Ben eşimin asla benim tarafında olmayacağını kabullendim bunun yüzünden inanılmaz kavgalar ettik boşanmaya kadar geldik yok olmuyor o yuzden kirk kere Musa diyecegime bir kere Allah derim kendi basimin caresine bakiyorumEşim ve bende "aileciyiz" ama biliyoruz ki bizim nazımız kendi ailemize geçer. Biz birşey söylesek kavga çıksa bile ertesi gün unutulur. Gelin veya damat birşey söylese ohoo daha torununun torununa kadar mesele olur. Onun icin ilk herkes kendi ailesine müdahale eder. Gerekse tabi herkes kendince de birseyler söyleyebilir. Ama şimdiye kadar böyle büyük krizler çıkmadan idare ettik. O "altdan al" iş iyi hoş da ama sahsen iyi bir öğüt değil. Tabi olur olmaz yerde olay çıkartmaya gerek yok, ama kendi haklarını ve kendi huzurunu korumalisin. Bazen hepimiz karşı tarafı idare ederiz orası normal iki farklı aile birleşiyor. Ama görümcenizinki bundan çıkmış durumda. Ben insanların hayatıma negatif enerjilerini sokmalarina müsade etmiyorum.
E tabi ki bilmemeleri imkansız.Bence onlar da bal gibi biliyorlar bunu ona rağmen hem kendilerini kandırıyorlar hem beni çileden cikariyorlar
Sizi rahatsiz etmiyor mu en gerizekalilarin bile kendiyle sizi kiyaslamasiBEN KISKANILMAYI SEVİYORUM SANIRIM :) H,Ç KİMSEYE BİRŞEY ISPATLAMAK İÇİN BİR DERDİM YOK GÖRÜNÜYOR HERŞEY ZATEN COOL DURUŞLU TAKILIYORUM İNŞ SEN DAHA FAZLA KAZANIRSIN DE AAA ÖYLEMİ NE GÜZEL DE Bİ SÜRE SONRAA SENDEN BEKLEDİKLERİNİ ALAMIYINCA BIRAKIYORLAR
Tövbe de kizHayranlik duydugunuzu hissettirin bakalim hala ayni mi ters psikoloji
Ben buraya kendisine kotu davranan gorumce es kaynana vs kisilerden şikayet ederken karsidakini kucumseyerek kendini kanitlamaya calisan kadinlarin samimiyetine inanamıyorum artik.
Ornekler
Beni kiskaniyor surekli oyle yapiyor boyle diyor ama kendisi okul okumamis 3bintl maas aliyor alt tarafi, gotu de buyuk ben guzel bir kadinim boyum posum super vs...
Konu sahibesi sizin konunuza denk geldi ama coook boyle konular okumaya basladim da fikrimi belirtmek istedim. Biraz sizde de sezdim kizi beğenmiyor olusunuzu. Acaba ona fark etmeden yukaridan bakmis olabilir misiniz?
He ama daha sizinle tanismadan bile evde kendini yerden yere vurmasi komik, esinizin size bunu saftrik gibi anlatmasi daha komik
Bir altta arkadas net sekilde anlatmis cozum odakli olmusTövbe de kiz
Acindirma politikasiBen de aynı durumu sık sık yaşıyordum, kv,eşimin kardeşi ve eltim sürekli eltimi övüp duruyorladı. Devlette çalışan atanmış bir öğretmen olduğunu, ideal kadın mesleği olduğunu hiçbiryerde çalışmanın devlette çalışmanın yanına dahi yaklaşamayacağını söyleyip duruyorlardı. Ben özel sektörde çalışıyorum ve bir öğretmenin 30 yıl çalışsa da alamayacağı maaşı beşinci yılımda çoktan almaya başlamıştım. Ama ben ne yaptım, onlar öyle dedikçe evet haklısınız keşke ben de devlette çalışsam ama böyle denk geldi napalım artık, ben onun kadar şanslı değilmişim deyip kestirip attım ve bir öğretmenin hayal bile edemeyeceği bir şey yapıp kalkıp eşimle güzel güzel Hollanda'ya yerleştim.
Ama sorsan hala özelde çalıştığım için çok zor durumdayım, hala denk geldikçe bok atarlar, ben de evet haklısınız derim. Kalkıp da iq toplamları 5 olan insanlara kendimi kanıtlama derdine düşmem. Siz de öyle yapın bırakın kendi totolarını kaldırsınlar.
Bu yontemde etkiliBöyle tiplerle şöyle başa çıkılır:
-Sohbet mi ediyorsunuz, konu da övünmesine mi geldi. Tam onu dinlerken -bir dakika geliyorum deyip kalkacaksınız. Bayağı süre yanına gitmeyip sonra başkasının yanına geçeceksiniz. Bir şey derse -aa pardon canım unutmuşum ben seni diyeceksiniz
-Telefonla mı aradı.. Tam bir şey söylerken -canım çok pardon ben seni arayacağım kapatmam lazım diyeceksiniz. Sonra aramayacaksınız. Bir şey derse ay pardon unuttum yaa diyeceksiniz.
yani fırsat vermeyip değersizleştireceksiniz. Aynı taktiği kaynananıza da yapabilirsiniz. Kısacası değer vermeyin adam yerine koymayın
Fikrimi soran olmamıştı o zamanlar bir şey deyince aa fena gelin oluyordum çok çektim ama şimdi yapamiyorlar1 haftalık evli iken kuzenler gelip sizde niye kalıyor. Neyi öne sürüyorlar. Neden kabul ediyorsunuz.
Bir de bunu deneyeyim amaç o zaten onu hiç sağlamadığını rakip görmediğimi ona gostermekBöyle tiplerle şöyle başa çıkılır:
-Sohbet mi ediyorsunuz, konu da övünmesine mi geldi. Tam onu dinlerken -bir dakika geliyorum deyip kalkacaksınız. Bayağı süre yanına gitmeyip sonra başkasının yanına geçeceksiniz. Bir şey derse -aa pardon canım unutmuşum ben seni diyeceksiniz
-Telefonla mı aradı.. Tam bir şey söylerken -canım çok pardon ben seni arayacağım kapatmam lazım diyeceksiniz. Sonra aramayacaksınız. Bir şey derse ay pardon unuttum yaa diyeceksiniz.
yani fırsat vermeyip değersizleştireceksiniz. Aynı taktiği kaynananıza da yapabilirsiniz. Kısacası değer vermeyin adam yerine koymayın
Aslında sorun kendi delisini deli olarak görmemeleri malesef :) Görseler sorun olmayacak.Gelip 5 gün kalmışlarsa siz buna müsade ettiğiniz için kalmışlar. Esiniz de öyle. Saygısızlık yapıyorsa oracıkta ağzının payını vereceksiniz. Bir aileye gelin oldunuz diye ortadan saygı kalkmıyor. Herkes haddini bilsin. Mesafe candır. Gereksiz gitmeyin, gereksiz görüşmeyin. Yatılı misafir olarak da kabul etmeyin. Esiniz tüm bu olanlar olurken süs bebegi gibi kenarda duruyor sanırım. Bizim eşimle bir kuralımiz var: herkes kendi delisinden sorumlu. Benim ailemden biri sınırları zorlasa hemen müdahale ederim, aynısı onun içinde geçerli. Dediğim gibi herkes haddini ve yerini bilse sorun çıkmaz. Yok illaha sorun cikartmak isteyeni öyle bir yok sayarım ki, kendi varlığından şüphe etmeye başlar. O kadar basit
Diğer konularımı insanlar oraya çekiyordu burada da asıl konu öğretmenlik değil yani ben doktor olsaydım da tezgahtar olsaydım da ayni sorunu yasayacaktimPek tarzım değil diyorsunuz ama sizde bayağı bayağı hakaret edercesine küçümsüyorsunuz karşınızdakini.
Bide ne zaman konunuza denk gelsem hep bir öğretmenim lafı geçiyor, neden? Mesleğiniz gerçekten aile içinde bu kadar yer kaplıyor mu, merak ediyorum?
Ayrıca ona karşı somut bir kucumseme yok minimum derecede muhattabiz zatenPek tarzım değil diyorsunuz ama sizde bayağı bayağı hakaret edercesine küçümsüyorsunuz karşınızdakini.
Bide ne zaman konunuza denk gelsem hep bir öğretmenim lafı geçiyor, neden? Mesleğiniz gerçekten aile içinde bu kadar yer kaplıyor mu, merak ediyorum?
Bari şimdi cidden fena olun da dediklerine değsin hocamFikrimi soran olmamıştı o zamanlar bir şey deyince aa fena gelin oluyordum çok çektim ama şimdi yapamiyorlar