• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

Valla baslarda çok kötüydük ilk şüphe dediler ağladım kesinleşti ağladım doktor yüzümüze açıklarken acı gerçeği ağladım ...sütün verilmicek dediler ağladım son sutumu verirken ağladım ,kızım kucağıma aldığımda elbiselerin üstünden emmeye çalıştıkça agladim sise sise sagdigim sutleri dökerken ağladım ama zamanla kabullenmeyede başladım allahın emrine. Baş üstüne ışte.dün bu hastaliktan olupda büyümüş çocuklar ve aileleriyle tanistik o çok moral oldu masallah saglikli başarılı cocuklar gayet normal o bize umut oldu ışte böyle canlar allah dernansiz dert vermesini...

Valla baslarda çok kötüydük ilk şüphe dediler ağladım kesinleşti ağladım doktor yüzümüze açıklarken acı gerçeği ağladım ...sütün verilmicek dediler ağladım son sutumu verirken ağladım ,kızım kucağıma aldığımda elbiselerin üstünden emmeye çalıştıkça agladim sise sise sagdigim sutleri dökerken ağladım ama zamanla kabullenmeyede başladım allahın emrine. Baş üstüne ışte.dün bu hastaliktan olupda büyümüş çocuklar ve aileleriyle tanistik o çok moral oldu masallah saglikli başarılı cocuklar gayet normal o bize umut oldu ışte böyle canlar allah dernansiz dert vermesini...

ooohh gönlüne su serpıldı yani desene..
bak çocuğunun sağlıklı buyuyebılecegı de ortada artık,gözunle görmussun..
artık dert yok,sıkıntı yok..bebegın yanında uzulup,aglamak yok..
onlar herseyı hıssedıyolar bılıyorsun..
bu sadece yenı bı yasam tarzı olacak..:34::34:

Allahım sana sabırlar kolaylıklar versin. Çok güçlüsün maşallah. Rabbim sana güzelliğinide göstermiş Allaha şükür normal olarak büyüyecek senin kızında. Başka dertler vermesin.
Benide ağlattın burda. Fiziksel olarakda yanında olup destek olabilmek isterdim eminim diğer kızlarda öyledir. Ama şimdilik mümkün değil bu; ama biz burdayız canın sıkıldıkça, desteğe ihtiyacın oldukça ve mutlu anlarında herzaman yaz bize.:16::16:

Ewet aynen ole kızım özel bi cadi birazda masrafli:1:

zor bir süreç canım.inşallah güçlü bir şekilde atlatırsın.senin kuvvetin gülüşün inancın bebeğini iyi edecek.haytta hiçbirşey bebeğinin olmamasından daha kötü olamaz.rabbim sana nasip etti dualarınla ona desteğinle güzel bir tedaviyle herşey yoluna girecek daha çok başındasın.allaha şükürler olsun en başında öğrendin.cadı kız oldum olası masraflı :) babası çok çalışsın :34:

bende herkesten sakladığım sırrımı yazim ozaman..
nehır dogdunda bız hastanedeyken nobetcı doktor sureklı gelıp bızım kızın kalbını,cıgerlerını fln dınledı..
en son bız gıderken tekrar geldı,kalbınden ses geliyor dedı..
sız sımdı taburcu olun ama tekrardan gelın kontrole dedı..
sonrakı günlerde nehırın sarılık rıskı arttı ve gece yarısı ağlıya ağlıya acıle gıttık..
noluuur sarılık olmasın,o daha cok kucuk dıyorum:1:
suan guluyorum ama o an cok zordu..
neyse ertesı günde o gelen ses ıcın gıttık doktora..
bızı kardıyolojıye yonlendırdı doktorumuz..
ve gıttıgımızde dünya basımıza yıkıldı..
kızımın kalbınde 2 delık varmış..bunlardan bırı üfürüm denılen bıse..
yanı her bebek kalbı delık dogarmıs ve dogdugu an o kapanırmış..
kımısınınse kapanması bı kac ay surermıs..
delıklerden dıgerıyse normal kalp delıgı..

ıste o gun uzulup agladıgım sarılık konusu dahıl hersey bomboş oldu dunyada..
esıme dedım bunu kimseye soylemıyelım,kaynanamda kaldığımız ıcın o mecburen bılmek zorundaydı..
esım ağlıya ağlıya bana soz verdı,ben elımden gelen herseyı yapcam..
sen uzulme,kızımıza hıcbıse olmıcak..
bulunduğumuz sehrın en unlu kardıyolojı uzmanı sansımıza kayınpederımın cok samımı arkadaşı..
dırek ona gıttık ınceledı nehırı..
evet ıkı delık var dedı..bunlardan bırı üfürüm ve bu kendılıgınden kapanacak olan bı delık..
dıgerıyse hıc canınızı sıkmayın kapanmasa bıle kalbın onemsız bı noktasında
hıcbı yönden cocugu etkılemıyecek varlığı..

gel gelelim bunları kapatabilecek tek sey annesutu..
dedı ve bıze 3 ay sonraya tekrar randevu aldırdı..

ama ben kendıme cok ınandım..allahın yardım edecegıne ve o delıklerı sütümle kapatacağıma cok ınandım..cok dua ettım..
3 ay sonra gıttıgımızde üfürüm artık kapanmıştı..
dıger delık kapanmak uzereymıstı..
nehır 6 aylık olduğunda tekrar gelın dedı..
gıttık ve cok sukur artık delık melık yok kalbınde..

buyuzden allahım dermansız dert vermesın..
cok sıkıntılı gunlerdı ama gectı gıttı cok sukur..
hala kımse bılmez bunları..belkıde lohusalık delırmelerımın bı sebebıde buydu..

Selam canlar
Kizimin hastaligi kesinlesti tek tedellimiz kizima hasar vermeden teshis edilmesi en az bi hafta burdayız hastanede ömür boyu diyet yapıp bizimkinden farklı mamalarla beslenecek bugün son defa sutumu veriyom :5::5:

muzmutuum canım allah çaresiz dert vermesin. çölyak mı oluyor şimdi bu? şunu düşün teşhis konuldu ve tedavisi var. biraz daha özen göstereceksin ona yediklerine içtiklerine dikkat edecek hepsi bu. çok geçmiş olsun.

ağlattın kız beni :) farzetki sütün yoktu emziremedin ne yapcan muzmutum dediğin gibi allahtan geliyor. ilk mama ile büyüyen bebek seninkide değil. bi de burda götürürsün doktora geldiğinizde fikir alırsınız. şöyle düşün bizimkilerden daha özel bir çocuğa sahipsin ve sen daha özel daha özenli bir anne olmak durumundasın.

Millan benimde yagizdan ses geliyormus bizide kardiyoloji ye yönlendirdi esim randevu alacak ti bugun. Eko cekilecek :( isitme testindede gecememisler. Bir ust seviye yapılacak insallah geçerler kuzularim. Bide göz muayeneleri olcak :(

Muzmutum bende cok duygulandim yazdiklarina. Kuzum benim cadi kizin sahlikla sihhatle buyusun insallah.

Millan benimde yagizdan ses geliyormus bizide kardiyoloji ye yönlendirdi esim randevu alacak ti bugun. Eko cekilecek :( isitme testindede gecememisler. Bir ust seviye yapılacak insallah geçerler kuzularim. Bide göz muayeneleri olcak :(

Muzmutum bende cok duygulandim yazdiklarina. Kuzum benim cadi kizin sahlikla sihhatle buyusun insallah.

Canım erken doğan bebeklerin hepsine göz muayeneleri,kardiyoloji ve nöroloji,kalça karın baş filmleri,işitme testleri yapılıyor zaten..

İşitme testleri normal bebeklere de yapılıyor ama erken doğan bebekleri başka bi yere yolluyolar bu tarz bebeklerin yapıldığı bi yer..Göz muayneleride fakültelerde oluyor ..Ben sorcaktm senden istedilermi die istemişler demekki küveze giren oksijen takılan her bebeği gönderiolar..Biz çok şükür kurtulduk ikiside geçti muayeneden..en son geçen gittiğimizde yanımda normal gününde doğum yapan bi kadın vardı bi kaç gün küvezde kaldığı için çocuğu onu bile göndermişler..Ama seninki uzun sürmez fazla kalmadılar küvezde çünkü..Biz iki ay gittik geldik..Başlarda haftada bir sonra 15 günde sonra ayda bir şeklinde artıyor eğer iyiyse durumları..İyi olması için bol bol anne sütüymüş ilacı..

Birde erken doğan bebeklere özel bi aşı var rsv aşısı ondanda vurulcakmı acaba seninkilere ?O da fakültelerde oluyor çok pahalı bi aşı oyüzdn önüne gelene vurulmuyor çocuğa rapor çıkarılması lazım parasını da devlet karşılıyor..vs..vs...Allah kolaylık versin şekerim erken doğumun zorluğu doğumdan sonra anladım ki bi iki ay doktor doktor geziliyor o da bi sıkıntı çıkmazsa çıkarsa daha da uzayabilir tabi..İnş seninkilerde bi sıkıntı çıkmaz ki sanmıyorum kiloları falan iyi doğdular küvezdede az kaldılar..

Ay iki pusetle fakültelerin içinde ordan oraya koşturuoduk milletde ikizlere meraklı gelen geçen bize bakıyor : )Bi de en uyus olduğum üzerlerine pembe battaniye attğm halde ayy cinsiyetleri kızmı erkekmi ..abartmıyorum her dışarı çıktğımızda yada doktora gittiğimizde illaki birileri yanıma sokuluyor bişeyler soruyor..ne meraklı millet..bi kere çok yorgun ve agresif bi haldeydim yine biri sokuldu cinsiyetlerini soruyor neye benziyor dedim uzaktan görmüyormusun pembeleri : ) sonrada çok üzülmüştüm..

Hayır bunlar bişey değil konu tedaviylemi olduya kadar geliyor ya ona sinirleniyorum sanane be bu ne samimiyet diyesim geliyor valla..bazısı ilk onu soruyor hemen sinir oluyorum..

Canım erken doğan bebeklerin hepsine göz muayeneleri,kardiyoloji ve nöroloji,kalça karın baş filmleri,işitme testleri yapılıyor zaten..

İşitme testleri normal bebeklere de yapılıyor ama erken doğan bebekleri başka bi yere yolluyolar bu tarz bebeklerin yapıldığı bi yer..Göz muayneleride fakültelerde oluyor ..Ben sorcaktm senden istedilermi die istemişler demekki küveze giren oksijen takılan her bebeği gönderiolar..Biz çok şükür kurtulduk ikiside geçti muayeneden..en son geçen gittiğimizde yanımda normal gününde doğum yapan bi kadın vardı bi kaç gün küvezde kaldığı için çocuğu onu bile göndermişler..Ama seninki uzun sürmez fazla kalmadılar küvezde çünkü..Biz iki ay gittik geldik..Başlarda haftada bir sonra 15 günde sonra ayda bir şeklinde artıyor eğer iyiyse durumları..İyi olması için bol bol anne sütüymüş ilacı..

Birde erken doğan bebeklere özel bi aşı var rsv aşısı ondanda vurulcakmı acaba seninkilere ?O da fakültelerde oluyor çok pahalı bi aşı oyüzdn önüne gelene vurulmuyor çocuğa rapor çıkarılması lazım parasını da devlet karşılıyor..vs..vs...Allah kolaylık versin şekerim erken doğumun zorluğu doğumdan sonra anladım ki bi iki ay doktor doktor geziliyor o da bi sıkıntı çıkmazsa çıkarsa daha da uzayabilir tabi..İnş seninkilerde bi sıkıntı çıkmaz ki sanmıyorum kiloları falan iyi doğdular küvezdede az kaldılar..

Ay iki pusetle fakültelerin içinde ordan oraya koşturuoduk milletde ikizlere meraklı gelen geçen bize bakıyor : )Bi de en uyus olduğum üzerlerine pembe battaniye attğm halde ayy cinsiyetleri kızmı erkekmi ..abartmıyorum her dışarı çıktğımızda yada doktora gittiğimizde illaki birileri yanıma sokuluyor bişeyler soruyor..ne meraklı millet..bi kere çok yorgun ve agresif bi haldeydim yine biri sokuldu cinsiyetlerini soruyor neye benziyor dedim uzaktan görmüyormusun pembeleri : ) sonrada çok üzülmüştüm..

Hayır bunlar bişey değil konu tedaviylemi olduya kadar geliyor ya ona sinirleniyorum sanane be bu ne samimiyet diyesim geliyor valla..bazısı ilk onu soruyor hemen sinir oluyorum..
[/FONT]

Sen anlatınca bende anlatayım bi tane. Doğumdan önce doktora gittik bigün. Bekliyoz bekleyende çok buarada. Bi kadın kocası var yanında birde bebekleri var. Ben çok incelemedim hani bebek küçük olunca doğumdan sora geldi sandım. Nese yaşlı bi kadın sordu ikizmi diye ne akla hizmet anlamadım bende. Kadında tersledi ikizemi benziyor dedi. Bebek 1 tane birde hamileymiş kadın. Yaşlı kadın bizim zamanımızda farklı zamanlarda doğuyordu deyip toparlamaya çalıştı saçma bi şekilde hamile kadında 8 ay sonramı doğuyordu dedi bi bozdu bunu.

Eşimde yanımdaydı hamile kadını eleştiriyor ne biçim bozdu diye. Bende yaşlı kadın çok meraklı olup inceleyip sormayaydı dedim. Ne yakınlığın varda soruyorsun. Hele yaşlı kadınlar daha bi atılgan oluyor. Arada bi bozmak gerekiyor. Çok meraklı bi milletiz ya. Hayır tedaviyle olduysa napcan be kadın sanane dimi. Bazen şakayla karışık bozcan hem kırılmicak hemde yanlışını anlicakda. Bende o beceri yok mesela :D

[/FONT]

Bir suru test bugun kardiyoloji icin randevu alacak eşim. Isitme ve goz icin randevu almis insallah gecerler testten. Kardiyoloji de Eko çekilecek insallah sorunsuz atlatiriz. Birinde de bobreginin biri genisleme varmis sanirim bebege zarar vermez dedi onemli degil dedi doktor. Bahsettiğin asidan hic soz etmediler sorarım doktorumuza. Bizide arastirma hastanesine sevk ettiler. Iki kulagida gecememis. Allah yardimcimiz olsun insallah.

Selam kızlar biz hala hastanedeiz iyiyiz çok sukur bugun benim sutimle mamaya karisyitcaklar degerleri yukselmrzse mamasina aticam biras.

Eylülcim çok geçmiş olsun inşallah önemli bisi değildir rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Selam kızlar biz hala hastanedeiz iyiyiz çok sukur bugun benim sutimle mamaya karisyitcaklar degerleri yukselmrzse mamasina aticam biras.

Eylülcim çok geçmiş olsun inşallah önemli bisi değildir rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Canim benim herseyin hayirlisi. Insallah degerleriniz normal cikar. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun insallah

eslem ben azıcık bırıyle dalga geçmiştim de..oyuzden şaaptılar:17::17:

Son düzenleme:
Back