Kıskanç elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Normalde baştan beri nötürdüm ona karşı eşime ( nikahımız var, tadilatı bekliyoruz eve geçmek için) nikah töreninde onu gören kişiler bakışları, tavırları, konuşmaları konusunda birkaç bir şey deyip uyarmışlar dahası fotoğraf çekiminde yanıma gelip hep fotoğraf çekiniyor hemde kendi arkadaşı ne alakaysa bana ıkisinin eltilik yapacağını söylüyor. ( iki elti seni aramıza alalım, sana eltilik yapıcaz biz)
Diyorum ya galiba ben gerçekten salak bi insanım. Ben olsam umursamam. Degil eltilik istersen kaynanalik yap banane der geçerim. Onu bile içimden der yine bisey demem. Umursamam yani. Güzelde oluyor böyle. Laftan sozden bakıştan etkilenmiyor insan. Ha gelir iftira atar, açıkça kötülük yapar o ayrı. Ama yok evimi beğenmemiş, yok eşyamı beğenmemiş amaaan çokta tirt ben beğendim der geçerim

Valla kayınvalideni eltinin kötülüğünü bilmem ama Allah onlara senle uğraşıcak sabırlar versin.
Sanırım daha evlenmemişsin bile şu anlattıklarının içinde engellenicek numarası silinicek küsülücek ne var anlayamadım ben ?
Kızarsın tamam, mesafe koy tamam ama bu kin bu öfke aşırı fazla

Sen sanıyorsun ki çocuğu olmadığı için bunalımda çocuğu olmadığı için böyle saldırgan..
Bakış açın ve davranışlarını değiştirmeden evlenmen sana ve eşine zarar verir biraz iyi niyete davet ediyorum seni.

Ne kötü kalpli bı kadınsınız ya çocuğu olmamış diye belirtmek ne demek...
Allah sizin kalbinize göre versin inşallah.

Kadının çoğunun olmaması ile açtığınız konu detayının ne alakası var Allah aşkına.

Siz eltinizden daha da fenasınız!!!
İnsan karşısındakini görüyorsa, dönüp kendine de bakmalı.

Otur sıfır verdim size.
Bi Meryem Ana değilsiniz.
Allah Benim kalbime göre verdi zaten. Gerçekten verdi. Dünya tatlısı, tertemiz bir eşim var. Küçük ama şirin kendi zevkime göre döşediğim bir evim var. Beni tanıyan herkes de aynı şeyi dedi " Allah gönlüne göre verdi diye. Beni tanıyan çoğu kişi onu durdurup çok şanslısın onun gibi bir eltin var demişler kendi söyledi. Beni bilen biliyor. o iyi niyetli olsaydı zaten yanımda dururdu karşımda değil.

Diyorum ya galiba ben gerçekten salak bi insanım. Ben olsam umursamam. Degil eltilik istersen kaynanalik yap banane der geçerim. Onu bile içimden der yine bisey demem. Umursamam yani. Güzelde oluyor böyle. Laftan sozden bakıştan etkilenmiyor insan. Ha gelir iftira atar, açıkça kötülük yapar o ayrı. Ama yok evimi beğenmemiş, yok eşyamı beğenmemiş amaaan çokta tirt ben beğendim der geçerim
Düne kadar aynıydı ama dün boya konusunda babamı da dolduruşa getirince iyice sinirlendim

Ben ona gerçekten iyi niyetli gittim. 3 kere kahvesini içtim zaten patavatsızlık diz boyu. Sadece bir örnek: Görümcem iyi biri. Araları yokmuş ben bilmiyordum. Görümcenin evliliğinden konu açıp bayağ küçümsedi, eşinden konu açılınca çok yüksek biri değil yüksek olsa bu evin kızını alır mıydı dedi, sırıttı. Küçümsediği insanlara o neden geldi O zaman?
Siz ayrıntılara girdikçe eltinizin gerçekten patavatsızlık ettiğine emin oldum. Daha aileye yeni giren bir geline görümce kötülemek aşşağılamak falan. Ama böyle insanlar bu şekilde devam ederler. Kötü niyet demeyelim de kötü bir alışkanlık. Ya böyle kabul edecek ya da görüşmeyeceksiniz. Ama ikinci seçenek biraz zor. Aynı binada akraba olarak yaşarken tersleşirseniz bu eşlerinize ve huzurunuza da yansıyacak.

Değil mi ya. Empati yoksunu yeni biri. Eşimin annesi babası yok, kızın annesi yok tek başlarına mücadele verdikleri artışıyla eksisiyle birbirine yuva olmak için çıktıkları bu yolda bi güzel olmuş, elinize sağlık demek yerine ne desem de modellerini bozsam diye uğraşan kişi çok empati sahibi, çok güzel yürekli. Yeni gelin vicdansız. Neden çocuğu olmamış diye yazdı.
Evet VICDANSIZSINIZ ister yeni gelin ya da ister arkadas farketmez. COCUGU OLMAMASI SIZI ILGILENDIRMIYOR.
Siz ne yazdiginizin farkindamisiniz?

Valla kayınvalideni eltinin kötülüğünü bilmem ama Allah onlara senle uğraşıcak sabırlar versin.
Sanırım daha evlenmemişsin bile şu anlattıklarının içinde engellenicek numarası silinicek küsülücek ne var anlayamadım ben ?
Kızarsın tamam, mesafe koy tamam ama bu kin bu öfke aşırı fazla

Sen sanıyorsun ki çocuğu olmadığı için bunalımda çocuğu olmadığı için böyle saldırgan..
Bakış açın ve davranışlarını değiştirmeden evlenmen sana ve eşine zarar verir biraz iyi niyete davet ediyorum seni.
İyi niyet çok fazla suistimal edilince insan engelliyor da düşün onu hiçbir şey etkilemiyor. Güzel söylesen anlamıyor, kötü söylesen anlamamazlıktan geliyor. Engellesen grur yapıp uzak durmayı seçmiyor. Sorun şurdaki onda fazla olan sabır bende yok.

Kıskanç elti sizmişsiniz gibi duruyor buradan açıkçası.
Yenileyebilir eşyasını, sizden çiçek görüp alabilir de, ne var buna takılacak ya da sosyal medyadan engelleyecek anlamadım ben.
Siz en baştan bir aile gibi değil de rakip gibi yaklaşmışsınız, daha ilk gün bakışlarından rahatsız olmuşsunuz.
Ben eltinizin yaptığı bir şey göremedim, boyanızı beğenmemesi filan ince bir davranış değil kabul, fakat önemsenecek bir şey de değil, sizin takındığınız tavra bakınca masum kalıyor onunkisi.
Bir de “çocuğum olmuyor” diye kendisi mi söyledi size, belki çocuk sahibi olmak istemiyordur, nereden biliyorsunuz?
Son olarak bence altlı üstlü oturmayın eltinizle. Huzur olmayacağı şimdiden belli.

Siz ayrıntılara girdikçe eltinizin gerçekten patavatsızlık ettiğine emin oldum. Daha aileye yeni giren bir geline görümce kötülemek aşşağılamak falan. Ama böyle insanlar bu şekilde devam ederler. Kötü niyet demeyelim de kötü bir alışkanlık. Ya böyle kabul edecek ya da görüşmeyeceksiniz. Ama ikinci seçenek biraz zor. Aynı binada akraba olarak yaşarken tersleşirseniz bu eşlerinize ve huzurunuza da yansıyacak.
Görüşmesek için her yolu deniyorum. Engellemek doğru demiyorum ama bir insan başka ne yapar. Kavga edemem çünkü bu durum kavgalık bir durum değil. Gidip eşime, görümceme bu durumu anlatamam etik değil. Ne yapılır bilmiyorum. Çünkü hep peşimde.

Kıskanç elti sizmişsiniz gibi duruyor buradan açıkçası.
Yenileyebilir eşyasını, sizden çiçek görüp alabilir de, ne var buna takılacak ya da sosyal medyadan engelleyecek anlamadım ben.
Siz en baştan bir aile gibi değil de rakip gibi yaklaşmışsınız, daha ilk gün bakışlarından rahatsız olmuşsunuz.
Ben eltinizin yaptığı bir şey göremedim, boyanızı beğenmemesi filan ince bir davranış değil kabul, fakat önemsenecek bir şey de değil, sizin takındığınız tavra bakınca masum kalıyor onunkisi.
Bir de “çocuğum olmuyor” diye kendisi mi söyledi size, belki çocuk sahibi olmak istemiyordur, nereden biliyorsunuz?
Son olarak bence altlı üstlü oturmayın eltinizle. Huzur olmayacağı şimdiden belli.
Mutfakta oturuyorum. Oturma adasından gözlerini dikmiş biri bana bakıyor. Baktım o. Tebessüm ettim hiç istifini bozmadı. Sadece bakıyor. Sonra ben yanlış anladım diye düşündüm. Nikahta da aynısını yapmış. Eşime demişler. Yengen yiyecek gibi gözünü ayırmadan bakıyor. Dikkatli olun diye

Bu acizliktir başak bişey değil tamam şikayetin varsa ammena ama o kadını küçük düşürmeye hakkın yok senin ne demek çocuğu olmamış
Hiç dua ettin mi sen allahım herşey senin elinde 15 sene beklemiş sen beklediğine son ver diye yok anca yargılarlar
Boyle bir seyden kucuk dusebilir mi bi insan. Allah verir Allah alir onun elinde hersey. Biz Allahin takdirine nasil laf edebiliriz ya da nasil kucuk dusebiliriz. Ama cok kirici. Agizdan cikanlara dikkat etmek lazim rabbimin imtihanina karsi bi laf etmek belki senin de imtihanin olur tobeler olsun. Ne kafayla dediyse.....

Bu kadinin yaptıklarında sizi rahatsiz edecek birsey göremedim ben.
Sizin evinize karisir yuvayı bozar amenna.
Ama suan basit şeyler
Size ozendi aynisini yaptı diyelim
Hadi kiskandi dyelim
Bu size zarar veren durum degil suan icin
Ama sizin onun cocugu olmamsini eksiklik görmüşsünüz ve sanki mutsuz oyuzden bunu yapiyora gelmissiniz
İnsanlarin acilari huzunleri ile acik arayip dile getirilmesini şiddetle kınıyorum
Sizde onu eleştirin ama evin sekli ile olsun
Kadınlık hormonu ile degil.

Falz
Mutfakta oturuyorum. Oturma adasından gözlerini dikmiş biri bana bakıyor. Baktım o. Tebessüm ettim hiç istifini bozmadı. Sadece bakıyor. Sonra ben yanlış anladım diye düşündüm. Nikahta da aynısını yapmış. Eşime demişler. Yengen yiyecek gibi gözünü ayırmadan bakıyor. Dikkatli olun diye
Fazla iletişim kurmayın o zaman. Ama altlı üstlü oturunca nasıl olacak o?
Bir de konuya “ben çiçek ektim o da ekti” diye girmeyin bence, yani bu tarz detayları belirtmeyin derim. Böyle yazınca daha çok siz kıskanıyormuşsunuz gibi oluyor.

Benim sorunum 2 gündür sinirimi tavan yapan elti.(Benden 10-15 yaş büyük , 15 yıllık evli, çocuğu olmamış. )Sözümde gözünü dikip saatlerce izlemesinden şüphelendiğim için ondan hep uzak durdum ta ki ev tadilata girdiği döneme kadar. ( 2 katlı bir ev üst katımda oturuyor)eşime evi boşaltmada yardım edince iyi niyetli diye düşünüp biraz yakınlaştım 3 defa evine gidip kahvesini içtim 3.gün yaptığı konuşmalardan, tavırlarından dolayı kendimi çektim ama geç anladım ki onunla hiç muhatap olmayacaktım. Evi tadilat yaptır bana ver, sen 2.kata geç dedi istemedim. 15 yıllık evine bir kere bile boya sürmemiş, eşinin güzel bir işi olmasına rağmen evinde yeni hiçbir şey olmayan insan birden yenileşmeye başladı.Bunda ne var yapsın diyecekseniz ama işin kötü tarafı ben ne yapsam aynısını yapıyor. Sonra da gelip benimkini yerip kendininkini övüyor. Boya yaptık geldi ve kurduğu cümle" benimkinden bir ton açık, benimki daha güzel." Deyip gözüyle bana bakıyor. Balkonunda tek çiçek olmayan insan ben çiçekleri çok seviyorum dedikten sonra balkona çicek doldurmuş.Dün balkona duvar ördürücem, eğer bir şey derseniz bende bol bol gürültü yaparım dedi.Selam vermiyorum, cevap vermiyorum, uzak duruyorum yok anlamıyor. Sosyal medyadan engelledim. Numarasını sildim yok anlamıyor. Henüz eve geçmedim ama geçince bununla daha çok işim var gibi ne önerirsiniz.?
bu sebeplerden silip engellenir mi ? ben evlendikten sonra kaynım nişanlandı.benim eltim herkesten üstün olma çabası olan bir insan.bunu çözdükten sonra merhaba merhaba benim için yeterli.en yakın arkadaşı boşanırken gidip kadının kocasına kadını kötüleyip ya hiç birleye üzülmüyorumda kahve makinasını yeni almıştınız ona üzülüyorum demiş.öyle bir karakter.kızım 2 yaşındayken evlerinde içecek verecektim bardakları kıymetlidir.dedim hangi bardağı kullanayım benim bardaklarımın hepsi değerli dedi bende pet şişe kesip içirdim kızıma.kaynanam geçen gün o gün ben utandım ama bir şey diyemedim diyor.bir daha gitmedim evine desem yeri.10 dk mesafemiz var 5 senede belki 4 kere bir kahve içimlik gitmişizdir.karakterin uymuyorsa uzak duracaksın.silip engellemene gerek yok

Benim sorunum 2 gündür sinirimi tavan yapan elti.(Benden 10-15 yaş büyük , 15 yıllık evli, çocuğu olmamış. )Sözümde gözünü dikip saatlerce izlemesinden şüphelendiğim için ondan hep uzak durdum ta ki ev tadilata girdiği döneme kadar. ( 2 katlı bir ev üst katımda oturuyor)eşime evi boşaltmada yardım edince iyi niyetli diye düşünüp biraz yakınlaştım 3 defa evine gidip kahvesini içtim 3.gün yaptığı konuşmalardan, tavırlarından dolayı kendimi çektim ama geç anladım ki onunla hiç muhatap olmayacaktım. Evi tadilat yaptır bana ver, sen 2.kata geç dedi istemedim. 15 yıllık evine bir kere bile boya sürmemiş, eşinin güzel bir işi olmasına rağmen evinde yeni hiçbir şey olmayan insan birden yenileşmeye başladı.Bunda ne var yapsın diyecekseniz ama işin kötü tarafı ben ne yapsam aynısını yapıyor. Sonra da gelip benimkini yerip kendininkini övüyor. Boya yaptık geldi ve kurduğu cümle" benimkinden bir ton açık, benimki daha güzel." Deyip gözüyle bana bakıyor. Balkonunda tek çiçek olmayan insan ben çiçekleri çok seviyorum dedikten sonra balkona çicek doldurmuş.Dün balkona duvar ördürücem, eğer bir şey derseniz bende bol bol gürültü yaparım dedi.Selam vermiyorum, cevap vermiyorum, uzak duruyorum yok anlamıyor. Sosyal medyadan engelledim. Numarasını sildim yok anlamıyor. Henüz eve geçmedim ama geçince bununla daha çok işim var gibi ne önerirsiniz.?
Eltiler hep böyle ne yazikki altlı üstlü bende oturuyordum başka ev almak zorunda kaldim şükür şimdi herkesten uzagim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X