Kıskanç elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten bana tecrübelerinizden birkaç cümle yazarsınız diye açılmış bir posta Allah şahit ki farkına varılmadan yazılmış bir cümleye saldırılması

Ben istemedim ama ev kiraları biraz yüksek burda. Ev de alamadık. Düğünü tek başımıza yapıyoruz

Vallaha ne yapın edin aynı binaya girmekten vazgecin. Iyi komşu görülmeyen ve duyulmayan komsudur. Burda ikiside olmayacak.

Ne iyi yapmışsın da ordan burdan engellemişsin.ohhhh kadını kendinden kurtarmışssın.karakterli ol ve sözünün arkasında dur,bulaşma bidaha kadına.
Ben gayet iyiydim. Eşimle ufak bir tartışma sonrası ev tadilatına bakmaya gittim.
Vallaha ne yapın edin aynı binaya girmekten vazgecin. Iyi komşu görülmeyen ve duyulmayan komsudur. Burda ikiside olmayacak.
Tadilât bitti. Eşyalar gelecek hafta sonu. Mecbur ordayız ev alıncaya kadar.

Bazen insan bazı şeyleri boş bulunup söyleyebiliyor, belki boş bulunup yazdı, anlayıp dinlemeden hemen tartışma çıkarıyorsunuz, sana değil sözüm genel olarak yazıyorum, son senelerde yorumlar nedense çok agresifleşti.
İnsanların tahammül sınırları da azaldı. Birde bir konuda linç edilen biri olunca herkes vuruyor. Destek verecek varsa da susuyor. Ben şahsen diğer yorumları görmeden yazdım ve çocuğu olmamasını belirtmesini de bilinç altının dışa vurumu bence öyle gelişigüzel yazılmış birşey değil diye düşündüm. Yazarak iletişim kuruyoruz ses yok yüz yok mimik yok. Teferruat verilmeyince de insan doğal olarak okuduğundan yola çıkıyor.

Ablacım, çocuksuz olmak bir eksiklik değildir, Rabbim dileyene isteyen herkese nasip etsin inşaallah ama bazen gerçekten ağzımızdan boş bulunarak çıkan sözler olabiliyor, belki bu da öyle bir şeydir, hoş olmamış elbette ama niyetini bilmeden de kızmamak lazım.
Kimin niyeti neyse, eline geçecek odur.
ablacım 🙏

Heee yazın yazın sonra korona:)))
Çocuğu yok denir olay, çocuğu var denir olay:))

Konu sahibesi size gelince, anlaşamadığınız biriyle aynı binada yaşamak zordur, sanırım sizden önce evlenmiş olması ve kendini kıdemli gelin olarak gördüğünden üst katı istedi, siz reddedince de kendince savaş açmış ama sizin yaptığınızda çocukça, sosyal medyadan yasaklayıp eltinizin söylediklerine içten içe sinirlenmek yerine, onu olduğu gibi kabul edip evet abla senin de evin çok güzel oldu güle güle otur deyip geçin.

Birbirinizle olan bu savaş hali aynı binada oturmaya başlayınca da devam edecek gibi görünüyor o yüzden siz bu konuyu yeniden bir düşünün, olmazsa evi kiraya verip başka evde oturun.
Alt katta anne, baba ve eşim. Üst katta ise eltiler oturuyor. Anne baba vefat edince mirastan dolayı alt kat bize verilmiş. Benim için sorun değil üst ya da alt. Direk değişelim demek yerine sadece duvarları kalan evi tadilat yaptırıp ona verecekmişiz. Teklifi bile saçma

İnsanların tahammül sınırları da azaldı. Birde bir konuda linç edilen biri olunca herkes vuruyor. Destek verecek varsa da susuyor. Ben şahsen diğer yorumları görmeden yazdım ve çocuğu olmamasını belirtmesini de bilinç altının dışa vurumu bence öyle gelişigüzel yazılmış birşey değil diye düşündüm. Yazarak iletişim kuruyoruz ses yok yüz yok mimik yok. Teferruat verilmeyince de insan doğal olarak okuduğundan yola çıkıyor.
Bilinçli yazmadım. Dünden beri gerginim. En kötü boyayı almışsınız, benim boyam en iyisi, benim evim daha güzel oldu. Her cümlesinde tepkimi ölçmek için yüzüme bakıyor.

Bilinçli yazmadım. Dünden beri gerginim. En kötü boyayı almışsınız, benim boyam en iyisi, benim evim daha güzel oldu. Her cümlesinde tepkimi ölçmek için yüzüme bakıyor.
Sen de fevri davranma biraz sakin ol. Engel atmaya filan hiç girme. Bak sana bir tavsiye şu hayatta en güzel şeylerden biri de yerine göre görmezden gelme taktiği. Görmezden geldiği şey insanın gözünde önemsizleşir zamanla..

Benim sorunum 2 gündür sinirimi tavan yapan elti.(Benden 10-15 yaş büyük , 15 yıllık evli, çocuğu olmamış. )Sözümde gözünü dikip saatlerce izlemesinden şüphelendiğim için ondan hep uzak durdum ta ki ev tadilata girdiği döneme kadar. ( 2 katlı bir ev üst katımda oturuyor)eşime evi boşaltmada yardım edince iyi niyetli diye düşünüp biraz yakınlaştım 3 defa evine gidip kahvesini içtim 3.gün yaptığı konuşmalardan, tavırlarından dolayı kendimi çektim ama geç anladım ki onunla hiç muhatap olmayacaktım. Evi tadilat yaptır bana ver, sen 2.kata geç dedi istemedim. 15 yıllık evine bir kere bile boya sürmemiş, eşinin güzel bir işi olmasına rağmen evinde yeni hiçbir şey olmayan insan birden yenileşmeye başladı.Bunda ne var yapsın diyecekseniz ama işin kötü tarafı ben ne yapsam aynısını yapıyor. Sonra da gelip benimkini yerip kendininkini övüyor. Boya yaptık geldi ve kurduğu cümle" benimkinden bir ton açık, benimki daha güzel." Deyip gözüyle bana bakıyor. Balkonunda tek çiçek olmayan insan ben çiçekleri çok seviyorum dedikten sonra balkona çicek doldurmuş.Dün balkona duvar ördürücem, eğer bir şey derseniz bende bol bol gürültü yaparım dedi.Selam vermiyorum, cevap vermiyorum, uzak duruyorum yok anlamıyor. Sosyal medyadan engelledim. Numarasını sildim yok anlamıyor. Henüz eve geçmedim ama geçince bununla daha çok işim var gibi ne önerirsiniz.?
Tipik elti kıskançlığı yaşıyorsunuz. Kendini geliştiremeyen her eltide olur genelde. Sizde onunla aynı seviyeye inerek aynı elti grubuna girmiş oldunuz. Bu kadar abartmaya gerek yok bence, sizin yaptıklarınızı yapıyorsa yapsın he diyip geçin. Bu kadar büyütmeye gerek yok ya ufacık şeylerle uğraşıyorsunuz.

Müstakbel eltiniz kıskanç mı bilmem ama biraz patavatsız olabilir. Yeni gelin olarak gireceğin eve olumsuz yorumlar yapması hoş olmamış. Boya rengine falan takılıp hevesinizi kırması doğru bir yaklaşım değil ama onun dışında bir problem görmedim ben. Eş ailesi konusunda olumsuz şeyler duya duya gereksiz yere zırhlandınız mı sanki😊

Eger eltinizi suanda ki gibi düsman görüp (ben yazdiklarinizdan bu sonucu cikardim) bu ruh haliyle o eve tasinirsaniz hem evliliginizde hem de kendi ic dünyanizda sürekli sorunlar Yasar ve mutsuz olursunuz.
Eltiniz sizi kiskaniyor olabilir ki size zarar vermedigi sürece sorun yok.
Balkonuna cicek almis ne güzel iste begendiginiz varsa fidesini alirsiniz, evini boyatmis rengi hosunuza giderse bir daha kine sizde o renge boyatirsiniz.
Hayatinizi o beni kiskaniyor, bu bana sunu dedi gibi bos islerle zorlastirmayin.
Siz iyi bir komsu olun ki eltinizde size iyi bir komsu olsun….
(Eltinin iyisi olmaz diyecekler icin eger siz ya da karisnizda ki gercekten kötü niyetli degilse birkac Kücük manevrayla eltilerden iyi komsular ve arkadaslar cikabiliyor)

Galiba icin isine cocuk olmamasi girince herkezin icinde yatan merhamet ortaya cikiyor. Kimbilir kadin ne zor günler gecirdi cocugu olmuyor diye. Sonra birden biri giriyo aileye ve bunu cok basit birseymis gibi söylüO.
Değil mi ya. Empati yoksunu yeni biri. Eşimin annesi babası yok, kızın annesi yok tek başlarına mücadele verdikleri artışıyla eksisiyle birbirine yuva olmak için çıktıkları bu yolda bi güzel olmuş, elinize sağlık demek yerine ne desem de modellerini bozsam diye uğraşan kişi çok empati sahibi, çok güzel yürekli. Yeni gelin vicdansız. Neden çocuğu olmamış diye yazdı.

Ne kötü kalpli bı kadınsınız ya çocuğu olmamış diye belirtmek ne demek...
Allah sizin kalbinize göre versin inşallah.

Kadının çoğunun olmaması ile açtığınız konu detayının ne alakası var Allah aşkına.

Siz eltinizden daha da fenasınız!!!
İnsan karşısındakini görüyorsa, dönüp kendine de bakmalı.

Otur sıfır verdim size.
Bi Meryem Ana değilsiniz.

Genel olarak ya ben çok salak bi tipim ya da gerçekten iyi niyetliyim. Diyelim ben ayakkabı aldım, yakinimdan biri de aynısını aldı. Ee alsin o da güle güle giysin. Bende güle güle giyiyim. Ben evimi boyatirim, komşumda boyatsin. Hatta gelsin bana seninki güzel değil desin. Ee olabilir, onunki de bana güzel değil belki. Bu tarz şeyler insanların arasını çok açıyor. Sevmeyebilirsiniz, hatta fazla iletişime geçmek istemeyebilirsiniz de. Ama bu derece rekabette gibi görüp uzaklaşmak iyi değil daha şimdiden.

Ha çocuk meselesine gelince, belirtmeniz şık olmamış. Üstelik daha evlenmemişsiniz. Allah korusun böyle şeylerle imtihan edilmek var. Siz kimseye karşı bu tarz cümleler kurmamaya çalışın. Çünkü uzaktan bakınca kıskanç olduğunu düşündüğünüz eltinize karşı sizde pek iyi niyetli gibi görünmüyorsunuz.

Müstakbel eltiniz kıskanç mı bilmem ama biraz patavatsız olabilir. Yeni gelin olarak gireceğin eve olumsuz yorumlar yapması hoş olmamış. Boya rengine falan takılıp hevesinizi kırması doğru bir yaklaşım değil ama onun dışında bir problem görmedim ben. Eş ailesi konusunda olumsuz şeyler duya duya gereksiz yere zırhlandınız mı sanki😊
Ben ona gerçekten iyi niyetli gittim. 3 kere kahvesini içtim zaten patavatsızlık diz boyu. Sadece bir örnek: Görümcem iyi biri. Araları yokmuş ben bilmiyordum. Görümcenin evliliğinden konu açıp bayağ küçümsedi, eşinden konu açılınca çok yüksek biri değil yüksek olsa bu evin kızını alır mıydı dedi, sırıttı. Küçümsediği insanlara o neden geldi O zaman?

Genel olarak ya ben çok salak bi tipim ya da gerçekten iyi niyetliyim. Diyelim ben ayakkabı aldım, yakinimdan biri de aynısını aldı. Ee alsin o da güle güle giysin. Bende güle güle giyiyim. Ben evimi boyatirim, komşumda boyatsin. Hatta gelsin bana seninki güzel değil desin. Ee olabilir, onunki de bana güzel değil belki. Bu tarz şeyler insanların arasını çok açıyor. Sevmeyebilirsiniz, hatta fazla iletişime geçmek istemeyebilirsiniz de. Ama bu derece rekabette gibi görüp uzaklaşmak iyi değil daha şimdiden.

Ha çocuk meselesine gelince, belirtmeniz şık olmamış. Üstelik daha evlenmemişsiniz. Allah korusun böyle şeylerle imtihan edilmek var. Siz kimseye karşı bu tarz cümleler kurmamaya çalışın. Çünkü uzaktan bakınca kıskanç olduğunu düşündüğünüz eltinize karşı sizde pek iyi niyetli gibi görünmüyorsunuz.
Normalde baştan beri nötürdüm ona karşı eşime ( nikahımız var, tadilatı bekliyoruz eve geçmek için) nikah töreninde onu gören kişiler bakışları, tavırları, konuşmaları konusunda birkaç bir şey deyip uyarmışlar dahası fotoğraf çekiminde yanıma gelip hep fotoğraf çekiniyor hemde kendi arkadaşı ne alakaysa bana ıkisinin eltilik yapacağını söylüyor. ( iki elti seni aramıza alalım, sana eltilik yapıcaz biz)

Bazen insan bazı şeyleri boş bulunup söyleyebiliyor, belki boş bulunup yazdı, anlayıp dinlemeden hemen tartışma çıkarıyorsunuz, sana değil sözüm genel olarak yazıyorum, son senelerde yorumlar nedense çok agresifleşti.
Bu sitede bazı gruplar var , onların bam teline dokunur bir kelime geçiyorsa kötü anlamda söylenmiş olsun ya da olmasın toplaşıp saldırıya geçiveriyorlar hemen .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X