• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanç eltim kıskanç kızı

Yok benim aklım bir meslektaşımın kendi diline hakim olamamasını almıyor hiç bir şekilde. Kişilik özelliklerinizle ilgilenmiyorum bile. Sadece okula başladığımız anda öğrendiğimiz şeyleri hayatına adapte edememiş insanın iyi bit eğitimci olacağına inanmıyorum. Bu konuda fikrim sabittir.
Olabilir.neyse..benim için artık konu kapanmıştır😊iyi akşamlar

valla sizde değil komşunun kızında görüp kızım istese elimden geleni yaparım.neden çocuğum eksik hissetsin ki?? ben kızımı jimnastiğe yazdıracaktım sınıfından bir başka kız halk oyunlarına gidiyor diye onu istedi ona yazdırdım.elimden geleni yaparım bu karşı tarafı kıskandığım için değil kızımın gözü kalmasın diye

Çeşitli meslek gruplarında çalışan insanlar mükemmele programlanmış robot değil.öğretmenden,hemşireden,doktordan ,psikologdan mükemmel olmalarını beklemeyin.sadece çoğu insan içini belli etmek yerine ikiyüzlü davranarak işini götürür.ve kitaplardan öğrendikleri çerçevede karşı tarafa yardım eder.boşuna dememişler fetva veren çok olur ama takva ile yaşayan az bulunur.
Sizin yaşadığınız bu kıskançlık takva ise aman bizde olmasın zaten

Merhaba.Yan dairede eltim var.Kızı 9 yaşında benim kızım 7 yaşında.Mesela kızıma birşey aldığımda , şimdi benim kızımda isteyecek diye dertlenip almamam için laf kalabalıklığı yapıyor.Kızıma bayramda beyaz elbise aldım onlarda beyaz istedi.Kızıma tişort, pantolon aldım aynısını hatta aynı rengi aldılar.Bahçıvan aldım , koşa koşa gidip sırf kızı istedi diye aldı.Bisiklet aldık, koşa koşa gidip aldılar.Kızımı sadece 1 defa tenise yolladım ,birden tenis merakları ortaya çıktı.Satranca yazdırdım , kızının satranç hevesi ortaya çıktı.Eve çiçek aldım, camlarının önüne çiçek koyma hayali ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki o çocuktur, küçüktür ister. İsteyebilir ama sırf surat yapıp ağlıyor diye bir çocuğun her istediği koştura koştura yapılır mi?Kendi hayatlarını değil bizim hayatımızı yaşıyorlar.Sıkıldım artık.Birşey söylesem ben suçlu olacağım.😕
Benim çocuğumun dışında birde eşimin yeğeni var. O da erkek ve aynı yaşlardalar. Ben oğluma ne alıyorsam yeğenimize de alıyoruz çoğu zaman. Ayni şeyleri giysinler, aynı şeylere binsinler, ayni şeylerle oynasınlar ne var. Oğlumu kursa göndermiştim onlara da söyledik sizde gönderin diye. Hem resim hem basketbola gittiler beraber. Küçücük masum bunlar. Birbirlerini severler de ,kiskanirlar da. Takıldığınız konunun elle tutulur yanı yok bana göre. Üstelik usenmeden buraya konu açacak kadar ne var ben anlayamadim.

Eltimin kizi 4 bnm kizim 3.5 yasinda birbitlerinde ne gorseler isterler bizde bunu hic yadirgamayiz cunku COCUK onlar eltimin kizina aldigi tokanin yada ayakkabinin aynisini bnde kizima alabilirim bunda ne gibi bir sakinca var hatta kaynanam aldigi zman ikisine birden alir cgu zaman eltimle bana bile ayni kiyafetin farkli renklerini aldigi olur sirf eltiniz diye dusmaniniz da olmak zorunda degil👍

Kimse kimsenin çocuğuna birşey almak zorunda değil sadece biraz iyi niyet ve tölerans
Bu kadar zor olmamalı
Heleki bir anne için bir kadın

Bunun adı kıskançlık değil, algıda seçicilik.
Kıskanan insan sende olmasına tahammül edemez. İmrenen insan beğendiğini belli eder, fikir alır kendisi de yapar.
Sizin bakış açınıza göre üretilen bir koltuk takımını dünya da sadece bir kişi almalı, yada bisiklete sadece sizin çocuğunuz binmeli. Diğer çocuklar imrenerek bakmalı...

Iyı bıseylerı ornek alıyorsa ne kadar guzel ıste kıskanvlık degıl bu zaten kucuck cocukta olmaz demekkı kendı heveslerı yok cocugunda annesınınde sızden gorup heveslenıyorlar ne var bunda aynı olsun.

Kızımın bütün apartman arkadaşlarında paten var e kızım bakıyor gözü kalmasın diye alıyorum bende bu kıskançlık değil

siz kendinizi üstün sanıyorsunuz ve üstünlük taslıyorsunuz.

Ne kadar kötü birisiniz,akşam akşam içim sıkıldı..9 yaşındaki çocuğa utanmadan kıskanç damgası vurmaya çalışmışsınız..Asıl kıskanç olan sizsiniz..İstiyorsunuz ki her şey sizin kızınızın olsun ama eltiniz kızına istediklerini alamasın,kızı sizin kızınızı görüp kıskansın, eksik kalsın..Bu kafadaki biri olarak nasıl kızınıza örnek olacaksınız bir düşünün.Utanın kendinizden,ben utandım sizden şahsen.

İki cocugum var birinden bir şey görürlerse ve isterlerse gücümün yetigince yaparım birinin eğitim ve aktivel benden zekice bir fikri varsa hiç düşünmem yine çocuklarımı kaydetiririm şimdi kiskancmi oluyorum ben öyleyse çocukları tenise satranca ilk gönderen ve ilk kız çocuklarına beyaz elbise alan kimse top yekün hepimiz onu kiskaniyoruza çıkar bu konu

Şaka.
Tabiki de isteyecek çünkü çocuk. Bundan 5-6 sene sonra yani ergenlik dönemlerinde alışverişlere birlikte gidecekler sırf pişti olmamak, birbirlerinin kıyafetlerini değiş tokuş yapıp giyebilmek için farklı farklı şeyler alacaklar. Tabi siz kızınızı doldurmadan büyütürseniz yani aralarında ki o kuzen bağı kopmazsa.
Bu kadar şey düşünmesek mi mesela kızınıza bi tişört aldığınızda aynısından hediye paketi yaptırıp o çocuğa götürseniz sen de seversin aklıma geldin deseniz :) çok zor değil, eltinizle birlikte çiçek bakabilmek gidip birlikte alabilmek. Hep kötü mü bu karşı taraf özellikle kızınızda gördüğünü isteyen çocuk. Belki de annesinin zevkini değil sizin zevkinizi beğendiği için istiyor aynısından. Aman sakın iyi yanından bakmayalım bir şeylere. Üzüldüm çocuğa.

eltim yok ama dinleye dinleye elti kavramından nefret ettim gördüklerimde cabası 🙈ikiside çocuk ne var bunda yani bu kadar takılmayın herşeye Allah aşkına dünyada hiçbirşey bitmiyor ne var özenmiş almış eltine naparsın bilmemde egolarınızı cocuklardan uzak tutun

Ayni şey degil ki kucucuk cocuktan bahsediyor kiskanc bilmem ne diye.

Benim kuzenimin eşi var oyle yakin oturmuyoruz, devamli gorusmuyoruz ama kadin bana takmiş. 5 bucuk yil once evlendigim halde benim giydigim gelinlik modelinin birebir aynisini diktirip giymişti.
Yatak odalarimiz bile ayni. :))) (Ben yeniledim tabi ama onlar evlenmeden 1 sene once filan)
Kiyafet konusunda da taklit etmeye calisiyor ama benden rahat 30 kilo fazla oldugu için onu cok yapamiyor. 😂

Sonnrraaa kuzgun karasi saçlarini benim saç rengime boyatmaya calismasi, benim saclarimda boya olmadigi için rengi tutturmasi zaten imkansiz ama filtrelerle filan da benimkine yakin renk yapmaya ugrasiyor. 😂
Arada saçlarini benim kullandigim şekilde yapiyor filan.

Hepsinin gayet farkindayim, goruyorum ama sinirlenmiyorum. 😁😁😁 Neyi yaparsa yapsin sonuçta o ayri bir kişi ben ayri bir kişi. "Ayni hayati yasiyor gibiyiz sen yapma" diyecek degilim. Bikaç bisey yapti diye kimse birebir ayni hayati yaşayamaz, saç tipini kiyafetini benzetti diye o kişi olmuş olmuyor herkeste farkli durur. 🙄

Evet bence de cocukla yetiskin o bakimdan cok farkli kesin. Cocuklar daha cok sevdikleri hayran olduklari insanlari taklit ediyor.

Misal kardesimin en yakin arkadasi balik yemezdi. Kardesim normalde balik sevdigi ve kankasi yokken baliklari goturdugu halde kankasi gelince "ben balik sevmem anne bana balik koyma" derdi :D keza ben kuzenim ne yapsa aynisini yapardim kuzenim dunyanin en muhtesem insaniydi gozumde :P cocuklarda taklit aslinda sevgi ifadesi oluyor bence. Ama konu sahibi buna.kiskanclik demis. Bence de cok ayip ve yakisiksiz bi dusunce. Kk cogunluguna katiliyorum. Hakli bir linc olmus kusura bakma konu sahibi kardes. En Büyük KK

Kanun mu var kimse, kimsenin yaptığının aynısını yapamaz aldığının aynısını alamaz diye. Benim 6 yaşında kız yeğenim var.bir komşuları diğer komşunun kızına pembe terlik almış benim yeğenim de fatma teyze niye bana da almadı beni sevmiyor demek ki diye ağladı. Sonra güzel güzel anlattık ve ben aldım hediye ettim.demem o ki çocuk bunlar çok abartıyorsunuz. Sizin çocuğunuz birinde bir şey görse ben de istiyorum dese üzülse almayacak mısınız?

Benimde dünyalar tatlısı bir kızım var. Kimin oyuncağını sevse ilgi duysa arkadaş çevresinde falan bende koşa koşa gidip aliyorum. Madem imkanım var çocuğumu bırakıp çalışıyorum kimsenin biseyinde gözü kalsın istemem.heleki benimki daha bebe 😀

Yapmayın Allah aşkına . Çocuk yan dairenizde ve haliyle sizin çocuğunuza ne alınırsa görüyor tabiki aynılarını isteyecek . Ve çocuk görüp istediğinde ailesi ne desin istiyorsunuz . Hayır çocuğum onun aldığının aynısından alamayiz falan mı ?

Back