Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

bende gecen ay kardesım evde yokken onun dolabından hep sarmaları yemıstım..sonradan adet olma zamanım gelınce panık olmustum ya bebek tuttuysa ve lekelı dogarsa dıyepis bogazlı olmanın sonu
evet aynen bende baya pis bozaımdır illa gördüğümü yicem :) bebegim tutsunda ben varya kuzu gibi olcam ahh ahhh rabbim şu cuma günü dualarımı kabul eyle yarabbimmmm

Hamileler Ciğer Yiyebilirmi sorusun bakın uzmanlar ne diyor;
Taşıdıkları riskler dolayısıyla hamilelik boyunca uzak durmanız gereken bazı yiyecekler vardır. Bunlar arasında:

- Yumuşak olgunlaşmamış peynir, pastörize edilmemiş koyun ve keçi sütünden yapılmış peynir ve çiğ yumurta; listeria (gebelikte fetüse geçerek düşüğe sebep veren bir bakteri türü) enfeksiyonu riski taşıdıkları için tehlikeli olabilir.

- Ciğer ve ciğer ürünleri fazla alındığında bebeğinize zarar verebilecek yüksek miktarda A vitamini taşırlar.

alıntı..

cnm bnmde boynumda pembe bir leke var annem naptığını hiç bilmio ama yazın canlı kışınsa soluk oluo gül dio ama hiç bilmiorum aman sen sen ol sakın gizli saklı bişi yapma vallahi çok zorlanıorum kimi zaman umrumda olmuo ama bazen insanlara sabrım taşıo hemen fesatça düşünüp aaa kızın boynuna nolmuş ne kadar ayıp gibilerinden sanki biri emmişş gibi yorum yapıolar işte ozman sapıtıorum aman sen dikkat et

millann ben sana demiştim dimi tez zamanda hamilesin o elektirği veriyosun bana diye:) hayırlı uğurlu sağlıklı olsun beben :)

evet doğru canım havuçta çok yemeyin diyorlar bana annem dedi hamileyken a vitamini birikiyormuş vücutta çok da bilgim yok ama...

ben zaten cıger yada cıg yumurta yemem zatende olgunlaşmamıs peynır nasıl oluyor yaa..nerden bılcem olgun mu degıl mı? valla peynır eksı oldugu ıcın rahatca yedıgım seyler arasındaydı:S

aaa evet bıde gül dıye bıse var..gule dokunup bı yerıne surdugundede orda leke olusuyor ama bu leke gul mevsımı gelınce belırgınlesıp pembe veya kırmızı bı hal alıyormus..normalde daha belırsız duruyormus..cok garıp seyler var boyle yaa..senınkıde gul lekesı ozaman demekkı kız

millann ben sana demiştim dimi tez zamanda hamilesin o elektirği veriyosun bana diye:) hayırlı uğurlu sağlıklı olsun beben :)

herkes öyle hıssedıyordu..bende bana umut vermek ıcın dıyolar sanıyordum ama hıcc bunun gercek olacagı aklıma gelmezdı yaa ınsallah saglıklı olur hepımızınkı

Bunu annemlerde duymuştum hatta yengem denemiş anneme söylemeden bişi yemiş sonra poposuna dokunmuş, kuzenimin poposunda iz varmış. Denemek için yapmış tabikide Sonra sölemiş anneme. Ama o yedikten sonra el yıkama olayını duymamıştm hiç. Sen yinede sor soruştur bikaç yere. O kadar çok hurafe varki.
Mesela benim eşim canım ne isterse onu yemem gerekiyor diye düşünüyor, yemezsem bişi olur sanıyor. Ama öle bilsin sorun değil, bende naz yapmış oluyorm. Ama anneme falan sordum aman dedi, öle olsaydı siz hepten sakat olurdunuz. Gece gündüzü yokki, her istediğini yiyebilesin Ama kocalarımızda öyle öyle başlasın çocuğun sorumlulunu almaya.

ben zaten cıger yada cıg yumurta yemem zatende olgunlaşmamıs peynır nasıl oluyor yaa..nerden bılcem olgun mu degıl mı? valla peynır eksı oldugu ıcın rahatca yedıgım seyler arasındaydı:S

bazı peynirler var millancım salamura satılıyor. onlar olgunlaşmışı oluyor. taze peyniri(marketten aldığımız taze peynir değil) salamura vuruyorlar, gerçi o peynileri salamura kurmadan yediğinde brucella olma ihtimali var.

gecen kuzenımle konusurken o soyledı cılegı yıyormus ama hıcbıyerıne surmeden elını yıkıyormus..cocukta leke olmasın dıye böyle cok tıtızlendım herseye dedı..acaba komple hıcmı yemıcez cılek falan..ya cılege aserersek? vay anasını yaa..ben elınle cılegı veya cıgerı yedıgınde o tuttugun elını bı yerıne surdugunde leke oluyor dıye bılıyorum..yıkamak cozumdur herhalde..hıcmı o elımızı surmıcez kendımıze 9 ay

ıyı barı bız bıldıgın market peynırını alıyoz zaten..bıde su cılek ısını halletseydık ıyıydı yaz geldı cılek yemeden olurmu yaaaaaaaaaaa

aynen cnm öle malesef çok istedim lazerle falan aldırıyım die ama babam izin vermedi Allah vergisi izin vermem dedi ölede kaldı işte fondötenle falan biraz kapatıorum işte ama tam kapanmıo malesef ki

ıyı barı bız bıldıgın market peynırını alıyoz zaten..bıde su cılek ısını halletseydık ıyıydı yaz geldı cılek yemeden olurmu yaaaaaaaaaaa
ben yerim yaa çilek serinletir yaz günü bi de ramazan geliyor bakalım o zaman ne yapacağız

aynen cnm öle malesef çok istedim lazerle falan aldırıyım die ama babam izin vermedi Allah vergisi izin vermem dedi ölede kaldı işte fondötenle falan biraz kapatıorum işte ama tam kapanmıo malesef ki

benımde kalcamda bı lekem var..anam naaptıysa artık dötunu kasımadan duramadı herhalde kımısıde bakım olcak mı dıye yapıyor yaa barı görunmeyen bı yere yapsalar ya..ayagının altına sur falan..yada neyı denıyonuz,onların merakı yuzunden cocuklar lekelerı saglamakla ugrasıyo bı ömur

kız millannnn bende ne görüyon kız gelecegimi söle bana :) var mı yokmu hele banada bişide hele :) hayırlı olsun amma :)

ben yerim yaa çilek serinletir yaz günü bi de ramazan geliyor bakalım o zaman ne yapacağız

Ramazanda özellikle çok dikkat edin kendinize. Çok zorlamayın, mide bulantılarınız çok olursa illada tutucam demeyin bence. Yinede tabii durumunuza görede kendiniz karar verirsiniz.

kız millannnn bende ne görüyon kız gelecegimi söle bana :) var mı yokmu hele banada bişide hele :) hayırlı olsun amma :)

ben degıl bacım sıderolıtes tahmın eden ben burdakı herkesın uzun sure beklemeden gebe kalacagına ınanıyorum..hep ıcımden bu gectı bu gune kadar..hatta en sona kendımın kalacagını dusunuyordum..ama lıste sastı herhade..ben hıssedıyorum 1-2 aya gebe kalmayan kalmıcak sankı burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…