Kıskanç elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boyle bir seyden kucuk dusebilir mi bi insan. Allah verir Allah alir onun elinde hersey. Biz Allahin takdirine nasil laf edebiliriz ya da nasil kucuk dusebiliriz. Ama cok kirici. Agizdan cikanlara dikkat etmek lazim rabbimin imtihanina karsi bi laf etmek belki senin de imtihanin olur tobeler olsun. Ne kafayla dediyse.....
Allah akıl fikir versin diyecek bişey yok yanlız ben eltiye çok üzüldüm allah yardımcısı olsun

Daha dur neler goreceksin neler sen simdiden ve bu basit durumlardan engellersen evliligin ilerisi olmaz...Cocuksuzlukla ilgisi yok her eltide bir cekememezlik olur.bunu cocuksuzluga baglaman seninde ona karsi iyi niyetin olmadigini gosteriyor.Kural mesafeli olacaksin ovunse bile umursamaz olacaksin o seni cozmus ve nasil sinir edecegini cok iyi biliyor bence

Sadece şunu söylemek istedim bir insan için çocuğunun olmaması ne kadar yürek dağlayıcı birsey farkinda olsaydin o kadina böyle duygular besleyemezdin

Bu ne yahu. Ne kadar agresifsiniz hanımlar. Normal bir şekilde olayı anlatmış kadın ki ben bu bayanda hiç suç göremedim.Kadına için çok kötü falan demişsiniz hemen bir yazısından. Burada engellemek çocukça falan yazanlar olmuş. Benim de bir arkadaşım vardı engellemek ıyy ne çocukça ne gerek var böyle şeylere diyordu.Burnu havada falan konuşuyordu. Ufacık bir tartışmada baktım beni engellemiş :) Hatta eşimi de engellemiş silmiş :)) Bir daha size ''benimki daha güzel'' derse direk derdin ne diyin.Yada Allah içine sindirsin diyin kavga çıkmasın :)

Mutfakta oturuyorum. Oturma adasından gözlerini dikmiş biri bana bakıyor. Baktım o. Tebessüm ettim hiç istifini bozmadı. Sadece bakıyor. Sonra ben yanlış anladım diye düşündüm. Nikahta da aynısını yapmış. Eşime demişler. Yengen yiyecek gibi gözünü ayırmadan bakıyor. Dikkatli olun diye
Simdi tamamini okuyunca sanirim sizi rahatsiz eden baska seylerde var siz ozetle ustu kapali anlatmissiniz. Dogru bazi seyler var ki yasarsin ama anlatmaya gelince zordur sizinki de bu hesap. Tek yanlis kadini tanitirken cocugunun olmamasina vurgu yapman. Bak sana abla tavsiyesi imkanin varsa baska bi yerde otur. Kapina da engel koyamazsin iyi dusun

Sadece şunu söylemek istedim bir insan için çocuğunun olmaması ne kadar yürek dağlayıcı birsey farkinda olsaydin o kadina böyle duygular besleyemezdin
Çocuğun olmaması ile evini yeni döşeyen birine “çirkin olmuş” diyerek heves kırmanın, moral bozmanın alakası nedir ki?
Kötü biri olması gerekmiyor bunun için.
Konu sahibi görmüş, özenmiş, heves etmiş olabilir. Dili sivri de olabilir. Öyle kabul etmek gerektiğinde gülümseyip geçmek gerek bence.
Ama engellemek vs. uç davranışlar.
Hayat alanınızın dışında tutmaya çalışın yalnızca. Ne siz onu üzün, ne o sizi.
İnsanlar çeşit çeşit hoş görün.

Çocuğun olmaması ile evini yeni döşeyen birine “çirkin olmuş” diyerek heves kırmanın, moral bozmanın alakası nedir ki?
Kötü biri olması gerekmiyor bunun için.
Konu sahibi görmüş, özenmiş, heves etmiş olabilir. Dili sivri de olabilir. Öyle kabul etmek gerektiğinde gülümseyip geçmek gerek bence.
Ama engellemek vs. uç davranışlar.
Hayat alanınızın dışında tutmaya çalışın yalnızca. Ne siz onu üzün, ne o sizi.
İnsanlar çeşit çeşit hoş görün.
Bunu niye b3ni alıntilayarak yazdınız ben konu sahibi kötü vesayre demedim onu kotulemedim neden böyle soyl2din diye eleştiri de yapmadım siz bana niye yurudunuz

Bunu niye b3ni alıntilayarak yazdınız ben konu sahibi kötü vesayre demedim onu kotulemedim neden böyle soyl2din diye eleştiri de yapmadım siz bana niye yurudunuz
İlk iki cümlem sizin yorumunuza bir soruydu. Gerisi konu sahibinin konusuna yorumumdu.
Size yürümedim yani, soru sordum.

Eve düşen yıldırım gibisin. Daha şimdiden ortalığı karıştırmaya başlamışsın. Daha şimdiden silmek engellemek nedir ki ne sıfatla? Dur önce bi evlen sonra anlaşıp anlasamayacagını görürsün. Sen şimdiden kendini kıskanılan gelin ilan etmıssın belki de sen onu kıskanmıssındır kıdemli diye. Bu kafayla gidersen huzurun olmaz

Simdi tamamini okuyunca sanirim sizi rahatsiz eden baska seylerde var siz ozetle ustu kapali anlatmissiniz. Dogru bazi seyler var ki yasarsin ama anlatmaya gelince zordur sizinki de bu hesap. Tek yanlis kadini tanitirken cocugunun olmamasina vurgu yapman. Bak sana abla tavsiyesi imkanin varsa baska bi yerde otur. Kapina da engel koyamazsin iyi dusun
Tek başımıza olduğumuz için düğün öncesi ev alma durumumuz yok. Kiraya da çıkamadık kiralar pahalı. Çocuğu olmamış derken kötü niyetle ya da çocuğu olmayanları aşağılamak amaçlı yazmadım.

Eve düşen yıldırım gibisin. Daha şimdiden ortalığı karıştırmaya başlamışsın. Daha şimdiden silmek engellemek nedir ki ne sıfatla? Dur önce bi evlen sonra anlaşıp anlasamayacagını görürsün. Sen şimdiden kendini kıskanılan gelin ilan etmıssın belki de sen onu kıskanmıssındır kıdemli diye. Bu kafayla gidersen huzurun olmaz
Kıdamlenecek bi durum yok ki rahmetti anne ve babayla da anlaşamazmış.

Ne var evini boyattıysa, cicek aldıysa. Belki sizden heveslenmiştir. Bu kıskançlık mı oluyor şimdi. Bu tehlikeli değil ama sizin kurduğunuz cümleden anlaşıldığı gibi siz daha tehlikelisiniz. Allah eltinize tez zamanda bebek ve sabır size de vicdan versin
Yani soyle biseyde var mesela ben esime evi boyamak lazim derim boyatmaz ama anasi kardesi yada bi komsuda gorse ben demeden boyatir yani ben baskasinin gozunde kiskancmi oluyorum
Belki onunda esi yeni esyalari gorunce bir iki bisey yapti yada eltin istedi
Bu dunyada bir tek sizde yok o esyalar
Herkesin koltuk takimi konsolu masasi var artik
5 sene sonra esyalari eskidi diye evini yenilese ne olacak sizinkinden daha iyi esya alsa biseyini begenmeyecekmisiniz

İlk iki cümlem sizin yorumunuza bir soruydu. Gerisi konu sahibinin konusuna yorumumdu.
Size yürümedim yani, soru sordum.
Konu sahibi çocuğu olmuyor diye belirttiği için yazdım ben yoksa onu kotulemiyorum yada niye yazdın diye yargılamadm gayet yumuşak bir yorum ile onun gibi hissetse böyle nefret eder gibi duygu beslemez dedim basit iki cümle

hanımlar sakin olun yahu
eltı senın evın yenılendı bunu bana ver gec sen benım eskı eve dese ne dersınız sızler
bana bırsey dersenız bol bol gürültu yaparım dese ?

nıye konu sahıbıne yuklendınız kı anlamadım hıc kımsenın ıstemeyecegı gerılımlerı baslatan bır eltı var kadın bundan dert yanmıs

konu sahıbısı engellemekle tabıkı dogrusunu yapmıssınız bız burda herkese sızı geren kısılerı engelleyın mesafe koyun gorusmeyın dıyoruz hep normalı budur zaten
15 yıllık evlı kac yasında kadının sidik yarısına gırmesı sureklı sızı ve yaptıklarınızı elestırmesı kendıyle kıyaslaması eskılerını sıze layık gorup kendısı yenıye konmak ıstemesı tabıkı kıskanclık belırtısı

bunu normal karsılayıp konu sahıbıne eltını kıskanma dıyenlerı dehşetle okudum tovbeler olsun

Ben gerçekten şu eltilik olayını anlamıyorum, nedir bu insanların alıp veremediği? Bazı şeylerin tek taraflı olduğuna da kesinlikle inanmıyorum. Kültürümüzde şu saçma sapan elti yarışlarını gördükçe kendi eltilerimi öpüp başıma koyasım var, bu zamana kadar ne bir kırgınlığımız ne de bir olayımız oldu, herkes kendi hayatına bakıyor. Konu sahibi belki siz farkında olmadan kadının damarına basmış olabilir misiniz? Yoksa yaşını başını almış bir insanın böyle şeyleri sebepsizce yapacağına inanmıyorum. Ayrıca "çocuğu yok" cümleniz sanki eltinizin başka bir uğraşı yok da ondan dolayı size sarmış izlenimi uyandırıyor. Ona da böyle hissettirmiş olabilirsiniz.

Bu sitede bazı gruplar var , onların bam teline dokunur bir kelime geçiyorsa kötü anlamda söylenmiş olsun ya da olmasın toplaşıp saldırıya geçiveriyorlar hemen .
gercekten bu konuda aynen boyle olmus
konu sahıbı cocugu olmadıgı ıcın mutsuzluktan bana saldırıyor dememıs eltısı hakkında genel bılgı vermıs 15 yıllık evlı aynı apartmandayız cocuksuz bırı dıye

okudugumdan anladıgım buydu benım sanırım hava sıcak bazı arkadaslar bunaldı yanlıs anladı dıye dusunuyorum konu bambaska yere gelmıs ve ne var yanı eltınız boyle yapıyorsa denmıs bunu dıyen kısılerde baska kayınvalıde eltı konusunda bambaska konusuyordu dune kadar

sasırtıcı

Arkadaşlar eltinin söylediği şeyleri bir tarafa bırakıp tek bir cümleye odaklanmak nedir ? O edilen laflar size edilse elti terörü diye başlık açarsınız 😂 Hele bir de sen onu kıskanıyorsun diyenler var 😂 Kim bilir daha ne hareketler yaptı neler söyledi bir sakin olun engellemesi bana göre de tuhaf çünkü fark edildiğinde daha fenasıyla geri dönüş olurmuş gibi geliyor çünkü daha eve girilmemiş. Allah eltiye de hayırlısıyla evlat versin 🤲🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X