıuor gelini olarak bana suana kadar bir terlik dahi almadı tek gelinim bir de eşim tek oğlan Allah'a şikür eşim birşeyimi eksik etmez bu onlara batıyor kıskanıyorlar laf açılınca sürekli para biriktirin diye akıl veriyorlar bir buçuk senedir ne kaynanam ne Kayınpederim bize maddi olarak evimize hiç bir şeyde destek olmadılar bana bir kere kızım eksik bişeyin özendiğin birleyin vae mı diye sormadılar bu arada durumları iyi benim beklediğim düşünülmek manevi olarak dahi kendi kızları gibi hissetmedim üzülüyorum ben onlara sevgili ilken bile çok hediye alan biriydim evlenince de yaptım sonradan kestim anlayınca karşılık alamayınca içlendipim çok şey var eşime anlatıyorum dinliyor hak versede koymwsı gereken mesafeyi koymuyor ailesine ona dert yanıyorum o da bıktımboşver deyip geçiştiriyor yoruldum açıkçası kendimi salak gibi hissediyorum suratım düşünce bana tavır alır gibi hareketler sergiler kaynanam blöf yapmayı çok sever hep ona hep ona olcak benim de kocam saf hep iyi niyetli sen yap et boşver der ama artık onlara içimden gülmek dahi gelmiyor bir ara beni whatsapında sona almıs benim durumlarıma bakmamak için o derece çekemeyen bir kadın ama herkesin yanında kibarcık ikinci kızım varımız yoğumuz der eşimle alakalı sürekli aynı şeyler nispet yapar givi anlatır bana bunu alıyordu yapıyordu sıkıldım artık oğlum oğlum başka bişey bilmiyor oğlum beni eskisi givi aramıyor bekarken böyle değildi diyor ki ben kocama asla arama etme demem
Böyle bir beklentim yok illaki bir gün zaten hepsi eşime kalıcak şuan bahsettiğim konu çok başka aslında içlendiğim nokta bu değil
Bize yararları yok ama bizden eşimden hep beklentileri var ona sinir oluyorum beklenti üzüyor haklısınızOlabilir canim ama dediğim gibi önemli olan eşin, onun haricindekilerden bekleme birşey
Bahsettiğim hediye değil herkes o noktadan cevap veriyorİnşallah adamın başının etini yemiyorsunuz böyle konuşarak,neden sizi hediyelere boğsun kayın aileniz?Ben de tek gelinim ama hiç böyle triplere girmek aklıma gelmedi,ben mi çok safım acaba.Tövbe tövbe,gece gece ayarlarımı bozdunuz.
öyle olur inşallah teşekkürlerBir kaç sene sonra tinlamazsin . Sikinti etmeyin
Allah yardımcınız olsun eşleri üzmeye değmiyor pişman oluyorum bende bazen ama insan etkilenmiyor değil kendi kendimizi yıpratıyoruz erkekler gibi biraz gamsız olmak lazımAllahım biz gelinlerin sesini duyun başta kaynanam olacak kadının ve zalim olan kaynanaların canını alın amin.
Benimde kaynanamın yaptıkları yer bile kabul etmez bana yaptığı herşeyi Allah’a havale ediyorum ki baktım olmadı en son boşanacağım.
Gorumcenize de kalacak.
Orası beni ilgilendirmiyor bize kalan bize yeterGorumcenize de kalacak.
Bana hediye almıyor diye mi tekrar okuyun ben ne yapıyorsam aynısını yapıyor diyoeımNiye siz sürekli bir şeyler alınması gereken kişi oluyorsunuz ? Eşiniz bir şeyinizi eksik etmiyor kayınvalidemiz hediye almıyor diye hasetlendigini düşünüyorsunuz ? Engeli olan bir durumunuz mu var ? Çalışın kendiniz alın esinizin ya başka birinin bunu yapması için sebep ne ? Kendinizde bu hakkı nasıl buluyorsunuz hayret ettim
Orası beni ilgilendirmiyor bize kalan bize yeter
Kız erkek arasında bir fark oluyor ya hani saçma sapan yerlere takılacaksanız yorum atmayın mümkünse maddi olarak bakmayın diye yazmışım zaten oraya samimiyetten bahsediyorum ben sevmek düşünülmektir bana göre samimiyeti hissetmektir orda da demişim kendi babamı kaybettim onlardan da o samimiyeti sevgiyi hissedemedim kendi kızları tabi ki benden daha çok sevecekler karşımda yanımda olunca içleniyorum istee istemez kocamın yaptığı gösterdiği sevgi başka onların ki başkaHepsi kalacak dediniz ya ondan dedim.
Size yorumsuzum herKayın ailede herkesin onu kıskandığını sanan, çekemediğini düşünen gelin vakası. Allah aşkınıza gidin kitap okuyun, üniversite okuyun, çalışın, paza kazanın, kendi ihtiyaçlarınızı kocaya ve ailesine kalmadan kendiniz görün, kendinizi geliştirin de böyle şeyleri düşünmeye vaktiniz olmasın; evde tavuk gibi kurulup çekemiyollaaaaa kıskanıyollaaaaa, kocamla anlaşmam kudurtuyorrrr, evime airr fryerrrr alsam gısganç kaynanam da alüyürrr, bana bir terlik bile almadılar, evimize maddi katkıları yok triplerine giren gelin tiplemelerine bakıyorum da kıskanılacak hiçbir tarafları yok kusura bakmayın.
Sizinle teknik olarak hiçbir bağları yok, sadece oğullarının karısısınız, tabii ki kendi kızlarıyla hiçbir zaman bir olamazsınız; ayrıca sevmek gibi bir mecburiyetleri de yok. Biz de geliniz böyle kurulmuyoruz beklentiye de girmiyoruz, çok saçma. Biz ailelerimize hatta kayın ailelerimize soruyoruz bir ihtiyacı olup olmadığını, aileler zaten büyütmüş yıllarca özveriyle belli bir yaşa getirmiş bir de hediye maddi yardım bir şeyler alınmasını falan mı bekleyeceğiz yaşını almış insanlardan. Evlendik her şeyimizi kendimiz yaptık, aileler zaten bizi büyüterek meslek sahibi olmamız için elinden geleni yaparak yapacağını yaptı; geri kalan gönüllerinden ne koparsa.
off cidden yorum yapmayın yapmak için aynen kendi kendime böyle düşünüyorum zahmet etmişsin uzun uzun yazarakKayın ailede herkesin onu kıskandığını sanan, çekemediğini düşünen gelin vakası. Allah aşkınıza gidin kitap okuyun, üniversite okuyun, çalışın, paza kazanın, kendi ihtiyaçlarınızı kocaya ve ailesine kalmadan kendiniz görün, kendinizi geliştirin de böyle şeyleri düşünmeye vaktiniz olmasın; evde tavuk gibi kurulup çekemiyollaaaaa kıskanıyollaaaaa, kocamla anlaşmam kudurtuyorrrr, evime airr fryerrrr alsam gısganç kaynanam da alüyürrr, bana bir terlik bile almadılar, evimize maddi katkıları yok triplerine giren gelin tiplemelerine bakıyorum da kıskanılacak hiçbir tarafları yok kusura bakmayın.
Sizinle teknik olarak hiçbir bağları yok, sadece oğullarının karısısınız, tabii ki kendi kızlarıyla hiçbir zaman bir olamazsınız; ayrıca sevmek gibi bir mecburiyetleri de yok. Biz de geliniz böyle kurulmuyoruz beklentiye de girmiyoruz, çok saçma. Biz ailelerimize hatta kayın ailelerimize soruyoruz bir ihtiyacı olup olmadığını, aileler zaten büyütmüş yıllarca özveriyle belli bir yaşa getirmiş bir de hediye maddi yardım bir şeyler alınmasını falan mı bekleyeceğiz yaşını almış insanlardan. Evlendik her şeyimizi kendimiz yaptık, aileler zaten bizi büyüterek meslek sahibi olmamız için elinden geleni yaparak yapacağını yaptı; geri kalan gönüllerinden ne koparsa.
Kız erkek arasında bir fark oluyor ya hani saçma sapan yerlere takılacaksanız yorum atmayın mümkünse maddi olarak bakmayın diye yazmışım zaten oraya samimiyetten bahsediyorum ben sevmek düşünülmektir bana göre samimiyeti hissetmektir orda da demişim kendi babamı kaybettim onlardan da o samimiyeti sevgiyi hissedemedim kendi kızları tabi ki benden daha çok sevecekler karşımda yanımda olunca içleniyorum istee istemez kocamın yaptığı gösterdiği sevgi başka onların ki başka
Kız erkek arasında bir fark oluyor ya hani saçma sapan yerlere takılacaksanız yorum atmayın mümkünse maddi olarak bakmayın
Erkek kız arasinda miras hakki eşittir hiç bir fark olmuyor. :) sacma seyler olmazsa sacma yerlere takilmayiz.
Bu ne yaaa!!! Konu zaten sıradan, vakayı adiyeden tablo. Kız-erkek çocuk ayrımından nefret ediyorum. Bir türlü bu iki cinsin eşit olduğu kabullenilmiyor ve hala arada fark olur diye hem de hemcinslerimiz tarafından yazılabiliyor. Bazı ebeveynler de böyle davranıyor, insan çocukları arasında nasıl ayrım yapabilir yaa!!!Eşinizin ailesinin malının hepsinin eşinize kalacağını düşünüyor, üstelik kız ve erkek evlat arasında mirasta farklı uygulama olacağını sanıyorsunuz. Ama hukuken eşitler bilginiz olsun.